X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Niskie AMH i wiek 43
Odpowiedz

Niskie AMH i wiek 43

Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam chyba od października ten Biosteron, czasem też inne suplementy ale nieregularnie, raczej rzadko, ewentualnie kwas foliowy starałam się od września , też niesystematycznie. Teraz omijam fazę z estrogenem, bo niestety nie poukładało się wg planów. Zaczynam brać środek i zobaczymy czy coś w grudniu się uda.

Co sądzicie - czy Zoviraks lepiej odpuścić- chodzi o brodawkę na stopie- lekarka powiedziała , że w ciąży uważać na Zoviraks i na Wit A. A czy też uważać przy stymulacji…

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Brałam chyba od października ten Biosteron, czasem też inne suplementy ale nieregularnie, raczej rzadko, ewentualnie kwas foliowy starałam się od września , też niesystematycznie. Teraz omijam fazę z estrogenem, bo niestety nie poukładało się wg planów. Zaczynam brać środek i zobaczymy czy coś w grudniu się uda.

Co sądzicie - czy Zoviraks lepiej odpuścić- chodzi o brodawkę na stopie- lekarka powiedziała , że w ciąży uważać na Zoviraks i na Wit A. A czy też uważać przy stymulacji…
    Miało być * Zaczynam brać Aromek

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maziulek wrote:
    Hej mam 40 lat staram się o ciaze i lipa.Zrobolqm badanie AMH I wynik słaby 0,78 .lekarz mówi że mam się nie martwić bo inne wyniki wskazują że normalnie owuluje więc jestem 100%koncepcyjna. Pije od miesiąca inofem,q10,kwasy omega,nie wiem jak jeszcze moge sobie pomóc, jakieś rady?Pozdrawiam
    Ja miałam rok temu amh 0.11, ciut podwyższone fsh reszta badań w normie. Endometrium chyba musiało być też mega cienkie bo okresy trwały 1-2 dni i były u mnie bardzo skąpe. Ja się poddałam w moich staraniach bo nie miałam po prostu kasy na wizyty u lekarzy, in vitro itp W wakacje dowiedziałam się o niespodziewanej naturalnej ciąży. Jestem już na półmetku, dzidziuś zdrowy z testów dna i usg połówkowego itp. Urodzę w wieku 42 lat. Jedyne co kontynuowałam z supli do wakacji to mega dawka 600 mg koenzymu q10 i wit D bo miałam wtedy ogromne wręcz zapasy i taka dawka u kobiet w naszym już wieku gdzieś była zalecona na jakims forum czy książce. Ja zakupiłam duży zapas na zagranicznym Amazonie bo wyszło dużo taniej. Wszystkie te suple wymagają jednak systematyczności i przynajmniej z 2-3 miesięcy stosowania, aby zadziałały, nie zwiększą ci już ilości komórek ale a nuż poprawią jakość choć tej jednej potrzebnej do zapłodnienia ale nie stanie się to od razu. Tak jak u mnie w sumie, kontynuowaam przez miesiące suple już bardziej bo mi było szkoda wyrzucać i niespodzianka to było mało powiedziane...Na forum jest masa dobrych wpisów i rad co do supli od dziewczyn, ja polecam przeczytać tez” It starts with an egg” bo napisane przez lekarza właśnie od niepłodności i tez dużo osób mi polecało. Trzymam kciuki ❤️

MMKL, Janette lubią tę wiadomość

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, 6 lat temu 8 cykli in vitro z diagnoza dawstwo komorek. Udalo sie z 5 stymulacji miec corke zprzy amh 0,4. A teraz 4 miesiace temu urodzilam córke, zaszlam naturalnie. Fsh 12, a amh pewnie juz bida. Mam 43 lata💪

KasiaKP, pelnawiary, Gama81, Lwica_Lewka, MMKL, Ona_39, Jusia 82, Annia lubią tę wiadomość

age.png
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję! A jak reszta hormonów wyglądała?

Komanuss lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Super, gratuluję! A jak reszta hormonów wyglądała?
    Jak Ci idzie z tym aromkiem?

• Gosia 1982 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki.
    Szukam trochę pocieszenia i nadziei, bo moje AMH 0,08 wiek 42. Jakoś tak ciężko mi się z tym pogodzić.

Gama81, KasiaKP lubią tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Jak Ci idzie z tym aromkiem?
    Przerwana stymulacja, bo może jedna komórka by się w tym cyklu nadawała. Dalej czekam na kolejny cykl….Moze w wigilię wypadnie, więc będzie jeszcze ciekawiej.

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 1982 wrote:
    Szukam trochę pocieszenia i nadziei, bo moje AMH 0,08 wiek 42. Jakoś tak ciężko mi się z tym pogodzić.
    Witaj w Klubie Gosia!

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 1982 wrote:
    Witaj Gosia :) ja mam 41 lat, obecnie 27 tc, moment Deja vu! pamietam jak kilka miesięcy temu tez przy przedstawianiu się najważniejsze było moje Amh (0.11 rok temu..) i wiek! Wiem, ze brzmi jak wyrok jak się dostanie ten felerny wynik ale uwierz mi znajdziesz tu masę historii dających nadzieję ❤️

MMKL, Janette lubią tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma 43 lata, za moment 44. Starania do 1-go in vitro, wszystko komercyjnie, bo nie mieszczę się w przedziale wiekowym.

KasiaKP lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Przerwana stymulacja, bo może jedna komórka by się w tym cyklu nadawała. Dalej czekam na kolejny cykl….Moze w wigilię wypadnie, więc będzie jeszcze ciekawiej.
    u mnie tez lipa z aromkiem była . W poniedzialek jade podpisac paiery na adopcje komorki

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka jest norma DHEA po 40-stce, dla 43-44 lat?

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tego linku dla kobiet:
    Od 40 to 49 roku życia - 25 do 220 µg/dL lub 0.7 to 6.0 µmol/L https://www.mountsinai.org/health-library/tests/dhea-sulfate-test

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Dziewczyny, jaka jest norma DHEA po 40-stce, dla 43-44 lat?
    Ja nigdy nie badałam ale czy lab nie daje widełków na swoje wyniki?

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    Ja nigdy nie badałam ale czy lab nie daje widełków na swoje wyniki?
    Dzięki, tak, są, ale w sumie przed menopauzą i po menopauzie zazębiają się te widełki

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Dzięki, tak, są, ale w sumie przed menopauzą i po menopauzie zazębiają się te widełki
    Jak u Ciebie postępy?

• Jacqueline00 Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za wsparcie, dziś odbył się mój ostatni transfer, z 3 blastocyst 2 do mrożenia i 1 podano dziś podobno najlepszej jakości ale jaki sens tracić pieniądze i nerwy kiedy jest się po 5 próbach i dodatkowo bezowocnej stymulacji. Ogólnie to jestem bardzo pozytywnie nastawiona jak zazwyczaj ale teraz koniec i basta zrobiłam wszystko.

Gama81 lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ