X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Niskie AMH i wiek 43
Odpowiedz

Niskie AMH i wiek 43

Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam chyba od października ten Biosteron, czasem też inne suplementy ale nieregularnie, raczej rzadko, ewentualnie kwas foliowy starałam się od września , też niesystematycznie. Teraz omijam fazę z estrogenem, bo niestety nie poukładało się wg planów. Zaczynam brać środek i zobaczymy czy coś w grudniu się uda.

Co sądzicie - czy Zoviraks lepiej odpuścić- chodzi o brodawkę na stopie- lekarka powiedziała , że w ciąży uważać na Zoviraks i na Wit A. A czy też uważać przy stymulacji…

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Brałam chyba od października ten Biosteron, czasem też inne suplementy ale nieregularnie, raczej rzadko, ewentualnie kwas foliowy starałam się od września , też niesystematycznie. Teraz omijam fazę z estrogenem, bo niestety nie poukładało się wg planów. Zaczynam brać środek i zobaczymy czy coś w grudniu się uda.

Co sądzicie - czy Zoviraks lepiej odpuścić- chodzi o brodawkę na stopie- lekarka powiedziała , że w ciąży uważać na Zoviraks i na Wit A. A czy też uważać przy stymulacji…
    Miało być * Zaczynam brać Aromek

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maziulek wrote:
    Hej mam 40 lat staram się o ciaze i lipa.Zrobolqm badanie AMH I wynik słaby 0,78 .lekarz mówi że mam się nie martwić bo inne wyniki wskazują że normalnie owuluje więc jestem 100%koncepcyjna. Pije od miesiąca inofem,q10,kwasy omega,nie wiem jak jeszcze moge sobie pomóc, jakieś rady?Pozdrawiam
    Ja miałam rok temu amh 0.11, ciut podwyższone fsh reszta badań w normie. Endometrium chyba musiało być też mega cienkie bo okresy trwały 1-2 dni i były u mnie bardzo skąpe. Ja się poddałam w moich staraniach bo nie miałam po prostu kasy na wizyty u lekarzy, in vitro itp W wakacje dowiedziałam się o niespodziewanej naturalnej ciąży. Jestem już na półmetku, dzidziuś zdrowy z testów dna i usg połówkowego itp. Urodzę w wieku 42 lat. Jedyne co kontynuowałam z supli do wakacji to mega dawka 600 mg koenzymu q10 i wit D bo miałam wtedy ogromne wręcz zapasy i taka dawka u kobiet w naszym już wieku gdzieś była zalecona na jakims forum czy książce. Ja zakupiłam duży zapas na zagranicznym Amazonie bo wyszło dużo taniej. Wszystkie te suple wymagają jednak systematyczności i przynajmniej z 2-3 miesięcy stosowania, aby zadziałały, nie zwiększą ci już ilości komórek ale a nuż poprawią jakość choć tej jednej potrzebnej do zapłodnienia ale nie stanie się to od razu. Tak jak u mnie w sumie, kontynuowaam przez miesiące suple już bardziej bo mi było szkoda wyrzucać i niespodzianka to było mało powiedziane...Na forum jest masa dobrych wpisów i rad co do supli od dziewczyn, ja polecam przeczytać tez” It starts with an egg” bo napisane przez lekarza właśnie od niepłodności i tez dużo osób mi polecało. Trzymam kciuki ❤️

MMKL lubi tę wiadomość

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, 6 lat temu 8 cykli in vitro z diagnoza dawstwo komorek. Udalo sie z 5 stymulacji miec corke zprzy amh 0,4. A teraz 4 miesiace temu urodzilam córke, zaszlam naturalnie. Fsh 12, a amh pewnie juz bida. Mam 43 lata💪

KasiaKP, pelnawiary, Gama81, Lwica_Lewka, MMKL, Ona_39 lubią tę wiadomość

age.png
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję! A jak reszta hormonów wyglądała?

Komanuss lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Super, gratuluję! A jak reszta hormonów wyglądała?
    Jak Ci idzie z tym aromkiem?

• Gosia 1982 Nowa

Wysłany: 18 grudnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki.
    Szukam trochę pocieszenia i nadziei, bo moje AMH 0,08 wiek 42. Jakoś tak ciężko mi się z tym pogodzić.

Gama81, KasiaKP lubią tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Jak Ci idzie z tym aromkiem?
    Przerwana stymulacja, bo może jedna komórka by się w tym cyklu nadawała. Dalej czekam na kolejny cykl….Moze w wigilię wypadnie, więc będzie jeszcze ciekawiej.

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 1982 wrote:
    Szukam trochę pocieszenia i nadziei, bo moje AMH 0,08 wiek 42. Jakoś tak ciężko mi się z tym pogodzić.
    Witaj w Klubie Gosia!

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 1982 wrote:
    Witaj Gosia :) ja mam 41 lat, obecnie 27 tc, moment Deja vu! pamietam jak kilka miesięcy temu tez przy przedstawianiu się najważniejsze było moje Amh (0.11 rok temu..) i wiek! Wiem, ze brzmi jak wyrok jak się dostanie ten felerny wynik ale uwierz mi znajdziesz tu masę historii dających nadzieję ❤️

MMKL lubi tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma 43 lata, za moment 44. Starania do 1-go in vitro, wszystko komercyjnie, bo nie mieszczę się w przedziale wiekowym.

KasiaKP lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Przerwana stymulacja, bo może jedna komórka by się w tym cyklu nadawała. Dalej czekam na kolejny cykl….Moze w wigilię wypadnie, więc będzie jeszcze ciekawiej.
    u mnie tez lipa z aromkiem była . W poniedzialek jade podpisac paiery na adopcje komorki

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka jest norma DHEA po 40-stce, dla 43-44 lat?

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tego linku dla kobiet:
    Od 40 to 49 roku życia - 25 do 220 µg/dL lub 0.7 to 6.0 µmol/L https://www.mountsinai.org/health-library/tests/dhea-sulfate-test

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Dziewczyny, jaka jest norma DHEA po 40-stce, dla 43-44 lat?
    Ja nigdy nie badałam ale czy lab nie daje widełków na swoje wyniki?

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    Ja nigdy nie badałam ale czy lab nie daje widełków na swoje wyniki?
    Dzięki, tak, są, ale w sumie przed menopauzą i po menopauzie zazębiają się te widełki

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ