X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Aga1979 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    A wiesz ze moj maz tez brał pod uwage Leona? Leo mi sie podoba ale z tego co wyczytalam to Leo to skrot od Leona i w urzedach wlasnie w wersji Leon funkcjonuje a nie jako Leo. U nas obecnie rozważany jest Ignaś ale czy tak zostanie nie wiem🙈 dziekuje bardzo 😃
    Dla dziewczynki duzo latwiej by bylo wybrac imie 😁
    My chcielibysmy zeby imie bylo latwe do wymowienia dla norwegow( przedszkole i szkola)

Virginia lubi tę wiadomość

• Aga1979 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    W Wyborczej bylo podsumowanie najpopularniejszych imion w 2023 i Leon byl na 6 miejscu a Stanislaw na 10 tym :) Tak wiec uwazajcie, bo duzo dzieci bedzie z takimi imionami. Chociaz jak sie podobaja to nie ma co patrzec na innych

Aga - tez mysle, ze moze masz przodujace lozysko. Ale to jeszcze ma szanse zmienic pozycje i moze nie bedzie problemu.

Ja jeszcze nie czuje ruchow. Na razie sie nie martwie, bo w poprzedniej ciazy to nic nie czulam chyba do 30 tyg. Lozysko mialam z przodu. Dowiem sie za 2 tyg czy tym razem jest tak samo. Ale kilogramy przybieram to sie chyba nic nie dzieje :P

En Wu - wygrzej sie za nas na tym wyjezdzie :)
    Lekarz powiedzial zebym na razie sie nie martwila o to lozysko bo to moze sie zmienic.
    Stanislaw odpada😂
    Virginia super ze lepiej sie juz czujesz 😘

Virginia lubi tę wiadomość

• Sas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz mialam.pytac co taka cisza :)

• En Wu Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1979 wrote:
    Dla dziewczynki duzo latwiej by bylo wybrac imie 😁
    My chcielibysmy zeby imie bylo latwe do wymowienia dla norwegow( przedszkole i szkola)

Dla dzieczynki mielismy wybrane jednoglosnie, miala byc Alicja bez dwoch zdan a z chlopcem mamy problem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2024, 12:52

Aga1979 lubi tę wiadomość

WRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
    9 dpt sikaniec 2 krechy, beta 251,
    11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
    24/11/2023 USG wszystko ok, 7 cm smerfika 😁
    Prenatalne - wszystko super
    15/01 polowkowe - CHLOPAK :)
    23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Dla dzieczynki mielismy wybrane jednoglosnie, miala byc Alicja bez dwoch zdan a z chlopcem mamy problem :D

Ja tez dla dziewczynek to mialam cala liste imion. Przy drugim chlopcu to nam nie idzie to wymyslanie :P

En Wu - spakowana? Jakie plany na wyjazd? bedziecie zwiedzac czy sie lenic przy basenie?

Ewuszek lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Sas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Ja tez dla dziewczynek to mialam cala liste imion. Przy drugim chlopcu to nam nie idzie to wymyslanie :P

En Wu - spakowana? Jakie plany na wyjazd? bedziecie zwiedzac czy sie lenic przy basenie?
    Z tym wyjazdem en wu to szczuje ludzi siedzacych w pracy. A u nas csly czas deszcz !!!

Aga1979 lubi tę wiadomość

• En Wu Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:

A gdzie tam. Ja to zawsze sie pakuje na ostatnia chwile 🙈 Bedziemy zwiedzac, mysle ze w lutym w Hiszpanii bedzie cieplo ale nie az tak cieplo na wylegiwanie sie na lezaczkach. Na pewno mamy w planach Gibraltar i Ronde, poza tym chcemy tez odpocząć i sie zrelaksowac wiec bez szalenstw. Sloneczko, spacerki, jedzonko, podlapac troszke promyczkow slonca zeby dotrwac jakos do wiosny w UK 🙈😂

Virginia, Ewa3bit, Aga1979, Eliza888 lubią tę wiadomość

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Z tym wyjazdem en wu to szczuje ludzi siedzacych w pracy. A u nas csly czas deszcz !!!

Sas to wsiadaj w samolot i heja, lec gdzies sie zrelaksowac 😃

Sas lubi tę wiadomość

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Przypomnij gdzie sie leczysz ?
    Lecze się w Bocianie. Mój pierwszy transfer niestety klapa. Progesteron ponad 32 a beta nawet szkoda gadać. Byłam w Kielcach w Gamecie ale tam na zarodek się doczekać to masakra.

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Ja też czekam na wizytę do immunologa zrobiłam allo mlr i cross match może mi się uda jak będą wyniki przełożyć na szybciej wizytę bo mam dopiero na kwiecień
    A u kogo jesteś, u którego immunologa masz wizytę, ja jadę do Sydora do Krakowa, przy adopcji zarodka ciekawe jakie badania mi zleci. Zrobiłam tylko piątkę tarczycowa i morfologie, więcej nie robiłam bo nawet nie wiem które zleci? Myślisz ze lekarz potrzebuje historie dotychczasowego leczenia?

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że będzie potrzebować historii żeby wiedzieć jakie badania zlecic .
    Ja do Łodzi do Paśnika

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Ja do Łodzi do Paśnika
    A w której klinice jesteś, masz już zarodek czy czekasz na dobór?

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Ja do Łodzi do Paśnika
    Ja transfer miałam 15 stycznia już z adopcji zarodka. Ale niestety się nie powiódł.

• Sas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki. Nie dalo sie pobrac wymazu endometrium bo miesiaczka sie nie skonczyla, a moja lekarka idzie na urlop wiec tydzien musze jeszcze poczekac. Ale jest inna zagwozdka jak wiecie mam zarodek juz dobrany w czechach, a tu mi dzwonili z PL, ze tez dobrali zarodek :) Jak nie bylo to nie bylo jak sa to dwa i co robic ?

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Czesc laseczki. Nie dalo sie pobrac wymazu endometrium bo miesiaczka sie nie skonczyla, a moja lekarka idzie na urlop wiec tydzien musze jeszcze poczekac. Ale jest inna zagwozdka jak wiecie mam zarodek juz dobrany w czechach, a tu mi dzwonili z PL, ze tez dobrali zarodek :) Jak nie bylo to nie bylo jak sa to dwa i co robic ?
    Zarezerwuj na rok w Polsce, zapytaj czy tak można zrobić?

• Virginia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:

Sas, a zalezy Ci na "pochodzeniu" zarodka? bo jak wczesniej pisalysmy to statystycznie pewnie wieksze szanse sa z zarodkiem z Czech gdzie tworzy sie je od mlodych dawcow niz z zarodkiem w Polsce, ktory jest od par leczacych sie.
    I moze rzeczywiscie mozna zarezerwowac ten zarodek na dluzej bez kosztow?

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:

Statystycznie transfer w Czechach ma większe szanse na powodzenie.

Sas lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:

Ja bym brala w Pl a Czechy zostawila jako kolejna sznse ale zrobisz jak uwazasz ❤️

Nobi lubi tę wiadomość

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    To zależy czy masz daleko do Czech jak u Ciebie sytuacja, masz młodych dawców a tu nie wiadomo od jakich dawców jest zarodek. Przemysl i podejmij słuszną decyzję.

Sas lubi tę wiadomość

• Wiedzmin Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane

Stajemy przed AZ . 3 procedury za nami bez powodzenia. Trudno. Jak nie drzwiami to oknem.

Czy możecie coś podpowiedzieć? Czytam i czytam ale tu jest już tego tyle i macie tyle swoich historii w trakcie że 🥰

Czy są tu osoby które korzystały z AZ w Czechach ? Mogę podpytać?😘

I ogólnie przyjmę każda wiedzę.

Kolejny etap przed nami. Miało być już pięknie a oddalamy się od tego wszystkiego.... I zycko depcze mocno 🥺

Dziękuję wszystkim za pomoc i bo buziaki

Aga1979, kid_aa lubią tę wiadomość

‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ