35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Phyllis witaj po urlopie. A nasz dr żyje i ma się dobrze?
Miał się do mnie odezwać i się nie odzywa... Muszę się sama w takim razie do niego wybrać na rozmowę i po receptę. Chciałam jechać w czwartek, ale nie dam rady, więc chyba na wtorek się umówię.
Phyllis, MoBo lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
To moje dwie krechy
idealny test ovu wyszedł
szkoda ze nie ciàzowy
Na wizycie dzis bylo jedno jajo na lewym,ovu 24-48 godzin,test tez to potwierdza.Mam nadzieje ze ovu bedzie,moze we srode skocze obejrzec czy byla.Trzymac kciuki,Krycha zalóz buty jakies,niech przyniosą szczęscie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 23:57
Goya77, Ylya, MoBo, Ania1602, Moko, Dani lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ania1602 wrote:Phyllis witaj po urlopie. A nasz dr żyje i ma się dobrze?
Miał się do mnie odezwać i się nie odzywa... Muszę się sama w takim razie do niego wybrać na rozmowę i po receptę. Chciałam jechać w czwartek, ale nie dam rady, więc chyba na wtorek się umówię.
chyba żyjewiem, że działa też w nowo otwartej klinice ivita i jest tam kierownikiem - ja się umówiłam do niego na przyszły wtorek
jagna, trzymam kciukiAnia1602 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Ylya jak tam jestes juz po ovu?
No właśnie niestety cholerka nic a nic, testy jeszcze ujemne, jajnik czuję, więc coś tam się dzieje, i wiem, że owu centralnie w wyjazd chłopa mi wypadnie! Z tym pakowaniem się do bagażnika to nie bardzo nam wyjdzie, bo goście sie akurat zjechali ;-( Załamka, ide dzis na podgląd, co tam urosło.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:No właśnie niestety cholerka nic a nic, testy jeszcze ujemne, jajnik czuję, więc coś tam się dzieje, i wiem, że owu centralnie w wyjazd chłopa mi wypadnie! Z tym pakowaniem się do bagażnika to nie bardzo nam wyjdzie, bo goście sie akurat zjechali ;-( Załamka, ide dzis na podgląd, co tam urosło.
Ylya lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzień dobry.
Witam się ze szpitalnego lóżka,jestem juz po histeroskopii.Miało być badanie,a wyszło łyżeczkowanie.Jak się okazało było kilka polipów które zostały usunięte.Jestem w szoku a jeszcze bardziej jestem wkórwi...na.Rok leczenie w prywatnej klinice wydaliśmy tam ok.20 tys,dwie procedury ivf,cztery transfery jak miało się udać ! Lekarz z 40 letnim stażem nic nie widział.Gdybym nie wróciłam do starego gina dalej bym tak chodziła.
Pare dni temu pisałam że trzeba zawierzyć lekarzowi,dziś juz bym tego nie powiedziała.Wniosek z tego nie bazujcie na leczeniu u jednego lekarza,miejcie zawsze troche własnej wiedzy i intuicji kiedy trzeba zrobić odwrót.
Reni, krycha.stara, MoBo, rybka33 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Karina, jak to polipów nie widzieli?! Ręce opadają... Albo niestety sprawdza się teoria najgorsza z możliwych, że oni je widzieli, ale wiedzieli, że jak ich "nie zauważą", to więcej kasy wydrą... W zasadzie na jedno wychodzi, albo konował albo oszust, co dla nas za różnica, efekt taki sam...
Na szczęście dla Ciebie trafiłaś na tę histeroskopię i zrobili Ci tam porządek. Oby się szybko i dobrze pogoiło! Może własnie przyczynę niepowodzeń zlikwidowałaś i teraz będzie piękniekrycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
-
karina76 wrote:Dzień dobry.
Witam się ze szpitalnego lóżka,jestem juz po histeroskopii.Miało być badanie,a wyszło łyżeczkowanie.Jak się okazało było kilka polipów które zostały usunięte.Jestem w szoku a jeszcze bardziej jestem wkórwi...na.Rok leczenie w prywatnej klinice wydaliśmy tam ok.20 tys,dwie procedury ivf,cztery transfery jak miało się udać ! Lekarz z 40 letnim stażem nic nie widział.Gdybym nie wróciłam do starego gina dalej bym tak chodziła.
Pare dni temu pisałam że trzeba zawierzyć lekarzowi,dziś juz bym tego nie powiedziała.Wniosek z tego nie bazujcie na leczeniu u jednego lekarza,miejcie zawsze troche własnej wiedzy i intuicji kiedy trzeba zrobić odwrót.
Karina czyli co miałaś ivf i nikt nie widział polipów?
sorry, że tak się wyrywam, ale mam podobną historię 3 ivf ale pojawił się polip
i mam go usunąć
ale tak jak mówisz zamierzam iść jeszcze do innego lekarza
p.s. oborę robię, bez witania się i takie tam
więc jeszcze raz
dzień dobry się z PaniamiBISCA, MoBo lubią tę wiadomość
-
Karina tez wlasnie wczoraj uslyszalam od lekarza u którego awaryjnie robilam monitoring aby wziasc pod uwage opinie innego lekarza w innej klinice.Lepiej stracic 200zl a miec ocene równiez drugiego lekarza.Doradzil bym calą kartoteke z dotychczasowych wizyt skserowala,oraz wizyty kiedy bylsm w ciàzy,wszystkie usg i poradzila sie gdzie indziej.Mój màz machnąl ręką ale ja przyznalam racje.Bez sensu wierzyc w ciemno jednemu,warto posluchac kogos innego i wyciàgnàc wnioski.Warto jeszcze stawiac na naturalne poczecie póki da sie a nie na zblizające sie in vitro.
Zeby polipów nie widziec...raczej nie chcial widziec.Teraz kiedy brak refundacji kliniki opustoszały nawet leki podrozały,przez trzy cykle za zastrzyk placilam 90zl a w zeszly cykl 120 juz.
Przykro mi Karina,moze teraz juz tylko lepiej bedzie.Antoś IVF,Julisia natural
-
No i jestem w domu
Reni jestem po dwóch procedurach i czterech transferach.Pierwszy był udany ale ciąża nie utrzymała się.W drugiej procedurze chciałam zrobić sobie histeroskopię by sprawdzić czy nie ma przeszkód lekarz stwierdził ze nie ma sensu,bo wszystko ok.
Po tym co dziś przeżyłam,m żal do lekarza kliniki poprostu odwalili swoje by zgarnąć kasę,moja osoba była kartą przetargową do jej wyciągnięcia.Czujecie nie widzieć paru polipów ? A usg przy ivf miałam trzy razy w miesiącu.
Reni i ur inne dziewczyny nie wahajcie się przed takim badaniem polipy są przeszkodą w implantacji i przyczyniają się do poronień.
Poprostu śmiech przez łzy tyle przeszłam...a może okazać się ze polipy były główną przyczyną niepowodzeń....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 11:30
krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość
-
Karina, wprost nie mogę uwierzyć w to co piszesz. Strasznie to przykre
Jak to możliwe, że w klinice zajmujacej się leczeniem niepłodności nie zwraca się uwagi na jej potencjalne przyczyny? Po prostu masakra. Czy zamierzasz jakoś interweniować w tej sprawie? Dać znać lekarzowi o jego karygodnym przeoczeniu? Czy już nie chcesz sobie psuć nerwów?
Trzymaj się Kochana. Mam nadzieję, że teraz nie będzie już żadnych przeszkód w osiągnięciu Twojego szczęścia. Kiedy możesz zacząć się starać po tym zabiegu?MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Ylya no i jak tam,pisz zaraz jak po wizycie bedziesz,trzymam kciuki
Kochana, no zadziałał letrozol, mam w sumie (w 11 dc) cztery jajeczka powyżej 10 mm, ponoć mniejszych się nie bierze pod uwagę, tak mi babka powiedziała podczas usg. Na prawym największe, 14.7 mm, na lewym trzy: 13.2, 12.5 i 12 mm, endo 7.5 mm. Więc do owulki jeszcze trochę muszą urosnąć. Z jednej strony daje mi to nadzieję, że mój zdąży wrócić (w sobotę), a z drugiej boję się, że będą rosły szybciej niż zazwyczaj i pękną w piątek i po ptokach... Jestem rozdrażniona tym jego wyjazdem, moimi gośćmi tu na miesjcu i nie mogę sobie z tym poradzić i chyba obrywa się wszystkim po trosze.. Więc znowu wzięłam się za gotowanie i pieczenie...krycha.stara lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
-
Hej dziewczęta
Jeden dzień w pracy i znów zwolnienie do wtorku...Co do tego co dalej,za dwa tygodnie wyniki his -pat,wezmę wypis i zapewne wybiorę się do kliniki,chodźmy zobaczyć co ma do powiedzenia lekarz który mnie prowadził.Dla mnie to szok...co może pojadę i dowiem się że to nie problem ?
Nie chcę więcej się tam leczy,narazie musze dojść do siebie...na pewno zostanę narazie pod opieka giną który robił mi zabieg.Narazie będziemy próbować naturalnie a w międzyczasie poszukam jakiegoś specjalisty.
To na tylecieszmy się że mamy piękne lato życzę wszystkim udanego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:41
MoBo, Moko, krycha.stara lubią tę wiadomość