X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _olinka123 wrote:
    Hej! Czy któraś z Was była przygotowywana do transferu na dipherelinie? Czy od jakiegos konkretnego dnia od zastrzyku zaczyna się przygotowania?
    Ja miałam druga procedurę na dipherline i udana.

_olinka123, Marmis lubią tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _olinka123 wrote:
    Hej! Czy któraś z Was była przygotowywana do transferu na dipherelinie? Czy od jakiegos konkretnego dnia od zastrzyku zaczyna się przygotowania?
    Ja teraz mam w sobote ostatni - 3 zastrzyk i doktor mówiła, ze estrofem zaczynamy ok. 22-23 pażdziernika, czyli jakies 5-6 dni od ostatniego zastrzyku. I ten pierwszy dzień z estrofem to jak pierwsze dzień cyklu. A jak długo będe brała, i kedy transfer - to będzie zależalo od tego jak będzie rosło endometrium i jak bedzie wyglądało., ale pewnie ok. 2 tygodnie. Oby wszystko było ok - bo już się troche stresuje tym wszystkim.

parviflora, _olinka123 lubią tę wiadomość

Marmis
  • _olinka123 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja teraz mam w sobote ostatni - 3 zastrzyk i doktor mówiła, ze estrofem zaczynamy ok. 22-23 pażdziernika, czyli jakies 5-6 dni od ostatniego zastrzyku. I ten pierwszy dzień z estrofem to jak pierwsze dzień cyklu. A jak długo będe brała, i kedy transfer - to będzie zależalo od tego jak będzie rosło endometrium i jak bedzie wyglądało., ale pewnie ok. 2 tygodnie. Oby wszystko było ok - bo już się troche stresuje tym wszystkim.

No ja zastrzyk przyjęłam 02.10, w środę idę do szpitala, w czwartek histero, kolejny zastrzyk wypada 30.10, wiec wychodzi na to ze początkiem listopada będę się przygotowywać do transferu... oby tylko nic w histero nie wyszło :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka jakiś sygnał z reprofit?

• bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😔 wczorajsza punkcja pozwoliła pobrać nam 3 komórki ,2 były ok , lecz dziś telefon od embriloga że niestety hodowla zakończona , nie prawidłowy podział oocytów ,za duża liczba hromosomow z mojej strony ,tak zrozumiałam. Ze względu na niskie amh embriolog powiedziała,że w moim przypadku stymulacje są bez sensu ponieważ mój organizm musi się sporo wysilić 😔 a efektu nie będzie . Powiedziała wprost że albo kd albo az . Dziewczyny proszę polećcie godna klinikę do Az na Śląsku , lub Czechy?
    U nas czas oczekiwania będzie dłuższy ze względu na grupę krwi -.
    😔 Jestem załamana ,liczyłam choć na 1 prawidłowy zarodek 😔 ale nie informację że się nie nadaje 😭

AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil

AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3

Kiry BX brak dużo implantacyjnych

10.20 punkcja 0 ❄️
    07.20 przerwana stymulacja
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
    11.2007 poronienie 6 tydz
    05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Cześć wszystkim 😔 wczorajsza punkcja pozwoliła pobrać nam 3 komórki ,2 były ok , lecz dziś telefon od embriloga że niestety hodowla zakończona , nie prawidłowy podział oocytów ,za duża liczba hromosomow z mojej strony ,tak zrozumiałam. Ze względu na niskie amh embriolog powiedziała,że w moim przypadku stymulacje są bez sensu ponieważ mój organizm musi się sporo wysilić 😔 a efektu nie będzie . Powiedziała wprost że albo kd albo az . Dziewczyny proszę polećcie godna klinikę do Az na Śląsku , lub Czechy?
    😔 Jestem załamana ,liczyłam choć na 1 prawidłowy zarodek 😔 ale nie informację że się nie nadaje 😭
    My wybraliśmy reprofit w Ostrowie. W Polsce jest bardzo mało zarodków do adopcji, w niektórych klinikach 0. Cena z badaniem genetycznym niewiele wyższa niż np za zarodek bez badań w invicta.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Ja tak jak Zocha jestem w Reprofit w Ostravie. Czekam na transfer. Zarodek juz mam zarezerwowany. Gdyby nie zrosty, które wyszły w histeroskopii i adenomioza, transfer byłby we wrześniu. Na zarodek w ogóle nie czekałąm.

Zocha lubi tę wiadomość

Marmis
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja tak jak Zocha jestem w Reprofit w Ostravie. Czekam na transfer. Zarodek juz mam zarezerwowany. Gdyby nie zrosty, które wyszły w histeroskopii i adenomioza, transfer byłby we wrześniu. Na zarodek w ogóle nie czekałąm.
    Jakiego lekarza polecacie w Reprofit ? I jak ceno adopcja wygląda ? Będę wdzięczna za wszystkie informacje .

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Czy do transferu przygotowuje Cię lekarz z tamtej kliniki czy z Polski ?

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Czy do transferu przygotowuje Cię lekarz z tamtej kliniki czy z Polski ?
    W zależności od opcji jaką wybierzesz, ja będę przygotowywana w Polsce przez mojego lekarza a tam jadę tylko na transfer. Cennik masz u nich na stronie.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezia uszy do góry. Ja też ze Śląska , również reprofit. Mnie telewizyte robił Tomas Vrana, jest w porządku. Transfer na sztucznym więc też będę szykować się tutaj, mam gina który zrobi podgląd i jak coś to wypisze co mu podyktuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 12:58

bezia lubi tę wiadomość

• bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Bezia uszy do góry. Ja też ze Śląska , również reprofit. Mnie telewizyte robił Tomas Vrana, jest w porządku. Transfer na sztucznym więc też będę szykować się tutaj, mam gina który zrobi podgląd i jak coś to wypisze co mu podyktuje.
    Dziękuję . Dziś jest okropny dzień 😔 po prostu nie byłam przygotowana na takie wiadomości. Jesteśmy od czerwca zapisani w invimedzie ale nie zapowiada się że znajdą zarodek w najbliższym czasie.

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka cisza , już nie śpię po nocach. Miałam do Ciebie pisać czy masz jakieś wieści od Reprofit ale widzę że też cisza.

• Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia czy to było twoje pierwsze podejście ?

• parviflora Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Dziękuję . Dziś jest okropny dzień 😔 po prostu nie byłam przygotowana na takie wiadomości. Jesteśmy od czerwca zapisani w invimedzie ale nie zapowiada się że znajdą zarodek w najbliższym czasie.
    Bezia, a w jakim mieście jesteś w Invimedzie?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Bezia, a w jakim mieście jesteś w Invimedzie?
    Katowice 😔

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • bezia Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśkaaaa wrote:
    Basia czy to było twoje pierwsze podejście ?
    2 podejście 😖 pierwsza stymulacja przerwana ,ponieważ pęcherzyki nie rosły . Teraz było o niebo lepiej ,mimo tylko 3 pęcherzyków estradiol w piątek 950 ,punkcja wczoraj 😔 a dziś po 24 godz od punkcji telefon ... Nie spodziewałam się ,że tak szybko odpadną .

10.20 punkcja 0 ❄️
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Jakiego lekarza polecacie w Reprofit ? I jak ceno adopcja wygląda ? Będę wdzięczna za wszystkie informacje .
    Lekarza nie znam. Mialam jedna wizyte online. Wsztstkie przygotowania robie w Polsce. Do nich jade na sam transfer. A cena- ja biore zarodek.przebadany i koszt ok. 2000 euro. Aktualny cennik na ich stronie masz.

bezia lubi tę wiadomość

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka no właśnie też nie. I miałam pisać tego maila a tu się okazało że mogę dostać lepszą pracę...w listopadzie będzie rekrutacja i mam szanse ale to mi Czechy wstrzyma, stąd tak nie cisnę teraz. Ale skoro Ty też nie masz wieści to okej, czyli to normalne a nie że mnie odrzucili;)

• Zocha Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Kaśka no właśnie też nie. I miałam pisać tego maila a tu się okazało że mogę dostać lepszą pracę...w listopadzie będzie rekrutacja i mam szanse ale to mi Czechy wstrzyma, stąd tak nie cisnę teraz. Ale skoro Ty też nie masz wieści to okej, czyli to normalne a nie że mnie odrzucili;)
    To u mnie podobnie, spotkanie on line miałam z panią doktor i czekam na zarodek. Ja nie cisnę mocno z terminem, bo sama zdecydowałam, że chcę zacząć nie od najbliższego cyklu a od następnego. Na razie mam plan chodzić co tydzień na akupunkturę przez miesiąc a na koniec 2x w tygodniu.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ