X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dzis marna pogoda kupilam kg ciastek o takich i juz zjadłam 20 :) Mniam, mniam :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9edce3577e42.jpg
    polepszacze, glutaminian sodu, jakieś symbole chemiczne, a my am, am, chrup, chrup :-P

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, nie epatuj glutenem! Tu się walczy ze ślinotokiem.

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jak wytrzymasz 7 dni, takie fotki nie beda na Tobie robic wrazenia. Uwierz mi, wiem co pisze. Bylam tam, przeszlam to i teraz mowia na mnie nasza szkapa :-P

4 miesiące ciągnę na bezglutenie, więc nie Ty jedna wchrzaniasz jarmuże. A mimo to zapach świeżego pieczywa mnie rozwala i nic na to nie poradzę, że gdyby nie ta zdrowotna świadomość, chrzaniłabym tę uciążliwą dietę...

krycha.stara, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Krycha, a kto przedwczoraj czekoladkami @ zagryzał? ;-) No chyba, że były one gorzkie jak nasze niepowodzenia...

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A tak z innego podworka. Bo moze i staram sie te czy lata z hakiem, ale wszystkiego jednak nie wiem, stad moje pytanie na poziomie poczatkujacej: koenzym Q10: czy jest sens brac caly cykl, czy tylko do owulacji?

Krycha to siem bierze caly czas i nie marnuj czasu na male dawki trza tak z 200mg dziennie. Laski w US to do 800mg biora 3 miechy przed invitro.

krycha.stara, aszka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    To z pelna swiadomoscia grzechu czynilam, oplakujac przy tym celulit na tylku :-P Ale to tylko jeden dzien, od wczoraj juz nie grzesze i celulit na macie dzielnie prasuje :-)

Krycha nie chce straszyc, ale wedlug TCM (chinskiej medycyny) to wlasnie w okresa powinna byc najzdrowsza dieta, bo to wtedy siem organizm oczyszcza na nowy poczatek (czyi usuwa toksyny, zeruje hormony itd)
    Wiec czekoladki najlepiej zrec w owulke lub toz po :P

Zeta, Moko lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno, ja mam anty tpo i tg zwalone ale słodyczy nie odpuszcze, niech bedzie i z byle czym byle słodkie! :D

MoBo dobrze mowi, cały czas sie to bierze. :)

krycha.stara, Ania1602, Moko, MoBo lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jak wytrzymasz 7 dni, takie fotki nie beda na Tobie robic wrazenia. Uwierz mi, wiem co pisze. Bylam tam, przeszlam to i teraz mowia na mnie nasza szkapa :-P
    Trzeba jeszcze dać radę wytrzymać te 7 dni... Nie wiem co by musiało się wydarzyć, żebym dała radę...

Moko, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A tak z innego podworka. Bo moze i staram sie te czy lata z hakiem, ale wszystkiego jednak nie wiem, stad moje pytanie na poziomie poczatkujacej: koenzym Q10: czy jest sens brac caly cykl, czy tylko do owulacji?
    Cały i nie tylko jeden... I najlepiej Kaneka

krycha.stara, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ja tam nie bede chrzcic. Ale ja to i ciastek nie jadam, a do tego szpilki lubie. Zla jestem i w piekle splone :-P
    A te szpile dzisiejsze to tak jakby zaproszenie..sexowne czy jakos tak :-)
    Ja sie przypalajà to sie w cukierni kupuje i juz po klopocie

krycha.stara, Moko, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ok, sorki, korekta. O glutenie pojecia nie mam, chodzilo mi o cukier.

podobno wszystkie nasze nieszczęścia zdrowotne, oraz tusza, mają bezpośredni związek z pszenicą, która poza wodą i mlekiem, jest prawie we wszystkim :-P
    nie mówimy o śmiercionośnych bułeczkach i ciastach, ale o orzeszkach, macy razowej, makaronach, galaretkach, gotowych zupach w kartonach, wędlinach, parówkach i cous- cousie.
    jest też w batonikach muesli i w suplementach diety, a w piwie, to już szaleje, nie mówiąc o wódce.

pszenica nie daje nic, tak twierdzi autor książki o wielkiej szkodliwości tego zboża.
    mozna jeść owies i żyto, oraz ich przetwory.
    ja jem od dawna, dlatego nie mam opony i brzucha, oraz nigdy poczucia, że połknęłam cegłę.

krycha.stara, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Caly cykl,przerwy w suplementacji nir dajà efektu

krycha.stara, aszka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta wrote:
    podobno wszystkie nasze nieszczęścia zdrowotne, oraz tusza, mają bezpośredni związek z pszenicą, która poza wodą i mlekiem, jest prawie we wszystkim :-P
    nie mówimy o śmiercionośnych bułeczkach i ciastach, ale o orzeszkach, macy razowej, makaronach, galaretkach, gotowych zupach w kartonach, wędlinach, parówkach i cous- cousie.
    jest też w batonikach muesli i w suplementach diety, a w piwie, to już szaleje, nie mówiąc o wódce.

pszenica nie daje nic, tak twierdzi autor książki o wielkiej szkodliwości tego zboża.
    mozna jeść owies i żyto, oraz ich przetwory.
    ja jem od dawna, dlatego nie mam opony i brzucha, oraz nigdy poczucia, że połknęłam cegłę.
    Tez tak miałam dopóki nie zaczelam stymulacji,nic mojej wagi nie ruszylo,przez ponad 30 lat niedowaga a od paru miesiècy waga rosnie przez cholerne clo,ovitrelle i duphaston.Pocieszam sie tym ze niebawem sie uda,bo nie moge juz patrzec na moją oponke

MoBo lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka zmienilas awatara zdaje się :-)

MoBo lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tez tak miałam dopóki nie zaczelam stymulacji,nic mojej wagi nie ruszylo,przez ponad 30 lat niedowaga a od paru miesiècy waga rosnie przez cholerne clo,ovitrelle i duphaston.Pocieszam sie tym ze niebawem sie uda,bo nie moge juz patrzec na moją oponke
    To bardzo indywidualna sprawa. Ja nic nie przytyłam jak byłam stymulowana. Nawet nieco schudłam, ale to nie dzięki stymulacji :P

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha weź sie zamknij
    ...
    natychmiast angry-smiley.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:27

krycha.stara, MoBo, karina76 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie
    dziękuję postoję
    zatrzymaj dla siebie

krycha.stara, Moko, MoBo lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jak juz stoisz, to zrob przysiad. Potem drugi, czeci... Malymi kroczkami i Ty mozesz stac sie nasza szkapa ;-)
    koleżanka sobie radzi, widzę, bo juz chciałam posiłki słać
    Krycha! Krycha!!!!
    nie ma co udawać, wystarczy o siebie dbać, nie jeść byle czego, uprawiać sporty i nie zjadać peselu, bo może stanąć kością :-P

krycha.stara, Jagna 75 lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    krycha weź sie zamknij
    ...
    natychmiast angry-smiley.gif
    Dobrze gada :-) lubie jà za to

krycha.stara, Reni lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Lejdis :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ