X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    14 a w ciazy chyba 28.
    A te 28 miałaś ze wspomaganiem czy bez? Mnie wyszło 18,8 i zastanawiam się, czy dobrze robię, że nie zażywam nic na ten temat. Czy nie powinnam jakoś profilaktycznie.. A może już schizuję.. Po prostu nie wiem, co by tu jeszcze zażyć, żeby zajść w tę ciąże wreszcie.

Marie lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    A te 28 miałaś ze wspomaganiem czy bez? Mnie wyszło 18,8 i zastanawiam się, czy dobrze robię, że nie zażywam nic na ten temat. Czy nie powinnam jakoś profilaktycznie.. A może już schizuję.. Po prostu nie wiem, co by tu jeszcze zażyć, żeby zajść w tę ciąże wreszcie.
    ze wspomaganiem, brałam dupka bo bez tego to miałam okres raz w roku. Niby dhuphaston/luteine. Niby dhupaston nie wpływa na wynik ale np. u mnie podwyższał nieznacznie tempki a niby nie powinien.

Krycha racja, ze tez nie pomyslałam.

Miłego dnia :)

Ylya, MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ranny ptaszku :-)
    Dzien dobry,pogodnej niedzieli bo u mnie slonecznie :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6742929/537796/fb-img-1468130237232.jpg

Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa i tiramisu,idealne przedpoludnie w ogrodzie :-)

20160710-092953.jpg

Moko, Kazia, Ania1602, karina76 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kawa i tiramisu,idealne przedpoludnie w ogrodzie :-)

20160710-092953.jpg
    Można pozazdrościć :) U mnie za chwilę babka i kawka, ale niestety w domku... Miłego dnia wszystkim :)

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie wazne gdzie,wazne by kawa pyszna a ciacho smakowalo

Ania1602 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda. Jednak Ci co mają możliwość spijania kawki w ogrodzie myślę, że przyznają, iż w ogrodzie lepiej smakuje :)

Moko lubi tę wiadomość

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Moko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Prawda. Jednak Ci co mają możliwość spijania kawki w ogrodzie myślę, że przyznają, iż w ogrodzie lepiej smakuje :)
    A jeszcze jak ktoś taką kawkę przyniesie, ciasteczko poda, to w ogóle Francja elegancja:)

Aszka jak tam po chrzcinach? Żyjesz po tej 3h mszy? Jak tam Pani po liposukcji? Wygląda już jak w tych programach na TLC? :P

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był armagedon :D wyprosiłam tesciowke z coreczka i ojcem z domu a w zasadzie na kopach wyszły -w koncu :) Mam nadzieje ze mam teraz te toksyczna rodzinke z głowy. Żal mi męża ale nie zabraniam sie mu z nimi spotykac, niemniej ja z dzieckiem do nich jedzic nie bede. W ogole zaczeło sie w trakcie chrztu bo one chciały siedziec koło nas w ławce a tam było miejsce dla nas, chrzestnych i matek, ale oczywiscie jego mamusia musiała koniecznie te upierdliwa coreczke nam wpitolic do ławki bo inaczej by sama siedziała. Ja mowie ze nie ma miejsca, nie, musi coreczka wejsc itd. to juz mnie podkurwiło, kazałam i tak sie przesiasc. Pozniej ona za nami latała i sto zdjec robiła itd, znowu wkurw. A na obiedzie znowu akcja, były parki a ona znowu sie gdzies miedzy jakiegos faceta wpitala, lazi za mna gledzi co bedzie jakie jedzenie, itd. no i pozniej wrocilismy do nas a tam odstawili taka akcje ze głowa mała, ze oni by zrobili tak (nie płacili za nic) itd, ja mowie nie płaciliscie nie wasza sprawa itd, ja w koncu zmeczona po całym dniu mowie, jak sie nie podoba to wolna droga, otworzyłam drzwi i mowie wynocha z mojego domu bo zaraz jak dostaniecie kopa to znajdziecie sie na ksiezycu, ta matulka do mnie przyleciała -po jej żenujacym zachowaniu na kolanach przepraszac o.O ja mowie koniec, zegnam. I kazałam znowu wyjsc i finito. Takze mam ją /ich z głowy, żal mi męża ale bez przesady. Niech sobie do nich jezdzi/dzwoni mi to obojetne, grunt ze ja z dzieckiem tam jezdzic nie bede. Na dodatek ta coreczka sie rzucila do mojej matki z geba ze ja ich powinnam sluchac to moja mamunia tak im odpowiedziala ze w piety poszło, bardzo dobrze...niech maja za swoje, żenujace krowy.

Ala za to przespała cały chrzest i awanture w domu i dobrze :)

MoBo, Moko lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Aszka tyyy rakieto :P podziwiam za odwage, ja bym jak moja mama znosila krotkie posiadowy z usmiechem przez zeby do konca zycia. Naszczescie teraz nie mam takiego klopotu bo rodziece mojego sa bardzo fajni.

Krycha tylko 4 dni do 6xpacka :)

Ania a co u Ciebie? podgladasz jeszcze jajka czy tam rosna?

U mnie w weekend byla bieganina, przygotowywujemy sie na piesa :) odbieramy go za dwa tygodnie, jak nas te wszystkie piszczace zabawki nie wykoncza to bedziemy juz gotowi na wszystko hahhaha
    Kupowalismy bramke na drzwi, zeby piesior bezpansko nie ganial po calym domu na poczatku, a sprzedawczyni sie popatrzyla na moj brzuch i mowi 'a to jeszcze za wczesnie' :P a my 'ale to dla psa :P'

Jakby mi koleznaki polecily jakies forum co sie o tym co dla mnie nieznane gada: czyli wozki, ciuszki itd to bym byla dzwieczna.

No i zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce to by bylo wszystko swietnie :P
    Buziaki <3

Ylya, Kazia, Ania1602, karina76, aszka, krycha.stara lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny sloneczny dzien.
    W moich majtkach juz plamienie wiec pozamiatane,10 dni po ovu troche za wczesnie ale cóz...msm jeszcze trzy tabl.dupka ale juz chyba nie wezme bo spowolni małpiatke.Brzuch zaczyna bolec juz wiec nieuchronne.

A dzis snilo mi sie ze bylam na wizycie w klinice i lekarz powiedzial ze teraz to juz IUI ze nie ma co przedluzac...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka usmialsm sie,musial byc kabaret :-) :-)

aszka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo oczywiscie jak juz piesior w domu bedzie to fote zapodaj.My jestesmy na etapie omawiania za i przeciw...ale po kolei.Chcemy kota wziàc,mial byc ze schroniska dachowiec takie do tej pory byly w domu ale kolezanka ma do sprzedania kotke czteroletnià niebieskiego brytyjczyka,ma hodowle i co jakis czas musi sprzedac bo wszystkich kotów zatrzymac nie moze dla siebie.Kotka cudna a kolezanka tez byle komu nie chce dac,a ze my dla zwierzàt wszystko to zadzwonila czy my nie chcemy.Oczywiscie mój to wolał takiego dachowca co by myszy lapał ale to juz przechodzilismy i taki kot przynosi same choroby i nin stop wizyty u weterynarza a ze staramy sie o dziecko to wolalabym aby miec takiego rasowego zdrowego pewnego kota w domu.Oglądalismy juz wiec teraz dylematy...ja zdecydowana ale musze urobic mojego mèza.Wstawie fotke to zobaczycie jaka jest piękna,Frania sie zwie :-)

MoBo lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

FRANIA http://static.pokazywarka.pl/i/6745784/551063/received-881228698649322.jpg

Ylya, Ania1602, aszka, karina76, MoBo, Jastin76, tAnia, Moko, Dani, jusst, Marie, rybka33 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Aszka ja też podziwiam za odwagę... :)
    MoBo już nie podglądam. Wydaje mi się, że wiem kiedy mam cykl owulacyjny a kiedy nie. Poprzedni był owu, śluz piękny jak marzenie, aż żal mnie skręcał, że nie mogłam takiej szansy wypróbować... a ten jest bezowulacyjny... :( Jednak do niczego mi ta wiedza już nie potrzebna. Naturalnie starać się nie możemy a z IUI nie będę już dr zawracać głowy, bo zdecydowaliśmy się na KD. Czekam na info od dr... i trochę mnie wkurza, że tyle czasu minęło a ja nie mogę nic robić... Jeszcze na przełomie kwiecień/maj miałam myśli, żeby próbować IUI chociaż na naturalnym cyklu, jeśli stymulować nie można, ale teraz już odpuściłam, nie będę dwóch srok za ogon ciągnąć...
    MoBo na bocianie są fajne wątki dla ciężarnych i mamusiek, może tam sobie coś poczytasz...

MoBo lubi tę wiadomość

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna Frania jest śliczna :)

MoBo, Jagna 75 lubią tę wiadomość

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowke znosze kilka lat i mam juz dosc, miarka sie przebrała. Nie beda mi mowic co ja mam robic ciagle itd. na dodatek zebyscie słyszały co one gadały to az wstyd powtarzac, wiec nawet nie napisze. Niemniej ja dązyłam do kłotni bo tez mogłam zniesc jak zawsze i udawac ze jest ok, tyle ze juz mi sie nie chce ze wzgledu na dziecko. Nie wyobrazam sobie tam jezdzic z dzieckiem zeby moja corka w takim zakłamaniu i hipokryzji sie wychowywała, to chyba głownie była moja motywacja, uciac z nimi kontakty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Aszka usmialsm sie,musial byc kabaret :-) :-)
    moja matka tez sie smiała jak tesciowka mnie za nogi trzymała :D

MoBo lubi tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka Ty to chyba taki południowy temperament masz :-) Sceny jak z włoskiej komedii rodzinnej ;-)

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna Frania jest pikna tyle ze ja kotow nie bardzo, ja siem tych diablow boje :P hahhaha tego ich chchiii jak sa niezadowolone.
    choc moj mnie sie staral na kota urobic bo bardzo lubi, tyle ze z marnym skutkiem.

Jak juz bedzie piesior w domu to zapakuje fotke.

aszka lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ