35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mobo no to powodzenia i niech moc bedzie z Toba!
iiii oczywiscie czekamy na relacje PO:)
Aszencja ja tez zawsze myslalam, ze pojde droga cc a porod sn paralizowal mnie strasznie i tez mysle o bezpieczenstwie, no ale podobnie jak MoBo nie wiem co mi odbilo, ze mysle o sn... zobaczymy zreszta jak tam kolejne badanie wyjdzie, moze sie ksieciunio ulozy z dupy strony i zalatwi sprawe;)
i tez ostatnio rozmawialam z dziewczyna, ktora urodzila w 2 h a o skurczach powiedziala, ze takie cmienie miala takze...
pozdrawiam Was dziewczynki:)aszencja lubi tę wiadomość
loret1 -
Czy któraś z Was leczy się w Invimedzie w Warszawie ? My byliśmy na pierwszej wizycie i na monitoringu i nam mieszane uczucia. W ciągu 2 min lekarz od razu in vitro zalecił. Lekko zszokowana byłam, wiem ze to dla nich kasa, ale mimo wszystko.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
-
sylwia80 wrote:Czy któraś z Was leczy się w Invimedzie w Warszawie ? My byliśmy na pierwszej wizycie i na monitoringu i nam mieszane uczucia. W ciągu 2 min lekarz od razu in vitro zalecił. Lekko zszokowana byłam, wiem ze to dla nich kasa, ale mimo wszystko.
Znajdz klinike a w niej lekarza który ma naprawde dobre opinie,który leczy a nie ciagnie kase.Ja nie mówie ze IVF jest zle,sama podeszlam ale po roku stymulacji i prób.Tak wiec wszystko dla ludzi ale nsjpierw trzeba zrobic badania by wiedziec z czym problem i jaką droge leczenia obrac.aszencja lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
hej Sylwia
Wyjasnil choc czemu to in vitro proponuje ?
nie piszesz nic o badaniach jakie zrobilas, ja niestety nie znam tej kliniki , ale jesli nie masz pelnego zaufania i lekarz nie poswiecil Ci czasu zebys nie miala watpliwosci , to moze lepiej skonsultowac w innej ? Dobry lekarz to podstawa.
Zycze powodzenia w staraniach :d
MoBo powodzenia !
Hmm czuje ze to IUI nie ma sensu u mnie z taka rezerwa, ale ze nie mam szans na IVF tu to jest jedyne co moga mi zaproponowac. Teraz jak bede w PL przejde sie na konsultacje , byc moze cos sie rozjasni, costam komorek da sie wystymulowac i wszedzie pisza ze nie ma sensu ich na IUI marnowac, choc moja lekara twierdzi ze jak nie zajde przez 6 IUI to absolutnie in vitro mi tez nie pomoze (bo za slaba jakosc komorek), tylko wydane pieniadze , heh moze ma racje tyle ze chyba nie wie ze czlowiek zrobi wszystko, jak tylko będzie mial choć cień szansy ....
pozdrowka dla wszystkich lasekMoBo, aszencja lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
A ja wczoraj mialam wizyte,dzidziol juz ma 10tygodni,3cm mierzy i machał rączkami na monitorze
Usg juz przez powloki brzuszne bylo.
Ana167 dzis ty wizyta,mam nadzieje ze oba serduszka biją
Ylya, eM80, MoBo, Moko, aszencja, Kazia, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość
-
Krycha no niestety czasem los płata figle,widocznie ten awans mial.byc wczesniej a dziecko po nim
Gratuluje kochana,mysle ze twoja bajka brnie do dobrego zakonczenia.Powidzenia i dalszych sukcesów zycze
MoBo, aszencja lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie i Wasze kciuki przyniosły dobre wieści.
Bliźnięta mają się dobrze, serduszkabiły, najważniejsze że są w osobnych workach!!!
Wg usg 9t+1d, mają 2,4mm i 2,3mm. Szyjka 5 cm
Jestem taka szczęśliwa
A oto moje Krewetki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dafedfe67dd.jpgana167, Ylya, eM80, MoBo, Moko, Krakowianka, jusst, aszencja, Kazia, Reni, Ania1602, sandzu, sylwia80, Jot, Dani lubią tę wiadomość
-
Em80 tak szybko się nie poddawaj bo i z iui może zaskoczyć. Ja tam nigdy nie robiłam Amh ale w momencie gdy zaszłam naturalnie moje fsh miało 10.5 czyli nie kolorowo.
Mnie się wydaje, że invitro może wyjść nawet po nieudanych iui bo co jak np. jawody są zapchane.
A gdzie ty mieszkasz jeżeli można zapytać? Nie robią tam invitro czy trza samemu płacić? Tak np jest w szwajcarii.aszencja lubi tę wiadomość
-
MoBo boje sie ze przegapie swoja szanse jak zdecyduje sie na 6 IUI
,ja fsh 15 mialam , ale gonal daje rade jeszcze , bynajmniej pierwszym razem (estrofen cykl przed, gonal z antagonista no i progesteron juz po), ale czy pekly pecherzyki , czy nie za pozno IUI czy doszlo do zaplodnienia to juz nie wiadomo ,loteria, jajowody mam drozne. Mieszkam we francji , sie mi zdawalo ze cywilizowany kraj
ale juz 3 gine mi powiedziala ze nie zakwalifikuja mnie bo jestem za wiekowa (36 lat , choc komorki maja 42 biologicznie tak uslyszalam)i za slabe wyniki mam (czytalam na necie ze do 43 roku zwracaja koszta),dalej nie wiem czemu mnie dyskwalifikuja (chyba sie zbiera "szanowna rada" i decyduje czy sie nadaje czlowiek. Ostatnio powiedzialam mojej gine ze jak tu nie zrobia to ja w Polsce zrobię, wtedy wlasnie powiedziala ze nie ma sensu ze zostaje KD,rzucila zdenerwowana (jakbym podwazala jej kompetencje ze pytam o cos) ze zaplace 8 tys euro i tak nic z tego nie bedzie, ale ja i tak musze sprobowac.
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Jagna i bulkaasia jakie słodkie macie dzidziolki, az mi sie łezka zakreciła ze wzruszenia
em80 tym co sie nie udało IUI w temacie inseminacji przeszły na in vitro i powodzenie praktycznie w wiekszosci za 2 razem. Takze trzeba probowaćA AMH ile masz?
sylwia ja sie leczyłam w Invimedzie w Wawie u dyrka kliniki, koszmar. Przeszłam do Invicty i udane.
bulkaasia, Dani lubią tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
eM80 walcz i nie bierz słow tej lekarki do serca.Jakosci komórek nikt nie moze ocenic na podstawie wyników,to bzdura.Musieliby ci wyjąc i sprawdzic dopiero jakosc komórek inaczej nie ma mozliwosci takiej oceny.Mysle ze 4 podejscia do IUI to max,potem juz male prawdobodobienstwo ciàzy.Jesli bedziesz w PL,znajdz wczesniej lekarza dobrego,umów sie na wizyte i skonsultuj wyniki,wątpie by nie bylo szansy na IVF.Zawsze mozesz zrobic to w PL,troche urlopu i jestes w stanie przejsc calą procedure u nas.Sporo dziewczyn tak robi.
Dani lubi tę wiadomość
-
przy fsh 15 ivf nie jest wskazane, bardzo trudna jest stymulacja
może wyprztykać się z jajek i szybciej będzie menopa, moze to o to chodzi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 20:01
-
Doczytałam, że Kryształ skasowała konto.
Nie pierwszy razwróóóci
Kryśka jak czytasz, to nie odkładaj macierzyństwa..bo awans.
Potem będzie inny powód i kolejny..a czas ucieka.
Będzie co raz trudniej z zajściem. Uwierz mi!jusst, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Em80 wiesz mój plan był 3 iui (a zaszłam w cyklu przed pierwsza) i jak nie pójdzie to invitro więc kumam o co Ci chodzi z nie marnowaniem czasu.
Dziwne bo ja jak wylądowałam w klinice też miałam skończone 36 i fsh 10.5 i nikt mi nie mówił, że jestem stara czy, że wyrzuce kasę, a jeśli nawet to moja kasa. Tu też invitro kosztuje około 8-10 tys euro.
Może idź na konsultacje do innego lekarza?