35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Evus!!! Ale cudnie, brawo mamo, CC to nie przelewki. Najwazniejsze ze synus zdrowy i ze Ty tez. Badzcie oboje zdrowi i niech synek chowa sie spokojnie i w radosci! Jakie imie?
Kaziu chyba Tobie nie napisalam - ah wspaniale, jest serduszko! Oby tak dalej, idealnie do przodu.
Rybka i Ania - trzymam kciuki!
MoKo - jak udala sie impreza grill? U nas bylo bardzo fajnie. Do 2 nad ranem. Potem sprzatanie i dzis jestem wykonczona troche, chyba zaraz pojde spac (bardzo wczesnie jak na mnie).
Milego tygodnia laski!
Kazia, aszka, evus lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Evus, wszystkiego dobrego
Gratulacje i buziaki dla synusia.
Dzień dobry kochane, po długim i bardzo ale to bardzo ciężkim weekendzie.
Na szczęście jestem w łóżeczku i odpoczywam, może zwlokę się później.
Obiecałam dać znać jak po wizycie u napro. No więc... nie będę może wyrażać swojej opinii bo być może nie do końca będę obiektywna, gdyż od początku szłam tam z negatywnym nastawieniem. Ale od początku: odebraliśmy wyniki badań, jest minimalna poprawa jednak lekarz zgasił naszą radość i powiedział, że i tak przy tak tragicznych wynikach taka poprawa nie ma znaczenia.
Po drugie. Owszem zrobił bardzo wnikliwy wywiad ale tylko z Jackiem (na mnie nie miał czasu). Być może błędem Jacka było podczas umówienia się z nim na wizytę zasugerowanie, że w sumie to tylko z nim jest problem. Większy. Być może dlatego lekarz potraktował wizytę jako wyłącznie konsultacje andrologiczną.
Po trzecie. Okazało się, że owszem super że pasłam J.suplementami, ale nie wiele one zmieniają, gdyż były w za małych dawkach. Przedstawił jakieś badania, mówiące ile powinien przy jego wadze brać selenu, cynku itp.
Nie miały prawa zatem zadziałać, bo to była kropla w morzu.
Zmierzając do sedna ----> zaproponował kurację 3-4 miesięczną nowo odkrytym cudownym lekiem, którego w Polsce nie ma. Są ponoć badania, że poprawia się jakość nasienia, ale nie ma badań jaki % jest ciąż. Nadal to loteria.
Preparat nazywa się Pre-Conceive (ten: http://pillarhealthcare.com/what-is-pre-conceive/)
i kosztuje 170Euro opakowanie!!!!!!!
Podsumowując, o mojej złości na lekarza, na Jacka i na cały świat pisać nie będę.
J. oczywiście chce tego spróbować. po awanturach, obrażaniach i kolejnych wyprowadzaniachprzystałam na warunek: 3 miesiące kuracji, jak nie będzie poprawy ---> biopsja. Przyznaje, że tylko dlatego odpuściłam, bo w międzyczasie dowiedziałam się, że refundacja leków jest przedłużona. JUPI!!!! zatem nie zbawi mnie te 3 m-ce.
No i tyle.
A teraz ogromna prośba do dziewczyn zza granicy: proszę, sprawdźcie dostępność tego preparatu u Was, może jakimś cudem okaże się, że w aptekach można nabyć go taniej?
Jest bez recepty. Każdy może go zakupić. Będę wdzięczna.
Tymczasem pięknego dnia :*Kazia, aszka, Dani, evus lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ojojoj, przychodzę, a tu kolejne narodziny! Evus bardzo się cieszę i wszystkiego najlepszego mamusiu!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i syneczka
Dani, nasze impreza też się udała, aczkolwiek ja przez cały weekend źle się czułam i nie ukrywam, że marzyłam tylko o tym kiedy goście pójdą. Tak więc oni wszyscy chyba zadowoleni, ja w sumie też, tyle, że wczoraj musiałam przeleżeć cały dzień na wyrku, a w dodatku u nas jeszcze upały okropne, to wcale tak za wiele nie pomagało. Na szczęście dziś jest już trochę lepiej i chłodniej minimalnie (ponoć tylko na tydzień grrrr). Ty to zaprawiona w bojach na takie temperatury, ja niestety nigdy nie lubiłam, a w ciąży to już w ogóle.
Rybka, trzymam kciuki!!
Saramago, Ty wiesz, że ja Cię podziwiam za tą determinację i wyrozumiałość dla faceta. W sumie zabronić mu spróbować tej nowej kuracji nie można, a skoro obiecał, że gdyby nie przyniosło to skutku, to podda się biopsji, to jest dobrze. Trzymam więc kciuki póki co za kurację!
Uuuu Aszka, widzę, że chrzciny Ali szykujesz:) To co, teściowa znów nalot zrobi?
U mnie dziś spokojnie. Jak się dobrze czuję, to krzątam się po domu, coś tam robię, jakieś zakupy itd. Ale nie oszukujmy się, powoli zamieniam się na tym L4 w kurę domową hehe, ale wiedziałam, że to nieuniknione. Pociesza mnie myśl, że więcej taki czas mi się już nie trafi, więc jeszcze nie narzekam.
Buźka dla wszystkich:)tAnia, Dani, evus lubią tę wiadomość
-
Evus, gratuluję
zdradź proszę imię synka - jeśli pisałaś to przepraszam, musiałam przeoczyć
saramago, nie macie nic do stracenia - trzymam kciuki za kurację
Moko, dokładnie - ten czas już nigdy się nie powtórzy, więc wypoczywaj, dbaj o Was
Moko, evus lubią tę wiadomość
-
evus gratuluję
Wszystkiego dobrego dla Was.
evus lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Dzień doberek. Oj wątek nam się coś sypie...
Phillis nie mamy nic do stracenia poza czasem i kasą, którą można by przeznaczyć na biopsję... ale co zrobić. J. tłumaczy to tak, że chce podreperować sobie nasienie przez biopsją.. ok. nie ma sprawy. Tylko jak długo jeszcze moja cierpliwość i determinacja będzie wystawiana na próby... ech....
Póki co szukam informacji ze sklepów stacjonarnych w Anglii lub Irlandii, więc jeszcze raz proszę o pomoc dziewczyny mieszkające poza polską.
Pięknego dnia :*krycha.stara, Jastin76, karina76 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Hej dziewczynki
Weselicho siem udalo! jestesmy wybawieni, wymeczeni i przejedzeni...wiadomo
Evus kotek gratulacjewitamy na swiecie synka!
Saramago ja sie zapytam w aptece, ale kurde tutaj wszystko trzy razy drozej to nie spodziewam sie ze bedzie taniej.
A powiedz ty to tez masz brac? czy tylko J.? Bo to tez dla babek dobre.
Patrzymam na sklad i mysle ze jakbys wszystko osobno chciala kupic to tez by to troche bylo, bo samo Q10 to jakos 39 euro placilam (za 100mg a to trzeba dwie brac).
W weekend eventualnie w austrii moge tez popatrzyc, bo wczesniej nie dam rady.
Ja juz piersze spodnie ciazowe musialam zakupic i musze powiedziec ze fantastycznieuffff nic nie cisnie
krycha.stara, Moko, Jastin76, aszka, Dani, karina76, evus, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, jeśli w ogóle tu ktoś jest,.
Mobo dziękuję za pomoc. Suplement ma brać tylko J. Być może gdybym poszła na osobną wizytę za kolejne 250zł to i mnie by kazał to brać.Nie ma możliwości skomplementować sobie samemu taki sam skład bo wyszła by miska tabsów i pewnie dużo drożej.
BuziakitAnia, MoBo, krycha.stara, aszka lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ja jestem tez, z kawka zbozowa
Saramago wczoraj w aptece nie mieli, babka az googlowalapopatrze w austrii moze szybciej. No wlasnie trza by bylo wiado tableteczkow zapodac
Ponoc w smaku nie jest najlepsze
No tak zeby brac przez trzy miechy to jest jednak wydatek.
W lato zawsze bylo ciszej z tego co pamietam. Widze ze dziewczyny lajkujom tylko weny na pisanie nie majusst, aszka lubią tę wiadomość
-
Dzień bry
Melduję się na posterunku gdyby ktoś pytał
U mnie sytuacja bez zmian, na każdym froncie, jedyne co mam fajne to pogodę
Poza tym nadal kuruje stopy po weekendowym szaleństwie na weselu
Pozdrawiam wszystkie, wpisy nadrobie jak wrócę do domuMoBo, jusst, tAnia, krycha.stara, aszka, Dani, evus, Ania1602 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Ja to rzeczywiście weny nie mam, czytam, czytam, lajkuje
Pierwszego lipca mam wizytę u endokrynologa, zobaczymy co powie.Mój ostatni cykl obfitował w dziwne rzeczy, których nigdy wcześniej nie miałam
plamienia w środku cyklu przez kilka dni później cisza i znowu aż do okresu, do tego bóle w dole brzucha pare dni po owulacji, nadzieja się zrodziła ,że może coś z tego będzie a później to plamienie..wizytę u ginekologa mam dopiero na 20 bo wcześniej wszystko zajęte. Ale póki co nowy cykl i nowa nadzieja
Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki, czytam i lajkuje dalej
krycha.stara, MoBo, aszka, Jastin76, Dani, karina76, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoko wrote:
Uuuu Aszka, widzę, że chrzciny Ali szykujesz:) To co, teściowa znów nalot zrobi?
karina76, Moko, Dani, MoBo, tAnia lubią tę wiadomość