35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
ana167 wrote:Umowilam się na czwartek na usg. 5 dc zobaczyć czy po stymulacji moje jajniki są ok i jak wszystko dobrze, to w tym cyklu krio..nie mam na co czekać.. Zabieram dwie sniezynki..morale mi opadly po porażce, bo to byly najlepsze zarodki, tak mowila embriolog na transferze, w sumie nie wiem do konca co tam zostalo.mam 3 dniowe zarodki wiec. A podobno po 3 dniach odzywa się czynnik meski i padają. A u nas ciezki czynnik meski.. Jesli nie przyjmie sie nic z tego podejscia do ivf to będzie się trzeba zastanowić co dalej..
Margaret.Se, ana167, Dani, Ania1602 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
ana167 wrote:Ania jakie masz zarodki 3 czy 5 dniowe?
Powodzenia. Ile musimy przejsc..my tylko wiemy. Powiedzialam w pracy koleżance to myślała ze ivf to jak automat do kawy.placisz i wychodzi dziecko..Dani, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Witam jestem tutaj nowa czytajac niektore wypowiedzi dajcie panie szanse na to ze w koncu maly cud sie zdarzy w postaci malego bobasa stramy sie z mezem od 2 latPani gin przepisala mi cgcloprogynowa na regulacje miesiaczki po 8miesiacach przepisala mi clomid bez monitoringu i wlasciwie nic sie nie zdarzylo zmienilam lekarza czekam na wyniki badan i znow do lekarza troszke to wszystko trwa ale mysle ze warto.pzdr wszystkie staraczki
Margaret.Se, Dani, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
ana167 wrote:Wg nich jesteśmy morderczyniami a dziecko ma zyc z pietnem ze istnieje kosztem swojego rodzeństwa..
Mnie ta sytuacja w której jestem nauczyła pokory i nie oceniana innych.
A tak na marginesie skoro uwazają ze komórki to juz zycie to niech moja komórka ma takie samo prawo jak kazda osoba,niech są pieniadze na leczenie,na badania niech bedą dla nich przywileje..Szkoda poruszac temat bo kazda racja jest dobra a mimo to sprzecznaAnia1602, ana167 lubią tę wiadomość
-
Witaj Ingrid
Ana167 trzymam kciuki, zeby wszystko na usg było idelanie
Mi tempka spadła ale jakos sie nie przejełam tymco ma byc to bedzie a bedzie wszystko dobrze. Czekam na testa, wiec moze skusze sie to dzisiaj kolejny zrobie albo jutro rano juz i jutro kolejna beta
Miłego dniaana167, Dani, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za kciuki
ana167 podano mi blastkę w 6 dobie. Dwie mam zamrożone, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy zamrozili je w 5 czy w 6 dobie, muszę dopytać. Trzymam kciuki za czwartkową wizytę, myślę że wszystko będzie dobrze i podejdziesz do crio.
Ingrid witajPowodzenia.
Margaret kciuki za jutrzejszą bete.Phyllis, Margaret.Se, Moko, jusst, karina76 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Aniu, nawiązując do Twojego podpisu, UDA SIĘ!!! Trzymam kciuki
Margaret, kciuki za betę jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 21:57
Margaret.Se, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Heja,
Dzieki dziewczynki za kciuki ale juz sa zbedne. Tempka spadla do kreski i test czulszy juz nawet cien cienie po czasie nie pokazał. Na bete nie jade bo bezsensu i szkoda kasy no chyba ze lekarz jutro zaleci, bo zapisałam sie tzn udalo sie do tego co chciałam z luxa i zobaczymy co usg pokaze. No chyba ze mnie zaleje to odwołam wizyte i po @ pojde. Wiem ze cos było na rzeczy i tymbardziej jest to przerazajace dla mnie bo problem musi byc bardzo głeboki ehhh -
Margaret.Se wrote:Heja,
Dzieki dziewczynki za kciuki ale juz sa zbedne. Tempka spadla do kreski i test czulszy juz nawet cien cienie po czasie nie pokazał. Na bete nie jade bo bezsensu i szkoda kasy no chyba ze lekarz jutro zaleci, bo zapisałam sie tzn udalo sie do tego co chciałam z luxa i zobaczymy co usg pokaze. No chyba ze mnie zaleje to odwołam wizyte i po @ pojde. Wiem ze cos było na rzeczy i tymbardziej jest to przerazajace dla mnie bo problem musi byc bardzo głeboki ehhh
Szkoda,liczylsm ze cos z tego bedziedslas nadzieje,czekslysmy,przykro mi
-
Jagna 75 wrote:Dlatego nie trzeba bylo czekac tylko bete zrobic,jesli to bio mialabys czarno na bialym.A ty po tych poronieniach robilas jskies badania?
Szkoda,liczylsm ze cos z tego bedziedslas nadzieje,czekslysmy,przykro mi
Zrobiłam jedną bete przeciez i wyszło mi 7,1. Tak robiłam badania rozne i tylko w jednym genetycznym wyszła mi nieprawidłowsc układu heterozygotycznego PAI-1 4G, lekarz powiedział ze nie ma to nic wspolnego z moimi problemami -
Margaret przykro mi
Margaret.Se lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Kochane u mnie ok, powoli do przodu.
Plamienia sa znikome od czasu do czasu. Krwiaka juz nie ma, kosmowka przyklejona, ale za to pojawil sie polip na szyjce i z tego moze byc plamienie.
W niedziele na USG dzidzia miala 3 cm, wiec rosnie.
Ostatnio sie paskudnie czuje, bo codziennie boli mnie glowa i nie wyrabiam juz, ale poza tym jest ok.
Margaretko, strasznie mi przykro. Mnie sie wydaje ze powinnas sie udac do konkretnego lekarza zajmujacego sie poronieniami nawykowymi. Nie pamietam czy robilas jakies badania immunologiczne? Np. komorki NK?
Krycha, takie to juz nasze zycie. Jestem pewna ze kazda z nas boryka sie z problemami i dla kazdej z nas nasze wlasne wydaja sie najwiekszymi. Nie ma co sie tu licytowac. Trzymaj sie mocno. Dasz rade.
Pozdrawiam Was wszystkie :*
Ania1602, krycha.stara, jusst, Moko, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
czesc dziewczyny
Krycha , pomału wszystko poukładasz , człowiek to nawet nie wie ile jest w sanie znieść , trochę czasu trzeba sobie dać i do przodu.
Magaret czytałam ostatnie dni tyle emocji i nadziei , przykro mi ze sie nie udało, choć póki nie ma @ wszystko jest możliwe. Fajnie ze udało sie dobić do tego lekarza tak szybko
Ja umówiłam konsultacje z 2 innymi lekarzamii mam zamiar ich trochę podręczyć , kto zadba i zawalczy o nas jak nie my same
Czekam na okres (po tych prochach na miesniaki) i umawiam się na wszelkie badania co mi zostały do zrobienia.
Jakos mi juz tak lepiej , wróciłam do biegania , nie ma to jak zdychać z wysiłku to i człowiek jakiś taki szczęśliwszy i bardziej optymistycznie na to wszystko spoglądam , na załamki będzie jeszcze czas po menopauzie :p a teraz trzeba zawalczyć
3majcie sieAnia1602, krycha.stara, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
krycha
Magi, przykro mija jestem zdania, ze powinnaś iść do specjalisty, tak jak napisała She. Wydaje mi się, że zwykły ginekolog niewiele pomoże. Bierzesz acard? Mi gin powiedział, że już po pierwszym poronieniu warto brać. Ja mam też tę mutację PAI-1 4G i mój gin nie każe się nie przejmować, natomiast niektórzy uważają, że może powodować zakrzepy.
SheCieszę się, że plamienia zanikają
A jak pobyt w Polsce się udał?
eM, zazdroszczę motywacji do biegania - ja chciałam jeździć na rowerze i nawet prze półtora tygodnia mi się udawało, a potem leń mnie ogarnął i zrezygnowałam... może wiosną wrócę do tego
jagna, jaki fajny avatarWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 16:30
Ania1602, She Wolf, krycha.stara, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
She Wolf dobrze, że krwiak zniknął i że z dzieciątkiem wszystko dobrze
Krycha udźwigniesz wszystko, dasz redę. Dużo siły Ci życzę.
Phyllis działacie?She Wolf, Phyllis, krycha.stara, Margaret.Se lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka