Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Niskie AMH i wiek 43
Odpowiedz

Niskie AMH i wiek 43

Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Wybrałam wczoraj te dwie fiolki hormonu wzrostu Omnitrope. Nie zalecił mi tego dalej brać. Nie wiem , jaki efekt tego miał być, bo wtedy tylko powiedział, że może „ dać ewentualnie hormon wzrostu” , no to ja się zgodziłam, skoro ewentualnie ma mi to pomóc. Nie dopytywałam, domyślam się , że na stymulację , czytałam że może zadziałać a nie musi. Lekarz tylko zapytał jak się po nim czułam i nie skomentował tego. Teraz czekam na kwalifikację w Krakowie w sprawie mezoterapii jajników, nie wiem co tam znowu powiedzą. Szczerze to nawet nie miałam jeszcze USG , na razie wszystko opiera się na badaniach hormonalnych, badania piersi, cytologia, wymazy. Powiem tak, próby naturalne były, ten Omnitrope ani suplementy nic nie pomogły, okres był, także naturalnie nic się nie zmieniło, w ciążę nie zaszłam. Ile to trzeba cierpliwości i badań , żeby cokolwiek się dowiedzieć i ile czasu . Jedna stymulacja bez badań ponad 11 tysięcy zł - tak to rozumiem bo dostałam już fakturę do jednego in vitro. Dzwoniłam ile kosztuje mezoterapia- ok 5 tys , plus badania wszystkie to już 3 tys na pewno zapłaciłam . A co dalej. Plus dojazdy i wizyty.

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 6 października, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niskie amh. Po ostatniej konsultacji dr powiedział że możemy zrobić in vitro ale woli żebym okolo3 miesięcy zwiększyło suplementacje i poprawila komórki jajowe. Potem ewentualnie mezoterapia i in vitro. Ale też chce znalezc lekarza innego na konsultacje inna. Chcę mieć pewność.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 6 października, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Ja mam niskie amh. Po ostatniej konsultacji dr powiedział że możemy zrobić in vitro ale woli żebym okolo3 miesięcy zwiększyło suplementacje i poprawila komórki jajowe. Potem ewentualnie mezoterapia i in vitro. Ale też chce znalezc lekarza innego na konsultacje inna. Chcę mieć pewność.

Hej hej,a co masz na myśli niskie amh?
    Co do suplementacji zaproponował Ci coś nowego w stosunku do tego,co brałaś?

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 6 października, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Hej hej,a co masz na myśli niskie amh?
    Co do suplementacji zaproponował Ci coś nowego w stosunku do tego,co brałaś?
    0,43
    Zaproponował mi dużo większe dawki niż bralam

pelnawiary lubi tę wiadomość

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 6 października, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Ja jadę na konsultacje do Krakowa za tydzień w sprawie mezoterapii jajników, czy to ma u mnie jakiś sens. Po 9 miesiącach starań naturalnie nie ma żadnego efektu, więc ciekawe czy faktycznie jest to jeszcze możliwe. Po tej konsultacji i ewentualnym zabiegu, wracam do swojego doktora prowadzącego i zaczynamy procedurę. Aktualnie kończę hormon wzrostu.
    Też już wypłakałam się okropnie po wizytach i lekarzy, którzy nawet nie chcieli się podjąć u mnie, mówili , nie ma sensu…Ja na razie sobie tak radzę z tym, że jeszcze nie sprawdziłam wszystkiego, momentami odbudowuje się nadzieja, ale też myślę , że może być różnie i nie wiem , czy mi się to uda.

Gama,jak było na konsultacji sprawie mezo?🤞

Gama81 lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 6 października, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Ja tez planuje mezo. Ale w styczniu

• kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 6 października, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    0,43
    Zaproponował mi dużo większe dawki niż bralam
    Komanuss, a możesz podzielić się, czego dawki zwiększyłas na poprawę jakości komórek?

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 6 października, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Komanuss, a możesz podzielić się, czego dawki zwiększyłas na poprawę jakości komórek?
    https://zapodaj.net/plik-7NbqJpKVsQ Proszę.
    A w jakiej klinice jesteś? Bo ja w invimed Poznan. Jakie masz amh?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 21:56

kicia_kocia lubi tę wiadomość

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 7 października, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:

Dziekujemy za fotkę😊
    A ja chciałabym jeszcze dopytać jaki masz poziom DHEA i testosteronu,że suplentuiesz?

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 7 października, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ilosc mam ale lekarz powiedzial ze mam brac

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 7 października, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    dobra ilosc mam ale lekarz powiedzial ze mam brac

Rozumiem🙂
    Trzymam kciuki🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 07:26

• kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 7 października, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Dziękuję za zdjęcie 🍀
    Ja się leczę w Pastelovej w Poznaniu. Mam PCOS, wiec moje AMH jest wysokie (6,53) mimo że mam 39 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 09:29

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 7 października, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Dziękuję za zdjęcie 🍀
    Ja się leczę w Pastelovej w Poznaniu. Mam PCOS, wiec moje AMH jest wysokie (6,53) mimo że mam 39 lat
    a jaki lekarz? jak tam jest z terminami ?

• kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 7 października, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    a jaki lekarz? jak tam jest z terminami ?
    Prof. Spaczyński. Ja jestem zadowolona i z profa i z terminów. Indywidualne podejście, nie ma masówki, ale też nie ma wymyślania problemów których nie ma

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 7 października, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Prof. Spaczyński. Ja jestem zadowolona i z profa i z terminów. Indywidualne podejście, nie ma masówki, ale też nie ma wymyślania problemów których nie ma
    No właśnie o nim myślałam. Moja koleżanka dzięki niemu zaszła w ciążę ale ona miała endometrioze

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:

Jutro jadę🫢Zawrót emocjonalny znowu czuję już po południu dzisiaj.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 8 października, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Jutro jadę🫢Zawrót emocjonalny znowu czuję już po południu dzisiaj.

Jestem z Tobą🤞🤞🤞🤞kciuki zaciśnięte mocno i byle do celu,napisz jak będziesz po🤗

Gama81 lubi tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Jestem z Tobą🤞🤞🤞🤞kciuki zaciśnięte mocno i byle do celu,napisz jak będziesz po🤗
    Dziękuję serdecznie🥰
    Jestem po konsultacji. Okazało się , że AMH nie jest najniższe 0,38, FSH 17 natomiast dość wysokie. Doktor przemiły w Krakowi, zebrał szeroki wywiad z moich badań, wykonał USG. Okazuje się, że nie muszę mieć w tym momencie mezoterapii, bo być może warto spróbować in vitro , bo i tak mezoterapia jakości komórek nie poprawi. Jeśli on biuro się nie uda, komórki „nie będą rosły”, to ewentualnie wtedy się zgłosić na mezoterapię. Zalecił stymulację gonadotropinami do IVF. Naprawdę bez jakiegoś naciągania, profesjonalnie. Takich lekarzy nam trzeba. Oczywiście szanse nie są wielkie, trzeba mieć z tyłu głowy, ale nie neguje prób i twierdzi , że to ostatni moment przełom 42/43 lata i trzeba działać bez ociągania.
    Kończę jakiś etap w sumie zadowolona. Już umówiona wizyta na przyszły tydzień docelowo w sprawie rozpoczęcia stymulacji u mojego doktora.

Wszystkim Wam życzę samych dobrych wieści.

Komanuss, pelnawiary, kicia_kocia, Megii_81 lubią tę wiadomość

• Madziula89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Dziękuję serdecznie🥰
    Jestem po konsultacji. Okazało się , że AMH nie jest najniższe 0,38, FSH 17 natomiast dość wysokie. Doktor przemiły w Krakowi, zebrał szeroki wywiad z moich badań, wykonał USG. Okazuje się, że nie muszę mieć w tym momencie mezoterapii, bo być może warto spróbować in vitro , bo i tak mezoterapia jakości komórek nie poprawi. Jeśli on biuro się nie uda, komórki „nie będą rosły”, to ewentualnie wtedy się zgłosić na mezoterapię. Zalecił stymulację gonadotropinami do IVF. Naprawdę bez jakiegoś naciągania, profesjonalnie. Takich lekarzy nam trzeba. Oczywiście szanse nie są wielkie, trzeba mieć z tyłu głowy, ale nie neguje prób i twierdzi , że to ostatni moment przełom 42/43 lata i trzeba działać bez ociągania.
    Kończę jakiś etap w sumie zadowolona. Już umówiona wizyta na przyszły tydzień docelowo w sprawie rozpoczęcia stymulacji u mojego doktora.

Wszystkim Wam życzę samych dobrych wieści.
    Gama u kogo byłaś w Krakowi? Amh I fsh teraz robiłaś na świeżo, czy wczesniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 19:44

Amh 0.3 fsh 12.5
    Kariotyp 👍
    Wit d 4000, c, e, b complex
    Kwas foliowy
    Q10 400
    Inofem
    Melatonina
    Biosteron
    Zdrowa dieta, bmi 👍

"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
    W. Churchill
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula89 wrote:
    Gama u kogo byłaś w Krakowi? Amh I fsh teraz robiłaś na świeżo, czy wczesniej?
    U doktora Krzysztofa Mirockiego na konsultacji , bo zapytałam mojego co sądzi o mezoterapii i właśnie mnie tam odesłał do lek Mirockiego. Wyniki miałam z początku lipca i końca sierpnia , akurat FSH się pogorszyło w tym czasie.

Madziula89 lubi tę wiadomość

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ