X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _olinka123 wrote:
    Hej! Czy któraś z Was była przygotowywana do transferu na dipherelinie? Czy od jakiegos konkretnego dnia od zastrzyku zaczyna się przygotowania?
    Ja miałam druga procedurę na dipherline i udana.

_olinka123, Marmis lubią tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _olinka123 wrote:
    Hej! Czy któraś z Was była przygotowywana do transferu na dipherelinie? Czy od jakiegos konkretnego dnia od zastrzyku zaczyna się przygotowania?
    Ja teraz mam w sobote ostatni - 3 zastrzyk i doktor mówiła, ze estrofem zaczynamy ok. 22-23 pażdziernika, czyli jakies 5-6 dni od ostatniego zastrzyku. I ten pierwszy dzień z estrofem to jak pierwsze dzień cyklu. A jak długo będe brała, i kedy transfer - to będzie zależalo od tego jak będzie rosło endometrium i jak bedzie wyglądało., ale pewnie ok. 2 tygodnie. Oby wszystko było ok - bo już się troche stresuje tym wszystkim.

parviflora, _olinka123 lubią tę wiadomość

Marmis
  • _olinka123 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja teraz mam w sobote ostatni - 3 zastrzyk i doktor mówiła, ze estrofem zaczynamy ok. 22-23 pażdziernika, czyli jakies 5-6 dni od ostatniego zastrzyku. I ten pierwszy dzień z estrofem to jak pierwsze dzień cyklu. A jak długo będe brała, i kedy transfer - to będzie zależalo od tego jak będzie rosło endometrium i jak bedzie wyglądało., ale pewnie ok. 2 tygodnie. Oby wszystko było ok - bo już się troche stresuje tym wszystkim.

No ja zastrzyk przyjęłam 02.10, w środę idę do szpitala, w czwartek histero, kolejny zastrzyk wypada 30.10, wiec wychodzi na to ze początkiem listopada będę się przygotowywać do transferu... oby tylko nic w histero nie wyszło :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka jakiś sygnał z reprofit?

• bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😔 wczorajsza punkcja pozwoliła pobrać nam 3 komórki ,2 były ok , lecz dziś telefon od embriloga że niestety hodowla zakończona , nie prawidłowy podział oocytów ,za duża liczba hromosomow z mojej strony ,tak zrozumiałam. Ze względu na niskie amh embriolog powiedziała,że w moim przypadku stymulacje są bez sensu ponieważ mój organizm musi się sporo wysilić 😔 a efektu nie będzie . Powiedziała wprost że albo kd albo az . Dziewczyny proszę polećcie godna klinikę do Az na Śląsku , lub Czechy?
    U nas czas oczekiwania będzie dłuższy ze względu na grupę krwi -.
    😔 Jestem załamana ,liczyłam choć na 1 prawidłowy zarodek 😔 ale nie informację że się nie nadaje 😭

AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil

AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3

Kiry BX brak dużo implantacyjnych

10.20 punkcja 0 ❄️
    07.20 przerwana stymulacja
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
    11.2007 poronienie 6 tydz
    05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Cześć wszystkim 😔 wczorajsza punkcja pozwoliła pobrać nam 3 komórki ,2 były ok , lecz dziś telefon od embriloga że niestety hodowla zakończona , nie prawidłowy podział oocytów ,za duża liczba hromosomow z mojej strony ,tak zrozumiałam. Ze względu na niskie amh embriolog powiedziała,że w moim przypadku stymulacje są bez sensu ponieważ mój organizm musi się sporo wysilić 😔 a efektu nie będzie . Powiedziała wprost że albo kd albo az . Dziewczyny proszę polećcie godna klinikę do Az na Śląsku , lub Czechy?
    😔 Jestem załamana ,liczyłam choć na 1 prawidłowy zarodek 😔 ale nie informację że się nie nadaje 😭
    My wybraliśmy reprofit w Ostrowie. W Polsce jest bardzo mało zarodków do adopcji, w niektórych klinikach 0. Cena z badaniem genetycznym niewiele wyższa niż np za zarodek bez badań w invicta.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Ja tak jak Zocha jestem w Reprofit w Ostravie. Czekam na transfer. Zarodek juz mam zarezerwowany. Gdyby nie zrosty, które wyszły w histeroskopii i adenomioza, transfer byłby we wrześniu. Na zarodek w ogóle nie czekałąm.

Zocha lubi tę wiadomość

Marmis
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja tak jak Zocha jestem w Reprofit w Ostravie. Czekam na transfer. Zarodek juz mam zarezerwowany. Gdyby nie zrosty, które wyszły w histeroskopii i adenomioza, transfer byłby we wrześniu. Na zarodek w ogóle nie czekałąm.
    Jakiego lekarza polecacie w Reprofit ? I jak ceno adopcja wygląda ? Będę wdzięczna za wszystkie informacje .

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Czy do transferu przygotowuje Cię lekarz z tamtej kliniki czy z Polski ?

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Czy do transferu przygotowuje Cię lekarz z tamtej kliniki czy z Polski ?
    W zależności od opcji jaką wybierzesz, ja będę przygotowywana w Polsce przez mojego lekarza a tam jadę tylko na transfer. Cennik masz u nich na stronie.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezia uszy do góry. Ja też ze Śląska , również reprofit. Mnie telewizyte robił Tomas Vrana, jest w porządku. Transfer na sztucznym więc też będę szykować się tutaj, mam gina który zrobi podgląd i jak coś to wypisze co mu podyktuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 12:58

bezia lubi tę wiadomość

• bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Bezia uszy do góry. Ja też ze Śląska , również reprofit. Mnie telewizyte robił Tomas Vrana, jest w porządku. Transfer na sztucznym więc też będę szykować się tutaj, mam gina który zrobi podgląd i jak coś to wypisze co mu podyktuje.
    Dziękuję . Dziś jest okropny dzień 😔 po prostu nie byłam przygotowana na takie wiadomości. Jesteśmy od czerwca zapisani w invimedzie ale nie zapowiada się że znajdą zarodek w najbliższym czasie.

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka cisza , już nie śpię po nocach. Miałam do Ciebie pisać czy masz jakieś wieści od Reprofit ale widzę że też cisza.

• Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia czy to było twoje pierwsze podejście ?

• parviflora Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Dziękuję . Dziś jest okropny dzień 😔 po prostu nie byłam przygotowana na takie wiadomości. Jesteśmy od czerwca zapisani w invimedzie ale nie zapowiada się że znajdą zarodek w najbliższym czasie.
    Bezia, a w jakim mieście jesteś w Invimedzie?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Bezia, a w jakim mieście jesteś w Invimedzie?
    Katowice 😔

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśkaaaa wrote:
    Basia czy to było twoje pierwsze podejście ?
    2 podejście 😖 pierwsza stymulacja przerwana ,ponieważ pęcherzyki nie rosły . Teraz było o niebo lepiej ,mimo tylko 3 pęcherzyków estradiol w piątek 950 ,punkcja wczoraj 😔 a dziś po 24 godz od punkcji telefon ... Nie spodziewałam się ,że tak szybko odpadną .

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Jakiego lekarza polecacie w Reprofit ? I jak ceno adopcja wygląda ? Będę wdzięczna za wszystkie informacje .
    Lekarza nie znam. Mialam jedna wizyte online. Wsztstkie przygotowania robie w Polsce. Do nich jade na sam transfer. A cena- ja biore zarodek.przebadany i koszt ok. 2000 euro. Aktualny cennik na ich stronie masz.

bezia lubi tę wiadomość

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka no właśnie też nie. I miałam pisać tego maila a tu się okazało że mogę dostać lepszą pracę...w listopadzie będzie rekrutacja i mam szanse ale to mi Czechy wstrzyma, stąd tak nie cisnę teraz. Ale skoro Ty też nie masz wieści to okej, czyli to normalne a nie że mnie odrzucili;)

• Zocha Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Kaśka no właśnie też nie. I miałam pisać tego maila a tu się okazało że mogę dostać lepszą pracę...w listopadzie będzie rekrutacja i mam szanse ale to mi Czechy wstrzyma, stąd tak nie cisnę teraz. Ale skoro Ty też nie masz wieści to okej, czyli to normalne a nie że mnie odrzucili;)
    To u mnie podobnie, spotkanie on line miałam z panią doktor i czekam na zarodek. Ja nie cisnę mocno z terminem, bo sama zdecydowałam, że chcę zacząć nie od najbliższego cyklu a od następnego. Na razie mam plan chodzić co tydzień na akupunkturę przez miesiąc a na koniec 2x w tygodniu.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ