X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Siem witam. Widze niezlego bata zesmy z Goya ukrecily, kazda teraz swoje za i przeciw, niektore nawet i po szpili wbijajom. Za kolzanke sie nie wypowiadam, ona na razie milczy, ale widze, ze czyta. Od siebie powiem, ze nie ma nic dziwnego w checi posiadania dziecka naturalnie. Tak nas bozia stworzyla, ze z seksu som dzieci. A ze u niektorych to nie wychodzi, coz, bozia ma widac napiety grafik i nie bardzo czas odpowiadac na prosby. Ale som doktory, co dzieci umia robic, wiec jak juz minie szok, ze z seksa sie nie da, predzej czy pozniej u nich ladujemy. Nie ma co dysputowac, ktory sposob lepszy i ktora czego probowala. Chcemy tego samego. Kochajta siem siostry w niedoli <3
    Wasza Krystyna :-)
    Kofamy ciè,się <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:53

krycha.stara, karina76, Goya77 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    I jak juz te kawe samotnie wypilam (MoBo, fajnie, zes przyszla, ale juz kubki pomylam...), to wpadlam na pomysla, tylko mnie Pierwiastka do pomocy potrzebna bedzie. Chcem zrobic galaterki w czekoladzie. Ogarniam mniej-wiecej sama galaretke, czekolade tez dam rade, ale problem polega na oblewaniu jednego drugim. Bo te galaterki to przeca szescianiki (prostopadloscianiki jak kto woli) i na ktoryms z bokow musza lezec. Jak teraz ten bok czekolada zalac? Help! :-/
    Jak zastygnie przewracasz i oblewasz kolejną strone

krycha.stara lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretki domowej roboty w czekoladzie! No nie wiem, Krycha, gdzie Ty mieszkasz, ale ja Cię po IP znajdę i połowę wyjem! Także tego, ładnie tym szpikulcem obracaj.

Jagna, testy owu robię co miesiąc, zawsze się sprawdzają, wszystko skorelowane: śluz, odczucia, testy owu, skok tempki i czasem monit. Moje pęcherzyki bez stymulacji osiągają 21-23 mm i raczej pękają, choć im tam już potem nie zaglądam, to głowy nie dam.

Słońce wylazło! Jak fajnie!

krycha.stara, Moko lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jasne :-) Sernika wczorajszego tez ukroic? Poki jest... ;-)
    Ja zjem choc nie powinnam,ale twój bez cukru i mąki to ja chętnie mega kawaleczek :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie dziewczyny czy wasze starania zaowocowały? Macie dzieci juz? Czy te wszystkie badania, zabiegi przyniosly zamierzony efekt? Od dzis mam te dni i mam tez nadzieję. Ciao dziewczyny, dobrej nocy.

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kofamy ciè,się <3 <3
    Hihihi Krycha dobry tekst.

Goya77
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    Napiszcie dziewczyny czy wasze starania zaowocowały? Macie dzieci juz? Czy te wszystkie badania, zabiegi przyniosly zamierzony efekt? Od dzis mam te dni i mam tez nadzieję. Ciao dziewczyny, dobrej nocy.
    Ja na stymulacji w pierwszym cyklu z clo i ovitrelle zaszlam w ciàze,jednsk stracilam w 7tyg,prawdopodobnie zawiniła moja mutacja.Kolejne trzy cykle z clo nie przyniosly rezultatów,teraz jestem pierwszy cykl na letrozole,zobaczymy czy zmiana leku cos pomoze,z pewnoscià endo bedzie lepsze choc u mnie jakos zbytnio clo nie zszargało.
    Owocnych nocy zycze,obys niedlugo uraczyla nas pozytywnym testem :-)

Goya77 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Jagna ja także trzymam za Ciebie mocno kciuki. Kiedyś się uda i to na pewno. Wczoraj spotkałam się z dawną znajomą której nie widziałam baaaardzo długo. Również miała problemy z zajściem w ciążę jak to powiedziała jest po wszystkim co się da + dwa in vitra i nic. Odpuściła z mężem z zamiarem adopcji. Zaczęła żyć z myślą że tak musi być, w 5 cyklu zaszła w ciąże naturalnie o której dowiedziała się w 7 tygodniu. Oszalała z radości. Stwierdziła, że wszystko wg. niej siedziało w głowie, presja czasu bo wiek, presja szczególnie teściowej bo nie ma wnuków, ciągły stres bo leki, wizyty u lekarza, kredyty na leczenie. Teraz ma 1,5 roczną córeczkę Lilli. Ot to i taka historia na słoneczny piątek. Miłego dnia dla wszystkich.

krycha.stara, Jastin76, karina76, MoBo, Ylya, Moko, tAnia, Jot lubią tę wiadomość

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi może i to tak wygląda ale miesiąc temu mieliśmy spotkanie po 15 latach od zakończenia studiów i tu spotkanie właśnie z tą koleżanką. A że mieszkamy niedaleko siebie postanowiłyśmy spotkać się same wczoraj. Myślę że to jest tak szeroki problem ta niemoc zajścia w ciążę że staje się on temat w codziennych dyskusjach. Nic dla mnie dziwnego ze tracisz z kimś kontakt po zakończeniu studiów i odnawiasz go po 15 latach. A są różne tematy do dyskusji. Ale chyba nie od tego jest to forum, chyba że to jakaś sekta tu jest.

krycha.stara, jusst, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Krycha myślałam, że Ci się nudzi. To smacznej kawy i ja też idę sobie zrobić.

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję z ekspresu lub rozpuszczalną z mlekiem ale bez cukru. co do wykresu to owulacje mam w niedzielę, korzystam też z internetowego wyliczania dni płodnym na edziecko. Korzystałaś z testu owulacyjnego?

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci tego wykresa.

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę o 11.00 aktywna jestem w pracy i sama wiesz.

Goya77
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ostatnie dni urlopu,to myślę że pośpię sobie a tu słyszę ktoś się tłucze,głos podnosi zaglądam na forum a tu....Krycha kawę pije....no to i ja se wypije :)
    Parzona z mlekiem bez cukru....i do dzieła cos trza zrobić.

Goyą budując historia zdążają się takie cudziki...ja też jakiś czas temu rozmawialam z kobitką 10 lat się starali,gdzie tam nie byli co nie robili za kasę która poszła mówiła ze drugi dom by postawili.Pewnego dnia powiedziała sobie pas...po pól roku pojechali w góry a za jakiś czas szok ciąża...nie wierzyła...poszła na betę po dłuższym czasie a ta cos około 8000.

No ja narazie w cud nie wierzę...idę po poludniu po skierowanie na histeroskopie.I do boju.....:-P

Miłego dnia laski,no bo jak inaczej w końcu weeeeeekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 10:30

krycha.stara, MoBo, Moko lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spózniona kawa,zalozylam bikini i sciągam promienie sloneczne leząc w ogrodzie.Rsno zakupy sprzątanie,obiad z wczoraj wiec mam dobrą godzinke relaksu w ogrodzie,potem do pracy :-(

krycha.stara, Ylya lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie patrzec na te twoje nogi Kryska,zdaje mi sie ze ostatnio byly odwrócone w drugà strone...

Ylya, krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,zwijam leźak i zbieram sie do pracy,az zal kiedy slonce tak swieci i grzeje :-(
    Milego leniuchowania jesli ktòras akurat...ewentualnie przyjemnego popoludnia

Goya77, krycha.stara lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na wykresy Wasze wykresy i się załamałam. Ja za bardzo nic z tego nie wiem Krycha pomocy.

MoBo lubi tę wiadomość

Goya77
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak! mnie też się wydawało, że Kryśka nogami odwróciła!

Cześć dziewczynki! Widzę, że kawy powypijane i ja się już nie załapałam.. Jagna w bikini, Krycha po owulacji, Goya nie uciekła od nas, a Karina idzie znowu na front, laski, jak ja Was lubię!

krycha.stara, Goya77, MoBo, Moko lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Krycha ma super te nogi, ile Ty masz lat?

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ