35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk specjalnie dla Ciebie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1920eb350e3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 20:29
She Wolf, MoBo, Ylya, padington, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Ania, gratulacje! Wspaniała wiadomość! Spokojnej, pięknej ciąży!
Pierwiastko, szpila wbita na rzecz Storczykowego Kropka!
Pierogi, mniaaaam, tylko pomarzyć na bezglutenowej diecie.... Eh, jak ja tęsknię za ruskimi! te z mąki gryczanej smakują okropnie.
ana167, Dani lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
bezglutenowe nie tylko gryczane
zobacz, może wybierzesz coś dla siebie
http://www.olgasmile.com/ciasto-na-pierogi-bezglutenowe.html
ja robię jeszcze takie z kaszy jaglanej i mąki z ciecierzycy
o takie : http://smakoterapia.blogspot.com/2013/07/kruche-pierozki-z-kaszy-jaglanej.html i zamiast smażyć spryskuję delikatnie tłuszczem i zapiekam w piekarniku ok 20 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 22:19
Ylya lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:bezglutenowe nie tylko gryczane
zobacz, może wybierzesz coś dla siebie
http://www.olgasmile.com/ciasto-na-pierogi-bezglutenowe.html
ja robię jeszcze takie z kaszy jaglanej i mąki z ciecierzycy
przepraszam, którędy najszybciej do Poznania..?
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ana Wielkie gratulacje! Spokojnych 8miesiecy
ale tutaj szalenstwa sie dzieja
oby tak dalej
ana167, Dani lubią tę wiadomość
-
Storczyk przypomnij skąd jesteś?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Storczyk31 wrote:She, jesteś niesprawiedliwa
wszystkie wyniki okej
nie stać mnie na iv
to znaczy, że mam przestać próbować?
Musisz zbadac mlr,Nk...
Po tylu stratach masz na wiekszosc badan refundacje.Przykro mi,jednak ja bym zbadala te beteWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 22:59
Antoś IVF,Julisia natural
-
MoBo wrote:Loret nie mam czasu na cc i nikogo do pomocy więc muszę być sprawna zaraz po na ile to możliwe. Moja relacja może być mocno przesadzona więc i niewiarygodna
bo ja to panikara jestem
ahhh wolę póki co nie rozkminiac i jak to Scarlet mówiła 'pomyślę o tym jutro..'
to super, bo ja tez panikara takze nawet mocno przesadzona relacje poprosze:) a moze ta aku przyspieszy temat i okaze sie, ze kichniesz i po robocie
MoBo lubi tę wiadomość
loret1 -
Ana gratulacje! Rosnijcie zdrowo:)
Storczyk kciuki trzymam! i za kazda starajaca!!!
Dani nie wiem co robic, bije sie z myslami, jestem przerazona, zawsze sie tego balam tym bardziej, ze silna to ja nie jestem :(no ale jak to powiedziala Mobo trza bedzie wypchnac...oby sie jakos emocjonalnie ogarnaca Ty kiedy ruszasz z tematem?
She a Ty tez juz ladnie do przodusuper...
ciekawe czy Jusst juz po...?
She Wolf, ana167, Dani lubią tę wiadomość
loret1 -
Storczyk usunęła posty?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Storczyk ty nie znikaj i się tam nie poddawaj
Daj znać co się dzieje. Ja Cię nie przekonuje, że będzie dobrze skoro czujesz, że nic z tego...no mamy to cholerne przeczucie i znamy swoje organizmy i czasem wiemy lepiej niż lekarz.
To czy się idzie do kliniki czy nie to jest sprawa indywidualna, bo to też nie gwarantuje ciąży. Wiadomo tam przeprowadzają rutynowe badania by wykluczyć ileś tam możliwości, ale czasem i to nie przynosi skutków (przykre ale prawdziwe). Ja po jednym cyklu na clo powiedziałam, że tego do ust już nie wezmę, a ile ciąży jest dzięki temu lekowi?? no.
Trza wierzyć w drogę która się wybiera, sposób leczenia i tyle.Ylya, ana167, krycha.stara, Dani, Jot lubią tę wiadomość
-
Mobo a czy wiesz moze co bylo u Ciebie nie tak że miałaś takie krótkie cykle? Ja tez tak mialam, chociaż od jakiegoś roku mi sie niektore troche wydluzyly, ale nadal są one dla mnie zawsze wielką niespodzianka. Jak zaszlas w ciążę dalas mi wielką nadzieję, ze nawet z takimi krotkimi cyklami się da.
-
Nie trzeba iść do kliniki leczenia niepłodności, by otrzymać dobrą pomoc w tej dziedzinie. Wielu bardzo dobrych lekarzy zajmujących się leczeniem niepłodności przyjmuje w gabinetach. Jednak sztuką jest znaleźć tego dobrego. Myślę, że ja takiego znalazłam, przyjmuje w Poznaniu. Chociaż wcześniej też myślałam, że jestem w dobrych rękach, ale po pewnym czasie nabierałam podejrzeń. Może poprzednia pani doktor nie jest zła, ale...
krycha.stara lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Active kurcze nawet nie wiem jak odpisać bo ja wierzę że zaszłam dzięki akupunkturze, a diagnoza była niedobór yin (w medycynie to będzie coś między niskim estrogenem, problemy z nerkami). Piłam zioła od aku, chodziłam na igly co tydzień, brałam suplementy co kazała (na budowanie yin) i jadłam co chciała. Na pierwszej wizycie powiedziała mi że potrzebuję 3 miesiące żeby zaczęło działać i kurcze podzialalo
To może być czarna magia dla kogoś, ale ja wierzę że to działafakt moja babka jest dobra i specjalizuje się w niepłodności więc trza trafić (moja pierwsza aku była fatalna).
Active, Dani lubią tę wiadomość
-
Mobo ja wierzę w takie rzeczy. W mojej klinice jest możliwośc akupunktury przed i po transferze. Jak myślisz jest sens takie dwa razy tylko zastosowac?
Nie interesowalam się tym jeszcze i w sumie nie wiem czy tam jakąś dłuższą terapie można wykupic.
A jak wyglądały te wizyty u aku? W co cię kuła, tylko w brzuch czy w cos jeszcze?MoBo lubi tę wiadomość
-
Active wiesz zawsze ma sens
z reguły wtedy jest działanie na jajniki żeby odpowiadały lepiej na stymulacje, i budowe endometrium, później w drugiej fazie na dokrwienie macicy, eliminacje skurczy, podtrzymanie drugiej fazy itd. Będą też uspokajac zapewne - ja to zawsze miałam punkciki na lepsze spanie, czy stresik.
Oczywiście takie optymalne byłoby 3 miesiące z aku przed transferem (na regulację hormonow), ale to może bardziej jak coś nie tak z pierwszym.
Ogólnie to ja zawsze miałam punkty na nogach i nadgarstkach, ale to wszystko jest uzależnione od osoby (czyli diagnozy).
Active lubi tę wiadomość