X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dziewczyny czy po wlewie do macicy accofilu, miałyście później brązowe plamienie?
    Niechcący polubiłam, chciałam odpisać.
    Nie miałam wlewu, ale z tego co wiem, muszą dostać się do macicy, więc szyjka może być podrażniona i stąd plamienie (brązowe, czyli krew nie jest już świeża, raczej się drogi oczyszczają). Może tak być nawet po cytologii. Jeśli jest słabe i szybko ustąpi to nic złego.

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Dziewczyny wstrzykujące w tym cyklu, jak u was?

U mnie owu jednak była i teraz czekam 🫣🥺
    🍀✊🍀✊🍀✊

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Niechcący polubiłam, chciałam odpisać.
    Nie miałam wlewu, ale z tego co wiem, muszą dostać się do macicy, więc szyjka może być podrażniona i stąd plamienie (brązowe, czyli krew nie jest już świeża, raczej się drogi oczyszczają). Może tak być nawet po cytologii. Jeśli jest słabe i szybko ustąpi to nic złego.

Dobra wiadomość, dziękuję za odpowiedź! I tak to właśnie wygląda (jak opisujesz), a że nic nie boli to nie panikuję.

💓 39+0

age.png
  • micco Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę wbiję się w wątek - ale czy któraś z Was byłaby zainteresowana kupnem opakowania Accofilu (7 ampułek)?

Lek został mi błędnie zalecony przez inną lekarkę, wykupiłam receptę, a później go nie wykorzystałam... Odbiór osobisty w Trójmieście.

Wysłany: 15 listopada 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dobra wiadomość, dziękuję za odpowiedź! I tak to właśnie wygląda (jak opisujesz), a że nic nie boli to nie panikuję.
    Minęło to plamienie, albo chociaż znacząco się zmniejszyło?

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Minęło to plamienie, albo chociaż znacząco się zmniejszyło?

Tak już jest lepiej. Dr wyjaśnił mi, że oprócz podania leku, delikatnie jeszcze zadrapał, aby pobudzić endo do pracy. I się to sprawdziło bo z ledwo 7, jest już 9. Także się jedne krok już udał.

Teraz większe wyzwanie czeka, podzielić lek i podać podskórnie 😅

💓 39+0

age.png

Wysłany: 16 listopada 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Tak już jest lepiej. Dr wyjaśnił mi, że oprócz podania leku, delikatnie jeszcze zadrapał, aby pobudzić endo do pracy. I się to sprawdziło bo z ledwo 7, jest już 9. Także się jedne krok już udał.

Teraz większe wyzwanie czeka, podzielić lek i podać podskórnie 😅
    Dasz radę, poczytaj wcześniejsze wpisy na wątku, tak chociaż od lata br. Ja zanim zaczęłam accofil przeczytałam cały wątek, dużo porad i sposobów jak to dzielić.

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam czytać i co nieco się dowiedziałam.
    Szkoda, że nie ma wyszukiwarki.

A Tobie udało się dopiero na accofilu? Czy miałaś sporo nowych rzeczy w udanym cyklu wprowadzonych?

💓 39+0

age.png

Wysłany: 16 listopada 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Zaczęłam czytać i co nieco się dowiedziałam.
    Szkoda, że nie ma wyszukiwarki.

A Tobie udało się dopiero na accofilu? Czy miałaś sporo nowych rzeczy w udanym cyklu wprowadzonych?
    Tak, to pierwsza w życiu pozytywna beta, oprócz accofil mam jeszcze prograf. No i encorton, ale ten miałam już wcześniej, niestety sam nie dał rady. Dodatkowo też progesteron z "3stron" czyli doustnie, dopochwowe i zastrzyki.

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tak, to pierwsza w życiu pozytywna beta, oprócz accofil mam jeszcze prograf. No i encorton, ale ten miałam już wcześniej, niestety sam nie dał rady. Dodatkowo też progesteron z "3stron" czyli doustnie, dopochwowe i zastrzyki.

Dajesz mi ogromną nadzieję 🧡 pierwszy zastrzyk za mną 🤞 następny w dniu transferu i później co 72h🤞

💓 39+0

age.png

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dajesz mi ogromną nadzieję 🧡 pierwszy zastrzyk za mną 🤞 następny w dniu transferu i później co 72h🤞
    Kiedy masz transfer? Będę trzymać kciuki ✊✊

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Kiedy masz transfer? Będę trzymać kciuki ✊✊

Dzisiaj... 😅 I mieszane uczucia, czy wszystkie puzzle odkryte i odpowiednio dopasowane 🤔

Nowa na forum lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Aleks2023 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, na co biezecie Accofil i jakie macie dawki? Ja dostalam jednorazowo zastrzyk, ktory ma pomoc peknieciu pecherzykowi dominujacemu, troche sie obawiam czytajac ulotke… Pisalyscie ze bierzecie go systematycznie w ciazy, moge zapytac w jakim celu?

Starania od wrzesnia 23
    1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
    2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm

Wysłany: 20 listopada 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dzisiaj... 😅 I mieszane uczucia, czy wszystkie puzzle odkryte i odpowiednio dopasowane 🤔
    No to trzymam mocno, niech się ładnie kropek zadomowi na kolejne miesiące ✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Bunkierka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 20 listopada 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks2023 wrote:
    Hej dziewczyny, na co biezecie Accofil i jakie macie dawki? Ja dostalam jednorazowo zastrzyk, ktory ma pomoc peknieciu pecherzykowi dominujacemu, troche sie obawiam czytajac ulotke… Pisalyscie ze bierzecie go systematycznie w ciazy, moge zapytac w jakim celu?
    Na implantację zarodka. W badaniu kir wyszedł brak ważnych kir implantacyjnych i accofil właśnie na to pomaga. Jak widać u mnie się sprawdził. Ja akurat ivf, ale w naturalnych staraniach też jest stosowany

age.png
  • Aleks2023 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Na implantację zarodka. W badaniu kir wyszedł brak ważnych kir implantacyjnych i accofil właśnie na to pomaga. Jak widać u mnie się sprawdził. Ja akurat ivf, ale w naturalnych staraniach też jest stosowany

Dziekuje za odp😊 ja sie wlasnie zastanawiam w jaki sposob ma in pomoc pecherzykowi peknac hmm

Starania od wrzesnia 23
    1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
    2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm

Wysłany: 21 listopada 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks2023 wrote:
    Dziekuje za odp😊 ja sie wlasnie zastanawiam w jaki sposob ma in pomoc pecherzykowi peknac hmm
    Czy on pomaga na pęknięcie to nie wiem, może zapytaj lekarza

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks2023 wrote:

Accofil nie jest na pęknięcie. Na pęknięcie jest ovitrelle... Accofil jest bardziej na oszukanie organizmu, aby nie atakował zarodka.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Martas Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Mam do sprzedania całe opakowanie Accofilu (termin ważności to grudzień 2024) + jedna ampulka oddzielnie z innego opakowania. Ze względu na to że musi być przechowywany w lodówce to w grę wchodzi tylko odbiór osobisty (okolice Gorzowa Wlkp). Mogę dorzucić jeszcze kilka insulinowek z dokładniejszą podziałką do dozowania Accofilu wraz z igłami. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o wiadomość.
    Pozdrawiam i wszystkim życzę spełnienia marzenia o macierzyństwie ❤️

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, dzielę się - niestety w tym cyklu się nie udało. To był 1 cykl z Accofilem.

Starania od Września 2018❤️‍🩹
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ