Niskie AMH i wiek 43
-
WIADOMOŚĆ
-
Gama81 wrote:U doktora Krzysztofa Mirockiego na konsultacji , bo zapytałam mojego co sądzi o mezoterapii i właśnie mnie tam odesłał do lek Mirockiego. Wyniki miałam z początku lipca i końca sierpnia , akurat FSH się pogorszyło w tym czasie.
-
Gama81 wrote:U doktora Krzysztofa Mirockiego na konsultacji , bo zapytałam mojego co sądzi o mezoterapii i właśnie mnie tam odesłał do lek Mirockiego. Wyniki miałam z początku lipca i końca sierpnia , akurat FSH się pogorszyło w tym czasie.
Długo czekałaś na wizytę?Amh 0.3 fsh 12.5
Kariotyp 👍
Wit d 4000, c, e, b complex
Kwas foliowy
Q10 400
Inofem
Melatonina
Biosteron
Zdrowa dieta, bmi 👍
"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
W. Churchill -
Gama81 wrote:Dziękuję serdecznie🥰
Jestem po konsultacji. Okazało się , że AMH nie jest najniższe 0,38, FSH 17 natomiast dość wysokie. Doktor przemiły w Krakowi, zebrał szeroki wywiad z moich badań, wykonał USG. Okazuje się, że nie muszę mieć w tym momencie mezoterapii, bo być może warto spróbować in vitro , bo i tak mezoterapia jakości komórek nie poprawi. Jeśli on biuro się nie uda, komórki „nie będą rosły”, to ewentualnie wtedy się zgłosić na mezoterapię. Zalecił stymulację gonadotropinami do IVF. Naprawdę bez jakiegoś naciągania, profesjonalnie. Takich lekarzy nam trzeba. Oczywiście szanse nie są wielkie, trzeba mieć z tyłu głowy, ale nie neguje prób i twierdzi , że to ostatni moment przełom 42/43 lata i trzeba działać bez ociągania.
Kończę jakiś etap w sumie zadowolona. Już umówiona wizyta na przyszły tydzień docelowo w sprawie rozpoczęcia stymulacji u mojego doktora.
Wszystkim Wam życzę samych dobrych wieści.
Jeeee😊fantastycznie było przeczytać taką optymistyczną wiadomość,aż powiało od razu inna energia😉
Zdecydowanie takich lekarzy trzeba,bez słodzenia ale też bez podcinania nam skrzydeł☀️niech teraz ta energia Cię niesie tak długo,jak to będzie potrzebne.Gama81 lubi tę wiadomość
-
pelnawiary wrote:Jeeee😊fantastycznie było przeczytać taką optymistyczną wiadomość,aż powiało od razu inna energia😉
Zdecydowanie takich lekarzy trzeba,bez słodzenia ale też bez podcinania nam skrzydeł☀️niech teraz ta energia Cię niesie tak długo,jak to będzie potrzebne.pelnawiary lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mam prawie 44 lata po 3 transferach, 2 swoich z super zarodkow I 1 z KD. Wszystkie nieudane i w przeciagu jednego roku. Mam ciągle plamienia i wkraczam prawdopodobnie w okres okolomenopauzalny ale fsh i progesteron estrofem zawsze ok przed i po transferze, amh bardzo niskie 0.09 ale miałam 2 komorki w czasie stymulacj 5.A.A. mi się wydaje że choćby nie wiem co to już jest i tak za późno? Że jakoś tak organizm sam mówi nie? Jak myślicie?
-
Madziula89 wrote:Napisałaś wyżej, że mezoterapia nie wpływa na poprawe jakości komórek, więc w czym pomaga? Uzyskać wieksza liczbę komorek w czasie stymulacji?
Długo czekałaś na wizytę? -
Jacqueline00 wrote:Hej dziewczyny, mam prawie 44 lata po 3 transferach, 2 swoich z super zarodkow I 1 z KD. Wszystkie nieudane i w przeciagu jednego roku. Mam ciągle plamienia i wkraczam prawdopodobnie w okres okolomenopauzalny ale fsh i progesteron estrofem zawsze ok przed i po transferze, amh bardzo niskie 0.09 ale miałam 2 komorki w czasie stymulacj 5.A.A. mi się wydaje że choćby nie wiem co to już jest i tak za późno? Że jakoś tak organizm sam mówi nie? Jak myślicie?
Hej hej, 5 A.A to zbadany zarodek,tak?
Przy tej klasie obstawiałabym że problem jest z implantacją,sprawdzałaś grubość i jakość endometrium?
Przede wszystkim grubość bo w okresie okolonego lubi nie przyrastać.
Albo czy np nie ma stanów zapalnych?
Faktycznie wygląda tak jakby organizm już się wygaszał i hormonalnie podkręcony przy stymulacji daje dobre wyniki a jak to wygląda na cyklu naturalnym?
Masz regularne @ i owulacje czy tylko plamienia?
-
pelnawiary wrote:Hej hej, 5 A.A to zbadany zarodek,tak?
Przy tej klasie obstawiałabym że problem jest z implantacją,sprawdzałaś grubość i jakość endometrium?
Przede wszystkim grubość bo w okresie okolonego lubi nie przyrastać.
Albo czy np nie ma stanów zapalnych?
Faktycznie wygląda tak jakby organizm już się wygaszał i hormonalnie podkręcony przy stymulacji daje dobre wyniki a jak to wygląda na cyklu naturalnym?
Masz regularne @ i owulacje czy tylko plamienia? -
Jacqueline00 wrote:No właśnie cykle nie są już tak regularne średnio co 21 dni ale plamienia są między cyklami, owulacja z testow nigdy mi nie wychodzila bo chyba ten hormon za slaby mam, co do zapalenia endometrium miałam 5/ 5 komórek w polu przy cd138 ale to podobno na granicy tolerancji i brałam metronidazol i tarivid z mężem razem. Endometrium książkowe ale miałam wodniaka usuniętego bo było lekkie zapalenie i to było kilka mies temu. Od tego czasu jeszcze nie miałam transferu bo muszę odczekać aż się wygoi, miałam czekać 1 cykl ale ostatnio przyszedł okres po 2 tyg i trwał prawie dwa tyg ciągłego mocnego krwawienia. Zarodkow ani swoich ani KD nie badałam. Mam ostatni mieć podany teraz przy nadchodzącym cyklu , nie wiem co robić on jest 3 klasy ... nie poddam się będę próbować dalej jeszcze z dawczynia, bo a nuż się uda? Coś jeszcze powinnam wziąć pod uwagę?
Myślę,że warto spróbować,nigdy nie wiadomo jak to się potoczy choć chyba w Twoim przypadku sytuacja jest skomplikowana przez zaburzenia hormonalne,coraz krótsze cykle i plamienia to ewidentnie coś nie gra,czy lekarz coś na to zaproponował?
Wiadomo,że pewnie skupia się na inv ale może warto spróbować uregulować hormony i wtedy procedura będzie miała większe szanse powodzenia? -
Hej dziewczyny
Za kilka dni 45 lat.
Od ubiegłego roku od maja walczymy o 3 dziecko .
Choć jestem w tym wieku wszystkie wyniki mam ok, owulacja jak w zegarku.
Problem niestety jest w endometrium. Po 2 ciąży miałam 2xlyzeczkowanie i to spowodowało że może je Endo się nie odradza.
Przez półtorej roku tylko 1 raz udało się podejść do transferu - beta niestety 0
Teraz byłam pierwszy raz na cyklu sztucznym. Masa hormonów i o dziwo endometrium trojlinijne od 7,22 do 7,89 mm (mam nierówne)
Niestety po owulacji spadło do 6,6-7 mm
Z niechecia ale podeszłam do transferu.
Czasami wina jest właśnie w endometrium które jest bardzo cienkie i zarodek nie ma możliwości się zagnieździć.
W naszym wieku jest to szczególnie ważne bo dużo lekarzy na to nie zwraca uwagi.Lwica_Lewka lubi tę wiadomość
2002 rozpoczynamy starania
2004-2008 - 6 x inseminacja
12.2008 - ISCI - 5 zarodków (4 zamrożone)
11.09.2009 - Córcia
09.2015 - rozpoczynamy kolejne starania
07.06.2016 - transfer 2 mrozaków, ciąża obumarła w 7 tyg
23.01.2017 - transfer 2 ostatnich mrozaków
Beta 0
16.05.2017 ISCI - transfer + 7 mrozaków
01.01.2018 - córka
06.2023 decyzja o rodzeństwie
08.2023 - endo tylko 5 mm ☹️☹️
05.2024 - criotransfer przy endo 6,5 - beta 0
10.20204- criotransfer przy endo 7 mm
5 dpt - Ii kreski
7 dpt - 46,30
11 dpt - 403,6 -
Lubka wrote:Hej dziewczyny
Za kilka dni 45 lat.
Od ubiegłego roku od maja walczymy o 3 dziecko .
Choć jestem w tym wieku wszystkie wyniki mam ok, owulacja jak w zegarku.
Problem niestety jest w endometrium. Po 2 ciąży miałam 2xlyzeczkowanie i to spowodowało że może je Endo się nie odradza.
Przez półtorej roku tylko 1 raz udało się podejść do transferu - beta niestety 0
Teraz byłam pierwszy raz na cyklu sztucznym. Masa hormonów i o dziwo endometrium trojlinijne od 7,22 do 7,89 mm (mam nierówne)
Niestety po owulacji spadło do 6,6-7 mm
Z niechecia ale podeszłam do transferu.
Czasami wina jest właśnie w endometrium które jest bardzo cienkie i zarodek nie ma możliwości się zagnieździć.
W naszym wieku jest to szczególnie ważne bo dużo lekarzy na to nie zwraca uwagi.11.2021 - rozpoczęcie starań naturalnych
09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
- niedoczynność tarczycy - Euthyrox
- hipoglikemia na czczo - metformina
✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
✅zespół antyfosfolipidowy
✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
✅AMH -3,24
✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
✅HLA-C męski C1/C1
✅allo MLR - 44,7%
✅test IMK - NK 12%
❌rozjechane cytokiny
❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
❌ brak kirów implantacyjnych
I IVF
• stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
• 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
• 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
• 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
22.11 bhcg - 0,4 😢 -