X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Saramago doczekacie sie :p grunt ze wyniki sie poprawiaja :)

Ania ta pogoda jest straszna, ja wziełam na wyjazd tylko letnie ciuchy i łaze po znajomych i pozyczam :/ bo miało byc powyzej 20 a jest ponizej 17. Ratuunku.
    Od jutra będzie lepiej :)

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ylja, dziękuję za wyjaśnienie - zanim zrobiłam badania (miesiąc temu), pod wpływem przeczucia odstawiłam zwykły kwas foliowy na rzecz actifolinu i zaczęłam przyjmować metylcobalaminę (forma metylowana witaminy B12) - mam nadzieję, że na razie to wystarczy, po urlopie umówię się do gina i zobaczymy, co powie

przy okazji chciałam pożegnać się z Wami - wracam za 2 tygodnie; trzymajcie się <3

padington, aszka, MoBo, Moko, Ania1602, tAnia lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski ;)

Chyba trzy razy czytałam ostatnich pare stron,by skumać o co chodzi,bo cosik postu poginęły no ale jużem w domu i wiem wszystko ;)

Zjawiła się Zeta zrobiła poruszenie,ale może tak trza było by dziewczyny z krzaków wylazły.Witam Zetę ;)

Kryśka zrobiła imprezę a ja się nie załapałam :( a z chęcią bym dołączyła bo morale do boju spadło.Zdążyłam wyłapać że było wesoło.No i te buty.....cudo :)

Moko dzieki za pamięć <3 odbiór o 13 a potem znów czekanie.....długie :)

Tak że ten niech się dzieje na wątku....bo aż się chce zaglądać by zobaczyć co u walczących,wygranych i zwycięzców...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 23:04

aszka, MoBo, Zeta, Moko, Ania1602, krycha.stara, tAnia, Dani lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    mam dokładnie tak samo, Ana 3 wyszły ujemne, gin w razie ciąży chce mimo wszystko włączyc clexane a immunolog nie sądzi, aby to było konieczne. Robisz coś na wsparcie implantacji? Czy któraś słyszała, jak można wspomóc zagnieżdżanie?
    Ponoc niektóre biorà acard,ja na razie nic nie biore

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie tez teraz wyszło aut zap tarczycy, mam guzy od dawna i nadczynnosc, a teraz TSH zmienne co chwila. Własnie niby podobno dieta, ale jak przeczytałam, ze cukru niet, glutenu niet, tego niet, to co jesc...Najgorsze ze własnie przy złych wynikach tarczy i guzach/wolach jest czesto zaburzenie miesiaczkowania i nabruzdzone w hormonach gin, stad np. problem z zajsciem w ciaze.
    A moja przyjaciólka miala zapalenie tarczycy w styczniu,leczyla i tak leczyla ze zaszla w ciąze przy tsh 5,8

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    ylja, ja mam chorobę automimmunologiczną - Zespół Sjogrena, tzw. zespół suchości, stąd dodatnie przeciwciała ANA

mam właśnie wyniki i nie jest dobrze - mam 3 mutacje: MTHFR 677C-T, MTHFR 1298A-C i PAI-14G wszystkie heterozygoty
    Jagna, ylja pomóżcie - jutro lecę na urlop, więc do gina dopiero za 2-3 tygodnie... rozumiem, że kwasu foliowego w dawce 5mg nie dostanę bez recepty?
    Nie dostsniesz ale kup femibion1 w nim jest kwas foliowy metylowany w dawce 0,4 ja go biore bo gin zalecił plus ten 5mg zwyklego na recepte.Mozesz zakupic solgara kwas foliowy metylowany dostepny w niektórych aptekach,u mnie jest.Z tymi mitacjami to immunolog ,genetyk bo refundacja na clexane,nie wiem czy encorton nie powinnas brac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    ylja, dziękuję za wyjaśnienie - zanim zrobiłam badania (miesiąc temu), pod wpływem przeczucia odstawiłam zwykły kwas foliowy na rzecz actifolinu i zaczęłam przyjmować metylcobalaminę (forma metylowana witaminy B12) - mam nadzieję, że na razie to wystarczy, po urlopie umówię się do gina i zobaczymy, co powie

przy okazji chciałam pożegnać się z Wami - wracam za 2 tygodnie; trzymajcie się <3
    Udanego lenistwa..zycze powrotu w dwupaku :-)

Phyllis, aszka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jagna za wskazówki :)

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko a idz z tym kosciołem :/ Wkurwa mam powiem Wam :/ Nie jest oblegany ale oni maja raz na 2 tygodnie chrzty i dlatego :/ Trudno, trzeba bedzie przezyc :/ U mnie bedzie tort z ciachem i lodami hehe :D teraz sie wydziwia jak mowi moja matka, ale co tam - w sumie to raz w zyciu, co bede zalowac, najem sie i juz, jak za to płace :D

Piszta wszystkie :)

Jagna w tym watku jamaica zaszła majac ponad 4,5. U mnie z powodu tarczycy, brak sluzu, okres raz na rok itd. niby nic taka tarczyca a potrafi namieszac.

Co do kwasu to ja bym brała - nie zaszkodzi a jak ma pomoc to pomoze.

MoBo, Moko, karina76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Hej Dziewczynki:)
    To wyszłam z krzaków na chwilę, skoro co po niektóre piszecie, że wolno mi :)*
    Ja dziś dzień spędziłam przy żelazku, cudowne doznania!- w międzyczasie męcząc kolejne odcinki Outlandera. Nie wiem, jakoś mi nie pasi do końca ten serial, chyba jestem za mało romantyczna na takie klimaty, ale obejrzę do końca, bo czasu mam dużo.

Halo!
    MI ten Outlander też jakoś nie leży, niby wszystko pięknie,a le mnie nie wciągnął. Polecam Człowiek z Wysokiego zamku na podstawie powieści Dicka. Mało romantycznie, ale czasy podobne ;)

Moko, Dani lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta wrote:
    z manufaktury 5 toksycznych typów ludzkich, ci co wietrzą podstęp, spisek i nieszczęście, aż sapią z podniecenia, gdy się sprawdzi. Świat to dla nich pole miniowe.
    przykra sprawa :-P

..no ale przecież białe nigdy nie jest białe
    z dedykacją od kontestatorki 4U :* <3
    https://www.youtube.com/watch?v=XMSGt-3H2vQ

Dzień dobry.

Zeta lubi tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry, brak prądu melduję i idę robić gołąbki
    Może czas do @ szybciej zleci bo zapowiada się już od kilku dni i nie przyłazi ale za to gardło mnie boli tak ze nie mogę mówić a jak gadam to mnie kaszel chce udusić, no pikne wakacje mam w tym roku nie ma co!

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dzis kurczak bedzie :P
    bry :)

krycha.stara, aszka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    To u mnie dzis kurczak bedzie :P
    bry :)
    jeśli z marketu nie polecam, mniej trucizny jest w borygo :-P

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    ..no ale przecież białe nigdy nie jest białe
    liczy się tak zwane „bycie w charakterze”, a to jest łatwe do uchwycenia ;)

• Ylya Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty, Zeta-Jones, może lepiej mniej czytaj a więcej jedz, boś wychudzona na tym zdjęciu strasznie! ;-)
    Ja dziś truję się chłodnikiem z botwinki, na pewno ma milion szczawianów i w dodatku na maśle jest. Że o soli nie wspomnę.. Choć tak chłodno, że chyba go jednak podgrzeję...

krycha.stara, Zeta, MoBo, Ania1602, Moko, aszka lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Ty, Zeta-Jones, może lepiej mniej czytaj a więcej jedz, boś wychudzona na tym zdjęciu strasznie! ;-)
    dość patrzenia :-P
    Coraz więcej grubasów na ulicach. Ciekawe, że zawsze idąc, coś jedzą, jakby się bali, że im się bateria skończy i padną jak "nasza szkapa" :-P

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Moze niepotrzebnie zapytam, moze bedzie z tego zadyma, ale zaryzykuje:
    Aszka, po co w ogole chrzcisz? Z Twoich postow na tematy koscielne wnioskuje, ze to nie sa za bardzo Twoje klimaty, skad wiec decyzja , ze wpiszesz w te klimaty dziecko?
    ja jestem wierzaca ale nie popieram hipokryzji koscielnej typu: idzie do "zawodu" ksiedza z "powołania" a pozniej narobi 10 dzieci (przypadek u mojego meza w kosciele), nastepnie: jak jest pedofilia w kosciele to przymykaja oczy, ale rozwodnik nie moze podejsc do komunii itd. Wiara w Boga to nie wiara w ksiedza chociaz wiadomo kosciol głosi wiare itd, ale jak ide czasami to typowego kociola i słyze glosujcie na wiadoma partie to sie noz w kieszeni otwiera itd. Ogolnie popieram zasady wiary itd, dekalog itd, itp, ale mam swoj rozum tak samo jak Bog dał ludziom wolna wole i nie dam sobie tego odebrac i byc ograniczona jak niektorzy ksieza. Dlatego chodze do dominikanow, oni sa życiowi i mowia wprost co i jak, dla mnie to odpowiada a nie zakumflowane beblanie pod płaszczykiem hipokryzji, chociaz wsrod nich sa tez "czarne owce" ale ani razu a juz chodze tam kilka dobrych lat nie słyszałam glosujcie na to, na tamto, robcie tak i siak itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:37

Ania1602, Moko, tAnia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, 3 h z życia polecą w kosmos

aszka, krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis marna pogoda kupilam kg ciastek o takich i juz zjadłam 20 :) Mniam, mniam :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9edce3577e42.jpg

MoBo, Ania1602, Moko, jusst, karina76 lubią tę wiadomość

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ