X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Pierwsze dziecko po 40stce
Odpowiedz

Pierwsze dziecko po 40stce

Oceń ten wątek:
  • StudentkaMałgorzata Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,
    nazywam się Małgorzata Ziomek, jestem położną i studentką studiów uzupełniających magisterskich na kierunku Położnictwo, Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
    Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie ankiety. Skierowana jest do kobiet leczonych z powodu niepłodności. Posłuży mi do napisania pracy magisterskiej pt.:,,Poziom objawów depresji i lęku a zasoby psychospołeczne wśród kobiet leczonych z powodu niepłodności".
    Ankieta jest w pełni anonimowa, a uzyskane odpowiedzi będą wykorzystane wyłącznie do celów naukowych.
    Z góry bardzo dziękuję za poświęcony czas. Miłego dnia! 🥰

https://forms.gle/DLvJfx3hSzJ33Gpa7

• glob Nowa

Wysłany: 25 listopada 2023, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANALIZA STATYSTYCZNA - SPSS, STATISTICA, RSTUDIO, EXCEL - ANKIETY, BADANIA

Oferuję pomoc w analizie statystycznej wyników badań (ankietowych, kwestionariuszowych) do prac magisterskich, licencjackich, prezentacji graficznej, weryfikacji hipotez.

Całość odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną, szybko, wygodnie, a co najważniejsze z gwarancją najwyższej jakości świadczonej usługi.

Jestem magistrem matematyki stosowanej, od 12 lat zajmuję się wykonywaniem statystyk do prac, obróbką i analizą danych.

Zapraszam

[email protected]
    analiza-statystyczna.prv.pl

• K44 Nowa

Wysłany: 27 stycznia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam 44 lata i od 3 lat staramy sie o drugie dziecko. Niestety gigantyczna endometrioza stanęła nam na drodze … wiek też nie jest na nasz plus
    Po konsultacjach i badaniach pozostaje nam tylko dawczyni to jedyna możliwość (to nasz pierwszy kontakt z invitro i dopiero zaczynamy ogarniać temat )
    Czy znajdzie się tu ktoś z podobnym doświadczeniem i udzieli choć trochę niezależnych informacji , opinii , przeżyć ?

• Janette Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jski sposob stwierdzili endometrioze? Po laparoskopii? Mnie przy laparoskopii od razu czyscili ogniska i podobno do pol roku po najlepiej jest zajsc w ciaze. Ja nie zaszlam.Zaszlam dopiero po dwoch latach od laparo. Czesto w tym wieku juz proponuja komorke dawczyni bo wieksze szanse sa na yzyskanie ciazy,mnie tez juz powiedzieli,ze to jedyna opcja uzyskania ciazy wiec sie nie zabezpieczalismy juz bo po co, a ja zaraz zaszlam w ciaze naturalnie. Czy masz jeszcze cykle regularne? Jesli tak to nadal mizliwosc zsjscia w ciaze jest. Chyba ze jednak jestes zdecydowana na komorke dawczyni aby ciaze usyskac szybko. Nie wiem jak z endometrioza juz w ciazy ale ja nie mam przez to zadnych dodatkowych obciazen. Laparoskopia podobno powoduje ze zapas komorek maleje. U mnie by sie to zgadzalo bo wyniki mialam slabe.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
  • K44 Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    A w jski sposob stwierdzili endometrioze? Po laparoskopii? Mnie przy laparoskopii od razu czyscili ogniska i podobno do pol roku po najlepiej jest zajsc w ciaze. Ja nie zaszlam.Zaszlam dopiero po dwoch latach od laparo. Czesto w tym wieku juz proponuja komorke dawczyni bo wieksze szanse sa na yzyskanie ciazy,mnie tez juz powiedzieli,ze to jedyna opcja uzyskania ciazy wiec sie nie zabezpieczalismy juz bo po co, a ja zaraz zaszlam w ciaze naturalnie. Czy masz jeszcze cykle regularne? Jesli tak to nadal mizliwosc zsjscia w ciaze jest. Chyba ze jednak jestes zdecydowana na komorke dawczyni aby ciaze usyskac szybko. Nie wiem jak z endometrioza juz w ciazy ale ja nie mam przez to zadnych dodatkowych obciazen. Laparoskopia podobno powoduje ze zapas komorek maleje. U mnie by sie to zgadzalo bo wyniki mialam slabe.

• K44 Nowa

Wysłany: 29 stycznia, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga endometrioza , pierwsza usunięta laparoskopowo z częścią jajnika , nie było innego podobno wyjścia . Pojawiła się ponownie. Miesiączki regularne , wyniki dobre. Badanie w dwóch różnych klinikach dwóch różnych lekarzy. Co ciekawe nikt nie zaproponował mi kolejnej laparoskopii , choć od pierwszej minęło już z 6 lat . Może to standardowe postępowanie. Nad dawczynią się nigdy nie zastanawialiśmy i to był dla nas szok informacyjny . Wątpliwości są .

‹‹ 56 57 58 59 60
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ