Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
IlonaQ wrote:Drogie, dzielę się - niestety w tym cyklu się nie udało. To był 1 cykl z Accofilem.
-
Nowa na forum wrote:Przykro mi, mam nadzieję, że kolejny raz się uda. Postaraj się unikać tego, co może uszkadzać jajeczka (leki typu ibuprofen, diclac, sztuczne dodatki do żywności, nadmiar kawy itp)... chociaż pewnie o tym wiesz... Może to po prostu nie ten cykl.
Dziekuje. Staram się otrząsnąć z kryzysu i spiąć siły na kolejny cykl.Starania od Września 2018❤️🩹 -
Bunkierka wrote:I co się robi jak jest tak bardzo przekroczona?
-
Nowa na forum wrote:Moja dr kazała robić morf 1x) tydzień i wyniki wysyłać mailem. Do 25tys brać bez zmian, jeśli będzie wyższe, to tego dnia nie brać dawki i czekać na informację od niej odnośnie dawkowania
Też mam raz na tydzień. I teraz czekam na zwrotke od dr🤔 zobaczymy co mi powie🤷 -
Bunkierka wrote:Tak, miałam zrobić zastrzyk jeszcze raz (tak jak w zaleceniach). I powtórzyć morfologię i ponowna konsultacja 🤔
-
Nowa na forum wrote:To chyba oznacza, że ten wzrost nie był jakoś szczególnie wielki, może na początku organizm tak zareagował i teraz dr sprawdza, jak będzie dalej. Najważniejsze, żeby spełnił swoją rolę 🍀✊🍀✊
Taki plan. Dr uznał że trochę wysoko, ale sprawdzimy jak będzie po kolejnej dawce.
Oby spełnił, bo wczoraj jakoś z tej insulinowki cała porcja nie weszła (nie mam pojęcia jak to się stało), jak wbiłam się jeszcze raz by dodać resztę to w strzykawce pojawiła się krew i momentalnie zrobił się guzek🤦 także ewidentnie trafiłam za drugim razem w jakieś naczynko, blisko wcześniej podanego leku i już sobie darowałem resztę. 🤦 Także mam nadzieję że mimo wszystko będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 13:50
-
Bunkierka wrote:Taki plan. Dr uznał że trochę wysoko, ale sprawdzimy jak będzie po kolejnej dawce.
Oby spełnił, bo wczoraj jakoś z tej insulinowki cała porcja nie weszła (nie mam pojęcia jak to się stało), jak wbiłam się jeszcze raz by dodać resztę to w strzykawce pojawiła się krew i momentalnie zrobił się guzek🤦 także ewidentnie trafiłam za drugim razem w jakieś naczynko, blisko wcześniej podanego leku i już sobie darowałem resztę. 🤦 Także mam nadzieję że mimo wszystko będzie ok. -
W styczniu będziemy podchodzić do kolejnego transferu na Accofilu.
Poprzednio miałam zastrzyk 5 dni przed transferem i później co 72h 1/3 amp.
Teraz dostałam zalecenia od innego immunologa - od 3 dni przed transferem 1/4 dawki codziennie do 12 tygodnia.
Nie wiem czy zmieniać zalecenia czy jednak podejść na tych co się udało. Tylko nie pamiętam czy brałam w dzień transferu i potem co 72 czy dopiero 72h po.
Jak sądzicie?
Starania od 2018.
05.2019 AZ - Transfer 😔
03.2020 IVF - Transfer odwołany😔
06.2020 Transfer 😔
10.2020 Poronienie w 7t🥲
01.2021 Poronienie w 6t2d🥲
05.2021 Transfer 😔
22.06.2021 Transfer
03.2022 Córeczka🥰🥰
18.01.2024 Transfers, 6dpt beta 34, prog 12.6, 8dpt beta 128, próg 10.7, 16dpt beta 1286, próg 53.1 -
Megi-x wrote:W styczniu będziemy podchodzić do kolejnego transferu na Accofilu.
Teraz dostałam zalecenia od innego immunologa - od 3 dni przed transferem 1/4 dawki codziennie do 12 tygodnia.
Nie wiem czy zmieniać zalecenia czy jednak podejść na tych co się udało. Tylko nie pamiętam czy brałam w dzień transferu i potem co 72 czy dopiero 72h po.
Jak sądzicie?
Zalecenia są różne, u mnie pierwszy transfer z accofil dał ciążę. Miałam po całej amp.8 dni i 1 dzień przed, a potem od 2dpt po 1/3. Nie wiem, co bym zrobiła jakby przy kolejnym podejściu były inne zalecenia. Jakbym miała jeszcze próbować, to pewnie wróciłbym do lekarza, u którego poprzednio był sukces. -
Megi-x wrote:W styczniu będziemy podchodzić do kolejnego transferu na Accofilu.
Jak sądzicie?
Najlepiej rozmawiać z lekarzem... Bo to nie cukierki a co ważne, dobiera to do Twoich wyników, wagi, wzrostu. -
Bunkierka wrote:Najlepiej rozmawiać z lekarzem... Bo to nie cukierki a co ważne, dobiera to do Twoich wyników, wagi, wzrostu.
Nowa na forum lubi tę wiadomość
Starania od 2018.
05.2019 AZ - Transfer 😔
06.2020 Transfer 😔
10.2020 Poronienie w 7t🥲
05.2021 Transfer 😔
22.06.2021 Transfer
03.2022 Córeczka🥰🥰
18.01.2024 Transfers, 6dpt beta 34, prog 12.6, 8dpt beta 128, próg 10.7, 16dpt beta 1286, próg 53.1 -
Megi-x wrote:Niestety nie moge skontaktować się z poprzednim lekarzem więc musiałam umówić się do innego immunologa. I ten mi dał właśnie takie zalecenia i dodatkowo lektoferyne. Stosowała któraś zwłaszcza z Encorton em?
Ja nie pomogę niestety. Nie miałam takiego połączenia... -
Megi-x wrote:Niestety nie moge skontaktować się z poprzednim lekarzem więc musiałam umówić się do innego immunologa. I ten mi dał właśnie takie zalecenia i dodatkowo lektoferyne. Stosowała któraś zwłaszcza z Encorton em?
Tego nie miałam, miałam natomiast accofil z prografem i encorton. Najważniejsze, że masz leki, może takie dawkowanie też będzie dobre. Kiedy zaczynasz? I kiedy będzie wiadomo jaki jest efekt? -
alojaloj wrote:Hej, hej
Nie, trzeba wyprodukować nowe. Jeszcze mamy 3 procedurę refundowaną. Ale najpierw 7 listopada wizyta u Pani doktor.
Pozdrawiam
!!!😊alojaloj lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Poczytałam i wychodzi mi, że laktoferyna ma ogólnie działanie wspomagające (przeciw wirusowe, immunoregulujące itp).
Tego nie miałam, miałam natomiast accofil z prografem i encorton. Najważniejsze, że masz leki, może takie dawkowanie też będzie dobre. Kiedy zaczynasz? I kiedy będzie wiadomo jaki jest efekt?
Zaczynamy w styczniu, najprawdopodobniej w drugiej połowie ale to zależy od miesiączki. Na wyniki transferu musimy jeszcze poczekać. Pewnie w lutym😊
Gratuluję ciąży! A Ty jak się czujesz?
Na co jest prograf?Starania od 2018.
05.2019 AZ - Transfer 😔
06.2020 Transfer 😔
10.2020 Poronienie w 7t🥲
05.2021 Transfer 😔
22.06.2021 Transfer
03.2022 Córeczka🥰🥰
18.01.2024 Transfers, 6dpt beta 34, prog 12.6, 8dpt beta 128, próg 10.7, 16dpt beta 1286, próg 53.1