35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Dziewczyny,ja równiez mam Ana1 dodatnie i Ana2 srednio dodatnie,jednak immunolog powiedzial ze jesli srednio dodatnie wyszly to Ana3 z pewnoscią wyjdzie ujemne.Sprawdzilam i faktycznie Ana3 ujemne wiec nie majà one eiekszego znaczenia.U mnie mthfr c677t hetero biore wiec 5mg kwasu foliowego i femibion.Ze wzgledu na te Ana i te mutacje gin w razie ciazy wlàczy clexane,immunolog nie widzi potrzeby na razie by clexane byla potrzebna.
Jeszcze co do tego Ana,lekarz w klinice powiedzial tylko tyle ze moze byc problem z implantacjà.
mam dokładnie tak samo, Ana 3 wyszły ujemne, gin w razie ciąży chce mimo wszystko włączyc clexane a immunolog nie sądzi, aby to było konieczne. Robisz coś na wsparcie implantacji? Czy któraś słyszała, jak można wspomóc zagnieżdżanie?hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualnyYlya jesc ananasa -nie wiem czy pomogło czy nie, ja jadłam w kazdym razie.
U mnie po biopsji czekam na wynik, guz około 5 cm a facet mi sciagnał 90 ml płynutakze poszła cała strzykawa, po ściagnieciu 1.5 cm-2cm. A tak ogolnie to wszystko juz mam na chrzest i czekam, bo juz niedługo, najgorzej ze sie okazało ze podobno w tym kosciele co bedzie chrzest to TRWA OKOŁO 3H -rany boskie co ten ksiadz bedzie gadał...i biore torbe z 3 butelkami itd. bo przeciez dziecko musi zjesc. A no i ksiadz do mnie mowi, moze by Pani zakryła te malinkę na szyji, a ja mowie to nie malinka tylko slad po badaniu (mam sinca około 3cm).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:42
Ylya, Moko, Ania1602, krycha.stara, tAnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySaramago wrote:Nooooo nareszcie zmartwychwstał wątek...Zeta dziękować. Sądzę że to nie tak że uciekamy ale jak wątek staraczek po 35+ o pierwsze dominuje temat odczuć.uczuc.przeczuc w 1,2,3 trymestrze No to o czym mają pisać te które nadal są w dupie?
Po prostu siedzimy w krzakach i zazdroscimy mdłości i ogórków z dżemem:))) licząc po cichu że i nas w końcu ten stan zaskoczy...ot i chyba o to biega w tym umarłym ostatnimi czasy wątku. Chyba
A macie juz ten suplement?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:48
Ania1602, Zeta lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:
chrzest to TRWA OKOŁO 3H -rany boskie
trzy godziny???!!! Toż to chyba od razu święcenia kapłańskie!aszka, Zeta, jusst, krycha.stara, tAnia, Jagna 75 lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
-
nick nieaktualnyYlya wrote:Phyllis, a wiesz mniej więcej co u Ciebie wywołuje te przeciwciała? U mnie immunolodzy mówią, że to normalne przy autoim. zapaleniu tarczycy. Więc to w sumie olałam i walczę o dobre TSH i zmniejszenie guzów (biopsja OK, ale guzy do tej pory stale rosły), do tego odstawiłam gluten (z ciężkim sercem) i patrze co miesiąc, co się dzieje w wynikach. Na razie AntyTG mi spadają.. Daj znać, czy u Ciebie wyjdzie MTHFR. Ciekawa jestem, jakie miałabyś zalecenia od gina przy tym, choć oczywiście Ci nie życzę, żeby w ogóle wyszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:52
-
nick nieaktualnyYlya wrote:trzy godziny???!!! Toż to chyba od razu święcenia kapłańskie!
Zebym wiedziała wczesniej to bym zmieniła teraz juz za pozno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:51
-
nick nieaktualnyAnia1602 wrote:Ja też się pochwalę, że właśnie zaczynam urlop
Dzisiaj ostatni dzień w pracy i nareszcie trochę luzu i odpoczynku
Niestety z wiadomych względów też w tym roku nigdzie nie wyjeżdżam. Mam tylko nadzieję, że te wyrzeczenia przyniosą upragniony skutek.
Pozdrawiam wszystkich :*Ania1602 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moko wrote:Ale dobra pójdę póki co w jakieś krzaki, sama, ale może Jusst albo MoBo będą mnie odwiedzać
QUOTE]
Moko Ty się w żadne krzaki nie wybieraj i inne ciężarówki też. Musicie zostać wspierać staraczki i służyć dobrą radą. Będą mogły czerpać z waszego doświadczenia. Jeśli się komuś wasze posty nie podobają to niech ich nie czyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:25
jusst, Moko lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
aszka wrote:miłego wypoczynku Aniu
Dziękuję :*
Miłego dnia wszystkim życzę mimo kiepskiej pogodyTęskniących za upałami pocieszę, niedługo mają wrócić
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
ylja, ja mam chorobę automimmunologiczną - Zespół Sjogrena, tzw. zespół suchości, stąd dodatnie przeciwciała ANA
mam właśnie wyniki i nie jest dobrze - mam 3 mutacje: MTHFR 677C-T, MTHFR 1298A-C i PAI-14G wszystkie heterozygoty
Jagna, ylja pomóżcie - jutro lecę na urlop, więc do gina dopiero za 2-3 tygodnie... rozumiem, że kwasu foliowego w dawce 5mg nie dostanę bez recepty?
-
Dzień dobry powstałam ... yyy ten no... tośmy pobalowały wczoraj
Aszko. Suplement w drodze.Zakupiony. Czekamy. A co do wcześniejszej informacji, nie przeszkadzają mi wypowiedzi o dzieciach czy ciążach zaciążonych tylko napisałam, że nie odzywam się wówczas bo nie mam doświadczenia, wiedzy ani kompetencji aby się wypowiadać i nie mam o czym pisać. Czytać czytam.
Póki co macierzyństwo jest tylko w sferze moich fantazjii wyobrażeń jakby to było...
a że oddala się z każdym miesiącem to marzenie to i ja oddalam się
tymczasem zawijam się powoli do domku.krycha.stara, MoBo, Ania1602, karina76, Marie, Dani lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnySaramago doczekacie sie :p grunt ze wyniki sie poprawiaja
Ania ta pogoda jest straszna, ja wziełam na wyjazd tylko letnie ciuchy i łaze po znajomych i pozyczambo miało byc powyzej 20 a jest ponizej 17. Ratuunku.
krycha.stara, MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrycha.stara wrote:Dzien jakby nieco lepszy, choc krwawy. Krawawie tak, ze niejden porod mniej zachlapany byl. Ale nic to. Burak poszedl na sok, nie dam sie wziac zywcem, jeszcze powalcze, a co!
I uprzejmie prosze zejsc z Zety, bo rowna jest, choc troche jej wejscie smoka nie wyszlo, ale uczy sie dziewcze na bledach i doswiadczenie starszych kolezanek jak gabka chlonie, beda z niej ludzie, zobaczyta. No i najwazniejsze, ze, jak Zeta jest, to juz nie jestem najmlodsza, takze tenA w ogole podobno po 40 zaczyna sie życie -ryczace 40, yuuupi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 16:02
krycha.stara, Zeta, MoBo, Ania1602, Saramago lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySaramago wrote:a że oddala się z każdym miesiącem to marzenie to i ja oddalam się
tymczasem zawijam się powoli do domku.krycha.stara, Saramago lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySaramago wrote:Zeta a Ty założyłaś nowego nicka, żeby swoich myśli nie napisać pod tym, pod którym Cię znamy?
przykra sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:03
-
Hej Dziewczynki:)
To wyszłam z krzaków na chwilę, skoro co po niektóre piszecie, że wolno mi*
Ja dziś dzień spędziłam przy żelazku, cudowne doznania!- w międzyczasie męcząc kolejne odcinki Outlandera. Nie wiem, jakoś mi nie pasi do końca ten serial, chyba jestem za mało romantyczna na takie klimaty, ale obejrzę do końca, bo czasu mam dużo.
Tym, które wyjechały, wyjeżdżają, życzę pięknej pogody i odpoczynku od wszystkiego. Bawcie się dobrze, naładujcie akumulatorki. Tym, które nie wyjeżdżają- życzę tego samego, a co, można sobie zorganizować czas i bez leżenia na plaży, a nawet pracując całe wakacje, także Ania, Eltasz- wypoczywajcie ile wlezie.
Aszka, 3h w Kościele, 15 chrztów, uhhhh!!! To chyba jakiś oblegany Kościół, że tak wszyscy akurat tam chcieli. Rozumiem, że kreacja dla Ali zakupiona, torty pozamawiane itd. Ja byłam ostatnio na chrzcinach, gdzie mama dziecka uświadomiła mnie, że wdzianko na tę okoliczność, kupiła w miejscu, o którego istnieniu w życiu bym nie wiedziała. Normalnie wchodzi się z dzieckiem do sklepu i każde ma indywidualną konsultantkę jak w Say yes to the dress, przewijak, cuda na kiju, normalnie świat oszalał!
Phyllis, przykro mi, że te mutacje wyszły, ale z drugiej strony, teraz dostaniesz odpowiednie leki i lekarz zleci co trzeba dalej. Ja się niestety nie znam w tym temacie, ale wierzę, że teraz jesteś już na dobrej drodze do swojego szczęścia.
Karinka zaciskam jutro kciuki za transfer, kibicuję mocno!!!
Ciao!!!!
Phyllis, krycha.stara, Ania1602, karina76, aszka, jusst, MoBo lubią tę wiadomość
-
Phyllis wrote:ylja, ja mam chorobę automimmunologiczną - Zespół Sjogrena, tzw. zespół suchości, stąd dodatnie przeciwciała ANA
mam właśnie wyniki i nie jest dobrze - mam 3 mutacje: MTHFR 677C-T, MTHFR 1298A-C i PAI-14G wszystkie heterozygoty
Jagna, ylja pomóżcie - jutro lecę na urlop, więc do gina dopiero za 2-3 tygodnie... rozumiem, że kwasu foliowego w dawce 5mg nie dostanę bez recepty?
ojej, przykro mi, że to masz, ale grunt, że wykryte! Są różne szkoły. Jedna z nich mówi, że przy tej mutacji w ogóle nie przyswajasz kwasu foliowego, więc nie ma sensu go brać, bo on i tak nie przeniknie bariery krew-mózg. Trzeba wszystkie witaminy z grupy B przyjmować w formie zmetylowanej. W PL nie znalazłam optymalnego preparatu dla staraczek z metafoliną. Możesz kupić Folian SOLGARU, ale do tego przydałyby się inne wit. z gr B. Jest Femibion plus, tam jest i kwas foliowy i metafolina, ale to pod warunkiem, że nie masz Hashi, bo tam jest jod. Mnie kiedyś She Wolf poleciła suplement z firmy THRONE, B complex albo basic prenatal. Druga szkoła mówi, żeby ładować mega dawki kwasu foliowego. Mnie gin kazał nawet 15 mg! Brałam, ale jak zbadałam krew to się przeraziłam, bo normy kilkusetkrotnie miałam przekroczone, zarzuciałm i przerzuciłam się na metafolinę 400 mg. U Ciebie może być problem z metylacją, bo masz obie mutacje. Ten trzeciej, co ją masz to nie znam i nie badałam..Phyllis, aszka, MoBo lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016