X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Człowiek polazł do dentysty, zagląda wieczorem, a tu normlanie dyskusja jest! Fajo!!!!
    Nie wiem tylko o co chodzi z Panią Zetą, co posty pokasowała, ale z tego co udało mi się wyłuskać, to ciążą Ci zdaje się posty ciężarnych? Sorry... postaram się się na przyszłość. Zżyłam się z dziewczynami, to nawet mimo ciąży, chaniebnie dalej zostałam na ovu, bo wyobraź sobie, dalej to tu nie na gdzie iść, epizod na fiolecie zakończyłam. To nie na moje nerwy. Ale dobra pójdę póki co w jakieś krzaki, sama, ale może Jusst albo MoBo będą mnie odwiedzać :P
    Dobrej nocy Dziewczęta i żeby głowy jutro nie bolały po tej bibie z wińskiem ;)

MoBo, jusst, krycha.stara, tAnia lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    O rany! Człowiek polazł do dentysty, zagląda wieczorem, a tu normlanie dyskusja jest! Fajo!!!!
    Nie wiem tylko o co chodzi z Panią Zetą, co posty pokasowała, ale z tego co udało mi się wyłuskać, to ciążą Ci zdaje się posty ciężarnych? Sorry... postaram się się na przyszłość. Zżyłam się z dziewczynami, to nawet mimo ciąży, chaniebnie dalej zostałam na ovu, bo wyobraź sobie, dalej to tu nie na gdzie iść, epizod na fiolecie zakończyłam. To nie na moje nerwy. Ale dobra pójdę póki co w jakieś krzaki, sama, ale może Jusst albo MoBo będą mnie odwiedzać :P
    Dobrej nocy Dziewczęta i żeby głowy jutro nie bolały po tej bibie z wińskiem ;)
    Ty się dziecko nie ukrywaj w żadnych krzakach nas jest więcej i mniejszość dołączająca do nas niech się dostosuje :P

MoBo, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poranną kawką
    kubek-ruchomy-obrazek-0036.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 07:16

Jastra, Jagna 75, MoBo, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja choc tak na chwilke wdepnęlam pomièdzy kęsami chlebka i serka.Dzis jade na drugà wizyte do Grygi,ciekawe co zleci..apropo tego lekarza,to dzięki serdeczne za namiar,juz nie pamiètam która z dziewczyn mi go polecila ale wdzięczna jestem nieskonczenie :-) :-) <3

http://static.pokazywarka.pl/i/6733207/786420/fajenie-jest-pedalowac-i-milo-spedzic-czas-0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:10

MoBo, Moko, Ania1602, krycha.stara lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Ty się dziecko nie ukrywaj w żadnych krzakach nas jest więcej i mniejszość dołączająca do nas niech się dostosuje :P
    Ja zamierzam do was dolączyc cięzaróweczki a nie dostosowac się :-) :-) za tydzien na bete leze wiec kto wie...

Zeta, Ylya, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasze dziewczyny które juz sie "wypakowały" pisaly cos ostatnio?Jak tam wasze dzieciaczki,jak samopoczucie i jak dajecie rade?Macie jakąs pomoc ala tesciowa-mama?Odezwijcie sie pomiedzy zmianà pieluszki a karmieniem <3

Ania1602 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień bry, ciasto przyniosłam z porzeczkami
    i pytam siem: kto włączył taką pogodę, hę???? na ten tychmiast niech przełączy słońce bo taka jesień w środku lata to strrrrasznie dołująca :P

MoBo, jusst, Moko, Ania1602, krycha.stara lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    i pytam siem: kto włączył taką pogodę, hę???? na ten tychmiast niech przełączy słońce bo taka jesień w środku lata to strrrrasznie dołująca :P

Bry.

A z jakimi to porzeczkami? Bo smaka mam na czerwone, ale tylko w cieście, bo one gorsze niż cytryna!

MoBo, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Bry.

A z jakimi to porzeczkami? Bo smaka mam na czerwone, ale tylko w cieście, bo one gorsze niż cytryna!
    no właśnie z czerwonymi :)

jusst, MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zza krzaka porzeczkowe kradne :P
    bry :)

Zeta, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    no właśnie z czerwonymi :)
    No to siem w pore pojawilam!! :)

MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo proszę osoby, którym nie podobają się moje wpisy, żeby ich nie czytały, to duzo mniej stresujące niż polemika ze mną :-P
    grunt to nie wpadać w podniosły nastrój
    niech nam dzień dobry będzie ;-D

MoBo, krycha.stara, karina76 lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    ja tez mam przeciwciała ANA1 i ANA2, choć prawie rok ich nie badałam, więc nie wiem, jak to teraz wyglada; a badanie na MTHFR robiłam 2 tygodnie temu i czekam na wynik - będzie w ciągu kilku dni

Phyllis, a wiesz mniej więcej co u Ciebie wywołuje te przeciwciała? U mnie immunolodzy mówią, że to normalne przy autoim. zapaleniu tarczycy. Więc to w sumie olałam i walczę o dobre TSH i zmniejszenie guzów (biopsja OK, ale guzy do tej pory stale rosły), do tego odstawiłam gluten (z ciężkim sercem) i patrze co miesiąc, co się dzieje w wynikach. Na razie AntyTG mi spadają.. Daj znać, czy u Ciebie wyjdzie MTHFR. Ciekawa jestem, jakie miałabyś zalecenia od gina przy tym, choć oczywiście Ci nie życzę, żeby w ogóle wyszło.

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta wrote:
    bardzo proszę osoby, którym nie podobają się moje wpisy, żeby ich nie czytały, to duzo mniej stresujące niż polemika ze mną :-P

no ale toz to inny problem, ze nie wiemy czy by siem spodobaly bo ich nie ma :P

padington, Moko, Ania1602, krycha.stara lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Gdybym miala się dostosować do pierwszego wpisu (Ty z resztą też), ktory widziałam akurat, to powinnam w krzakach siedzieć i milczeć. Ale mnie zmotywował własnie zeby znowu pisac, a co! W końcu to trochę mój wątek też jest :) A z mojego to jak ze swojego domu, wyprosić się gościom nie dam, ewentualnie innym domownikom... Ale chyba, nei ma takiej potrzeby, co? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:19

padington, MoBo, Moko, Ania1602, tAnia, krycha.stara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a własnie przekornie z Zytką się przywitam, bom wczoraj zapomniała.

Witaj, zachodz szybko i nie odchodż :)

Ylya, padington, Zeta, Moko, Ania1602, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Jestem tez za opcją słonce :-) dawaj tego ciacha troche,nie jedz sama

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta wrote:
    Kochana nie stresuj siè,pamietaj ze kazda z nas w innym dniu cyklu jest i czasem nam sie udziela humorek.Miło mi ze jestes,poza tym kazdy ma prawo do swojej oceny ,swojej wypowiedzi i czy nam to pasuje czy nie musimy to uszanowac.Drukuj co tam sobie chcesz,byle bylo nam tu wesoło i ulźylo na duchu.

krycha.stara, tAnia lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Phyllis, a wiesz mniej więcej co u Ciebie wywołuje te przeciwciała? U mnie immunolodzy mówią, że to normalne przy autoim. zapaleniu tarczycy. Więc to w sumie olałam i walczę o dobre TSH i zmniejszenie guzów (biopsja OK, ale guzy do tej pory stale rosły), do tego odstawiłam gluten (z ciężkim sercem) i patrze co miesiąc, co się dzieje w wynikach. Na razie AntyTG mi spadają.. Daj znać, czy u Ciebie wyjdzie MTHFR. Ciekawa jestem, jakie miałabyś zalecenia od gina przy tym, choć oczywiście Ci nie życzę, żeby w ogóle wyszło.
    Dziewczyny,ja równiez mam Ana1 dodatnie i Ana2 srednio dodatnie,jednak immunolog powiedzial ze jesli srednio dodatnie wyszly to Ana3 z pewnoscią wyjdzie ujemne.Sprawdzilam i faktycznie Ana3 ujemne wiec nie majà one eiekszego znaczenia.U mnie mthfr c677t hetero biore wiec 5mg kwasu foliowego i femibion.Ze wzgledu na te Ana i te mutacje gin w razie ciazy wlàczy clexane,immunolog nie widzi potrzeby na razie by clexane byla potrzebna.
    Jeszcze co do tego Ana,lekarz w klinice powiedzial tylko tyle ze moze byc problem z implantacjà.

Ylya lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    tekst kasuję, bo jak delfin na moment jestem na powierzchni, mam instynkt :-P

MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ