X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Virginia ☺️superrr😃😃 nieustannie trzymam kciuki ✊✊✊🙏🙏

Kaśka a jak i ciebie skusilas się na sikacza czy czekasz do bety 🙂?
    Jutro idę na betę 9dpt myślę że już będzie miarodajny mam takiego stresa że już mi niedobrze

Virginia, parviflora, Marmis, Tyśka_85 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Jutro idę na betę 9dpt myślę że już będzie miarodajny mam takiego stresa że już mi niedobrze

To ja dalej trzymam kciuki ✊✊

Virginia lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Powiem szczerze , że aż się zaczęłam martwić czy bibisibi nic się nie stało, bo zamilkla na wszystkich wątkach 🤣
    Po ostatnim poście widać, że znów upadła na głowę

Virginia, Zuza6 lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Trzymam kciuki- jak niedobrze to chyba dobrze😉

Virginia lubi tę wiadomość

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

Kaska28 mam nadzieje, ze to, ze Ci niedobrze to oznaka ciazy :) bo stres to wiadomo, ze jest :P
    Mnie tak wczoraj mdlilo po poludniu bez konkretnej przyczyny, ze dlatego dzisiaj testowalam.

I wiem, ze na mdlosci ciazowe to za wczesnie, ale moj organizm zawsze reaguje mdlosciami na jakiekolwiek zmiany w organizmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 18:52

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • bibisibi Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety ostatnie wiadomości nie napawają optymizmem... Jeśli wszędzie jest teraz tak jak w Artvi, brakuje zarodków, gorsze wyniki procedur, z których mogłyby być kolejne zarodki do banku. A coraz więcej par potrzebuje takiego rozwiązania

Czytam i nie wierze, czy to fabryka? A moze ludzie podchodzcy do in vitro nie chca rozdawac swoich dzieci jak ulotki? Kliniki sie z nimi nie licza i oddaja ich zarodki nawet bez ich wiedzy albo jak ludzie zapomna oplacic ich przechowywanie albo jak nie wiedza co z nimi zrobic. Ktos kradnie ich dzieci ktore rodza sie w obcych rodzinach. Mnie to po prostu przeraza i uwazam ze jest nieetyczne i nie powinno byc dozwolone.

• parviflora Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, trzymam kciuki za jutro🤗

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Super!
    Ja i mąż jesteśmy +, oby szybko się znalazł.

Z ostrawy wciąż mi nie odpisują,już trzeci dzień:(
    Cześć do której kliniki pisałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisali dziś:)
    Oczywiście reprofit Ostrawa, 1280 euro zarodek bez pgs :) pierwsza wizyta online:)

parviflora, ElfiaKsiężniczka, Virginia lubią tę wiadomość

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Oczywiście reprofit Ostrawa, 1280 euro zarodek bez pgs :) pierwsza wizyta online:)

Amilka będziesz się przygotowywała w Polsce i jedziesz tylko na transfer ? Czy badania infekcyjne można zrobić w Polsce czy trzeba wykonać u nich ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:17

• bibisibi Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z KD i AZ to nawet 100 latka moze byc w ciazy wiec nie musicie sie bac o to czy sie uda. Nie ma na swiecie kobiety ktora by nie mogls byc w taki sposob w ciazy, no chyba ze nie ma macicy.

• Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Też właśnie dostaliśmy maila . Czy będziecie robili dodatkowo PGS ? Jestem parę tygodni po nie udanym IVF i sam dr stwierdził że szkoda się mordować dalej do następnego z moimi wynikami. Przesłał nas na ostrave

• bibisibi Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    haha - wymieklam :)
    Dzieci przynajmniej nie dostana waszych super milych genow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek taki mam plan, chciałabym w Polsce u gina i tu zrobić badania (wszystko nieaktualne już mam), dam znać czy mi się udało.

Kaśka chyba za pierwszym razem pójdę jednak bez pgs. Dwie procedury i dwa lata w klinikach zabiły nas finansowo, trochę znowu odłożyliśmy ale biorę pod uwagę że pierwszy może się nie udać (szczerze mówiąc czasami mi się wydaje że to niemożliwe żeby w końcu wyszło...) i kasa będzie dalej potrzebna. Jakbym była bogatsza to bym brała z pgs:)

• One Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Ewuszek taki mam plan, chciałabym w Polsce u gina i tu zrobić badania (wszystko nieaktualne już mam), dam znać czy mi się udało.

Kaśka chyba za pierwszym razem pójdę jednak bez pgs. Dwie procedury i dwa lata w klinikach zabiły nas finansowo, trochę znowu odłożyliśmy ale biorę pod uwagę że pierwszy może się nie udać (szczerze mówiąc czasami mi się wydaje że to niemożliwe żeby w końcu wyszło...) i kasa będzie dalej potrzebna. Jakbym była bogatsza to bym brała z pgs:)
    A ja Ci powiem, że bardzo dobrze, że masz chwilowo mniej zasobny portfel ;)

Amilka lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśkaaaa wrote:
    Też właśnie dostaliśmy maila . Czy będziecie robili dodatkowo PGS ? Jestem parę tygodni po nie udanym IVF i sam dr stwierdził że szkoda się mordować dalej do następnego z moimi wynikami. Przesłał nas na ostrave

Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałam że PGS osłabia zarodki a te z Czech są przecież od młodych zdrowych przebadanych dawców 🙂więc PGS nie jest konieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:52

Virginia, Maggi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One domyślam się że nie dlatego że życzysz mi biedy ale aż się usmialam widząc Twoja wiadomość 😂

Ewuszek pgs to ważna sprawa. Nie tyle osłabia co jednak trzeba go nakłuć ale wady genetyczne zdarzają się nawet u dwudziestoletnich na pozór idealnych dawców więc nie dziwię się że kto może sobie na to pozwolic to to robi:) a ich przebadanie to m in kariotypy ale nie jest aż tak dokładne żeby badać te ukryte wady bo badań genetycznych jest mnostwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 09:37

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    One domyślam się że nie dlatego że życzysz mi biedy ale aż się usmialam widząc Twoja wiadomość 😂

Ewuszek pgs to ważna sprawa. Nie tyle osłabia co jednak trzeba go nakłuć ale wady genetyczne zdarzają się nawet u dwudziestoletnich na pozór idealnych dawców więc nie dziwię się że kto może sobie na to pozwolic to to robi:) a ich przebadanie to m in kariotypy ale nie jest aż tak dokładne żeby badać te ukryte wady bo badań genetycznych jest mnostwo ;)

Tak tylko zdarzały się przypadki nawet na tym forum że zarodek byl po PGS a ciąża była poroniona po zbadaniu materiału wyszła wada genetyczna.
    Nic nie daje pewności 100% że dziecko będzie zdrowe to takie samo ryzyko jak przy biologicznym dziecku . Znam nawet przypadek że już w ciąży kobieta robiła testy Nifty wszystko wyszło ok a dziecko urodziło się chore 🤷

• One Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:

😀nie, nigdy w życiu. Dlatego, że nie zrobisz pgd/pgs :)

18’córka❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibisibi wrote:
    Z KD i AZ to nawet 100 latka moze byc w ciazy wiec nie musicie sie bac o to czy sie uda. Nie ma na swiecie kobiety ktora by nie mogls byc w taki sposob w ciazy, no chyba ze nie ma macicy.
    Twoje prowokacje sa tak infantylne, ze az żałosne. Musisz byc bardzo nieszczesliwa i z calego serca Ci współczuję.

Sywi, parviflora lubią tę wiadomość

Marmis
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ