X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina a gdzie foto twojego arcydziela?
    Witam sie z kawą jak zwykle w ogrodzie :-) Pogoda wymarzona slonce i lekki wiaterek,nie czuje sie tego skwaru,idealny dzien na wycieczke rowerem ale moge pomarzyc...na popoludniu znów do pracy :-(

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna bidulko Ty masz jakiś wolny dzień czy tak na okrągło pracujesz? Współczuję, nie fajnie pracować w niedzielę :( U nas pochmurno i duszno, ciężkie powietrze :( 26 stopni

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie by tu dziś rozłożyć swój leżaczek...

karina76 lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

To ostatnia niedziela.......a jutro do pracy,koniec urlopu.Na szczęście ja budżetówka,wiec weekendy i popołudnia od 14:30 wolne,trochę lata jeszcze wyłapie.

Ja jutro jadę po skierowanie na histeroskopie,mysle że coś 1-2.08 tak ze w rym cyklu jeszcze możemy próbować pierwszy naturalny cykl od września,mam zapas testów obu i wspomagacze po ovulce.Bedziem z chłopem próbować :)

Kawę popołudniową chyba trzeba wypić to rozsiadam się obok leżaka Ylyi z swoim fotelem.Ciasto owocowe będzie pieczone wieczorkiem a dla Jagdy najdziwniejszy tort jaki robiłam dla fana klocków lego
    http://static.pokazywarka.pl/i/6778285/731905/wp-20160723-13-20-48-pro.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:46

Goya77, Ylya, Ania1602, Moko, krycha.stara lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Jagna bidulko Ty masz jakiś wolny dzień czy tak na okrągło pracujesz? Współczuję, nie fajnie pracować w niedzielę :( U nas pochmurno i duszno, ciężkie powietrze :( 26 stopni
    Oj na razie ciezko bo kolezanka ma 58 dni urlopu do wybrania i tyram przez nià same popoludniówki.Wolne bede miec cztery dni poczàtkiem sierpnia to planujemy wyskoczyc do Tatralandii,a kolezanka jutro wraca do prscy na trzy tygodnie to przynajmniej na zmiany juz wskocze.Sezon urlopowy to u nas masakra jakas,jestesmy tylko we trójke i jak kogos brakuje to zero wolnego i trzeba tyrac za te osobe brakujàcà.Niestety gdy ja mialam urlop to inni zasuwali za mnie,ale moim zdaniem jest to chore nie wybierac urlopu przez trzy lata i zeby nie przepadł wybiera go w jednym sezonie.Lato cale spedze w pracy kurczaczki,nawet nie ma kiedy pogrillowac.Ech,zycie....pocieszam sie tym ze jak zajde w ciàze to sobie nadrobie :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina fajny ten tort,płatek z foto lego prosty sposób,myslalam ze figurki robilas z masy marcepanowej a tu na łatwizne poszlas hi hi.Ale dobry tski sposób wymyslili...kiedys robilam tort dla córki kolezanki i miał byc z krecikiem,oj ukleilam sie tego krecika ukleiłam,juz wole dekoracje z czekolady albo kwiaty robie z gum "mamba" :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na łatwiznę fakt ,ale weź tu takiego bohomaza ulep ;) Osobiście to lubię klasyczne dekoracje ze świeżych owoców,jadalnych kwiatów sezonowych,cuda wychodzą z galaretki.Nie przemawia za mną masa cukrowa,wszystko zostaje potem na talerzykach a tort ma być smaczny do zjedzenia a nie wyglądania ;)

Ylya, Moko, krycha.stara, rybka33 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E no piekny ten tort. A mnie glowa boli od wczoraj leze i nic nie robie i tez mi dobrze.

Goya77
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Jagna, współczuję tej roboty w weekendy! W ŚDM nic się nie poluzuje? Toż cały Kraków jest poza Krakowem, myślałam, że nikt poza mną nie będzie pracował, bo ja to gdziekolwiek bym nie była to i tak w pracy jestem :-)

Goya, jak tam migrena? Pogoniłaś?

Karina, zdolniacha z Ciebie! Czy mnie się wydaje, czy ten tort jest z czymś zielonym? Tort szpinakowy?!

krycha.stara lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja bym się chyba oburzyła... Niech koleżanka sobie wybiera zaległości w innym czasie a nie latem, mogła brać na bieżąco... Poza tym dziwne, że szef się zgadza na takie coś... Współczuję Ci.

Ylya, krycha.stara lubią tę wiadomość

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Jagna ja bym się chyba oburzyła... Niech koleżanka sobie wybiera zaległości w innym czasie a nie latem, mogła brać na bieżąco... Poza tym dziwne, że szef się zgadza na takie coś... Współczuję Ci.
    Wiele razy jej mówilam zeby wybierala w miesiàcu po pare dni i w ciàgu roku to wykorzysta ale nie chciala.Teraz szefowa kazala nam wybrac zalegle urlopy no i niestety odbija sie to na mnie.No niestety musze sie godzic bo jak potrzebuje sie zamienic bo potrzeba do lekarza jechac czy jakas impreza to moge tylko na nià liczyc,szef wiecznie cos ma do załatwienia,wiecznie gdzies cos i jedynie jedna na drugà mozemy liczyc.Przeboleje jakos,trudno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 00:22

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Oj, Jagna, współczuję tej roboty w weekendy! W ŚDM nic się nie poluzuje? Toż cały Kraków jest poza Krakowem, myślałam, że nikt poza mną nie będzie pracował, bo ja to gdziekolwiek bym nie była to i tak w pracy jestem :-)

Goya, jak tam migrena? Pogoniłaś?

Karina, zdolniacha z Ciebie! Czy mnie się wydaje, czy ten tort jest z czymś zielonym? Tort szpinakowy?!
    Ja nie z Krakowa wiec...ŚDM mnie nie dotyczą,nawet gdybym chciala.Teraz kolezanka wraca z urlopu to znów szef jedzie i znów my dwie jestesmy,wszystko na naszej głowie.Ale wole z nią pracowac niz z szefem,przynajmniej prace dzielimy na dwie a jak bylam tylko z szefem w pracy to trzeba bylo ogarnąc wszystko za dwóch.Jutro na wizyte,oczywiscie musze prosic kolezanke by wskoczyla za mnie na zmiane na jakies dwie godzinki bo ona na rano ja na popoludniu w pracy a do lekarza na 17:30.Pewnie nie byloby problemu zamienic sie zmianami ale ona ma dermatologa tez jutro popoludniu..łatwo nie jest,ale wazne by jutro jaja były dorodne.
    Dobrej nocy :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 00:34

Ylya lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 4 dzień boli mnie głowa i nawet fikać nie miałam siły zasnęłam wcześnie. Matko kochana to gdzie Ty pracujesz że ciągle w pracy?

Goya77
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    Jagna 4 dzień boli mnie głowa i nawet fikać nie miałam siły zasnęłam wcześnie. Matko kochana to gdzie Ty pracujesz że ciągle w pracy?
    Moze to migrenowe bóle albo zatoki bolą wiec zwykle przeciwbólowe nie zadziałają.Biedna ty <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6779861/830168/fb-img-1469430736441.jpg

Goya77 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spiłam kawkę i jadę do bratówki w odwiedziny do szpitala. Zaciążyła i ma kiepskie wyniki i dr ją do szpitala położył, żeby unormować. Cieszę się, że im się udało ale ciężko mi z tą radością... Trudno to wytłumaczyć :(

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    Napiszcie dziewczyny czy wasze starania zaowocowały? Macie dzieci juz? Czy te wszystkie badania, zabiegi przyniosly zamierzony efekt? Od dzis mam te dni i mam tez nadzieję. Ciao dziewczyny, dobrej nocy.
    u mnie sie udało po kilku latach, kilkunastu cyklach, 28, czy 27 ale mialam nieregularne wiec to ze 3 lata bylo staranek. Po inseminacji, kupie stymulacji, badaniach, rozkladania nog przed obcymi chłopami, użerania się z lekarzami, samozdiagnozowania. Urodziłam wczesniaka ale wszystko ok :) (rzucawka). Teraz moge robic doktorat z pediatrii. Tak sobie mysle, ze było isc na medycyne trzaskałabym teraz mase kasy i moze byłabym lepszym lekarzem niz idioci na NFZ i nie tylko.

karina76, Phyllis, jusst, Goya77, Ania1602, Ylya, MoBo, sandzu, Dani lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Pustelnia polykendowa trwa widze w najlepsze. Jagna, Ty w jakims hotelu robisz czy cos? Ze tak ciagle w pracy i w pracy, zmiany, sezon itp?
    A reszta co? Poprzyklejala sie do tych lezakow czy jak? :-P

ja się próbowałam przykleić, ale nie dało rady ;) wakacje były cud-malina, ale się niestety skończyły... witam siem zatem po urlopie, z którego przywiozłam... @
    dziś pierwszy dzień w pracy i nie powiem - przyplątała się depresja pourloppwa, ale popołudniowa wizyta u kosmetyczki humor poprawiła :D

no i działam - umówiłam się do lekarza w przyszłym tygodniu: jestem gotowa na hsg, no i niech poradzi mi coś z tymi mutacjami MTHFR

ściskam <3

krycha.stara, Ania1602, Ylya, MoBo, Moko, Dani lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie sie udało po kilku latach, kilkunastu cyklach, 28, czy 27 ale mialam nieregularne wiec to ze 3 lata bylo staranek. Po inseminacji, kupie stymulacji, badaniach, rozkladania nog przed obcymi chłopami, użerania się z lekarzami, samozdiagnozowania. Urodziłam wczesniaka ale wszystko ok :) (rzucawka). Teraz moge robic doktorat z pediatrii. Tak sobie mysle, ze było isc na medycyne trzaskałabym teraz mase kasy i moze byłabym lepszym lekarzem niz idioci na NFZ i nie tylko.

Powiedz mi czy w ktoryms momencie lekarze powiedzieli Ci co jest nie tak tzn. Co Ci dolega ze nie mozesz zajść w ciążę? Bo ja mam wrażenikoncawychodza nie wiedza gdy badania wychodza ok.

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    Powiedz mi czy w ktoryms momencie lekarze powiedzieli Ci co jest nie tak tzn. Co Ci dolega ze nie mozesz zajść w ciążę? Bo ja mam wrażenikoncawychodza nie wiedza gdy badania wychodzaP ok.

Bardzo Ci gratuluję maleństwa. A jak znosilas ciążę?

Goya77
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ