adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Virginia ,Kasia jak samopoczucie?
Ja już po transferze- 23.10 mam betę także czekam😉Marmis, Amilka, Maggi, parviflora, Frendek, Virginia, _olinka123 lubią tę wiadomość
-
One wrote:Sywi, kciuki🍀jaki zarodek transferowałaś?
Dobrze mi się wydaje, ze to Ty masz córeczkę dzięki wizycie u immunologa?
Jeśli tak to ile czekałaś na wizyte i z jakimi badaniami pojechałaś? Byłaś w Łodzi prawda? U dr Wilczyńskiego? Z góry dziękuję za odpowiedzi😉😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 10:17
Virginia, Marmis lubią tę wiadomość
-
Sywi wrote:Blastocystę 4.1.1😊
Dobrze mi się wydaje, ze to Ty masz córeczkę dzięki wizycie u immunologa?
Jeśli tak to ile czekałaś na wizyte i z jakimi badaniami pojechałaś? Byłaś w Łodzi prawda? U dr Wilczyńskiego? Z góry dziękuję za odpowiedzi😉😘
On jest prof, to dla innych bo pomyłka by go zabolała🤪wybrałam go także z racji zamieszkania, mam go pod nosem. I świetnie się złożyło bo to świetny specjalista. Najpierw diagnozował mnie pod kątem nieudanych transferów jeszcze kiedy korzystałam z Kd, później po utracie pierwszej ciąży. Gdy podchodziłam do Az zmienił mi leki, wtedy urodziła się moja córka. Po ostatniej utraconej przygotowuje mnie do et.
Z badań- przeciwciała Ana, APA, Nk, test CBA z oceną cytokin th1 do th2. Później po pierwszym poronieniu mutacje, homocysteinę, białka. Niewiele, ale on w ogóle nie kmini za bardzo. Nie myśl o tym, czekamy na Twoją betę🍀❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 13:57
18’córka❤️ -
One wrote:Tak, ja byłam u Wilka, bardzo go polecam. Mam jednak nadzieję, że Tobie nie będzie potrzebny z tak piękną blastocystą🍀🍀🍀mocno trzymam✊️✊️
On jest prof, to dla innych bo pomyłka by go zabolała🤪wybrałam go także z racji zamieszkania, mam go pod nosem. I świetnie się złożyło bo to świetny specjalista. Najpierw diagnozował mnie pod kątem nieudanych transferów jeszcze kiedy korzystałam z Kd, później po utracie pierwszej ciąży. Gdy podchodziłam do Az zmienił mi leki, wtedy urodziła się moja córka. Po ostatniej utraconej przygotowuje mnie do et.
Z badań- przeciwciała Ana, APA, Nk, test CBA z oceną cytokin th1 do th2. Później po pierwszym poronieniu mutacje, homocysteinę, białka. Niewiele, ale on w ogóle nie kmini za bardzo. Nie myśl o tym, czekamy na Twoją betę🍀❤️
Jakie mniej więcej są koszta tych badan?(bez mutacji , homocysteiny, białek bo to już mam) i jak długo czeka się do profesora(😁) na wizytę?
Co się u Ciebie okazało problemem? Dziękuję Ci za odpowiedź😍 -
Sywi wrote:Wiem wiem, też liczę na to, że tym razem się uda😊❤ ale robie sobie plan awaryjny jakby jednak nie.
Jakie mniej więcej są koszta tych badan?(bez mutacji , homocysteiny, białek bo to już mam) i jak długo czeka się do profesora(😁) na wizytę?
Co się u Ciebie okazało problemem? Dziękuję Ci za odpowiedź😍
Kolejny et dłużej Encorton ale znów covid szaleje i nie wiem jak to ogarnąć. Nie wiem czy dojdzie do et w ogóle bo wir zamyka powoli wszystko więc myślę, że mogą zamknąć kliniki na transfery i punkcje.18’córka❤️ -
One wrote:W pierwszej diagnozie- zawyżone cytokiny pro zapalne. Od razu kolejny et- ciąża, ale na krótko bo, jak się później okazało, słaby zarodek. Z badań po jej utracie wyszła mutacja mthfr, ale nie mogła mieć wpływu na to wcześniejsze zdarzenie. Później udany az-dobrze dobrane leki i fajny zarodek, z którego mam córkę. Ostatnio- najpewniej za szybko odstawiony Encorton, z uwagi na covid. To trochę jego teoria, bo wiadomo, nie do końca, oraz moja.
Kolejny et dłużej Encorton ale znów covid szaleje i nie wiem jak to ogarnąć. Nie wiem czy dojdzie do et w ogóle bo wir zamyka powoli wszystko więc myślę, że mogą zamknąć kliniki na transfery i punkcje.
A jakiej klasy był zarodeczek z którego jest Twoja córeczka? -
Sywi - trzymam kciuki. Blastka jest piekna
Ja sie mniej udzielam, bo poczatek ciazy jest dla mnie ciezki. Mam caly czas mdlosci i najlpiej jest mi w pozycji lezacej. Jestem tez bardzo slaba. Dojscie do kuchni w niektore dni staje sie wyzwaniem. Na szczescie sa tez ciut lepsze dni gdy moge siedziec i nawet cos zjesc co nie jest slonym krakersem
Jutro bedzie 9 tydzien Kolejna wizyta u ginka 27 paz.Sywi, _olinka123, parviflora, ElfiaKsiężniczka, Maggi lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Virginia wrote:Sywi - trzymam kciuki. Blastka jest piekna
Ja sie mniej udzielam, bo poczatek ciazy jest dla mnie ciezki. Mam caly czas mdlosci i najlpiej jest mi w pozycji lezacej. Jestem tez bardzo slaba. Dojscie do kuchni w niektore dni staje sie wyzwaniem. Na szczescie sa tez ciut lepsze dni gdy moge siedziec i nawet cos zjesc co nie jest slonym krakersem
Jutro bedzie 9 tydzien Kolejna wizyta u ginka 27 paz.
Ale podejrzewam, że wszystko jesteś w stanie przeżyć- kobietki są silne!😉Virginia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzieje się; dostałam maila z Ostrawy z propozycją zarodka. Na razie mi wysłali tylko dane fenotypowe i wszystko się zgadza. Obydwoje dawcy ok. 20 lat.
ElfiaKsiężniczka, Maggi, Pola84, parviflora, Sywi, One, Marmis, Zuza6, Virginia lubią tę wiadomość
-
Zocha wrote:Dziewczyny, dzieje się; dostałam maila z Ostrawy z propozycją zarodka. Na razie mi wysłali tylko dane fenotypowe i wszystko się zgadza. Obydwoje dawcy ok. 20 lat.Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
One wrote:Myślę, że jest to realne...
Córka moja jest z 4.1.1.
🍀‼️
Dzisiaj mnie kłuje jakby z prawej strony- nie wiem czy to dobrze czy nie, ale coś tan sie ewidentnie dzieje.
Nie pamiętam jak to bylo przy poprzednich transferach...One lubi tę wiadomość
-
Zocha wrote:Dziewczyny, dzieje się; dostałam maila z Ostrawy z propozycją zarodka. Na razie mi wysłali tylko dane fenotypowe i wszystko się zgadza. Obydwoje dawcy ok. 20 lat.AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3
Kiry BX brak dużo implantacyjnych
10.20 punkcja 0 ❄️
07.20 przerwana stymulacja
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
11.2007 poronienie 6 tydz
05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢 -
Virginia wrote:Sywi - trzymam kciuki. Blastka jest piekna
Jutro bedzie 9 tydzien Kolejna wizyta u ginka 27 paz.Virginia lubi tę wiadomość
Marmis -
Zocha wrote:Dziewczyny, dzieje się; dostałam maila z Ostrawy z propozycją zarodka. Na razie mi wysłali tylko dane fenotypowe i wszystko się zgadza. Obydwoje dawcy ok. 20 lat.
Zocha lubi tę wiadomość
Marmis -
Mam odpowiedź, blastocyta wychodząca z otoczki. Według ich nomenklatury jest to klasa 1. Miałam rozmowę z panią doktor Rokosowa, ktoś pytał powyżej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 10:58
Marmis, Virginia, Zuza6 lubią tę wiadomość