X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta

Melduję się i ja żeby nie było że wątek nam się sypie ;) dawać znać tutaj wszystkie.Świeżo upieczone mamuśki mają odpuszczone z wiadomych ważnych względów ;)

Saramago życzę Ci aby suplementacja tym specyfikiem przyniosła pozytywne rezultaty.

Ja jutro jadę na wizytę przed ostatnim transferem,jakoś mało optymistyczne nastawienie mam.A poza tym od dziś zaczął mi się urlop ;)do 25.07 tak ze czeka mnie spokojne odpoczywanie po transferze.

Wszystkim na placu boju w staraniach o dzidzie życzę siły i wiary,alle luja i do przodu w końcu wszystkim kiedys musi się udać:)

Moko, Dani, MoBo, tAnia, Ania1602 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja wieczorową porą.
    Moje wyniki prolaktyna 765 a norma 102-496. Do tego CMV i EBV oraz toxo znaleziono. Interpretacja wyników w sobotę o 9 z lekarzem.

Pozdrawiam wszystkich i spokojnej nocy.

MoBo lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia - no prolaktyne masz podwyzszona. Ale badania prolaktyny warto powtarzac, bo prolaktyna skacze po wysilku fizycznym, po stresie, po sexie dzien wczesniej itp wiec jeden wynik nic nie znaczy. Jesli w dwoch badaniach pod rzad wyjdzie ze masz podwyzszone to wtedy trzeba brac cos na zbicie.

Moko ja szczerze mam wielka nadzieje ze w Polsce nie bede upalow jak przyjade, ja chce troche oddechu, odpoczynku od tych upalow.

Saramago - wazne ze on obiecal, ze po 3 miesiacach bedzie biopsja. Wiadomo, czas leci, ale jesli rzeczywiscie parametry nasienia mu sie poprawia przed biopsja to moze nie bedzie to stracony czas.

Dobrej nocy, caluje was kochane wszystkie

Moko, MoBo, jusst, bulkaasia, tAnia, karina76 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaaalo dzieeewczynyyyyyy..

Panie święty,gdzie się wszystkie podziałyście...no tak urlopy się zaczęły :)

Bulka faktycznie prolaktyna podwyższona ale łatwo ją unormować w ciagu tygodnia dwóch wszystko wraca do normy,właśnie prolaktyna u niektórych jest powodem trudności z zajściem.Niby podstawowe badanie a lekarze często pomijają,ja w zeszłym tygodniu zrobiłam na własną rękę.Tylko ze u nas chyba w innych jednostkach bo ja mam 11,46ng/ml a norma od 1,4-24,2.

Byłam dzisiaj z mężem w klinice endo 18,5mm transfer 7.07 po wizycie w recepcji doznaliśmy szoku.Bo dzis ostatni dzień programu i za przechowywanie płaci się już na własną rękę,no owszem ale nam pani powiedziała 800zl za....7 dni i to bez dyskusji i odwołania.Nie chciałam robić cyrku więc dzwonie po powrocie do lekarza i mówię jak to możliwe bo tyle placi się za rok.No też się wkórzył na swój personel za takie rządy bez konsultacji,suma summarum nie płacimy wcale .Pieniądz zaoszczędzony na wyjazd weekendowy do Zakopanego ;)

A w ogóle Krycha zmienia buty,to ja się trochę ubrałam....taki luz,no ale wiecie na urlopie jestem....;)

Pozdrawiam Was wszystkie,niech moc będzie z Wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 20:06

tAnia, Moko, MoBo, Ania1602, krycha.stara, Dani lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Saramago Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja urlopowo :) co prawda tylko dwa dni ale zawsze to coś.
    Aszka, w porównaniu do innych suplementów raz że ma większe dawki a dwa więcej składników. dużo więcej niż dostepne na polskim rynku.
    Dla zainteresowanych mogę wysłać zestawienie w excelu.

Pięknego dnia dla wszystkich bez wyjątku :*

MoBo, karina76, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry i ja urlopowo :D
    Do 18.07 aż miło ;)
    Planów wyjazdowych niestety w tym roku nie mamy, z racji procedury zrezygnowaliśmy z podróży, odkładamy kasę
    Już w niedzielę przylatuje do mnie siostra z dzieciakami- śmieje się że będzie sie działo :D -już nie mogę się doczekać.

Od poniedziałku do wczoraj miałam gołębia na balkonie ! wpadł i nie chciał odlecieć. Zaobrączkowany, sprawdziłam- region Sędziszowa. Daliśmy mu jeść i pić. A ten tylko sie przeciągał i spacerował po balkonie.
    Mój ma znajomego hodowcę, wczoraj w kartonowym pudełku odwiózł go w lepsze miejsce :)
    Kolega zachwycony pięknym okazem, mówił że niestety naszprycowany był jakimiś dopalaczami, dał mu antybiotyk. Podobno ci co puszczaja gołebie do lotów tak załatwiaja własnie te ptaki i albo gołąb doleci do domu albo padnie z wycięczenia:/
    Teraz patrze na swój balkon i jakoś mi tam pusto ;)

Miłego dnia

Saramago, MoBo, evus, karina76, Ania1602, krycha.stara, tAnia, Dani lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltaszku, ja swoje gołąbki już pożegnałam i też smutno. co prawda chodzą jeszcze po moich doniczkach i siedzą na winklu balkonowym, siatkę musiałam założyć, to smutno rzeczywiście jest.
    Z drugiej strony serce się raduje jak widzę jak już coraz więcej latają.

Eltasz, MoBo lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko jak mi sie nic nie chce .. :/ póki co siedzę z farbą na głowie, a jeszcze tyle roboty przede mną :D

MoBo, karina76 lubią tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem :)

Jak piszecie o tych golebiach to mi w glowie tylko ich kupy siedza O.o
    Mam nadzieje ze sprzatania po nich nie macie :P

Ja cos sie skupic nie moge :/ Dzis impreza letnia firmowa, to sie rozniesie czemu alkoholu nie pije....ale to dopiero poooozniej.

Eltasz jaki kolor zapodajesz?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu to w pracy jeszcze nie wiedzą :o :D !
    ja jak mi się uda to zaraz po pozytywnej becie mam zamiar iść na L4, nie wyobrażam sobie dźwigania, 12 godzin na nogach i stresu w pracy ;)

U mnie wyszedł mroźny kasztan na włosach, ale że gadałam z Saramago przez fona to kolor jest bardziej intensywny bo z minutami się przeciągnęło :D :D :D

MoBo, Saramago, tAnia, Moko lubią tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek bo ja siem nie spiesze z rozgadywaniem :P
    Najlepsze jest ze rodzina jeszcze nie wie :P :P :P zastanawiam sie czy ich nie potrzymac do pazdziernika jak mnie zobacza :)

jusst, tAnia, Moko, karina76 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no to dałaś czadu :D

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A balkon juz wczoraj umyłam, było ciut roboty po tym moim golębiu :P
    Najlepsze jest to że to mój pokazał jakie ma miękkie serducho- pierwszy dał mu jeść i pić

MoBo, karina76, Kazia lubią tę wiadomość

Eltasz
  • evus Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane :)

ledwo zywa jestem, ale to i tak cudowne uczucie :D
    dziekujemy z Samborem za wszystkie zyczenia i goraco pozdrawiamy <3

bede wpadac jak tylko chwilke bede miala, postaram sie czytac na biezaco.

buziaki <3

MoBo, Kazia, karina76, krycha.stara, tAnia, Phyllis, Moko, Dani lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pochwalę, że właśnie zaczynam urlop :) Dzisiaj ostatni dzień w pracy i nareszcie trochę luzu i odpoczynku :) Niestety z wiadomych względów też w tym roku nigdzie nie wyjeżdżam. Mam tylko nadzieję, że te wyrzeczenia przyniosą upragniony skutek.
    Pozdrawiam wszystkich :*

karina76, krycha.stara, tAnia, Phyllis, Moko, Dani, MoBo, Kazia, aszka lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej, urlopowo się zrobiło :) to ja też dołączam, właśnie zaczęłam 3-tygodniowy urlop: na razie przez kilka dni w domu, a potem lecimy na rodzinne wakacje - mam nadzieję na odpoczynek po ciężkim zawodowo półroczu :)

pozdrawiam weekendowo :)

Moko, Ania1602, karina76, Dani, MoBo, tAnia, Kazia lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie urlopowo :-)
    witam was kochane,dawno nie pisałam ale podczytywałam i wczoraj nadrobiłam zaległosci.
    Evus gratuluje,czytałam ze sie juz rozpakowałas,zdróweczka dla was i wspaniałego macierzynstwa.
    Saramago te twoje ovu to bardzo mnie cieszą,to początek czegos dobrego,duzy krok,wierze ze któregos dnia nas tu zaskoczysz.
    życze udanych urlopów bo wiekszosc z was w trakcie albo tuz tuz przed,słonca zycze i aby udało sie wrócic w dwupaku.
    Cięzaróweczkom zycze wytrwałosci w te upały,uwazajcie na siebie.
    Pozdrawiam was niedzielnie...chyba pierwszy dzien od miesiąca kiedy siedze w ogrodzie i leniuchuje,mnóstwo pracy było po powrocie z wczasów,wizyty u lekarzy i nadgodziny w pracy o sezon urlopowy to i kadra pomniejszona,mam nadzieje ze teraz bede mogła cieszyc sie wreszcie latem.
    Owocnych staran dziewczyny

tAnia, Moko, Ania1602, Dani, MoBo, Saramago, Phyllis, Kazia, krycha.stara lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

16028.jpg

tAnia, krycha.stara lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...dziewczyny mają wolnà niedziele :-)

MoBo, Phyllis lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Ja tez jade na urlop do...Polski :) Do Warszawy. Lece we wtorek. Ale fajnie, tak sie ciesze, choc troche sie boje szoku zmiany pogody bo w Polsce wedle prognozy upaly sie skonczyly i idzie ochlodzenie. Ale w sumie fajnie bo chcialam troche odpoczac od naszego hardcore slonca.

Jutro dzien zakupow, bede kupowac daktyle, oliwki, przyprawy, hummus, chalwe itp dla rodzinki i przyjaciol, i prezenty rozne.

A wiec urlopowo na forum. Tymczasem Jot i Evus maja rece pelne roboty jako swiezoupieczone mamy. A ciezarne kolezanki maja coraz wieksze brzuchy. Niech to bedzie dobre lato dla nas wszystkich!

tAnia, padington, MoBo, Phyllis, Kazia, Ania1602, krycha.stara, Moko, jusst lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ