X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis witaj po urlopie. A nasz dr żyje i ma się dobrze? ;) Miał się do mnie odezwać i się nie odzywa... Muszę się sama w takim razie do niego wybrać na rozmowę i po receptę. Chciałam jechać w czwartek, ale nie dam rady, więc chyba na wtorek się umówię.

Phyllis, MoBo lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dwie krechy :-) idealny test ovu wyszedł :-) szkoda ze nie ciàzowy
    Na wizycie dzis bylo jedno jajo na lewym,ovu 24-48 godzin,test tez to potwierdza.Mam nadzieje ze ovu bedzie,moze we srode skocze obejrzec czy byla.Trzymac kciuki,Krycha zalóz buty jakies,niech przyniosą szczęscie

20160725-234735.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 23:57

Goya77, Ylya, MoBo, Ania1602, Moko, Dani lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Phyllis witaj po urlopie. A nasz dr żyje i ma się dobrze? ;) Miał się do mnie odezwać i się nie odzywa... Muszę się sama w takim razie do niego wybrać na rozmowę i po receptę. Chciałam jechać w czwartek, ale nie dam rady, więc chyba na wtorek się umówię.

chyba żyje ;) wiem, że działa też w nowo otwartej klinice ivita i jest tam kierownikiem - ja się umówiłam do niego na przyszły wtorek :)

jagna, trzymam kciuki :)

Ania1602 lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya jak tam jestes juz po ovu?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie milo,kawy jeszcze nie pije bo jakos tak dzis nie mam ochoty,ale wam zycze smacznej i aromatycznej :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ylya jak tam jestes juz po ovu?

No właśnie niestety cholerka nic a nic, testy jeszcze ujemne, jajnik czuję, więc coś tam się dzieje, i wiem, że owu centralnie w wyjazd chłopa mi wypadnie! Z tym pakowaniem się do bagażnika to nie bardzo nam wyjdzie, bo goście sie akurat zjechali ;-( Załamka, ide dzis na podgląd, co tam urosło.

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    No właśnie niestety cholerka nic a nic, testy jeszcze ujemne, jajnik czuję, więc coś tam się dzieje, i wiem, że owu centralnie w wyjazd chłopa mi wypadnie! Z tym pakowaniem się do bagażnika to nie bardzo nam wyjdzie, bo goście sie akurat zjechali ;-( Załamka, ide dzis na podgląd, co tam urosło.
    To daj znac,zapytaj kiedy lekarz obstawia ovu.Dzien czy dwa przed ovu jesli nasienie ok to tez duza szansa na ciaze,nie musi byc akurat w ovu,na clo dziewczyna teraz bete zrobila a malo serduszkowala dwa dni tylko przed ovu i ciàza ładna czego sie nie spodziewala.Wiec jeszcze nie pabikuj tylko wykorzystuj ile sie da.A co do gosci...w swieta Bozego Narodzenia tez mielismy gosci na noc,sciany cienkie ale wykorzystalismy te dni choc ciezko bylo ale ciàza byla.A ze byla to moja siostra z chlopakiem i brat z bratówką to wprost powiedzialam ze mamy te dni i musimy to wykorzystac bo lekarz zalecił i prosimy o nie wytęzanie sluchu ha ha,smiechu bylo i zaźenowanie tez ale swiadomosc ze wiedzą o naszych problemach i potrzebie zblizenia ułatwila nam te niekomfortową sytuacje

Ylya lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Witam się ze szpitalnego lóżka,jestem juz po histeroskopii.Miało być badanie,a wyszło łyżeczkowanie.Jak się okazało było kilka polipów które zostały usunięte.Jestem w szoku a jeszcze bardziej jestem wkórwi...na.Rok leczenie w prywatnej klinice wydaliśmy tam ok.20 tys,dwie procedury ivf,cztery transfery jak miało się udać ! Lekarz z 40 letnim stażem nic nie widział.Gdybym nie wróciłam do starego gina dalej bym tak chodziła.
    Pare dni temu pisałam że trzeba zawierzyć lekarzowi,dziś juz bym tego nie powiedziała.Wniosek z tego nie bazujcie na leczeniu u jednego lekarza,miejcie zawsze troche własnej wiedzy i intuicji kiedy trzeba zrobić odwrót.

Reni, krycha.stara, MoBo, rybka33 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• loret1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina co za historia... No nie dziwne ze jestes wqrwiona... Oby teraz poszlo sprawnie i cel zostal osiagniety!
    Pozdrawiam Wszystkie bez wyjatku...

Iii Jusst koncowka Twojego wpisu mnie lekko pocieszyla;)

Ylya, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, jak to polipów nie widzieli?! Ręce opadają... Albo niestety sprawdza się teoria najgorsza z możliwych, że oni je widzieli, ale wiedzieli, że jak ich "nie zauważą", to więcej kasy wydrą... W zasadzie na jedno wychodzi, albo konował albo oszust, co dla nas za różnica, efekt taki sam...

Na szczęście dla Ciebie trafiłaś na tę histeroskopię i zrobili Ci tam porządek. Oby się szybko i dobrze pogoiło! Może własnie przyczynę niepowodzeń zlikwidowałaś i teraz będzie pięknie <3

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Dzień dobry.

Witam się ze szpitalnego lóżka,jestem juz po histeroskopii.Miało być badanie,a wyszło łyżeczkowanie.Jak się okazało było kilka polipów które zostały usunięte.Jestem w szoku a jeszcze bardziej jestem wkórwi...na.Rok leczenie w prywatnej klinice wydaliśmy tam ok.20 tys,dwie procedury ivf,cztery transfery jak miało się udać ! Lekarz z 40 letnim stażem nic nie widział.Gdybym nie wróciłam do starego gina dalej bym tak chodziła.
    Pare dni temu pisałam że trzeba zawierzyć lekarzowi,dziś juz bym tego nie powiedziała.Wniosek z tego nie bazujcie na leczeniu u jednego lekarza,miejcie zawsze troche własnej wiedzy i intuicji kiedy trzeba zrobić odwrót.

Karina czyli co miałaś ivf i nikt nie widział polipów?
    sorry, że tak się wyrywam, ale mam podobną historię 3 ivf ale pojawił się polip O.o
    i mam go usunąć
    ale tak jak mówisz zamierzam iść jeszcze do innego lekarza

p.s. oborę robię, bez witania się i takie tam
    więc jeszcze raz
    dzień dobry się z Paniami

BISCA, MoBo lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina tez wlasnie wczoraj uslyszalam od lekarza u którego awaryjnie robilam monitoring aby wziasc pod uwage opinie innego lekarza w innej klinice.Lepiej stracic 200zl a miec ocene równiez drugiego lekarza.Doradzil bym calą kartoteke z dotychczasowych wizyt skserowala,oraz wizyty kiedy bylsm w ciàzy,wszystkie usg i poradzila sie gdzie indziej.Mój màz machnąl ręką ale ja przyznalam racje.Bez sensu wierzyc w ciemno jednemu,warto posluchac kogos innego i wyciàgnàc wnioski.Warto jeszcze stawiac na naturalne poczecie póki da sie a nie na zblizające sie in vitro.
    Zeby polipów nie widziec...raczej nie chcial widziec.Teraz kiedy brak refundacji kliniki opustoszały nawet leki podrozały,przez trzy cykle za zastrzyk placilam 90zl a w zeszly cykl 120 juz.
    Przykro mi Karina,moze teraz juz tylko lepiej bedzie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya no i jak tam,pisz zaraz jak po wizycie bedziesz,trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem w domu ;)

Reni jestem po dwóch procedurach i czterech transferach.Pierwszy był udany ale ciąża nie utrzymała się.W drugiej procedurze chciałam zrobić sobie histeroskopię by sprawdzić czy nie ma przeszkód lekarz stwierdził ze nie ma sensu,bo wszystko ok.
    Po tym co dziś przeżyłam,m żal do lekarza kliniki poprostu odwalili swoje by zgarnąć kasę,moja osoba była kartą przetargową do jej wyciągnięcia.Czujecie nie widzieć paru polipów ? A usg przy ivf miałam trzy razy w miesiącu.

Reni i ur inne dziewczyny nie wahajcie się przed takim badaniem polipy są przeszkodą w implantacji i przyczyniają się do poronień.

Poprostu śmiech przez łzy tyle przeszłam...a może okazać się ze polipy były główną przyczyną niepowodzeń....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 11:30

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, wprost nie mogę uwierzyć w to co piszesz. Strasznie to przykre :( Jak to możliwe, że w klinice zajmujacej się leczeniem niepłodności nie zwraca się uwagi na jej potencjalne przyczyny? Po prostu masakra. Czy zamierzasz jakoś interweniować w tej sprawie? Dać znać lekarzowi o jego karygodnym przeoczeniu? Czy już nie chcesz sobie psuć nerwów?
    Trzymaj się Kochana. Mam nadzieję, że teraz nie będzie już żadnych przeszkód w osiągnięciu Twojego szczęścia. Kiedy możesz zacząć się starać po tym zabiegu?

MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ylya no i jak tam,pisz zaraz jak po wizycie bedziesz,trzymam kciuki

Kochana, no zadziałał letrozol, mam w sumie (w 11 dc) cztery jajeczka powyżej 10 mm, ponoć mniejszych się nie bierze pod uwagę, tak mi babka powiedziała podczas usg. Na prawym największe, 14.7 mm, na lewym trzy: 13.2, 12.5 i 12 mm, endo 7.5 mm. Więc do owulki jeszcze trochę muszą urosnąć. Z jednej strony daje mi to nadzieję, że mój zdąży wrócić (w sobotę), a z drugiej boję się, że będą rosły szybciej niż zazwyczaj i pękną w piątek i po ptokach... Jestem rozdrażniona tym jego wyjazdem, moimi gośćmi tu na miesjcu i nie mogę sobie z tym poradzić i chyba obrywa się wszystkim po trosze.. Więc znowu wzięłam się za gotowanie i pieczenie...

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya mam nadzieje ze jajka spokojnie dojdà do soboty,rób testy w piàtek sprawdzisz czy jest blisko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 00:31

Ylya lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina,moze wez dokumentacje i do innej kliniki..albo poprostu na razie idz do innego gina na konsultacje,xobaczymy co powie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6784616/182976/rece-sa-po-to-zeby-sie-przytulac-0.jpg

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta ;)

Jeden dzień w pracy i znów zwolnienie do wtorku...Co do tego co dalej,za dwa tygodnie wyniki his -pat,wezmę wypis i zapewne wybiorę się do kliniki,chodźmy zobaczyć co ma do powiedzenia lekarz który mnie prowadził.Dla mnie to szok...co może pojadę i dowiem się że to nie problem ?
    Nie chcę więcej się tam leczy,narazie musze dojść do siebie...na pewno zostanę narazie pod opieka giną który robił mi zabieg.Narazie będziemy próbować naturalnie a w międzyczasie poszukam jakiegoś specjalisty.

To na tyle ;) cieszmy się że mamy piękne lato życzę wszystkim udanego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:41

MoBo, Moko, krycha.stara lubią tę wiadomość

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ