X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Dziewczyny właśnie weszłam do domu odebrałam wyniki myślałam że padnę :) 9dpt wynik 84.51 czyli skacze pod sufit boże mam nadzieję że wszytko będzie dobrze!!!!! Nie wierzę!!!!!!
    Wspaniała wiadomość. Gratulacje!

Kaśka28 lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny nie umiem w to uwierzyć Boże tyle czasu...tyle ok drodze załamań itd

Trzymam za wszytkie kciuki moja historia pokazuje że nie należy się poddawać trzeba walczyć do końca jestem najszczesliwsza na świecie!!
    Wiem że jeszcze różnie może być ale dla mnie to jest mega sukces!! I będę cieszyła się z każdej sekundy bycia w ciąży:)

parviflora, Virginia, Ewuszek, _olinka123, Sywi, tolerancyjna, Maggi lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Dziewczyny właśnie weszłam do domu odebrałam wyniki myślałam że padnę :) 9dpt wynik 84.51 czyli skacze pod sufit boże mam nadzieję że wszytko będzie dobrze!!!!! Nie wierzę!!!!!!

cudownie ❤️❤️❤️❤️

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    To tak jak my, o czym juz chyba pisalam. Probujemy z AZ i jak nie wyjdzie to zaczniemy proces z normalna adopcja. A jak wyjdzie to potem tez myslimy o drugim dziecku z adopcji. Zycie pokaze co i jak

Na razie trzymam kciuki za te ciaze :)

my też z mężem jeszcze przed ślubem rozmawialiśmy o tym, żeby zostać rodziną zastępcza.
    Marzy nam się duża rodzina ❤️❤️❤️❤️❤️

Kaśka28, Virginia lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • bibisibi Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Dziękuję dziewczyny nie umiem w to uwierzyć Boże tyle czasu...tyle ok drodze załamań itd

Trzymam za wszytkie kciuki moja historia pokazuje że nie należy się poddawać trzeba walczyć do końca jestem najszczesliwsza na świecie!!
    Wiem że jeszcze różnie może być ale dla mnie to jest mega sukces!! I będę cieszyła się z każdej sekundy bycia w ciąży:)
    Kazdy moze byc w ciazy z KD lub AZ, nie trzeba walczyc bo nawet moja babcia moze byc w ciazy z AZ.

• bibisibi Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Twoje prowokacje sa tak infantylne, ze az żałosne. Musisz byc bardzo nieszczesliwa i z calego serca Ci współczuję.
    To nie prowokacje a oburzenie na to co wyprawiaja kliniki, ze rozdaja zarodki jakby rozdawali paczki. A to wszystko sie odbywa kosztem dzieci i kosztem ludzi ktorzy mieli za duzo zarodkow. Takie podejscie do tamatu ze byle bylo jak najwiecej zarodkow do rozdania jest straszne, tych dzieci nikt nie pyta o zdanie czy chca w taki sposob przyjsc na swiat.

• bibisibi Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I te ich reklamy- in vitro z komorka dawczyni w okazyjnej cenie.......jakby reklamowali sprzedaz sukienek albo lodow.

• bibisibi Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego prowadzi to co robia kliniki https://parenting.pl/urodzila-dziecko-w-wieku-72-lat-opowiada-o-trudach-macierzynstwa
    Co do wieku i naturalnej ciazy to nie jest tak zle jak mowia lekarze
    https://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,62-latka-urodzila-syna--to-nie-bylo-in-vitro--macierzynstwo-po-menopauzie,artykul,62.html

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibisibi wrote:
    Do tego prowadzi to co robia kliniki https://parenting.pl/urodzila-dziecko-w-wieku-72-lat-opowiada-o-trudach-macierzynstwa
    Co do wieku i naturalnej ciazy to nie jest tak zle jak mowia lekarze
    https://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,62-latka-urodzila-syna--to-nie-bylo-in-vitro--macierzynstwo-po-menopauzie,artykul,62.html

Nikt nikogo za rękę nie bierze i do niczego nie zmusza. Każdy jest dorosły i postępuje jak uważa za słuszne.
    To że Kliniki oferują różne opcje nie znaczy że musem jest z nich korzystać . Jak wszyscy będą wkładać rękę do ognia to Ty też wlozysz bo inni tak robią?! No nie, ponieważ każdy podejmuje decyzję za siebie i nie należy jej oceniać zwłaszcza nie znając pobudek i historii A tym bardziej gdy samemu jest się po tej samej stronie barykady.

Ewuszek, Marmis, parviflora, Sywi, tolerancyjna, Maggi lubią tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibisibi wrote:
    To nie prowokacje a oburzenie na to co wyprawiaja kliniki, ze rozdaja zarodki jakby rozdawali paczki. A to wszystko sie odbywa kosztem dzieci i kosztem ludzi ktorzy mieli za duzo zarodkow. Takie podejscie do tamatu ze byle bylo jak najwiecej zarodkow do rozdania jest straszne, tych dzieci nikt nie pyta o zdanie czy chca w taki sposob przyjsc na swiat.
    Po co tu w ogole jestes?. My nie potrzebujemy umoralniania. Ani wiedzy skąd sie.biorą zarodki - doskonale to wiemy. Tlumaczyc sie z podjętych, bardzo trudnych decyzji tez nikomu nie musimy. Kazda z nas jest dorosla i kazda podejmuje wlasne decyzje. To jest grupa wsparcia do dzielenia sie wiedza, radosciami, smutkami i watpliwosciami. Nikt nikogo nie ocenia. A takich osob jak Ty nam tu nie potrzeba. Nie wnosisz nic dobrego, poza wlasna frustracja i zla energią.

Sywi, Kaśka28, Morze_Bałtyckie, tolerancyjna, Ewuszek, Zuza6, Virginia, Maggi lubią tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Kochana cudowne wiesci💕💕💕

Marmis
  • SzyprowaSowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was zawsze.... Każdy wątek miesięczny ! Od 3 lat już... Niestety. Może kiedyś będę ,jak Ty Kasiu :) póki co mega gratki :)

Kaśka28, Ewuszek, Virginia lubią tę wiadomość

• One Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki za przyrost🍀

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibisibi wrote:
    Kazdy moze byc w ciazy z KD lub AZ, nie trzeba walczyc bo nawet moja babcia moze byc w ciazy z AZ.

Bujaj się. Jesteś naprawdę zdrowo kopnięta.

Sywi, Zuza6, Virginia, Maggi lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Bujaj się. Jesteś naprawdę zdrowo kopnięta.
    Podzielam opinię 🙈 masakra co to się wyprawia 🙄

One, Ewuszek, Virginia lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Morze_Bałtyckie Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Virginia - gratuluję pozytywnego sikacza - trzymam kciuki na silną bete!

@Kaśka28 - super wynik, aby dalej wspaniale rosło - gratuluje

Jutro mam w końcu video konsultacje z Reprofit. Nie mogę spać! Trochę się boje bo mój przedwczorajszy wynik prolaktyny jest wysoki i nie wiadomo czy się "nadaję" na AZ.

ElfiaKsiężniczka, Ewuszek, Virginia lubią tę wiadomość

• Andziorek Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibisibi wrote:

Hahaha. Z Twojej wypowiedzi wynika, że w adopcji społecznej noworodki i niemowlęta mają możliwość wyboru do jakich rodziców chcą trafić. Mają własny wybór:)
    Poza tym każdy Twój post zawiera podobną treść. Wybacz, ale to nudne.

Przepraszam dziewczyny, że karmię trola, ale musiałam..... Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i za każdą trzymam kciuki. Virginia i Kaśka28 gratulacje ❤️❤️❤️

Ewuszek, Virginia, Marmis lubią tę wiadomość

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • One Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek wrote:
    Hahaha. Z Twojej wypowiedzi wynika, że w adopcji społecznej noworodki i niemowlęta mają możliwość wyboru do jakich rodziców chcą trafić. Mają własny wybór:)
    Poza tym każdy Twój post zawiera podobną treść. Wybacz, ale to nudne.

Przepraszam dziewczyny, że karmię trola, ale musiałam..... Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i za każdą trzymam kciuki. Virginia i Kaśka28 gratulacje ❤️❤️❤️
    I jeszcze, że jej babcia może mieć transferowany zarodek i zajdzie w ciążę. To mówi wszystko ;)

Virginia lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna, wysłałam Ci zaproszenie. Przyjmij proszę :)

tolerancyjna lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • nowinka80 Znajoma

Wysłany: 10 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy może wiecie czy za rezerwację zarodka w Bocianie jest opłata.? Jeśli tak to jaka ona jest ona jaki okres można zarezerwować środek... Dziękuję...

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ