Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Niskie AMH i wiek 43
Odpowiedz

Niskie AMH i wiek 43

Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was starała się o in vitro w wieku 43, po 2 cesarkach? Niskie AMH, kilka ogólnych konsultacji. W tym tygodniu pierwsza w klinice in nitro. Od 8 miesięcy bezskuteczne starania o naturalną ciążę.

Radika lubi tę wiadomość

• Flofliper Koleżanka

Wysłany: 1 września, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak niskie AMH?

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lipcu AMH 0,36 , teraz robiłam kolejne badania, w tygodniu odbiorę wynik, ale już widzę , że po niecałych dwóch miesiącach niektóre wyniki spadły, więc nie wiem , jak będzie z AMH?
    Sama się sobie dziwię, że nigdy wcześniej nie zainteresowałam się tak szczegółowo takimi parametrami , dopiero teraz zaczęłam wgłębiać temat.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 2 września, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie amh nie przesadza o wszystkim,dużo ważniejsze jest jaka jest jakość komórek niż ilość.
    Jedna osoba może mieć wysokie parametry,mnóstwo komórek ale niezdolnych do zapłodnienie a druga niby bez szans bo niskie amh za to silne i zdrowe komórki.
    Znam przypadek ciąży naturalnej przy amh 0,11.
    Więc jeszcze nie składałabym broni😉
    No i suplementacja,niby amh nie można znacząco poprawić ale da się co nieco podciągnąć,co może mieć ogromne znaczenie.

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Niskie amh nie przesadza o wszystkim,dużo ważniejsze jest jaka jest jakość komórek niż ilość.
    Jedna osoba może mieć wysokie parametry,mnóstwo komórek ale niezdolnych do zapłodnienie a druga niby bez szans bo niskie amh za to silne i zdrowe komórki.
    Znam przypadek ciąży naturalnej przy amh 0,11.
    Więc jeszcze nie składałabym broni😉
    No i suplementacja,niby amh nie można znacząco poprawić ale da się co nieco podciągnąć,co może mieć ogromne znaczenie.

Chętnie się dowiem, jakie suplementy czy dietę stosować w tym wypadku. Proszę o wskazówki.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 4 września, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Chętnie się dowiem, jakie suplementy czy dietę stosować w tym wypadku. Proszę o wskazówki.

Ja mam:
    Nac,L-arginina,Inozytol,Ubiquinol plus Glutation,Wit.D,B complex,kwasy dha,cynk plus selen,mleczko pszczele i kwas foliowy metylowany.

W diecie staram się zdrowo,dużo zielonego szpinak,brokuł,pomidory,owoce jagodowe np borówki do oporu i ananas (od owulacji przez 4dni,nie dłużej) i przed snem ziółka ojca sroki.

Gama81 lubi tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Ja mam:
    Nac,L-arginina,Inozytol,Ubiquinol plus Glutation,Wit.D,B complex,kwasy dha,cynk plus selen,mleczko pszczele i kwas foliowy metylowany.

W diecie staram się zdrowo,dużo zielonego szpinak,brokuł,pomidory,owoce jagodowe np borówki do oporu i ananas (od owulacji przez 4dni,nie dłużej) i przed snem ziółka ojca sroki.
    Sporo tego, dziękuję , nawet niektórych nie znałam.

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 4 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Ja mam:

Gdzie mleczko Pszczele kupujecie ?

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 5 września, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Sporo tego, dziękuję , nawet niektórych nie znałam.

Ide na wojnę🫣😉i albo się uda albo trzeba będzie odpuścić

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 5 września, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Gdzie mleczko Pszczele kupujecie ?

Podeśle link w ciągu dnia jak się ogarnę w pracy🙂

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Ide na wojnę🫣😉i albo się uda albo trzeba będzie odpuścić

Ja też☺️

pelnawiary lubi tę wiadomość

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 5 września, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Ja też☺️

Nie wiem czy to dobry kierunek ale wytaczam wszystkie działa jakie możliwe,daję sobie jakiś czas a potem już sobie daruję bo nic na siłę,i tak już mam wrażenie że o niczym innym nie myślę i łapie się na tym,że świat kręci się już tylko wokół starań🥲
    Nie chciałabym,żeby nasze życie kręciło się już tylko wokół jednego tematu,może to kiepskie pocieszenie ale myślę że co jest pisane to tak będzie.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 5 września, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Podeśle link w ciągu dnia jak się ogarnę w pracy🙂

https://zielarniazdrowia.pl/pl/p/Albeena-100-Swieze-Mleczko-Pszczele-60-g/2388?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=213&gad_source=1&gbraid=0AAAAADHUW7fhuTkpEbi7xrk1_Qhuq9WQc

Komanuss lubi tę wiadomość

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, coraz częściej widzę kliniki w Czechach, czy one mają lepsze narzędzia związane z leczeniem niepłodności? Dziś wyświetliły mi się reklamy Embryoglue i Mikrochip Fertile Plus - takie techniki. Nie mam pojęcia , co to jest.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 6 września, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Zastanawiam się, coraz częściej widzę kliniki w Czechach, czy one mają lepsze narzędzia związane z leczeniem niepłodności? Dziś wyświetliły mi się reklamy Embryoglue i Mikrochip Fertile Plus - takie techniki. Nie mam pojęcia , co to jest.

Widze,ze to techniki związane z inv…brzmią dobrze…
    A jak u Ciebie?jesteście już w trakcie ogarniania in vitro w Polsce?

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy, bez sali. Od razu się zdecydowaliśmy, choć lekarz nie przewiduje wielkich rezultatów. Zaczka od komórki dawczyni, ale ja na razie nie chce. Ogólnie podsumował, że rezerwę jajnikową mam niską- po oszacowaniu tylko AMH. Szanse naturalnie 4%, szanse na in vitro 8%. Dostałam hormon wzrostu, 24 dni będę wstrzykiwać w brzuch-14 dawek. Zlecono badania krwi, cześć już miałam , dodatkowo cytologia, wymazy, usg piersi i potem mamy wrócić na wizytę. W sumie dopiero umówiłam wizytę na początek października. Nie nie nawet już wolnego na te badaniami wizyty. Może już wtedy ten hormon też zadziała. Nie wiadomo, jak organizm zareaguje.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 6 września, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się tymi procentami,to tylko statystyki.
    Tak samo jak tym co przewiduje bo chyba nie jest duchem świętym.
    Podejrzewam,że u nas będzie podobnie,startujemy pod koniec września lub od początku października bo chce najpierw porobić wszystkie badania,żeby iść już z czymś,z jakimiś wynikami które wstępnie będzie można przeanalizować.
    O komórce dawczyni mój partner nie chce nawet słyszeć,ja może bym to przeanalizowała w ostateczności ale z tego,co widzę jego nastawienie to raczej odpada.
    Obejrzyj to,we mnie wstąpiło trochę nadziei,jest sporo o amh ze o niczym nie przesadza,tak samo jak wiek…
    https://youtu.be/zAhHwjvRIck?si=nz6Dc7uvURl2ejnx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 15:16

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Powodzenia i Wam🥰Mam wizytę kolejną w Warszawie, konsultację za 1 zł, z tytułu tygodnia płodności. Pojadę i dowiem się, czy coś jeszcze innego proponują.

• Alga_I Ekspertka

Wysłany: 7 września, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:

Hej, embryoglue i fertile chip stosuje sie tez w klinikach w Polsce. Nie wiem czy mozna to nazwać techniką- to dodatkowe wspomagacze podczas in vitro. Glue potencjalnie pomaga “przykleić” zarodek w macicy (dość często stosowany) a fertile chip z tego co kojarzę służy do selekcji plemników.

age.png
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sobotę kolejna umówiłam się do Warszawy na konsultację, faktycznie za 1 zł, na wizycie badania, wywiad z obojgiem, ciekawe, czy zaproponują coś innego. Dam znać.

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ