Pierwsze dziecko po 40stce
-
WIADOMOŚĆ
-
Szanowne Panie,
nazywam się Małgorzata Ziomek, jestem położną i studentką studiów uzupełniających magisterskich na kierunku Położnictwo, Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie ankiety. Skierowana jest do kobiet leczonych z powodu niepłodności. Posłuży mi do napisania pracy magisterskiej pt.:,,Poziom objawów depresji i lęku a zasoby psychospołeczne wśród kobiet leczonych z powodu niepłodności".
Ankieta jest w pełni anonimowa, a uzyskane odpowiedzi będą wykorzystane wyłącznie do celów naukowych.
Z góry bardzo dziękuję za poświęcony czas. Miłego dnia! 🥰
https://forms.gle/DLvJfx3hSzJ33Gpa7 -
ANALIZA STATYSTYCZNA - SPSS, STATISTICA, RSTUDIO, EXCEL - ANKIETY, BADANIA
Oferuję pomoc w analizie statystycznej wyników badań (ankietowych, kwestionariuszowych) do prac magisterskich, licencjackich, prezentacji graficznej, weryfikacji hipotez.
Całość odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną, szybko, wygodnie, a co najważniejsze z gwarancją najwyższej jakości świadczonej usługi.
Jestem magistrem matematyki stosowanej, od 12 lat zajmuję się wykonywaniem statystyk do prac, obróbką i analizą danych.
Zapraszam
[email protected]
analiza-statystyczna.prv.pl
-
Witam, mam 44 lata i od 3 lat staramy sie o drugie dziecko. Niestety gigantyczna endometrioza stanęła nam na drodze … wiek też nie jest na nasz plus
Po konsultacjach i badaniach pozostaje nam tylko dawczyni to jedyna możliwość (to nasz pierwszy kontakt z invitro i dopiero zaczynamy ogarniać temat )
Czy znajdzie się tu ktoś z podobnym doświadczeniem i udzieli choć trochę niezależnych informacji , opinii , przeżyć ? -
A w jski sposob stwierdzili endometrioze? Po laparoskopii? Mnie przy laparoskopii od razu czyscili ogniska i podobno do pol roku po najlepiej jest zajsc w ciaze. Ja nie zaszlam.Zaszlam dopiero po dwoch latach od laparo. Czesto w tym wieku juz proponuja komorke dawczyni bo wieksze szanse sa na yzyskanie ciazy,mnie tez juz powiedzieli,ze to jedyna opcja uzyskania ciazy wiec sie nie zabezpieczalismy juz bo po co, a ja zaraz zaszlam w ciaze naturalnie. Czy masz jeszcze cykle regularne? Jesli tak to nadal mizliwosc zsjscia w ciaze jest. Chyba ze jednak jestes zdecydowana na komorke dawczyni aby ciaze usyskac szybko. Nie wiem jak z endometrioza juz w ciazy ale ja nie mam przez to zadnych dodatkowych obciazen. Laparoskopia podobno powoduje ze zapas komorek maleje. U mnie by sie to zgadzalo bo wyniki mialam slabe.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka -
Janette wrote:A w jski sposob stwierdzili endometrioze? Po laparoskopii? Mnie przy laparoskopii od razu czyscili ogniska i podobno do pol roku po najlepiej jest zajsc w ciaze. Ja nie zaszlam.Zaszlam dopiero po dwoch latach od laparo. Czesto w tym wieku juz proponuja komorke dawczyni bo wieksze szanse sa na yzyskanie ciazy,mnie tez juz powiedzieli,ze to jedyna opcja uzyskania ciazy wiec sie nie zabezpieczalismy juz bo po co, a ja zaraz zaszlam w ciaze naturalnie. Czy masz jeszcze cykle regularne? Jesli tak to nadal mizliwosc zsjscia w ciaze jest. Chyba ze jednak jestes zdecydowana na komorke dawczyni aby ciaze usyskac szybko. Nie wiem jak z endometrioza juz w ciazy ale ja nie mam przez to zadnych dodatkowych obciazen. Laparoskopia podobno powoduje ze zapas komorek maleje. U mnie by sie to zgadzalo bo wyniki mialam slabe.
-
To moja druga endometrioza , pierwsza usunięta laparoskopowo z częścią jajnika , nie było innego podobno wyjścia . Pojawiła się ponownie. Miesiączki regularne , wyniki dobre. Badanie w dwóch różnych klinikach dwóch różnych lekarzy. Co ciekawe nikt nie zaproponował mi kolejnej laparoskopii , choć od pierwszej minęło już z 6 lat . Może to standardowe postępowanie. Nad dawczynią się nigdy nie zastanawialiśmy i to był dla nas szok informacyjny . Wątpliwości są .
-