X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dobra wiadomość, dziękuję za odpowiedź! I tak to właśnie wygląda (jak opisujesz), a że nic nie boli to nie panikuję.
    Minęło to plamienie, albo chociaż znacząco się zmniejszyło?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Minęło to plamienie, albo chociaż znacząco się zmniejszyło?

Tak już jest lepiej. Dr wyjaśnił mi, że oprócz podania leku, delikatnie jeszcze zadrapał, aby pobudzić endo do pracy. I się to sprawdziło bo z ledwo 7, jest już 9. Także się jedne krok już udał.

Teraz większe wyzwanie czeka, podzielić lek i podać podskórnie 😅

💓 39+0

age.png

Wysłany: 16 listopada 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Tak już jest lepiej. Dr wyjaśnił mi, że oprócz podania leku, delikatnie jeszcze zadrapał, aby pobudzić endo do pracy. I się to sprawdziło bo z ledwo 7, jest już 9. Także się jedne krok już udał.

Teraz większe wyzwanie czeka, podzielić lek i podać podskórnie 😅
    Dasz radę, poczytaj wcześniejsze wpisy na wątku, tak chociaż od lata br. Ja zanim zaczęłam accofil przeczytałam cały wątek, dużo porad i sposobów jak to dzielić.

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam czytać i co nieco się dowiedziałam.
    Szkoda, że nie ma wyszukiwarki.

A Tobie udało się dopiero na accofilu? Czy miałaś sporo nowych rzeczy w udanym cyklu wprowadzonych?

💓 39+0

age.png

Wysłany: 16 listopada 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Zaczęłam czytać i co nieco się dowiedziałam.
    Szkoda, że nie ma wyszukiwarki.

A Tobie udało się dopiero na accofilu? Czy miałaś sporo nowych rzeczy w udanym cyklu wprowadzonych?
    Tak, to pierwsza w życiu pozytywna beta, oprócz accofil mam jeszcze prograf. No i encorton, ale ten miałam już wcześniej, niestety sam nie dał rady. Dodatkowo też progesteron z "3stron" czyli doustnie, dopochwowe i zastrzyki.

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tak, to pierwsza w życiu pozytywna beta, oprócz accofil mam jeszcze prograf. No i encorton, ale ten miałam już wcześniej, niestety sam nie dał rady. Dodatkowo też progesteron z "3stron" czyli doustnie, dopochwowe i zastrzyki.

Dajesz mi ogromną nadzieję 🧡 pierwszy zastrzyk za mną 🤞 następny w dniu transferu i później co 72h🤞

💓 39+0

age.png

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dajesz mi ogromną nadzieję 🧡 pierwszy zastrzyk za mną 🤞 następny w dniu transferu i później co 72h🤞
    Kiedy masz transfer? Będę trzymać kciuki ✊✊

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Kiedy masz transfer? Będę trzymać kciuki ✊✊

Dzisiaj... 😅 I mieszane uczucia, czy wszystkie puzzle odkryte i odpowiednio dopasowane 🤔

Nowa na forum lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Aleks2023 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, na co biezecie Accofil i jakie macie dawki? Ja dostalam jednorazowo zastrzyk, ktory ma pomoc peknieciu pecherzykowi dominujacemu, troche sie obawiam czytajac ulotke… Pisalyscie ze bierzecie go systematycznie w ciazy, moge zapytac w jakim celu?

Starania od wrzesnia 23
    1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
    2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm

Wysłany: 20 listopada 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dzisiaj... 😅 I mieszane uczucia, czy wszystkie puzzle odkryte i odpowiednio dopasowane 🤔
    No to trzymam mocno, niech się ładnie kropek zadomowi na kolejne miesiące ✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Bunkierka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 20 listopada 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks2023 wrote:
    Hej dziewczyny, na co biezecie Accofil i jakie macie dawki? Ja dostalam jednorazowo zastrzyk, ktory ma pomoc peknieciu pecherzykowi dominujacemu, troche sie obawiam czytajac ulotke… Pisalyscie ze bierzecie go systematycznie w ciazy, moge zapytac w jakim celu?
    Na implantację zarodka. W badaniu kir wyszedł brak ważnych kir implantacyjnych i accofil właśnie na to pomaga. Jak widać u mnie się sprawdził. Ja akurat ivf, ale w naturalnych staraniach też jest stosowany

age.png
  • Aleks2023 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Na implantację zarodka. W badaniu kir wyszedł brak ważnych kir implantacyjnych i accofil właśnie na to pomaga. Jak widać u mnie się sprawdził. Ja akurat ivf, ale w naturalnych staraniach też jest stosowany

Dziekuje za odp😊 ja sie wlasnie zastanawiam w jaki sposob ma in pomoc pecherzykowi peknac hmm

Starania od wrzesnia 23
    1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
    2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm

Wysłany: 21 listopada 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks2023 wrote:
    Dziekuje za odp😊 ja sie wlasnie zastanawiam w jaki sposob ma in pomoc pecherzykowi peknac hmm
    Czy on pomaga na pęknięcie to nie wiem, może zapytaj lekarza

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks2023 wrote:

Accofil nie jest na pęknięcie. Na pęknięcie jest ovitrelle... Accofil jest bardziej na oszukanie organizmu, aby nie atakował zarodka.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Martas Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Mam do sprzedania całe opakowanie Accofilu (termin ważności to grudzień 2024) + jedna ampulka oddzielnie z innego opakowania. Ze względu na to że musi być przechowywany w lodówce to w grę wchodzi tylko odbiór osobisty (okolice Gorzowa Wlkp). Mogę dorzucić jeszcze kilka insulinowek z dokładniejszą podziałką do dozowania Accofilu wraz z igłami. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o wiadomość.
    Pozdrawiam i wszystkim życzę spełnienia marzenia o macierzyństwie ❤️

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, dzielę się - niestety w tym cyklu się nie udało. To był 1 cykl z Accofilem.

Starania od Września 2018❤️‍🩹

Wysłany: 22 listopada 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Drogie, dzielę się - niestety w tym cyklu się nie udało. To był 1 cykl z Accofilem.
    Przykro mi, mam nadzieję, że kolejny raz się uda. Postaraj się unikać tego, co może uszkadzać jajeczka (leki typu ibuprofen, diclac, sztuczne dodatki do żywności, nadmiar kawy itp)... chociaż pewnie o tym wiesz... Może to po prostu nie ten cykl.

age.png
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Przykro mi, mam nadzieję, że kolejny raz się uda. Postaraj się unikać tego, co może uszkadzać jajeczka (leki typu ibuprofen, diclac, sztuczne dodatki do żywności, nadmiar kawy itp)... chociaż pewnie o tym wiesz... Może to po prostu nie ten cykl.

Dziekuje. Staram się otrząsnąć z kryzysu i spiąć siły na kolejny cykl.

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki wynik morfologii przy braniu accofilu, powinien zmartwić?

💓 39+0

age.png

Wysłany: 24 listopada 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Jaki wynik morfologii przy braniu accofilu, powinien zmartwić?
    Zależy od lekarza 😉
    Moja dr mówiła że max25 tys leukocyty, ale niektórzy podobno tolerują nawet do 40tys.

age.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ