Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunkierka wrote:Dziewczyny czy po wlewie do macicy accofilu, miałyście później brązowe plamienie?
Nie miałam wlewu, ale z tego co wiem, muszą dostać się do macicy, więc szyjka może być podrażniona i stąd plamienie (brązowe, czyli krew nie jest już świeża, raczej się drogi oczyszczają). Może tak być nawet po cytologii. Jeśli jest słabe i szybko ustąpi to nic złego. -
Nowa na forum wrote:Niechcący polubiłam, chciałam odpisać.
Nie miałam wlewu, ale z tego co wiem, muszą dostać się do macicy, więc szyjka może być podrażniona i stąd plamienie (brązowe, czyli krew nie jest już świeża, raczej się drogi oczyszczają). Może tak być nawet po cytologii. Jeśli jest słabe i szybko ustąpi to nic złego.
Dobra wiadomość, dziękuję za odpowiedź! I tak to właśnie wygląda (jak opisujesz), a że nic nie boli to nie panikuję.
-
Cześć dziewczyny, trochę wbiję się w wątek - ale czy któraś z Was byłaby zainteresowana kupnem opakowania Accofilu (7 ampułek)?
Lek został mi błędnie zalecony przez inną lekarkę, wykupiłam receptę, a później go nie wykorzystałam... Odbiór osobisty w Trójmieście. -
Nowa na forum wrote:Minęło to plamienie, albo chociaż znacząco się zmniejszyło?
Tak już jest lepiej. Dr wyjaśnił mi, że oprócz podania leku, delikatnie jeszcze zadrapał, aby pobudzić endo do pracy. I się to sprawdziło bo z ledwo 7, jest już 9. Także się jedne krok już udał.
Teraz większe wyzwanie czeka, podzielić lek i podać podskórnie 😅 -
Bunkierka wrote:Tak już jest lepiej. Dr wyjaśnił mi, że oprócz podania leku, delikatnie jeszcze zadrapał, aby pobudzić endo do pracy. I się to sprawdziło bo z ledwo 7, jest już 9. Także się jedne krok już udał.
Teraz większe wyzwanie czeka, podzielić lek i podać podskórnie 😅 -
Bunkierka wrote:Zaczęłam czytać i co nieco się dowiedziałam.
Szkoda, że nie ma wyszukiwarki.
A Tobie udało się dopiero na accofilu? Czy miałaś sporo nowych rzeczy w udanym cyklu wprowadzonych? -
Nowa na forum wrote:Tak, to pierwsza w życiu pozytywna beta, oprócz accofil mam jeszcze prograf. No i encorton, ale ten miałam już wcześniej, niestety sam nie dał rady. Dodatkowo też progesteron z "3stron" czyli doustnie, dopochwowe i zastrzyki.
Dajesz mi ogromną nadzieję 🧡 pierwszy zastrzyk za mną 🤞 następny w dniu transferu i później co 72h🤞 -
Hej dziewczyny, na co biezecie Accofil i jakie macie dawki? Ja dostalam jednorazowo zastrzyk, ktory ma pomoc peknieciu pecherzykowi dominujacemu, troche sie obawiam czytajac ulotke… Pisalyscie ze bierzecie go systematycznie w ciazy, moge zapytac w jakim celu?Starania od wrzesnia 23
1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm -
Aleks2023 wrote:Hej dziewczyny, na co biezecie Accofil i jakie macie dawki? Ja dostalam jednorazowo zastrzyk, ktory ma pomoc peknieciu pecherzykowi dominujacemu, troche sie obawiam czytajac ulotke… Pisalyscie ze bierzecie go systematycznie w ciazy, moge zapytac w jakim celu?
-
Nowa na forum wrote:Na implantację zarodka. W badaniu kir wyszedł brak ważnych kir implantacyjnych i accofil właśnie na to pomaga. Jak widać u mnie się sprawdził. Ja akurat ivf, ale w naturalnych staraniach też jest stosowany
Dziekuje za odp😊 ja sie wlasnie zastanawiam w jaki sposob ma in pomoc pecherzykowi peknac hmmStarania od wrzesnia 23
1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm -
Aleks2023 wrote:Hej dziewczyny, na co biezecie Accofil i jakie macie dawki? Ja dostalam jednorazowo zastrzyk, ktory ma pomoc peknieciu pecherzykowi dominujacemu, troche sie obawiam czytajac ulotke… Pisalyscie ze bierzecie go systematycznie w ciazy, moge zapytac w jakim celu?
Accofil nie jest na pęknięcie. Na pęknięcie jest ovitrelle... Accofil jest bardziej na oszukanie organizmu, aby nie atakował zarodka.Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Cześć.
Mam do sprzedania całe opakowanie Accofilu (termin ważności to grudzień 2024) + jedna ampulka oddzielnie z innego opakowania. Ze względu na to że musi być przechowywany w lodówce to w grę wchodzi tylko odbiór osobisty (okolice Gorzowa Wlkp). Mogę dorzucić jeszcze kilka insulinowek z dokładniejszą podziałką do dozowania Accofilu wraz z igłami. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o wiadomość.
Pozdrawiam i wszystkim życzę spełnienia marzenia o macierzyństwie ❤️