35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
ana167 wrote:Dani,meza ma noc do hotelu
Ana, hmm, dobry pomyslale musialabym meza do Londynu sprowadzic na te dni a stad gdzie ja mieszkam to daleko...(nie mieszkam w Europie). I maz zostaje biznesu naszego pilnowac. Chyba sie nie uda niestety.
aszencja lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
ana167 wrote:Dani, to faktycznie nie da rady
Aszencja wytrwałości, ja nawet nie probowalam bo bym nie dotarla na siłownię.. Ale wiecej chodze...zawsze to jakis ruch..nawet spacery.
Ale tu cichoNa gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Krakowianka wrote:Cicho? To może ja? W wtorek dowiem się go mój ginvwymyslil na grudzień. Tzn jaka symulacja? Czy Elonva? Jeszcze ten scretching mnie czeka w przyszłym tygodniu.Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
-
Krakowianka wrote:Cicho? To może ja? W wtorek dowiem się go mój ginvwymyslil na grudzień. Tzn jaka symulacja? Czy Elonva? Jeszcze ten scretching mnie czeka w przyszłym tygodniu.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016
, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ej laski korzystacie z aliexpress? A w ogóle jakies nowe wiadomosci?
Trzeba Was pobudzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 12:47
krycha.stara lubi tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
She Wolf wrote:
Kochane staraczki, powiem jedno. Wierze juz teraz ze kazdej z nas sie uda. A jeszcze kilka miesiecy temu ta wiare stracilam!
Mimo ze moja ciaza jest ciagle zagrozona, mimo ciaglych wizyt w szpitalu, zabiegu i badan, warto wszystko znosic dla tej kruszynki w brzuchu
She Wolf, ana167 lubią tę wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i gratulacje.
Kubuś w środę skończy 3 tyg. Odkąd jesteśmy w domu, uczymy się siebie nawzajem, czasu nie ma na nic, bo ten mały urwis pochłania naszą całą uwagę.
Ściskamy wszystkie ciocie bardzo mocno:)
I myślę, że Jusst się nie obrazi na mnie, jak Wam napiszę, że też jest już mamą.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i kibicuję mocno:)krycha.stara, eM80, aszencja, Jot, ana167, Ylya, MoBo, Kazia, loret1, Dani, Ania1602, karina76, jusst lubią tę wiadomość
-
Aszka czy Ty znowu zalozylas nowe konto?
Co u Ciebie?
Ja z allie nie korzystalam, ale opinie sa rozne. Czasem przesylki nie dochodza. Dla mnie ta strona nie jest jakas specjalnie atrakcyjna cenowo, bo kurs funta niski
Musze sie pochwalic, ze po polowkowch wszystko dobrze. Pomiary w normie, mala ruchliwa i przeslodka. Szyjka sie trzyma, wiec troche sie uspokoilam, a za 1.5 tyg. kolejne usg z pomiarem szyjki.
Moko i Jusst strasznie sie ciesze, ze maluszki sa juz z Wami
Storczyku mam nadzieje ze sie nie obrazilas?krycha.stara, eM80, aszencja, Jot, ana167, MoBo, Moko, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
cześć dziewczyny
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam !
Ja w czwartek mam pierwsza wizytę czy gonal działa i czy uda się coś wycisnąć w tych jajników mych (ech te czekanie ...)
Tak btw poczytałam sobie dziś o IUI i widzę jak forum jest nieocenionym źródłem informacji a dziewczyny wsparciem. Nie rozumiem dlaczego o niepłodności sie nic nie mówi, nie rozmawia , człowiek szuka gdzieś po necie, trafiając na mniej lub bardziej wiarygodne informacje, lekarze tez zależy na jakiego się trafi ...No ale jak widzę artykuł ze kobiety muszą sobie poradzić z żalem zazdrością i wstydem no to samo takie podejście mi mówi ze mam powód do wstydu ze jestem chora , ręce opadają ...
Wszyscy dookoła mówią tylko jak się ochronić przed ciąża, świadomość jest taka budowana ze wystarczy się dotknąć prawie ze i już pyk dziecko, teraz odnoszę wrażenie ze sporo osób myśli: cóż ostatecznie in vitro się zapłaci i będzie, nie mówiąc o tym ze w świadomości ludzi nie dotkniętych problemami funkcjonuje jakby to jakaś fanaberia czy zachcianka była
sorry za te wywody , ale jednym słowem dobrze ze sa takie fora i dziewczyny które chcą wysłuchać i coś podpowiedzieć już po swoich nieraz ciężkich doświadczeniach.
pozdrawiam wszystkie laski i oczywiście trzymam kciuki za starania !Ylya, MoBo, Zuza6, Dani lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Gratuluje raz jeszcze swiezym mamuskom,niech wasze szczescia rosnà zdrowo.
Jestem wlasnie po wizycie(tydzien wczesniej nie planowanej)
Dzieć ma sie dobrze,serce bije mocno i jest juz raz wiekszy niz tydzien temu
eM80, aszencja, Jot, Ylya, MoBo, Moko, Kazia, ana167, Zuza6, Dani, Ania1602 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
em 80 ja zaszłam za 1 IUI. Takze jak widac mozna, tyle ze szłam wg swojego planu a lekarz przytakiwał. Napisz ile masz jajec i jakie wymiary po wizycie.
She załozylam bo mam wiecej czasu teraz -Ala jest bardziej samodzielna itd
Jagna
Jusstt gratulacje
Moko ucałuj małegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:34
She Wolf, MoBo, Moko lubią tę wiadomość
Aszka ile Ala ma juz miesiecy?
Jagna super
Em u mnie sie udalo przy 3 iui i juz mialam miec wizyte przed ivf.
Troche to trwalo, ale oplacilo sie.
Z mojego doswiadczenia widze ze gonadropiny bardzo dobrze dzialaja stymulujaco
Ogromne kciukiaszencja, MoBo lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She 11 ale 9 korygowanych. W ogole obleciałam juz wszystkich lekarzy, niektorych po znajomosci najlepszych w Wawie bo tutaj sie czeka prywatnie około 3-4 mcy na wizyte -szok. I razem z matkami ze szpitala skonczyłysmy projekt wczesniakowy, była masa wykładów, chustonoszenie, spotkania z rehabilitantem itd, oczywiscie w Wawie na NFZ to beznadziejna rehabilitacja np wciskaja ludziom głupoty ze szok, ale to jak wszedzie zeby odhaczyc na NFZ. Ja ze swoja rehabilitantka na NFZ sie sciełam i dostała biedaczka opieprz no ale to juz nie z mojej winy tylko od ordynatora od tego polecanego rehabilitanta co poszłam prywatnie. Sama pracuje z dziecmi i troche sie orientuje -a na pewno juz wiem jak nie powinni postepowac z dzieckiem bez spastycznosci. Tragedia w ogole ze ludzie musza polegac na takich specjalistach
bo pozniej taka rehabilitacja jest na minus.
eM80 czekamy na wiesci,mam nadzieje ze zareagujesz jak wiekszosc dobrze na gonal,ja niestety słabo choc szczescie nie ominęło,było mało ale jeden widocznie idealny,tyle wystarczyło
aszencja, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
ana167 wrote:Tak, Novum. Zaczynaliśmy w Invimedzie ale ucieklismy do Novum..Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.