X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki żeby było ok <3

Jastin mam nadzieję, że i was wszystko dobrze, myślę o was <3

Ania z prolaktyna to nie wiem, ale jeżeli chodzi o niedokrwistość to moja aku twierdziła że organizm będzie odrzucal ciaze jak krew słaba czyli żelazo, ferrytyna, hemoglobina, B12 i kwas foliowy powinny być w dobrym poziomie.
    Coś ci wyszło niskie?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo mam podwyższoną prolaktynę i za mało hemoglobiny.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale żeby wiedzieć czemu hemoglobina jest niska to pasowało by zbadać żelazo, B12 i kwas foliowy bo to tam będę gdzieś niedobory które trza uzupełnić.
    Na hemoglobine jest dobry sok z buraków. Codzień po pół do szklanki. Albo taki z bio żeby nie dużo cukru miał, wycisniety a ja naprzyklad lubię kwaszony domowej roboty (gdzieś tu kiedyś dałam przepis jak go robię ale to trza czekac 2 tygodnie zanim gotowy).
    W chińskiej medycynie twierdzą, że figi, goji jagody, rodzynki budują krew więc ja dodaje tego dużo do porannej owsianki.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina niska z niedoboru żelaza. Nie pierwszy raz tak mam, ale ostatnią niedokrwistość miałam 4 lata temu (była dosyć spora), od tamtej pory udawało się utrzymać żelazo na dobrym poziomie, bo hemoglobina nie spadała.

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na niskie żelazo to jak najbardziej buraki i pokrzywa (herbaty z suszonej).
    Najlepiej jak byś dostała infuzje z ferrytyny, ale wiem że w pl to ciezko o to i lekarze mordują tabletkami. Ja po tabletkach mam mega zaparcia i mało co przyswajam więc ja zawsze dostaje dozylnie. Niestety też walczę od kilku lat z zelazem, a w ciąży spadła mi też B12 i też zastrzyki przeżyłam.

l22ndf9her11uere.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jagna wszystko będzie dobrze nie martw się i nie denerwuj ;)

Oczywiście pozdrawiam wszystkie dziewczyny regularne bywalczynie,nowe i te które z ukrycia tu zaglądają.Za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&

ana167, krycha.stara, Jot, MoBo, Dani, eM80 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jot Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszym źródłem żelaza jest mięso, szczególnie cielęcina, to z warzyw jest bardzo słabo przyswajalne...

Marie lubi tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot te buraki to nie ze maja dużo żelaza tylko mają jakiś tam składnik podobny do naszej hemoglobiny więc daję kopa z innej strony. Wiadomo żelazo to najlepiej z mięsa, serca i wątróbka szczególnie dobre, tylko trza lubiec.

Jot lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta to profilaktyka, a jak już jest niedokrwistość to i tak bez leków się nie obejdzie. Tak sobie myślę, że chyba ta prolaktyna i niedokrwistość są skutkami stresu i chyba crio w tym cyklu nie będzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 22:07

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Jagna wszystko będzie dobrze nie martw się i nie denerwuj ;)

Oczywiście pozdrawiam wszystkie dziewczyny regularne bywalczynie,nowe i te które z ukrycia tu zaglądają.Za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&

Odebrałam, że to o mnie ;) czytam wnikliwie co każda pisze, choć wiele słów (terminów) jest mi obcych. Też czekam na ten "dzień". Wszyscy mówią: odpuść, za bardzo chcesz... Tak łatwo się mówi... Pozdrawiam Was ciepło. :*

Ylya, Dani, eM80, karina76 lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

co do zelaza to i ja znam ten problem , dieta wiadomo podstawa , mój niedobór wynika z bardzo obfitych miesiączek (przez mięśniaki), chirurg który zobaczył moje wyniki przepisał żelazo na receptę (nie jakieś tam plusze cuda inne) i za miesiąc miałam mieć operacje , działa, wiec jak się chce szybko uzupełnić braki to i prochy można łyknąć :)

pozdrawiam i miłego weekendu

Jagna mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie tylko przywitam! Buźka <3
    kciukam za wszystkie!

Dani, MoBo, Liuliu79, Storczyk31, krycha.stara lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dieta czasem lepiej działa niż tabletki. Moja koleżanka 6 miechów lykala żelazo od lekarza i wyniki spadły i od wyjściowych. Ja 'na szczescie' miałam tragiczne wynik za pierwszym razem i lekarz nie męczył mnie tabletkami. Ale to było już 4 lata temu od tamtej pory uważam co jem i regularnie sprawdzam krew.
    Więc też uważam, że ci trzeba szybszej pomocy tylko myślę że branie tabletek to też nie tak fajnie i może nic nie przynieść, więc lepiej byłoby dozylnie.

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk tak jeszcze dodam do twojej wypowiedzi, że chińska medycyna rozpoznaje dwa problemy w niskim żelazie i hemoglobine, a mianowicie 'slaba' krew i 'za mało krwi' - tu akurat nasza medycyna tego wcale nie bada. Twierdzą, że jeżeli jest nie wystarczająco krwi w obiegu to organy są niedozywione i niedotlenione itd. Dlatego tabletki mogą naprawić wyniki, ale nie wpłyną na ilość krwi, tu właśnie dieta i inne zmiany mają pomagać (właśnie jak wczesne spanie).
    Właśnie dużo dużo natki pietruszki :P jak mogłam zapomnieć o tym co jem z wszystkim O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 17:38

l22ndf9her11uere.png
  • wioletta Nowa

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

mam 38 lat i od 4 cykli na ovu, staramy się już od dłużego czasu, chyba nawet nie wiem kiedy podjęliśmy tą decyzję, wydaje mi się, że zawsze się o nie staraliśmy, chyba od momentu kiedy się poznaliśmy. Na początku starania byłam przepełniona miłością do wyimaginowanego dzieciątka, później z każdym okresem "umierałam" co raz bardziej i mocniej.
    Teraz już nie umieram...
    wciąż mam nadzieję...

MoBo, Liuliu79, Dani, Ylya, Storczyk31, krycha.stara, karina76 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioletta witaj, a przeszliscie już przez jakieś badania (hormonów, spermy), monitoringi i procedury (droznosc, stymulacje itd)?
    Ten proces 'staran' i różnych stanów doświadcza każda z nas więc wiemy o co kampan.

l22ndf9her11uere.png
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny
    Dawno mnie nie bylo ale podczytywalam was )

Jagna gralulacje

Ja tez przychodze dzisiaj z dobra nowina
    Dzisiaj pojawily sie u mnie dwie kreski :))))))))))

Dani, eM80, jusst, Ylya, Bąbelek1980, Storczyk31, Jot, Active, karina76 lubią tę wiadomość

Liuliu79
  • wioletta Nowa

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Tak przeszliśmy przez różne badania oboje, zakończyliśmy na badaniu HSG, które wyszło prawidłowo, macica zbudowana prawidłowo i jajowody drożne, lekarka przeprowadzająca zabieg powiedziała, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nie ma żadnych przesłanek żebym nie mogła zajść w ciążę. Trochę zachłyśnięci tą wiadomością postanowiliśmy trochę wyluzować i serduszkować "bez zewnętrznych ingerencji", nie wiem co sobie myślałam. Minęło parę...naście miesięcy i nic. Tak więc, "pochylę głowę przed moją gin" i wrócę na tę drogę do szczęcia.

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOO wielkie gratulacje Liuliu!!!! Co za cudowna wiadomosc! Nie pamietam Cie dobrze, il sie staraliscie?

Czesc! Wioletta! z mojego i innych tu dziewczyn doswiadczenia wynika, ze ginekolodzy to nie sa specjalisci od plodnosci. Zeby naprawde sie dowiedziec czy nie ma zadnych powodow konkretnych dla ktorych nie mozemy zajsc w ciaze, a ktore mozna wyleczyc, trzeba isc do specjalistycznej kliniki, gdzie obejrza Cie i zbadaja prawdziwi specjalisci. Wiec jesli badaliscie sie tylko u gina, to moze czas teraz udac sie do specjalistycznej kliniki? Moj gin tez nigdy u mnie zadnego problemu nie widzial. A 2 miesiace pozniej okazalo sie ze jest, jak specjalisci sie mna zajeli.
    W kazdym razie to super ze juz kazdy okres Cie nie lamie i masz nadzieje :) Tak trzymaj! I bedzie dobrze :)

MoBo, Liuliu79, Ylya, Marie, Storczyk31, krycha.stara lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dani dzieki ;)))))
    No malo mnie tu bylo
    Staralismy sie ponad dwa lata
    A w czerwcu tego roku mialam usunietego polipa,wedlug mojego lekarza mojego malego winowajcy !
    Reszta badan ok tzn hsg,droznosc jajowodow I hormony,monitoring ok i badanie nasienia w normie
    Ostatnie dwa cykle zazywalam olej z wiesiolka

I buuuuum ;))))
    Oby tylko dalej bez przeszkod

krycha.stara, Dani, karina76 lubią tę wiadomość

Liuliu79
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ