adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewuszek wrote:Virginia ☺️superrr😃😃 nieustannie trzymam kciuki ✊✊✊🙏🙏
Kaśka a jak i ciebie skusilas się na sikacza czy czekasz do bety 🙂?Virginia, parviflora, Marmis, Tyśka_85 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Jutro idę na betę 9dpt myślę że już będzie miarodajny mam takiego stresa że już mi niedobrze
To ja dalej trzymam kciuki ✊✊Virginia lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Kaśka28 wrote:Jutro idę na betę 9dpt myślę że już będzie miarodajny mam takiego stresa że już mi niedobrze
Virginia lubi tę wiadomość
-
Kaska28 mam nadzieje, ze to, ze Ci niedobrze to oznaka ciazy bo stres to wiadomo, ze jest
Mnie tak wczoraj mdlilo po poludniu bez konkretnej przyczyny, ze dlatego dzisiaj testowalam.
I wiem, ze na mdlosci ciazowe to za wczesnie, ale moj organizm zawsze reaguje mdlosciami na jakiekolwiek zmiany w organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 18:52
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
niestety ostatnie wiadomości nie napawają optymizmem... Jeśli wszędzie jest teraz tak jak w Artvi, brakuje zarodków, gorsze wyniki procedur, z których mogłyby być kolejne zarodki do banku. A coraz więcej par potrzebuje takiego rozwiązania
Czytam i nie wierze, czy to fabryka? A moze ludzie podchodzcy do in vitro nie chca rozdawac swoich dzieci jak ulotki? Kliniki sie z nimi nie licza i oddaja ich zarodki nawet bez ich wiedzy albo jak ludzie zapomna oplacic ich przechowywanie albo jak nie wiedza co z nimi zrobic. Ktos kradnie ich dzieci ktore rodza sie w obcych rodzinach. Mnie to po prostu przeraza i uwazam ze jest nieetyczne i nie powinno byc dozwolone. -
Kaśka, trzymam kciuki za jutro🤗Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
nick nieaktualny
-
Amilka wrote:Odpisali dziś
Oczywiście reprofit Ostrawa, 1280 euro zarodek bez pgs pierwsza wizyta online:)
Amilka będziesz się przygotowywała w Polsce i jedziesz tylko na transfer ? Czy badania infekcyjne można zrobić w Polsce czy trzeba wykonać u nich ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:17
Amilka wrote:Odpisali dziś
Oczywiście reprofit Ostrawa, 1280 euro zarodek bez pgs pierwsza wizyta online:) -
nick nieaktualnyEwuszek taki mam plan, chciałabym w Polsce u gina i tu zrobić badania (wszystko nieaktualne już mam), dam znać czy mi się udało.
Kaśka chyba za pierwszym razem pójdę jednak bez pgs. Dwie procedury i dwa lata w klinikach zabiły nas finansowo, trochę znowu odłożyliśmy ale biorę pod uwagę że pierwszy może się nie udać (szczerze mówiąc czasami mi się wydaje że to niemożliwe żeby w końcu wyszło...) i kasa będzie dalej potrzebna. Jakbym była bogatsza to bym brała z pgs:) -
Amilka wrote:Ewuszek taki mam plan, chciałabym w Polsce u gina i tu zrobić badania (wszystko nieaktualne już mam), dam znać czy mi się udało.
Kaśka chyba za pierwszym razem pójdę jednak bez pgs. Dwie procedury i dwa lata w klinikach zabiły nas finansowo, trochę znowu odłożyliśmy ale biorę pod uwagę że pierwszy może się nie udać (szczerze mówiąc czasami mi się wydaje że to niemożliwe żeby w końcu wyszło...) i kasa będzie dalej potrzebna. Jakbym była bogatsza to bym brała z pgs:)Amilka lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Kaśkaaaa wrote:Też właśnie dostaliśmy maila . Czy będziecie robili dodatkowo PGS ? Jestem parę tygodni po nie udanym IVF i sam dr stwierdził że szkoda się mordować dalej do następnego z moimi wynikami. Przesłał nas na ostrave
Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałam że PGS osłabia zarodki a te z Czech są przecież od młodych zdrowych przebadanych dawców 🙂więc PGS nie jest konieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:52
Virginia, Maggi lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyOne domyślam się że nie dlatego że życzysz mi biedy ale aż się usmialam widząc Twoja wiadomość 😂
Ewuszek pgs to ważna sprawa. Nie tyle osłabia co jednak trzeba go nakłuć ale wady genetyczne zdarzają się nawet u dwudziestoletnich na pozór idealnych dawców więc nie dziwię się że kto może sobie na to pozwolic to to robi:) a ich przebadanie to m in kariotypy ale nie jest aż tak dokładne żeby badać te ukryte wady bo badań genetycznych jest mnostwoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 09:37
-
Amilka wrote:One domyślam się że nie dlatego że życzysz mi biedy ale aż się usmialam widząc Twoja wiadomość 😂
Ewuszek pgs to ważna sprawa. Nie tyle osłabia co jednak trzeba go nakłuć ale wady genetyczne zdarzają się nawet u dwudziestoletnich na pozór idealnych dawców więc nie dziwię się że kto może sobie na to pozwolic to to robi:) a ich przebadanie to m in kariotypy ale nie jest aż tak dokładne żeby badać te ukryte wady bo badań genetycznych jest mnostwo
Tak tylko zdarzały się przypadki nawet na tym forum że zarodek byl po PGS a ciąża była poroniona po zbadaniu materiału wyszła wada genetyczna.
Nic nie daje pewności 100% że dziecko będzie zdrowe to takie samo ryzyko jak przy biologicznym dziecku . Znam nawet przypadek że już w ciąży kobieta robiła testy Nifty wszystko wyszło ok a dziecko urodziło się chore 🤷2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Amilka wrote:One domyślam się że nie dlatego że życzysz mi biedy ale aż się usmialam widząc Twoja wiadomość 😂
Ewuszek pgs to ważna sprawa. Nie tyle osłabia co jednak trzeba go nakłuć ale wady genetyczne zdarzają się nawet u dwudziestoletnich na pozór idealnych dawców więc nie dziwię się że kto może sobie na to pozwolic to to robi:) a ich przebadanie to m in kariotypy ale nie jest aż tak dokładne żeby badać te ukryte wady bo badań genetycznych jest mnostwo18’córka❤️ -
bibisibi wrote:Z KD i AZ to nawet 100 latka moze byc w ciazy wiec nie musicie sie bac o to czy sie uda. Nie ma na swiecie kobiety ktora by nie mogls byc w taki sposob w ciazy, no chyba ze nie ma macicy.
Sywi, parviflora lubią tę wiadomość
Marmis