X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    biedne maja zycie z nami kobietami :D
    0bicz.gif

Biedne, nie biedne, a my to co, też mamy z nimi nie zawsze różowo :-)

MoBo, aszka, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Margaret, ja w tym miesiącu to samo, ma być i już, co to kurcze, żadnych gorzkich żali nie będzie i lamentu, ojej żeby było. Ma być! :-)

A dzisiaj mi się śniło, że to Aszka napisała, że ma dwie kreseczki na teście :-)
    Śnił mi się Twój wpis, taki wyraźny, cyt"dziewczyny są dwie kreski na teście" (i nie chodziło o owulacyjny test)!!

Oby proroczy był to sen :-)
    u mnie tak prosto nie bedzie, ale walcze :) ja juz przezylam na tym forum kilka dziewczyn ktore i sie staraly i zaciazyly i urodziły i ciagle miałam byc ta kolejna, mija czas i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:02

milka1, macduska, Adelajda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko piszę, co mi się śniło :-) a dobrymi snami zawszę się dzielę :-)

aszka lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie tak prosto nie bedzie, ale walcze :) ja juz przezylam na tym forum kilka dziewczyn ktore i sie staraly i zaciazyly i urodziły i ciagle miałam byc ta kolejna, mija czas i nic.

No ale kiedys musi przyjsc kolej i czemu nie teraz :)

milka1, aszka, She Wolf lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Ja z innej beczki ;). Odebrałam wyniki M z Asthenozoospermii z lipca ubiegłego roku wyszło dziś Normozoospermia !! Jestem przeszczęśliwa że się w końcu coś ruszyło. Z kuracji 3miesięcznej Proxeedem, 1200 zł nie poszło na marne, oby tylko zaskutkowało zielonym groszkiem ;)

MoBo, macduska, aszka, milka1, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Ja z innej beczki ;). Odebrałam wyniki M z Asthenozoospermii z lipca ubiegłego roku wyszło dziś Normozoospermia !! Jestem przeszczęśliwa że się w końcu coś ruszyło. Z kuracji 3miesięcznej Proxeedem, 1200 zł nie poszło na marne, oby tylko zaskutkowało zielonym groszkiem ;)
    super wiadomosc :) czyli kontynuujecie leczenie sumplementacja?

milka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, to jak o plemnikach, film dokumentalny "wojny plemników"

https://www.youtube.com/watch?v=kFzP0tVxo_A

She Wolf, Eltasz lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret i bardzo dobrze :D to mi sie podoba :D
    Ja mam termin na ok 21 w urodziny, pewnie zatestuje troche wczesniej, bo jestem raptus ;) A Ty?

Aszka lepiej sie czujesz?
    Rozumiem Ci calkowicie. Wiesz ja mam taki silny instynkt juz jakies 8 lat, ale moj byly maz mnie zrobil w bambuko i zmienil zdanie co do dzieci, a ja mialam nadzieje ze zmieni zdanie i z nim siedzialam. Az w koncu pare lat temu go kopnelam w dupe. Potem bylam z kolejnym kretynem. Zaszlam w ciaze a on sobie poszedl w sina dal jak tylko sie dowiedzial. Ciaze stracilam, bylam zalamana, ale potem poznalam mojego T i wszystko sie poukladalo. Bardzo szybko stwierdzilismy, ze zaczynamy starania, bo chcemy ze soba byc. Tylko jakos sie nie udaje :( Przez te wszystkie lata, moje przyjaciolki zachodzily i rodzily, tylko ja sie nie doczekalam potomstwa. Boli mnie to, ale ciagle wierze, ze jeszcze sie uda....

Milka to moze dzis w nocy ja Ci sie przysnie? Haha! Oby to byly prorocze sny :D
    Wlasnie ogladm ten filmik, fajny :D

Eltasz super :D

Mobo co tam u Ciiebie?

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko mi się przyśni, to dam Ci znać :-) mi się od 2 miesięcy śni, że widzę swój test pozytywny, albo jak było w zeszłym miesiącu, że aż trzy kreski wyszły :-),
    ostatnio jakaś księżna mi się przyśniła, która, złapała mnie za ramiona i mówi, ciesz się, ciesz, to znaczy, że będziesz w ciaży ;-)
    a dzisiaj mi się wpis Aszki przysnił i mam nadzieję, że się spełni co do niej :-)

sny, snami a rzeczywistość swoją drogą :-) ale jak się coś dobrego śni, to warto w to wierzyć :-)

tak to jest z tymi facetami, że ciężko trafić na tych, z którymi faktycznie chcemy spędzić resztę życia, czasami późno nas to spotyka. Teraz należy się cieszyć, że mamy takich przy boku i pomimo niepowodzeń z zajściem - nie jesteśmy same, tylko czekamy na dopełnienie miłości w postaci dzieci :-)

MoBo, Eltasz, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Rozumiem Ci calkowicie. Wiesz ja mam taki silny instynkt juz jakies 8 lat, ale moj byly maz mnie zrobil w bambuko i zmienil zdanie co do dzieci, a ja mialam nadzieje ze zmieni zdanie i z nim siedzialam. Az w koncu pare lat temu go kopnelam w dupe. Potem bylam z kolejnym kretynem. Zaszlam w ciaze a on sobie poszedl w sina dal jak tylko sie dowiedzial. Ciaze stracilam, bylam zalamana, ale potem poznalam mojego T i wszystko sie poukladalo. Bardzo szybko stwierdzilismy, ze zaczynamy starania, bo chcemy ze soba byc. Tylko jakos sie nie udaje :( Przez te wszystkie lata, moje przyjaciolki zachodzily i rodzily, tylko ja sie nie doczekalam potomstwa. Boli mnie to, ale ciagle wierze, ze jeszcze sie uda....

No niestety latwo nie ma czasem w zyciu. Ja juz bylam raz jedna noga na samozaplodnieniu dwa lata temu.
    Akurat tu (pragnienie dziecka) trzeba miec podobne potrzeby i cel, a zycie czasem zmienne jest. Nawet tu widze dziewczyny ktore nagle sie wycofaly bo facet nagle zmienil zdanie, badz tez sie poklucili.
    Wiec doceniac chwile, dopieszczac faceta i jedziemy :)

milka1, Eltasz, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    super wiadomosc :) czyli kontynuujecie leczenie sumplementacja?

Aszka wykupiłam kolejne 2 opakowania na miesiąc. W zaleceniach napisane jest aby kontynuować suplementacje co najmniej przez okres 6 mies lub do uzyskania ciąży.
    W przyszłym tyg ide do dr zobaczymy co zaproponuje dalej :)

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

Eltasz
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka mnie tez sie snily testy pozytywne, ale to bylo na poczatku staran. Teraz snia mi sie takie pierdoly, ze szok :/ Wczoraj, ze moj T odcial sobie dlon, a dzis ze go zostawilam, bo podejrzewalam ze mnie zdradza :(
    To prawda, lepiej pozno niz wcale. Ja do tej pory nie moge sie nadziwic, ze w koncu po tylu latach trafilam na normalnego faceta, ktory zrobilby dla mnie wszystko :D

Mobo, ja tez pare lat temu bylam tak zdesperowana, ze myslalam o dawcy. No ale zycie potoczylo sie innym torem i teraz ciesze sie ze sie na ten krok nie zdecydowalam, bo przy takich problemach z zajscie, kto wie czy by sie udalo. A przeciez to straszny stres!
    Tez widze takie dziewczyny, ktore sie wycofaly ze wzgledu na partnerow, dlatego tak sie ciesze, ze moj jak na razie jest prawie idealny ;)

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Mobo co tam u Ciebie?

A staram sie jaja hodowac :) Codziennie przez 10 minut mam sobie wyobrazac jak staja sie dojrzalsze i wieksze, taka samohipnoza z ksiazki :P efekty podgladne u gina za tydzien :)

milka1 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A staram sie jaja hodowac :) Codziennie przez 10 minut mam sobie wyobrazac jak staja sie dojrzalsze i wieksze, taka samohipnoza z ksiazki :P efekty podgladne u gina za tydzien :)

A jakie wspomagacze bierzesz? Kiedys tez slyszlam o autosugestii, probowalam, ale nie pomoglo :/

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    A jakie wspomagacze bierzesz? Kiedys tez slyszlam o autosugestii, probowalam, ale nie pomoglo :/

A jeszcze rzadne, doktorek nie chce wynikow poprawiac. Baa ile ja sobie razy wyobrazalam ze menda nie przyjdzie :) Moze z jajami pojdzie lepiej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:11

She Wolf, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Adelajda Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Całusy ci ślę Kochana!

aszka lubi tę wiadomość

Adelajda
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A jeszcze zadne, doktorek nie chce wynikow poprawiac. Baa ile ja sobie razy wyobrazalam ze menda nie przyjdzie :) Moze z jajami pojdzie lepiej :P

Ale z tego co wiem jestes zielara, wiec o takie wspomagacze mi chodzilo :D

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ale z tego co wiem jestes zielara, wiec o takie wspomagacze mi chodzilo :D

Aaaaaaa z ziolek: to false unicorn root i herbatka mix z pokrzywki/lisci maliny/czerwonej koniczyny (do owulki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:19

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Aaaaaaa z ziolek: to false unicorn root i herbatka mix z pokrzywki/lisci maliny/czerwonej koniczyny (do owulki).

A bralas kiedys donga? Podobno jest super na wzrost jajek :D
    Na co sa te Twoje specyfiki?

aszka lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach, autosugestia i autohipnoza, są super! Trzeba bardzo w to wierzyć oprócz tego, że się tylko wyobraża :-) mam gdzieś link do filmiku na ten temat, jak znajdę, to wrzucę :-)

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ