X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko Wielkie Gratulacje!!! <3 :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOKO wielkie gratulacje,dużo zdrowia dla Ciebie i Synka <3http://static.pokazywarka.pl/i/7080142/435148/c-data-users-defapps-appdata-internetexplorer-temp-saved-images-gratulacje-4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:12

krycha.stara, Dani lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko gratulacje - dużo zdrówka i sił,coby latać przy malenstwie!
    Justin-dużo siły ducha,pamiętaj,że Bóg Cię kocha,przytulam!

Jastin76 lubi tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witaj.Co poszlo nie tak w pierwszym podejsciu?Masz mrozaki?
    Nie mam mrozaczkow nestety. 5 pęcherzyków z czego tylko 1 komórka. Zapłodniona i transfer w 3 dobie. Mam niskie amh niestety. W grudniu kolejne podejście zmiana stymulacji.

5958beaa9c1f8.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Jagna, masz objawy ciążowe ?
    Z objawów to chyba cycki bolą,brzuch swiruje no i do słodkiego beeee,na razie tyle

Jot lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jastin jak wody?
    Ja zapisalam się na usg tarczycy.. Jest zwykle i doppler..jakie mam zrobić?
    Nie wiem czym sie rózni,moze zadzwon do kliniki i zapytaj jakie trzeba?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Nie mam mrozaczkow nestety. 5 pęcherzyków z czego tylko 1 komórka. Zapłodniona i transfer w 3 dobie. Mam niskie amh niestety. W grudniu kolejne podejście zmiana stymulacji.
    Ja tez mialam mało pęcherzyków,5 pobrano,trzy zaplodnione,dwa dotrwaly do blastki i te dwa podano,nie mam nic.Gdyby sie nie udalo mialam miec stymulacje do nastepnej procedury z clo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wielkie gratulacje!!!!! Duzo zdrowia teraz, niech maluszek rosnie w zdrowiu i duzo radosci z macierzynstwa! Mam nadzieje ze szybko wrocicie do domu. Usciski dla Ciebie i Kubusia!

Czesc Krakowianka! Kciukam mocno za grudniowa stymulacja do drugiego IVF!

Ja juz nie plamie po histeroskopii, plamilam przez kilka dni ale juz koniec. Wiec wczoraj bylo serduszkowanie, ale wyszlam z wprawy w mierzeniu tempki przez pobyt w szpitalu, wiec nie wiem tak naprawde czy mialam juz ovu czy nie. Obserwowanie mojego wykresu nie ma sensu bo nic nie nim nie zobaczycie. Ledwo zyje jestem tak zapracowana przed konferencja ktora organizuje za 2.5 tygodnia w Londynie. Wyniki histopatologii mam miec za 2 tygodnie, ale boje sie je ogladac przed konferencja, wiec ustalilam spotkanie z lekarz dopiero po powrocie z Londynu w polowie grudnia. Ja poprostu nie moge sie stresowac przed tym wyjazdem, w tym sensie ze sama perspektywa wizyty by zobaczyc te wyniki jest dla mnie stresujaca. Teraz skupiam sie na pracy.

Ylya lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny :)

Krakowianka, ja tez mam niskie amh, możesz napisać czy twój wynik jest powyżej 1 ? , Ja właśnie jestem po wizycie i moja lakara powiedziała mi, ze nie mam szans tu na IVF i koniec :( , może w PL bym spróbowała skoro nie dyskwalifikują odrazu kobiet z niskim amh.

Dani zazdroszczę zapracowania , ja staram sie zając rożnymi rzeczami żeby nie myslec tylko o jednym, ale jak co dwa dni jakaś wizyta u lekarza, prochy zastrzyki itp idzie ześwirować ... Powodzienia w Londynie :)

milego dnia

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jastin jak wody?
    Ja zapisalam się na usg tarczycy.. Jest zwykle i doppler..jakie mam zrobić?

Ania ja miałam zwykle usg.

38 lat, starania od 2013
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastin jakie wiesci kochana,martwimy sie tu :-( :-(

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani mam nadzieje ze wyniki bedą ok,a zanim sie dowiesz to moze zdarzy sie ten cud w miedzyczasie <3

Dani lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja tez mialam mało pęcherzyków,5 pobrano,trzy zaplodnione,dwa dotrwaly do blastki i te dwa podano,nie mam nic.Gdyby sie nie udalo mialam miec stymulacje do nastepnej procedury z clo
    Ja kolejna będę miała chyba na Elonvie + Cetrotide

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Moko wielkie gratulacje!!!!! Duzo zdrowia teraz, niech maluszek rosnie w zdrowiu i duzo radosci z macierzynstwa! Mam nadzieje ze szybko wrocicie do domu. Usciski dla Ciebie i Kubusia!

Czesc Krakowianka! Kciukam mocno za grudniowa stymulacja do drugiego IVF!

Ja juz nie plamie po histeroskopii, plamilam przez kilka dni ale juz koniec. Wiec wczoraj bylo serduszkowanie, ale wyszlam z wprawy w mierzeniu tempki przez pobyt w szpitalu, wiec nie wiem tak naprawde czy mialam juz ovu czy nie. Obserwowanie mojego wykresu nie ma sensu bo nic nie nim nie zobaczycie. Ledwo zyje jestem tak zapracowana przed konferencja ktora organizuje za 2.5 tygodnia w Londynie. Wyniki histopatologii mam miec za 2 tygodnie, ale boje sie je ogladac przed konferencja, wiec ustalilam spotkanie z lekarz dopiero po powrocie z Londynu w polowie grudnia. Ja poprostu nie moge sie stresowac przed tym wyjazdem, w tym sensie ze sama perspektywa wizyty by zobaczyc te wyniki jest dla mnie stresujaca. Teraz skupiam sie na pracy.
    Dzięki Dani! Jeszcze wcześniej scratching mnie czeka.

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    hejka dziewczyny :)

Krakowianka, ja tez mam niskie amh, możesz napisać czy twój wynik jest powyżej 1 ? , Ja właśnie jestem po wizycie i moja lakara powiedziała mi, ze nie mam szans tu na IVF i koniec :( , może w PL bym spróbowała skoro nie dyskwalifikują odrazu kobiet z niskim amh.

Dani zazdroszczę zapracowania , ja staram sie zając rożnymi rzeczami żeby nie myslec tylko o jednym, ale jak co dwa dni jakaś wizyta u lekarza, prochy zastrzyki itp idzie ześwirować ... Powodzienia w Londynie :)

milego dnia
    Ja mam 0,67 w Katowicach podjęli wyzwanie. W Czechach tez nie ma problemu. Maja specjalny program dla par z niskim amh. Delikatna stymulacja z celem na 2 komórki.

5958beaa9c1f8.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jagna a Ty jak się czujesz?
    Dani &&&za wyniki
    Dzis przy podcieraniu na papierze jasno rózowy mocz,bezowy sluz na wkladce.Zadzwonilam do gina,kazal do lutinusa dolàczyc jeszcze luteine.Moze juz brak takich bezowych plamien ale lutinus schodzi przebarwiony jeszcze.Jesli jutro cos bedzie nie tak to mam przyjechac do kliniki.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dzis przy podcieraniu na papierze jasno rózowy mocz,bezowy sluz na wkladce.Zadzwonilam do gina,kazal do lutinusa dolàczyc jeszcze luteine.Moze juz brak takich bezowych plamien ale lutinus schodzi przebarwiony jeszcze.Jesli jutro cos bedzie nie tak to mam przyjechac do kliniki.
    Jagna wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki.

5958beaa9c1f8.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna , może od leków takie plamienia, trzymam kciuki żeby dziś już było ok.

Krakowianka , dzięki za odpowiedz , może i dla mnie jest nadzieja w takim razie , tylko piszesz o lekkiej stymulacji a ja mam dodatkowo wysokie fsh, zaczynam niedługo stymulacje do IUI spora dawka gonalu , zobaczy co na to moje jajniki. Mam nadzieje ze sie wezmą do roboty, trzymam kciuki żeby i u Ciebie jajeczka ładnie rosły :), oby to był szczęśliwy grudzień !

pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Krakowianka lubi tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
  • Dani Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna nie denerwuj sie, wszystko bedzie dobrze, napewno to zaraz minie.

em80- kciukam mocno za stymulacje Gonalem, ja mialam pol roku temu i Gonal na mnie super podzialal, mialam przy IUI 3 czy nawet 4 dojrzale jajeczka i kilka mniejszych, niestety sie nie udalo mimo tego, przez mojego polipa (ktorego juz nie mam :) Teraz przy kolejnej histeroskopii mialam potwierdzenie ze macica "czysta"). Nie wariuj kochana! Juz zaraz bedzie po zastrzykach i bedziesz czekac na bete.

Krakowianka - co to jest scratching?

Ja juz po ovu, bo temka 37. Nie wiem czy wcelowalismy z serduszkowaniem ktore mielismy zabronione przez kilka dni po histero. No sie okaze, a na razie, jak eM80 jestem tak zapracowana ze nie mam czasu myslec za duzo o tym wszystkim, ale szczescie :)

eM80 lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna staraj się zachować spokój i myśleć pozytywnie <3

Dziewczyny od jakiego poziomu zbija się prolaktynę? Miała któraś podwyższoną? Niedokrwistość ma wpływ na starania?

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ