adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_olinka123 wrote:Hej! Czy któraś z Was była przygotowywana do transferu na dipherelinie? Czy od jakiegos konkretnego dnia od zastrzyku zaczyna się przygotowania?
_olinka123, Marmis lubią tę wiadomość
-
_olinka123 wrote:Hej! Czy któraś z Was była przygotowywana do transferu na dipherelinie? Czy od jakiegos konkretnego dnia od zastrzyku zaczyna się przygotowania?
parviflora, _olinka123 lubią tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Ja teraz mam w sobote ostatni - 3 zastrzyk i doktor mówiła, ze estrofem zaczynamy ok. 22-23 pażdziernika, czyli jakies 5-6 dni od ostatniego zastrzyku. I ten pierwszy dzień z estrofem to jak pierwsze dzień cyklu. A jak długo będe brała, i kedy transfer - to będzie zależalo od tego jak będzie rosło endometrium i jak bedzie wyglądało., ale pewnie ok. 2 tygodnie. Oby wszystko było ok - bo już się troche stresuje tym wszystkim.
No ja zastrzyk przyjęłam 02.10, w środę idę do szpitala, w czwartek histero, kolejny zastrzyk wypada 30.10, wiec wychodzi na to ze początkiem listopada będę się przygotowywać do transferu... oby tylko nic w histero nie wyszło -
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim 😔 wczorajsza punkcja pozwoliła pobrać nam 3 komórki ,2 były ok , lecz dziś telefon od embriloga że niestety hodowla zakończona , nie prawidłowy podział oocytów ,za duża liczba hromosomow z mojej strony ,tak zrozumiałam. Ze względu na niskie amh embriolog powiedziała,że w moim przypadku stymulacje są bez sensu ponieważ mój organizm musi się sporo wysilić 😔 a efektu nie będzie . Powiedziała wprost że albo kd albo az . Dziewczyny proszę polećcie godna klinikę do Az na Śląsku , lub Czechy?
U nas czas oczekiwania będzie dłuższy ze względu na grupę krwi -.
😔 Jestem załamana ,liczyłam choć na 1 prawidłowy zarodek 😔 ale nie informację że się nie nadaje 😭AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3
Kiry BX brak dużo implantacyjnych
10.20 punkcja 0 ❄️
07.20 przerwana stymulacja
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
11.2007 poronienie 6 tydz
05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢 -
bezia wrote:Cześć wszystkim 😔 wczorajsza punkcja pozwoliła pobrać nam 3 komórki ,2 były ok , lecz dziś telefon od embriloga że niestety hodowla zakończona , nie prawidłowy podział oocytów ,za duża liczba hromosomow z mojej strony ,tak zrozumiałam. Ze względu na niskie amh embriolog powiedziała,że w moim przypadku stymulacje są bez sensu ponieważ mój organizm musi się sporo wysilić 😔 a efektu nie będzie . Powiedziała wprost że albo kd albo az . Dziewczyny proszę polećcie godna klinikę do Az na Śląsku , lub Czechy?
😔 Jestem załamana ,liczyłam choć na 1 prawidłowy zarodek 😔 ale nie informację że się nie nadaje 😭 -
bezia wrote:Cześć wszystkim 😔 wczorajsza punkcja pozwoliła pobrać nam 3 komórki ,2 były ok , lecz dziś telefon od embriloga że niestety hodowla zakończona , nie prawidłowy podział oocytów ,za duża liczba hromosomow z mojej strony ,tak zrozumiałam. Ze względu na niskie amh embriolog powiedziała,że w moim przypadku stymulacje są bez sensu ponieważ mój organizm musi się sporo wysilić 😔 a efektu nie będzie . Powiedziała wprost że albo kd albo az . Dziewczyny proszę polećcie godna klinikę do Az na Śląsku , lub Czechy?
😔 Jestem załamana ,liczyłam choć na 1 prawidłowy zarodek 😔 ale nie informację że się nie nadaje 😭Zocha lubi tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Ja tak jak Zocha jestem w Reprofit w Ostravie. Czekam na transfer. Zarodek juz mam zarezerwowany. Gdyby nie zrosty, które wyszły w histeroskopii i adenomioza, transfer byłby we wrześniu. Na zarodek w ogóle nie czekałąm.AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
10.20 punkcja 0 ❄️
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
Marmis wrote:Ja tak jak Zocha jestem w Reprofit w Ostravie. Czekam na transfer. Zarodek juz mam zarezerwowany. Gdyby nie zrosty, które wyszły w histeroskopii i adenomioza, transfer byłby we wrześniu. Na zarodek w ogóle nie czekałąm.AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
10.20 punkcja 0 ❄️
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
bezia wrote:Czy do transferu przygotowuje Cię lekarz z tamtej kliniki czy z Polski ?
-
nick nieaktualnyBezia uszy do góry. Ja też ze Śląska , również reprofit. Mnie telewizyte robił Tomas Vrana, jest w porządku. Transfer na sztucznym więc też będę szykować się tutaj, mam gina który zrobi podgląd i jak coś to wypisze co mu podyktuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 12:58
bezia lubi tę wiadomość
-
Amilka wrote:Bezia uszy do góry. Ja też ze Śląska , również reprofit. Mnie telewizyte robił Tomas Vrana, jest w porządku. Transfer na sztucznym więc też będę szykować się tutaj, mam gina który zrobi podgląd i jak coś to wypisze co mu podyktuje.
AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
10.20 punkcja 0 ❄️
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
bezia wrote:Dziękuję . Dziś jest okropny dzień 😔 po prostu nie byłam przygotowana na takie wiadomości. Jesteśmy od czerwca zapisani w invimedzie ale nie zapowiada się że znajdą zarodek w najbliższym czasie.Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
parviflora wrote:Bezia, a w jakim mieście jesteś w Invimedzie?AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
10.20 punkcja 0 ❄️
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
Kaśkaaaa wrote:Basia czy to było twoje pierwsze podejście ?AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
10.20 punkcja 0 ❄️
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
bezia wrote:Jakiego lekarza polecacie w Reprofit ? I jak ceno adopcja wygląda ? Będę wdzięczna za wszystkie informacje .
bezia lubi tę wiadomość
Marmis -
nick nieaktualnyKaśka no właśnie też nie. I miałam pisać tego maila a tu się okazało że mogę dostać lepszą pracę...w listopadzie będzie rekrutacja i mam szanse ale to mi Czechy wstrzyma, stąd tak nie cisnę teraz. Ale skoro Ty też nie masz wieści to okej, czyli to normalne a nie że mnie odrzucili;)
-
Amilka wrote:Kaśka no właśnie też nie. I miałam pisać tego maila a tu się okazało że mogę dostać lepszą pracę...w listopadzie będzie rekrutacja i mam szanse ale to mi Czechy wstrzyma, stąd tak nie cisnę teraz. Ale skoro Ty też nie masz wieści to okej, czyli to normalne a nie że mnie odrzucili;)