X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Siem witam. Widze niezlego bata zesmy z Goya ukrecily, kazda teraz swoje za i przeciw, niektore nawet i po szpili wbijajom. Za kolzanke sie nie wypowiadam, ona na razie milczy, ale widze, ze czyta. Od siebie powiem, ze nie ma nic dziwnego w checi posiadania dziecka naturalnie. Tak nas bozia stworzyla, ze z seksu som dzieci. A ze u niektorych to nie wychodzi, coz, bozia ma widac napiety grafik i nie bardzo czas odpowiadac na prosby. Ale som doktory, co dzieci umia robic, wiec jak juz minie szok, ze z seksa sie nie da, predzej czy pozniej u nich ladujemy. Nie ma co dysputowac, ktory sposob lepszy i ktora czego probowala. Chcemy tego samego. Kochajta siem siostry w niedoli <3
    Wasza Krystyna :-)
    Kofamy ciè,się <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:53

krycha.stara, karina76, Goya77 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    I jak juz te kawe samotnie wypilam (MoBo, fajnie, zes przyszla, ale juz kubki pomylam...), to wpadlam na pomysla, tylko mnie Pierwiastka do pomocy potrzebna bedzie. Chcem zrobic galaterki w czekoladzie. Ogarniam mniej-wiecej sama galaretke, czekolade tez dam rade, ale problem polega na oblewaniu jednego drugim. Bo te galaterki to przeca szescianiki (prostopadloscianiki jak kto woli) i na ktoryms z bokow musza lezec. Jak teraz ten bok czekolada zalac? Help! :-/
    Jak zastygnie przewracasz i oblewasz kolejną strone

krycha.stara lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretki domowej roboty w czekoladzie! No nie wiem, Krycha, gdzie Ty mieszkasz, ale ja Cię po IP znajdę i połowę wyjem! Także tego, ładnie tym szpikulcem obracaj.

Jagna, testy owu robię co miesiąc, zawsze się sprawdzają, wszystko skorelowane: śluz, odczucia, testy owu, skok tempki i czasem monit. Moje pęcherzyki bez stymulacji osiągają 21-23 mm i raczej pękają, choć im tam już potem nie zaglądam, to głowy nie dam.

Słońce wylazło! Jak fajnie!

krycha.stara, Moko lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jasne :-) Sernika wczorajszego tez ukroic? Poki jest... ;-)
    Ja zjem choc nie powinnam,ale twój bez cukru i mąki to ja chętnie mega kawaleczek :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie dziewczyny czy wasze starania zaowocowały? Macie dzieci juz? Czy te wszystkie badania, zabiegi przyniosly zamierzony efekt? Od dzis mam te dni i mam tez nadzieję. Ciao dziewczyny, dobrej nocy.

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kofamy ciè,się <3 <3
    Hihihi Krycha dobry tekst.

Goya77
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    Napiszcie dziewczyny czy wasze starania zaowocowały? Macie dzieci juz? Czy te wszystkie badania, zabiegi przyniosly zamierzony efekt? Od dzis mam te dni i mam tez nadzieję. Ciao dziewczyny, dobrej nocy.
    Ja na stymulacji w pierwszym cyklu z clo i ovitrelle zaszlam w ciàze,jednsk stracilam w 7tyg,prawdopodobnie zawiniła moja mutacja.Kolejne trzy cykle z clo nie przyniosly rezultatów,teraz jestem pierwszy cykl na letrozole,zobaczymy czy zmiana leku cos pomoze,z pewnoscià endo bedzie lepsze choc u mnie jakos zbytnio clo nie zszargało.
    Owocnych nocy zycze,obys niedlugo uraczyla nas pozytywnym testem :-)

Goya77 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Jagna ja także trzymam za Ciebie mocno kciuki. Kiedyś się uda i to na pewno. Wczoraj spotkałam się z dawną znajomą której nie widziałam baaaardzo długo. Również miała problemy z zajściem w ciążę jak to powiedziała jest po wszystkim co się da + dwa in vitra i nic. Odpuściła z mężem z zamiarem adopcji. Zaczęła żyć z myślą że tak musi być, w 5 cyklu zaszła w ciąże naturalnie o której dowiedziała się w 7 tygodniu. Oszalała z radości. Stwierdziła, że wszystko wg. niej siedziało w głowie, presja czasu bo wiek, presja szczególnie teściowej bo nie ma wnuków, ciągły stres bo leki, wizyty u lekarza, kredyty na leczenie. Teraz ma 1,5 roczną córeczkę Lilli. Ot to i taka historia na słoneczny piątek. Miłego dnia dla wszystkich.

krycha.stara, Jastin76, karina76, MoBo, Ylya, Moko, tAnia, Jot lubią tę wiadomość

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi może i to tak wygląda ale miesiąc temu mieliśmy spotkanie po 15 latach od zakończenia studiów i tu spotkanie właśnie z tą koleżanką. A że mieszkamy niedaleko siebie postanowiłyśmy spotkać się same wczoraj. Myślę że to jest tak szeroki problem ta niemoc zajścia w ciążę że staje się on temat w codziennych dyskusjach. Nic dla mnie dziwnego ze tracisz z kimś kontakt po zakończeniu studiów i odnawiasz go po 15 latach. A są różne tematy do dyskusji. Ale chyba nie od tego jest to forum, chyba że to jakaś sekta tu jest.

krycha.stara, jusst, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Krycha myślałam, że Ci się nudzi. To smacznej kawy i ja też idę sobie zrobić.

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję z ekspresu lub rozpuszczalną z mlekiem ale bez cukru. co do wykresu to owulacje mam w niedzielę, korzystam też z internetowego wyliczania dni płodnym na edziecko. Korzystałaś z testu owulacyjnego?

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci tego wykresa.

Goya77
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę o 11.00 aktywna jestem w pracy i sama wiesz.

Goya77
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ostatnie dni urlopu,to myślę że pośpię sobie a tu słyszę ktoś się tłucze,głos podnosi zaglądam na forum a tu....Krycha kawę pije....no to i ja se wypije :)
    Parzona z mlekiem bez cukru....i do dzieła cos trza zrobić.

Goyą budując historia zdążają się takie cudziki...ja też jakiś czas temu rozmawialam z kobitką 10 lat się starali,gdzie tam nie byli co nie robili za kasę która poszła mówiła ze drugi dom by postawili.Pewnego dnia powiedziała sobie pas...po pól roku pojechali w góry a za jakiś czas szok ciąża...nie wierzyła...poszła na betę po dłuższym czasie a ta cos około 8000.

No ja narazie w cud nie wierzę...idę po poludniu po skierowanie na histeroskopie.I do boju.....:-P

Miłego dnia laski,no bo jak inaczej w końcu weeeeeekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 10:30

krycha.stara, MoBo, Moko lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spózniona kawa,zalozylam bikini i sciągam promienie sloneczne leząc w ogrodzie.Rsno zakupy sprzątanie,obiad z wczoraj wiec mam dobrą godzinke relaksu w ogrodzie,potem do pracy :-(

krycha.stara, Ylya lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie patrzec na te twoje nogi Kryska,zdaje mi sie ze ostatnio byly odwrócone w drugà strone...

Ylya, krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,zwijam leźak i zbieram sie do pracy,az zal kiedy slonce tak swieci i grzeje :-(
    Milego leniuchowania jesli ktòras akurat...ewentualnie przyjemnego popoludnia

Goya77, krycha.stara lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na wykresy Wasze wykresy i się załamałam. Ja za bardzo nic z tego nie wiem Krycha pomocy.

MoBo lubi tę wiadomość

Goya77
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak! mnie też się wydawało, że Kryśka nogami odwróciła!

Cześć dziewczynki! Widzę, że kawy powypijane i ja się już nie załapałam.. Jagna w bikini, Krycha po owulacji, Goya nie uciekła od nas, a Karina idzie znowu na front, laski, jak ja Was lubię!

krycha.stara, Goya77, MoBo, Moko lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Krycha ma super te nogi, ile Ty masz lat?

krycha.stara, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ