adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika29 wrote:Mi nie robili ani pomiaru z palca , tylko z żyły, ani ktg. W szoku jestem z tym ktg.
-
Kaki wrote:Moje w kriobank nie badane .
Po przygodzie w eurofertil gdzue braliśmy komórki dawczyni na 9 jej jajek mieliśmy 4 zarodki. Po badaniach 2 niby zdrowe.
Pierwszy dal puste jajo.
Drugi beta 0.
Więc jak widać zbadanie ich niewiele dało, bo puste jajo to też wina wadliwego zarodka
Chciałam na początku przejść do reprofit ale bez sensu za 7,5 tys brać niebadany. Dalej nie mam pewności czy się uda.
W kriobank 4 tys -
Zenula wrote:Monika,ja pierwsze ktg miałam w 38tc. Też się dziwiłam że wcześniej mi mój doktorek nie zlecał. Jak zapytałam to powiedział że nie ma takiej potrzeby,bo wszystko jest ok.Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monika29 wrote:Ok, bo już się zdziwiłam 😆 nie to żebym chciała 🤣
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Zenula wrote:Puste jajo to też niestety immunologia...
Potwierdzam, niestety.
Jestem przykładem, gdzie miałam puste jajo w naturalnej ciąży, puste jajo przy AZ (zarodek nieprzebadany) j dzisiaj transfer AZ (zarodek przebadany). Jeśli będzie puste jajo to ewidentne wskazanie do bardzo głębokiej immunologi, bo może okazać się, że mojnorganizm niszczy zarodki na bardzow czesnym etapie. Nie długo się dowiemy ... -
I gave up wrote:Potwierdzam, niestety.
Jestem przykładem, gdzie miałam puste jajo w naturalnej ciąży, puste jajo przy AZ (zarodek nieprzebadany) j dzisiaj transfer AZ (zarodek przebadany). Jeśli będzie puste jajo to ewidentne wskazanie do bardzo głębokiej immunologi, bo może okazać się, że mojnorganizm niszczy zarodki na bardzow czesnym etapie. Nie długo się dowiemy ... -
Zenula wrote:Ale bierzesz coś na "immunologie"????
Na ten moment mam acard i clexane. Podstawowe badania immuno nie wykazują żadnych złych wyników ani problemów. Ogólnie lekarze mowią, że u nas, raczej, tkwi problem w zarodkach i ta cała sytuacja z oustymi jajamo to zwykły pech.Zenula, mała lubią tę wiadomość
-
Monika29 wrote:Ok, bo już się zdziwiłam 😆 nie to żebym chciała 🤣
Dziś pierwszy raz czułam czkawkę juniora!Cherry78, Magra3, I gave up, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
I give up i Zenula coś w tym chyba jest, bo mi się udało dopiero jak miałam accard , neoparin I encorton. Wcześniej bez tego było aż 5 pustych jaj.
Zenula ja to do dziś pamiętam jak córa wpychała główkę wvkanał rodny 🤣I gave up lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Nobi wrote:Ja tez się nie prosiłam, nikt z moich znajomych nie miał tak wczesnie KTG… No ale nie dyskutuję, to nie ja jestem mózgiem tej operacji
Dziś pierwszy raz czułam czkawkę juniora!
Ja tez już czuje :p dzisiaj drugi raz a pierwszy w niedziele ! Śmieszne to uczucieI gave up, Ewa3bit, Nobi, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Monika29 wrote:I give up i Zenula coś w tym chyba jest, bo mi się udało dopiero jak miałam accard , neoparin I encorton. Wcześniej bez tego było aż 5 pustych jaj.
Zenula ja to do dziś pamiętam jak córa wpychała główkę wvkanał rodny 🤣
W takim razie mam nadzieję, że ten acard przyniesie szczęście. Encortonu nie chcieli mi dać, bo uznali, że nie ma podstaw 😊mała, Monika29, Zenula lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:W takim razie mam nadzieję, że ten acard przyniesie szczęście. Encortonu nie chcieli mi dać, bo uznali, że nie ma podstaw 😊
I give up, musi być dobrze - wierzymy w Twoją Perełkę 😊 Jak samopoczucie w pierwszym dniu po transferze?I gave up lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Czesc. dziewczyny, w polowie kwietnia zaczelam brac estrofem przygotowujac sie do transferu ale wypadla mi choroba i transfer zostal przelozony na lipiec prawdopodobnie. odstawilam wtedy estrofem i po jakims czasie dostalam lekkie krwawienie podobno po odstawieniu moze tak byc. W poniedzialek powinnam byla dostac miesiaczke 30 dc i nic. Dzis sroda a ja nawetnie czuje zeby ona sie zblizala. Miala moze ktoras tak ? Mozliweze te zawirowania to po odstawieniu tabletek ?
-
Ewa3bit wrote:I give up, musi być dobrze - wierzymy w Twoją Perełkę 😊 Jak samopoczucie w pierwszym dniu po transferze?
Czuje się doskonale i bardzo zrelaksowana. Przespałam też całe wczorajsze popołudnie i nockę od 20 do 7 rano, więc jestem mega wypoczęta. Gotuję właśnie rosolek, bo to moja ukochana zupa i leżę cały dzień w łóżku. Do tej pory chodziłam normalnie do pracy, lecz tym razem zmieniłam zasady gry 😊 To spokojne nastawienie to chyba po relanium 🤣 Myślę właśnie, czy wziąć jeszcze dzisiaj, czy już odpuścić.
Ciekawe jak tam moja Perełeczka 🤔Anka84, mała, Monika29, maxbar, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
I give up jak to hak bardzo dobrze i wgryza się w mamusie 😘 trzymam mocno kciuki za Was 😘✊✊✊✊ też mam nadzieję że accard Ci pomoże 😊
Czkawka to fajna sprawa, cały dzieciak lata 😆I gave up lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monika29 wrote:I give up jak to hak bardzo dobrze i wgryza się w mamusie 😘 trzymam mocno kciuki za Was 😘✊✊✊✊ też mam nadzieję że accard Ci pomoże 😊
Czkawka to fajna sprawa, cały dzieciak lata 😆
I give up, miłego chillowania
Sas, nie doradzę Tobie. Dziwi mnie, ze nie dostałaś jakiejś formy progesteronu na zakończenie cyklu. Co lekarz to metoda.I gave up, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Sas wrote:Czesc. dziewczyny, w polowie kwietnia zaczelam brac estrofem przygotowujac sie do transferu ale wypadla mi choroba i transfer zostal przelozony na lipiec prawdopodobnie. odstawilam wtedy estrofem i po jakims czasie dostalam lekkie krwawienie podobno po odstawieniu moze tak byc. W poniedzialek powinnam byla dostac miesiaczke 30 dc i nic. Dzis sroda a ja nawetnie czuje zeby ona sie zblizala. Miala moze ktoras tak ? Mozliweze te zawirowania to po odstawieniu tabletek ?
Kochana, zrob test ciążowy. On działa cuda. Zaraz po zrobieniu nmod razu przyjdzie @ 🙈
Jeśli zaś nie przyjdzie, polecam kontakt z lekarzem, celem wywołania @. Możliwe, że nawet duphastonem. Dopytaj jak coś 😊Nobi lubi tę wiadomość
-
I gave up wrote:Kochana, zrob test ciążowy. On działa cuda. Zaraz po zrobieniu nmod razu przyjdzie @ 🙈
Jeśli zaś nie przyjdzie, polecam kontakt z lekarzem, celem wywołania @. Możliwe, że nawet duphastonem. Dopytaj jak coś 😊 -
Sas wrote:Zrobilam.wczoraj, ale negatywny. Mialam juz regularne miesiaczki lekarka kazala.odstawic wszystkie leki ale moze faktycznie zadzwonie dopytam czy cos wziac.
Dopytaj, bo czasem naprawdę dają duphaston na wywołanie @. A może po prostu Twój organizm potrzebuję więcej czasu. W końcu jesteś chora i inaczej może funkcjonować 😃 -
Monika29 wrote:I give up jak to hak bardzo dobrze i wgryza się w mamusie 😘 trzymam mocno kciuki za Was 😘✊✊✊✊ też mam nadzieję że accard Ci pomoże 😊
Czkawka to fajna sprawa, cały dzieciak lata 😆
Jesli dziec ma czkawki bedac w brzuchu to bedzie je mial i po urodzeniu bardzo czesto hehe troche to meczaceMonika29 lubi tę wiadomość