X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:
    Długo ten proces trwa ? I jakie mniej więcej koszty?
    Byłam dziś u mojego dr i powiedzial o AZ właśnie…nie wiedziałam jednak ze tak jak piszesz
    To można zrobić też w Polsce. Płaci się osobno za 2 peocedury- musisz sprawdzić w cennikach, myślę że koło 25 tysięcy, nie wiem jakie są ceny nasienia ?!
    A czas pewnie 3-6 miesięcy oczekiwania

• NovaAn Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To można zrobić też w Polsce. Płaci się osobno za 2 peocedury- musisz sprawdzić w cennikach, myślę że koło 25 tysięcy, nie wiem jakie są ceny nasienia ?!
    A czas pewnie 3-6 miesięcy oczekiwania

W Krakowie za AZ powiedzieli mi 4000zl to już cena z transferem. I szukają w bazie czy maja takie które będą jak najbardziej do nas dopasowane. Dziwni mnie, ze tutaj trzeba tak jakby procedurę dopiero zrobić ?? W Reprefit Ostrawa to widzę tez, ze od razu AZ cena się waha w zależności czy ma być przebadany czy nie. Ale tez tak Ok 6-10tys i szukają w bazie.
    W przypadku jakbym chciała nasienie dawcy to rozumiem bo moje komórki i wtedy cała procedurę trzeba… teraz nie wiem co myśleć. Dr powiedział ze Czechy maja lepsze labolatoria i tam będzie lepiej 😞

NovaAn
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:
    W Krakowie za AZ powiedzieli mi 4000zl to już cena z transferem. I szukają w bazie czy maja takie które będą jak najbardziej do nas dopasowane. Dziwni mnie, ze tutaj trzeba tak jakby procedurę dopiero zrobić ?? W Reprefit Ostrawa to widzę tez, ze od razu AZ cena się waha w zależności czy ma być przebadany czy nie. Ale tez tak Ok 6-10tys i szukają w bazie.
    W przypadku jakbym chciała nasienie dawcy to rozumiem bo moje komórki i wtedy cała procedurę trzeba… teraz nie wiem co myśleć. Dr powiedział ze Czechy maja lepsze labolatoria i tam będzie lepiej 😞
    AZ w Polsce - zarodki darowane od par, az w Czechach - od dawców. W Polsce można przeprowadzić pełna procedurę od dawców. Eurofertil nie ma typowego aż. Reprofit ma. Ale są jezcze inne kliniki - Pronatal np- poszukaj w google, one powinny mieć typowe az jak reprofit.

• En Wu Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:

Dziwi Cie ze tutaj trzeba tak jakby procedure dopiero zrobic? Co masz na mysli?
    W pl wyglada to dokladnie tak samo jak w Czechach. Szukaja dla was zarodka, jesli maja jakis, ktory jest do was odpowiednio dopasowany to go dostajecie, jesli nie to szukaja i to moze potrwac. My nasze zarodki dostalismy juz podczas pierwszej wizyty w sprawie AZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 08:25

WRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
    9 dpt sikaniec 2 krechy, beta 251,
    11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
    24/11/2023 USG wszystko ok, 7 cm smerfika 😁
    Prenatalne - wszystko super
    15/01 polowkowe - CHLOPAK :)
    23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia
  • NovaAn Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Dziwi Cie ze tutaj trzeba tak jakby procedure dopiero zrobic? Co masz na mysli?
    W pl wyglada to dokladnie tak samo jak w Czechach. Szukaja dla was zarodka, jesli maja jakis, ktory jest do was odpowiednio dopasowany to go dostajecie, jesli nie to szukaja i to moze potrwac. My nasze zarodki dostalismy juz podczas pierwszej wizyty w sprawie AZ.

Dziwi mnie tak jak koleżanka wyżej napisała Ze płace tak jakby za 2 procedury… tzn ze mam adoptowac komorki i nasienie?? Chodzi mi o ta klinikę Eurofertil bo o tej klinice mój dr wspomniał. Ja własne myślałam o takiej AZ jak Ty opisujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 08:59

NovaAn
    preg.png
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:
    Dziwi mnie tak jak koleżanka wyżej napisała Ze płace tak jakby za 2 procedury… tzn ze mam adoptowac komorki i nasienie?? Chodzi mi o ta klinikę Eurofertil bo o tej klinice mój dr wspomniał. Ja własne myślałam o takiej AZ jak Ty opisujesz

Aaaaaa, sorki, nie ogarnelam. W zasadzie to nie wiedzialam, ze tak osobno tez mozna adoptowac. Tylko po co? Skoro nie ma pewnosci, ze sie zaplodnia i dobrze rozwina a placi sie duzo wiecej z tego co widze. A przy tradycyjnej AZ juz zarodeczki gotowe czekaja na wprowadzenie.

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • NovaAn Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Aaaaaa, sorki, nie ogarnelam. W zasadzie to nie wiedzialam, ze tak osobno tez mozna adoptowac. Tylko po co? Skoro nie ma pewnosci, ze sie zaplodnia i dobrze rozwina a placi sie duzo wiecej z tego co widze. A przy tradycyjnej AZ juz zarodeczki gotowe czekaja na wprowadzenie.

No właśnie to mnie dziwi ponieważ myślałam cały czas o tym jak Ty piszesz tym bardziej, ze nie ma pewności co do zapłodnienia. A Ty w jakiej jesteś klinice ?

NovaAn
    preg.png
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:
    No właśnie to mnie dziwi ponieważ myślałam cały czas o tym jak Ty piszesz tym bardziej, ze nie ma pewności co do zapłodnienia. A Ty w jakiej jesteś klinice ?

InviMed Poznan. To nasze pierwsze podejście do AZ. Mamy dwa zarodki

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:
    No to Ci pisałam, że Eurofertil nie robi zarodków na wyrost, tak jak reprofit robi. Jak mają pacjentów to dopiero wtedy , ale wiadomo że musisz zapłacić i za komórki i za nasienie (podwójne dawstwo) gotowe zarodki masz w innych klinikach-.

• En Wu Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktora stosowala embrio glue? Myslicie, ze warto? Chyba sklaniam sie ku tej opji

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Dziewczyny, ktora stosowala embrio glue? Myslicie, ze warto? Chyba sklaniam sie ku tej opji

Stosowałam 2 razy na własnych komórkach - bez rezultatu. Przy dwóch AZ nie miałam w ogóle i przy pierwszym doszło do implantacji (finalnie piste jajo), a drugie AZ dało obecną ciąże. Embrio glue w PL stosowane jest (w mojej klinice) zawsze ze względu na wiek. Generalnie według statystyk poprawia prawdopodobieństwo o 1%. Niejednej osobie brakuje właśnie tego %. Musisz ocenić, czy masz pieniądze na dodstkowa kasę i czy chcesz spróbować 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 13:58

Virginia lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Stosowałam 2 razy na własnych komórkach - bez rezultatu. Przy dwóch AZ nie miałam w ogóle i przy pierwszym doszło do implantacji (finalnie piste jajo), a drugie AZ dało obecną ciąże. Embrio glue w PL stosowane jest (w mojej klinice) zawsze ze względu na wiek. Generalnie według statystyk poprawia prawdopodobieństwo o 1%. Niejednej osobie brakuje właśnie tego %. Musisz ocenić, czy masz pieniądze na dodstkowa kasę i czy chcesz spróbować 🙃

Właśnie, ze wyczytałam ze przy AZ embrio glue zwiększa szanse nawet do 10%, a ze u mnie wcześniej były problemy z implantacją chyba chwytam się wszystkiego. Tak, myśle ze się zdecyduje. Co ma być to będzie. AZ w próbowaniu do Ivf to jest cenowa przepaść finansowa wiec myśle ze w tym wypadku te 500zl nie robi większej różnicy a nóż się uda 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 14:32

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Właśnie, ze wyczytałam ze przy AZ embrio glue zwiększa szanse nawet do 10%, a ze u mnie wcześniej były problemy z implantacją chyba chwytam się wszystkiego. Tak, myśle ze się zdecyduje. Co ma być to będzie. AZ w próbowaniu do Ivf to jest cenowa przepaść finansowa wiec myśle ze w tym wypadku te 500zl nie robi większej różnicy a nóż się uda 🙂

Moim skromnym zdaniem, jeśli możesz sobie pozwolić na te dodatkowe koszta związane z embryo glue, to warto spróbować, żeby potem nie żałować i mówić "a może gdyby było...". Może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi 🙃

En Wu lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • NovaAn Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No to Ci pisałam, że Eurofertil nie robi zarodków na wyrost, tak jak reprofit robi. Jak mają pacjentów to dopiero wtedy , ale wiadomo że musisz zapłacić i za komórki i za nasienie (podwójne dawstwo) gotowe zarodki masz w innych klinikach-.

Dlatego zdecyduje się pewnie na Reprofit. Umówię się na wizytę i zobaczymy co dalej

NovaAn
    preg.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona900 Wow tylko 6kg na plus 🥰 ja miałam plus 19kg 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a teraz swoja wagę przed ciążą. Przykro mi z powodu tych dolegliwości. To do 39tc może mała nie zrobi psikusa? 😆
    Sas trzymam kciuki I mam nadzieję że antybiotyk nie stanie na drodze.
    Monester a jak wasze plany co do transferu?

Ona900 lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze musie pojsc cos nie tak 10dc robilam estradiol.i progesteron tym razem estradiol ok wysoki urosl.jak trzeba ale nie wiadomo dlaczrgo wysoki tez mam progesteron. Wyszedl 4 a powinien byc miedzy 0.1 a 0.2. Dzwonilam do lekarki potwierdzila moje obawy nie moze byc taki wysoki progesteron i mowi ze w tym cyklu nie zrobimy transferu. Wiec dupa czekam na miesiaczke i powtorka z rozrywki w kolejnym miesiacu. Juz nie wiem o co chodzi z tym progiem i estradiolem czy to naprawde takie istotne.

• En Wu Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Zawsze musie pojsc cos nie tak 10dc robilam estradiol.i progesteron tym razem estradiol ok wysoki urosl.jak trzeba ale nie wiadomo dlaczrgo wysoki tez mam progesteron. Wyszedl 4 a powinien byc miedzy 0.1 a 0.2. Dzwonilam do lekarki potwierdzila moje obawy nie moze byc taki wysoki progesteron i mowi ze w tym cyklu nie zrobimy transferu. Wiec dupa czekam na miesiaczke i powtorka z rozrywki w kolejnym miesiacu. Juz nie wiem o co chodzi z tym progiem i estradiolem czy to naprawde takie istotne.

Kurcze, ciagle pod górkę! Ale może tak miało być, może to następny cykl będzie tym szczęśliwym. Życzę dużo cierpliwości i wytrwałości bo takie schody zawsze dają po dupie
    Ale swoją droga to dziwne. Przecież po to bierzesz progesteron, żeby był wysoki a teraz jest za wysoki? Zgłupieć idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 18:52

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • Sas Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Kurcze, ciagle pod górkę! Ale może tak miało być, może to następny cykl będzie tym szczęśliwym. Życzę dużo cierpliwości i wytrwałości bo takie schody zawsze dają po dupie
    Ale swoją droga to dziwne. Przecież po to bierzesz progesteron, żeby był wysoki a teraz jest za wysoki? Zgłupieć idzie
    Nie biore teraz progesteronu. Biore estrofem zeby rosl.estradiol 4 x 1 tabletke. Progesteron powinien rosnac dopiero od owulacji i bierze sie go od 12 dc. A u mnie jest wysoki teraz czyli 10dc. Nigdy tak nie mialam ostatnio mialam za niski estradiol a progesteron ok. to teraz mam ok estradiol ale za wysoki progesteron zglupiec idzie.

En Wu lubi tę wiadomość

• Ona900 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Ona900 Wow tylko 6kg na plus 🥰 ja miałam plus 19kg 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a teraz swoja wagę przed ciążą. Przykro mi z powodu tych dolegliwości. To do 39tc może mała nie zrobi psikusa? 😆

No mam nadzieje ze obejdzie się bez psikusów 🫣
    Chociaż jeden plus cukrzycy że trzeba przestrzegać ścisłej diety 🙈
    No zadowolona jestem z tych 6ciu 😁
    Już mówiłam do siebie sama że jak dobije do 10kg na koniec to i tak będę szczęśliwa 😅🤗

Sas, Ewa3bit lubią tę wiadomość

12 lat starań
    🙋‍♀️90r
    🙋‍♂️83r
    Niedrozne jajowody
    Hashimoto
    Słaba jakość 🥚
    1 IVF 2019 - 0 zarodkow
    2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
    Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
    7dpt - beta 42,20
    9dpt - beta 86,70
    12dpt - beta 204
    14dpt - beta 467
    16dpt - beta 962
    19dpt - beta 2467
    23dpt - beta 7174
    26dpt - ❤
    Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
    Córcia 💗👶💗
    Połówkowe 339g 🥰
    27.06 601 gram 👶
    17.08 1594 gramy 👶
    31.08 1946 gram 👶
    14.09 2487 gram 👶
    28.09 2864 gramy 👶
    4.10 3152 gramy 👶
    16.10.2023 Oliwia 3240g 49cm 💗
    age.png
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Nie biore teraz progesteronu. Biore estrofem zeby rosl.estradiol 4 x 1 tabletke. Progesteron powinien rosnac dopiero od owulacji i bierze sie go od 12 dc. A u mnie jest wysoki teraz czyli 10dc. Nigdy tak nie mialam ostatnio mialam za niski estradiol a progesteron ok. to teraz mam ok estradiol ale za wysoki progesteron zglupiec idzie.

No tak, racja. Słabe mam doświadczenie z transferami mrożonych zarodków 🙈 a powiedz, dlaczego robiłaś badanie w 10dc? Ja mam zrobić tylko progesteron w dniu wizyty

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ