X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Zależy od lekarza 😉
    Moja dr mówiła że max25 tys leukocyty, ale niektórzy podobno tolerują nawet do 40tys.

I co się robi jak jest tak bardzo przekroczona?

💓 39+0

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    I co się robi jak jest tak bardzo przekroczona?
    Moja dr kazała robić morf 1x) tydzień i wyniki wysyłać mailem. Do 25tys brać bez zmian, jeśli będzie wyższe, to tego dnia nie brać dawki i czekać na informację od niej odnośnie dawkowania

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Moja dr kazała robić morf 1x) tydzień i wyniki wysyłać mailem. Do 25tys brać bez zmian, jeśli będzie wyższe, to tego dnia nie brać dawki i czekać na informację od niej odnośnie dawkowania

Też mam raz na tydzień. I teraz czekam na zwrotke od dr🤔 zobaczymy co mi powie🤷

💓 39+0

age.png

Wysłany: 26 listopada 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Też mam raz na tydzień. I teraz czekam na zwrotke od dr🤔 zobaczymy co mi powie🤷
    Dostałaś odpowiedź?

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam zrobić zastrzyk jeszcze raz (tak jak w zaleceniach). I powtórzyć morfologię i ponowna konsultacja 🤔

💓 39+0

age.png

Wysłany: 27 listopada 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Tak, miałam zrobić zastrzyk jeszcze raz (tak jak w zaleceniach). I powtórzyć morfologię i ponowna konsultacja 🤔
    To chyba oznacza, że ten wzrost nie był jakoś szczególnie wielki, może na początku organizm tak zareagował i teraz dr sprawdza, jak będzie dalej. Najważniejsze, żeby spełnił swoją rolę 🍀✊🍀✊

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    To chyba oznacza, że ten wzrost nie był jakoś szczególnie wielki, może na początku organizm tak zareagował i teraz dr sprawdza, jak będzie dalej. Najważniejsze, żeby spełnił swoją rolę 🍀✊🍀✊

Taki plan. Dr uznał że trochę wysoko, ale sprawdzimy jak będzie po kolejnej dawce.
    Oby spełnił, bo wczoraj jakoś z tej insulinowki cała porcja nie weszła (nie mam pojęcia jak to się stało), jak wbiłam się jeszcze raz by dodać resztę to w strzykawce pojawiła się krew i momentalnie zrobił się guzek🤦 także ewidentnie trafiłam za drugim razem w jakieś naczynko, blisko wcześniej podanego leku i już sobie darowałem resztę. 🤦 Także mam nadzieję że mimo wszystko będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 13:50

💓 39+0

age.png

Wysłany: 27 listopada 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Taki plan. Dr uznał że trochę wysoko, ale sprawdzimy jak będzie po kolejnej dawce.
    Oby spełnił, bo wczoraj jakoś z tej insulinowki cała porcja nie weszła (nie mam pojęcia jak to się stało), jak wbiłam się jeszcze raz by dodać resztę to w strzykawce pojawiła się krew i momentalnie zrobił się guzek🤦 także ewidentnie trafiłam za drugim razem w jakieś naczynko, blisko wcześniej podanego leku i już sobie darowałem resztę. 🤦 Także mam nadzieję że mimo wszystko będzie ok.
    Taka odrobina chyba nie ma większego znaczenia. Ja się nieźle namęczyłam z dzieleniem, a i tak czasem widziałam, że w jednej więcej, w drugiej mniej, jak chciałam dolać to odwrotnie... więc w końcu odpuszczałam.

age.png
  • Megi-x Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu będziemy podchodzić do kolejnego transferu na Accofilu.

Poprzednio miałam zastrzyk 5 dni przed transferem i później co 72h 1/3 amp.

Teraz dostałam zalecenia od innego immunologa - od 3 dni przed transferem 1/4 dawki codziennie do 12 tygodnia.

Nie wiem czy zmieniać zalecenia czy jednak podejść na tych co się udało. Tylko nie pamiętam czy brałam w dzień transferu i potem co 72 czy dopiero 72h po.
    Jak sądzicie?

Starania od 2018.
    05.2019 AZ - Transfer 😔
    03.2020 IVF - Transfer odwołany😔
    06.2020 Transfer 😔
    10.2020 Poronienie w 7t🥲
    01.2021 Poronienie w 6t2d🥲
    05.2021 Transfer 😔
    22.06.2021 Transfer
    03.2022 Córeczka🥰🥰
    18.01.2024 Transfers, 6dpt beta 34, prog 12.6, 8dpt beta 128, próg 10.7, 16dpt beta 1286, próg 53.1

Wysłany: 30 listopada 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi-x wrote:

Teraz dostałam zalecenia od innego immunologa - od 3 dni przed transferem 1/4 dawki codziennie do 12 tygodnia.

Nie wiem czy zmieniać zalecenia czy jednak podejść na tych co się udało. Tylko nie pamiętam czy brałam w dzień transferu i potem co 72 czy dopiero 72h po.
    Jak sądzicie?
    Oj Kochana trudne pytanie 🫣
    Zalecenia są różne, u mnie pierwszy transfer z accofil dał ciążę. Miałam po całej amp.8 dni i 1 dzień przed, a potem od 2dpt po 1/3. Nie wiem, co bym zrobiła jakby przy kolejnym podejściu były inne zalecenia. Jakbym miała jeszcze próbować, to pewnie wróciłbym do lekarza, u którego poprzednio był sukces.

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi-x wrote:

Jak sądzicie?

Najlepiej rozmawiać z lekarzem... Bo to nie cukierki a co ważne, dobiera to do Twoich wyników, wagi, wzrostu.

💓 39+0

age.png
  • Megi-x Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2023, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Najlepiej rozmawiać z lekarzem... Bo to nie cukierki a co ważne, dobiera to do Twoich wyników, wagi, wzrostu.
    Niestety nie moge skontaktować się z poprzednim lekarzem więc musiałam umówić się do innego immunologa. I ten mi dał właśnie takie zalecenia i dodatkowo lektoferyne. Stosowała któraś zwłaszcza z Encorton em?

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Starania od 2018.
    05.2019 AZ - Transfer 😔
    06.2020 Transfer 😔
    10.2020 Poronienie w 7t🥲
    05.2021 Transfer 😔
    22.06.2021 Transfer
    03.2022 Córeczka🥰🥰
    18.01.2024 Transfers, 6dpt beta 34, prog 12.6, 8dpt beta 128, próg 10.7, 16dpt beta 1286, próg 53.1
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi-x wrote:
    Niestety nie moge skontaktować się z poprzednim lekarzem więc musiałam umówić się do innego immunologa. I ten mi dał właśnie takie zalecenia i dodatkowo lektoferyne. Stosowała któraś zwłaszcza z Encorton em?

Ja nie pomogę niestety. Nie miałam takiego połączenia...

💓 39+0

age.png

Wysłany: 2 grudnia 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi-x wrote:
    Poczytałam i wychodzi mi, że laktoferyna ma ogólnie działanie wspomagające (przeciw wirusowe, immunoregulujące itp).
    Tego nie miałam, miałam natomiast accofil z prografem i encorton. Najważniejsze, że masz leki, może takie dawkowanie też będzie dobre. Kiedy zaczynasz? I kiedy będzie wiadomo jaki jest efekt?

age.png

Wysłany: 2 grudnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Hej, hej

Nie, trzeba wyprodukować nowe. Jeszcze mamy 3 procedurę refundowaną. Ale najpierw 7 listopada wizyta u Pani doktor.

Pozdrawiam
    !!!😊
    Hej, jak co u Was? Działacie czy robicie przerwę na odpoczynek?

alojaloj lubi tę wiadomość

age.png
  • Megi-x Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Poczytałam i wychodzi mi, że laktoferyna ma ogólnie działanie wspomagające (przeciw wirusowe, immunoregulujące itp).
    Tego nie miałam, miałam natomiast accofil z prografem i encorton. Najważniejsze, że masz leki, może takie dawkowanie też będzie dobre. Kiedy zaczynasz? I kiedy będzie wiadomo jaki jest efekt?

Zaczynamy w styczniu, najprawdopodobniej w drugiej połowie ale to zależy od miesiączki. Na wyniki transferu musimy jeszcze poczekać. Pewnie w lutym😊

Gratuluję ciąży! A Ty jak się czujesz?
    Na co jest prograf?

Starania od 2018.
    05.2019 AZ - Transfer 😔
    06.2020 Transfer 😔
    10.2020 Poronienie w 7t🥲
    05.2021 Transfer 😔
    22.06.2021 Transfer
    03.2022 Córeczka🥰🥰

Wysłany: 2 grudnia 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi-x wrote:
    Zaczynamy w styczniu, najprawdopodobniej w drugiej połowie ale to zależy od miesiączki. Na wyniki transferu musimy jeszcze poczekać. Pewnie w lutym😊

Gratuluję ciąży! A Ty jak się czujesz?
    Na co jest prograf?
    Poza mdłościami dobrze się czuję. Ale te też są do zniesienia, daję radę. Prograf jest lekiem, który zapobiega odrzuceniu przeszczepu. Zarodek to taki "mały przeszczep" 😉

age.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2023, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Hej, jak co u Was? Działacie czy robicie przerwę na odpoczynek?

No hejo! Miło, że pytasz😀. Plan był teraz w grudniu, aby zdążyć przed świętami. Okres się tydzień spóźnia i juz nie ma szans. Będzie punkcja w styczniu/lutym.
    Więc narzucony odpoczynek. Mój partner chce podejść do transferu prosto po punkcji, bez żadnego accofilu.
    Tak jak ostatnio poradziła nam lekarz tutaj w klinice. A ewentualnie jak to się nie uda, to do kolejnego transferu znowu z Accofil i prograf czy z innymi lekami od immunologa. W styczniu/lutym będę też badać cytokiny.
    Czytałam, że masz mdłości. W naszym wypadku tak ciężko starających się to powinna być pierdoła. Co Ty o tym sądzisz? (Może tak uważam, dopóki samą mnie to nie dotknie, hehe)

preg.png

Wysłany: 3 grudnia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    No hejo! Miło, że pytasz😀. Plan był teraz w grudniu, aby zdążyć przed świętami. Okres się tydzień spóźnia i juz nie ma szans. Będzie punkcja w styczniu/lutym.
    Więc narzucony odpoczynek. Mój partner chce podejść do transferu prosto po punkcji, bez żadnego accofilu.
    Tak jak ostatnio poradziła nam lekarz tutaj w klinice. A ewentualnie jak to się nie uda, to do kolejnego transferu znowu z Accofil i prograf czy z innymi lekami od immunologa. W styczniu/lutym będę też badać cytokiny.
    Czytałam, że masz mdłości. W naszym wypadku tak ciężko starających się to powinna być pierdoła. Co Ty o tym sądzisz? (Może tak uważam, dopóki samą mnie to nie dotknie, hehe)
    Czyli plany sprecyzowane, to bardzo dobrze ✊
    Odnośnie mdłości itp, to ja nawet się cieszę, że są. Na początku, jak już mogły być, a nic się nie działo, to martwiłam się, że na następnym usg usłyszę złą wiadomość. Nawet myślałam, że wolałabym wymioty, żeby tylko wiedzieć, że tam w brzuchu wszystko ok 😵‍💫
    Takie mdłości to oczywiście nic przyjemnego, ale masz rację , w ogóle mi nie przeszkadzają. Oczywiście Tobie też takich "wrażeń" życzę jak najszybciej 🍀🍀

age.png
  • Hope33! Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam accofil 30mln j. Paczka 7ampulkostrzykawek. Cena za paczkę 130 zl

izabelka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ