X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak myślę że mam tylko termometr rtęciowy, nie używany w całym swoim życiu miałam kilka razy katar i bolało mnie gardło, muszę kupić elektroniczny będzie szybciej i wygodniej mierzyć temperaturę.

krycha.stara lubi tę wiadomość

Goya77
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze skoro Goya zapytała, jak u nas ze skutecznością to i ja dorzucę. Długo (za długo) nie staraliśmy się, tzn ja już coś pobąkiwałam od kilku lat, ale mój nie był gotowy, bo związek nie był jakoś strasznie zabetonowany, my oboje po przejściach, rozwodach, tragediach. No i nagle dwa lata temu chłop mi dojrzał do tematu i że tak powiem otworzył się na konsekwencje. W drugim cyklu takiego otwarcia zobaczyłam dwie kreski! Zwariowałam natychmiast, nie dowierzałam, że to tak łatwo i że to już! No i latałam na betę jak potłuczona i za swoje mam, bo beta po tygodniu zaczęła spadać.. Nie dość, że nie byłam gotowa na ciążę to już kompletnie nie na poronienie. Przeżyłam to okropnie, rzuciłam się w wir badań, wydałam majątek, żeby dojść przyczyny, nie doszłam. Ale przynajmniej odkryłam parę rzeczy i to i owo mogę mieć pod kontrolą, zbiłam prolaktynę, opanowałam tarczycę, wykryłam mutację, przestudiowałam na ile się dało immunologię, żeby wiedzieć czy encorton, czy clexane, czy w ogóle.. Trafiłam do wybitnego gina i ...nic. Dwa lata nic. Tyle, że u nas problem niestety w logistyce i częstotliwości <3, bo oboje pracujemy w rozjazdach i ciężko trafić.. Mnie nie raz miesiącami nie ma, mój wtedy lata po świecie, ale też nie zawsze się uda. No i tak to mi zleciało, że pyknęła 40tka, czego w zasadzie do świadomości nie dopuszczam jeszcze. Teraz wytaczam ciężką artylerię: stymulacja a potem IUI 3 razy, a potem nie wiem.

krycha.stara, MoBo, Moko, tAnia, Jot lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihihi no dokładnie planuję upojne wieczory do niedzieli.

MoBo lubi tę wiadomość

Goya77
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli się załapię na epilog, to wchodzę w to!

krycha.stara, Goya77 lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Kożuchowska?

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihihi nie wierzę Ci. Mnie pociesza tylko to robiąc z nią porównania że urodziła dziecko w wieku 43 lat a ja mam dopiero 39 za dwa tygodnie hihihiihih

krycha.stara lubi tę wiadomość

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Dobra. Dosc tej kawy, sernika i galaretek. Odpalam cardio z Mel B. Bo na takie nogi to se trzeba zapracowac! ;-) I to ciezko!
    Co prawda to prawda.

Goya77
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha ktos juz wyprzedzil twojego pomysla, juz kilka razy wspominalam tu ksiazke 'inconceivable' julia indichova
    W wieku 42lat miala FSH 42, nikt nie chcial juz stymulowac, zaszla i urodzila naturanie. Fajna ksiazka.

Ylya, Jastin76 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latte z mlekiem migdałowym, cynamonem i kardamonem, proszę, komu, komu.. Wake up, dziewczynki! Sobota, imieniny kota.

krycha.stara, karina76 lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrej drzemki, Krycha, sponsorowanej przez rosnący progesteron ;-P

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Ciekawe, co mój suwaczek pokaże? ;)

Ciekawe przeczytałam, wynika z tego, że w sumie to kązdje się uda ;)
    Miłego weekendu :D

http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/7,79330,20421806,u-czterdziestolatek-najszybciej-przybywa-dzieci.html

Ylya, MoBo lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Latte z mlekiem migdałowym, cynamonem i kardamonem, proszę, komu, komu.. Wake up, dziewczynki! Sobota, imieniny kota.
    Kurcze wypilabym gdyby Kraków przyjechał do Chrzanowa bo mi sie d.. nie chce ruszyc z lezaka :-)
    Ja dzis ranny ptaszek,z rana pomylam podlogi i zrobilam łazanki na obiad :-) i tak teraz leze i dycham az wybije godzina "zero" i bedzie trzeba pskowac tylek do auta i jechac do pracy.Jak zwykle zal pogody ale cóz,bogatym sie czlowiek nie urodził a spadku wielkiego nie moge sie spodziewac

Ylya, Goya77, MoBo lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Dobry!
    Ciekawe, co mój suwaczek pokaże? ;)

http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/7,79330,20421806,u-czterdziestolatek-najszybciej-przybywa-dzieci.html
    Owocny ten suwaczek,a ze owoce uwielbiam to i twój suwak mi do gustu przypadł :-) Jak sie tam czujesz,czujecie?

jusst, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez upał dzisiaj. Zrobię z mężem grilla wieczorem mam taka ochotę. Miłej i leniwej soboty wszystkim życzę.

Ylya, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:

Jusst, budujące ;-) Dostarczmy im materiałów na poprawę tych statystyk. Podbijam pytanie Jagny, jak Ty się masz? Ja się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, więc przed narzekaniem powiem, że bardzo się cieszę żem w ciązy i ma to tez swoje plusy. Można mieć fochy, tylko czasem to fochy mają mnie... i beczałam jak bylo mi gorąco... :P Można jeść różne rzeczy na raz i nikt dziwnie nie patrzy... No fajnie jest być w ciąży, szczególnie jak się już czuje, że coś tam się rusza :D i teraz sie ponarzekam, ciężko się schylić, buty, to lepiej jednak wsuwane, o pedicurze samodzielnym to chyba bedę już musiala pomarzyc, dobrze, ze mam niezniszczalny lakier :D Depilacja intymna... w ciemno, z pzecinkami... Wychodzenie z wanny... ech, no jeszcze daję radę, ale jakies obawy i lęki mam.
    póki co tyję tylko w cyckach i brzuchu, nie jest zle, ale juz 5 kg na plusie jest...
    Jak na początku odrzucalo mnie od jedzenia i ulubionych perfum, to juz mi przeszlo, jak ostatnio bylo chlodniej to wytoczylam Angela z szuflady, laski w poczekalni u gina się ode mnie odsuwaly, heheh :)

No i najważniesze, zaczyna mnie przerażać wizja porodu. Boję się co to bedzie, jak to bdzie, jak ja ogarnę to dziecię... jak ja sama nieogarnięta jestem. No ale chyba dam radę, co?

Ylya, krycha.stara, Goya77, karina76, Jastin76, tAnia, Jot, Dani lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst, super! 5 kg w większych cyckach i okrągłym brzusiu to brzmi jak ciąża marzenie :-) Poród przechodzi co drugi obywatel tego świata, czasem nawet po kilak razy, i - choć świetnie Cię rozumiem, panikowałabym sama już o testu ciążowego - wszyscy zazwyczaj wychodzą z tego cało i szczęśliwie, więc i u Ciebie będzie dobrze! Ogarniesz na bank, nic się tym teraz nie martw! Korzystaj ze stanu błogosławionego i wszystkich jego przywilejów na zapas. I fajnie, że się tam Coś rusza ;-)

jusst, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst 5kg mówisz,4 w cyckach kilo na brzuchu,super :-) z takimi balonami mialabys non stop branie gdyby nie ciàza :-) Najwazniejsze ze oboje zdrowi,a ponarzekac mozna,masz dyspenze do tego.Z pewnoscià msluszek tez bedzir nieogarniety jsk ty to czym sie przejmujesz :-) a tak na serio to z wszystkim dasz rade i bedziesz wspanialą matką...w razie czego ciotki forumowe pomogà,doradzą <3

jusst, krycha.stara, rybka33 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jusst 5kg mówisz,4 w cyckach kilo na brzuchu,super :-)
    NIestety, bardziej odwrotnie te proporcje się rozłozyly :D

• karina76 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj ostatnia się zjawiam ;O)

Jusst chciałabym kiedyś poczuć jak to"coś"w środku die rusza.Bo z cyckami to ja mam do czynienia na co dzień :D Uwierzcie mi kupic sukienkę przy dużych cyckach to wyzwanie...ale jakos ogarniam.

U mnie histeroskopia chyba 1.08 w poniedziałek jadę po skierowanie,potem laparo.

Dzis miałam wyzwanie tortowe dla fana klocków lego,lubię bawić się w takie rzeczy ale dla mnie to męczarnia bo nie używam na co dzień cukru .Wystarczy że popróbuje i mnie muli.

Trzymam dziewuszki kciuki za wasze jajeczka oby rosły ;)

krycha.stara, Ylya, Moko, rybka33 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ