35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna trzymam kciuki żeby było ok
Jastin mam nadzieję, że i was wszystko dobrze, myślę o was
Ania z prolaktyna to nie wiem, ale jeżeli chodzi o niedokrwistość to moja aku twierdziła że organizm będzie odrzucal ciaze jak krew słaba czyli żelazo, ferrytyna, hemoglobina, B12 i kwas foliowy powinny być w dobrym poziomie.
Coś ci wyszło niskie? -
MoBo mam podwyższoną prolaktynę i za mało hemoglobiny.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Ania ale żeby wiedzieć czemu hemoglobina jest niska to pasowało by zbadać żelazo, B12 i kwas foliowy bo to tam będę gdzieś niedobory które trza uzupełnić.
Na hemoglobine jest dobry sok z buraków. Codzień po pół do szklanki. Albo taki z bio żeby nie dużo cukru miał, wycisniety a ja naprzyklad lubię kwaszony domowej roboty (gdzieś tu kiedyś dałam przepis jak go robię ale to trza czekac 2 tygodnie zanim gotowy).
W chińskiej medycynie twierdzą, że figi, goji jagody, rodzynki budują krew więc ja dodaje tego dużo do porannej owsianki.Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Hemoglobina niska z niedoboru żelaza. Nie pierwszy raz tak mam, ale ostatnią niedokrwistość miałam 4 lata temu (była dosyć spora), od tamtej pory udawało się utrzymać żelazo na dobrym poziomie, bo hemoglobina nie spadała.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
No na niskie żelazo to jak najbardziej buraki i pokrzywa (herbaty z suszonej).
Najlepiej jak byś dostała infuzje z ferrytyny, ale wiem że w pl to ciezko o to i lekarze mordują tabletkami. Ja po tabletkach mam mega zaparcia i mało co przyswajam więc ja zawsze dostaje dozylnie. Niestety też walczę od kilku lat z zelazem, a w ciąży spadła mi też B12 i też zastrzyki przeżyłam.Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Jagna wszystko będzie dobrze nie martw się i nie denerwuj
Oczywiście pozdrawiam wszystkie dziewczyny regularne bywalczynie,nowe i te które z ukrycia tu zaglądają.Za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&
ana167, krycha.stara, Jot, MoBo, Dani, eM80 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
najlepszym źródłem żelaza jest mięso, szczególnie cielęcina, to z warzyw jest bardzo słabo przyswajalne...
Marie lubi tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jot te buraki to nie ze maja dużo żelaza tylko mają jakiś tam składnik podobny do naszej hemoglobiny więc daję kopa z innej strony. Wiadomo żelazo to najlepiej z mięsa, serca i wątróbka szczególnie dobre, tylko trza lubiec.
Jot lubi tę wiadomość
-
Dieta to profilaktyka, a jak już jest niedokrwistość to i tak bez leków się nie obejdzie. Tak sobie myślę, że chyba ta prolaktyna i niedokrwistość są skutkami stresu i chyba crio w tym cyklu nie będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 22:07
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
karina76 wrote:Jagna wszystko będzie dobrze nie martw się i nie denerwuj
Oczywiście pozdrawiam wszystkie dziewczyny regularne bywalczynie,nowe i te które z ukrycia tu zaglądają.Za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&
Odebrałam, że to o mnieczytam wnikliwie co każda pisze, choć wiele słów (terminów) jest mi obcych. Też czekam na ten "dzień". Wszyscy mówią: odpuść, za bardzo chcesz... Tak łatwo się mówi... Pozdrawiam Was ciepło. :*
Ylya, Dani, eM80, karina76 lubią tę wiadomość
-
hejka
co do zelaza to i ja znam ten problem , dieta wiadomo podstawa , mój niedobór wynika z bardzo obfitych miesiączek (przez mięśniaki), chirurg który zobaczył moje wyniki przepisał żelazo na receptę (nie jakieś tam plusze cuda inne) i za miesiąc miałam mieć operacje , działa, wiec jak się chce szybko uzupełnić braki to i prochy można łyknąć
pozdrawiam i miłego weekendu
Jagna mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualny
-
Ania dieta czasem lepiej działa niż tabletki. Moja koleżanka 6 miechów lykala żelazo od lekarza i wyniki spadły i od wyjściowych. Ja 'na szczescie' miałam tragiczne wynik za pierwszym razem i lekarz nie męczył mnie tabletkami. Ale to było już 4 lata temu od tamtej pory uważam co jem i regularnie sprawdzam krew.
Więc też uważam, że ci trzeba szybszej pomocy tylko myślę że branie tabletek to też nie tak fajnie i może nic nie przynieść, więc lepiej byłoby dozylnie.
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Storczyk tak jeszcze dodam do twojej wypowiedzi, że chińska medycyna rozpoznaje dwa problemy w niskim żelazie i hemoglobine, a mianowicie 'slaba' krew i 'za mało krwi' - tu akurat nasza medycyna tego wcale nie bada. Twierdzą, że jeżeli jest nie wystarczająco krwi w obiegu to organy są niedozywione i niedotlenione itd. Dlatego tabletki mogą naprawić wyniki, ale nie wpłyną na ilość krwi, tu właśnie dieta i inne zmiany mają pomagać (właśnie jak wczesne spanie).
Właśnie dużo dużo natki pietruszkijak mogłam zapomnieć o tym co jem z wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 17:38
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Cześć,
mam 38 lat i od 4 cykli na ovu, staramy się już od dłużego czasu, chyba nawet nie wiem kiedy podjęliśmy tą decyzję, wydaje mi się, że zawsze się o nie staraliśmy, chyba od momentu kiedy się poznaliśmy. Na początku starania byłam przepełniona miłością do wyimaginowanego dzieciątka, później z każdym okresem "umierałam" co raz bardziej i mocniej.
Teraz już nie umieram...
wciąż mam nadzieję...MoBo, Liuliu79, Dani, Ylya, Storczyk31, krycha.stara, karina76 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie dziewczyny
Dawno mnie nie bylo ale podczytywalam was )
Jagna gralulacje
Ja tez przychodze dzisiaj z dobra nowina
Dzisiaj pojawily sie u mnie dwie kreski)))))))))
Dani, eM80, jusst, Ylya, Bąbelek1980, Storczyk31, Jot, Active, karina76 lubią tę wiadomość
Liuliu79 -
Hej,
Tak przeszliśmy przez różne badania oboje, zakończyliśmy na badaniu HSG, które wyszło prawidłowo, macica zbudowana prawidłowo i jajowody drożne, lekarka przeprowadzająca zabieg powiedziała, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nie ma żadnych przesłanek żebym nie mogła zajść w ciążę. Trochę zachłyśnięci tą wiadomością postanowiliśmy trochę wyluzować i serduszkować "bez zewnętrznych ingerencji", nie wiem co sobie myślałam. Minęło parę...naście miesięcy i nic. Tak więc, "pochylę głowę przed moją gin" i wrócę na tę drogę do szczęcia.MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
OOOO wielkie gratulacje Liuliu!!!! Co za cudowna wiadomosc! Nie pamietam Cie dobrze, il sie staraliscie?
Czesc! Wioletta! z mojego i innych tu dziewczyn doswiadczenia wynika, ze ginekolodzy to nie sa specjalisci od plodnosci. Zeby naprawde sie dowiedziec czy nie ma zadnych powodow konkretnych dla ktorych nie mozemy zajsc w ciaze, a ktore mozna wyleczyc, trzeba isc do specjalistycznej kliniki, gdzie obejrza Cie i zbadaja prawdziwi specjalisci. Wiec jesli badaliscie sie tylko u gina, to moze czas teraz udac sie do specjalistycznej kliniki? Moj gin tez nigdy u mnie zadnego problemu nie widzial. A 2 miesiace pozniej okazalo sie ze jest, jak specjalisci sie mna zajeli.
W kazdym razie to super ze juz kazdy okres Cie nie lamie i masz nadziejeTak trzymaj! I bedzie dobrze
MoBo, Liuliu79, Ylya, Marie, Storczyk31, krycha.stara lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Hey Dani dzieki
))))
No malo mnie tu bylo
Staralismy sie ponad dwa lata
A w czerwcu tego roku mialam usunietego polipa,wedlug mojego lekarza mojego malego winowajcy !
Reszta badan ok tzn hsg,droznosc jajowodow I hormony,monitoring ok i badanie nasienia w normie
Ostatnie dwa cykle zazywalam olej z wiesiolka
I buuuuum)))
Oby tylko dalej bez przeszkodkrycha.stara, Dani, karina76 lubią tę wiadomość
Liuliu79