X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Sas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    Bardzo się denerwuję bo dzisiaj mam brązowe plamienie, przez cały dzień. Wiem, że brązowe jest bezpieczne podobno, ale miałam dwa dni temu pulsacyjny ból jak na okres przez chyba trzy godziny, a dzisiaj ból w dole brzucha po lewej, dość silny. I do tego zupełnie przestały mnie boleć piersi, a bolały mnie bardzo 😞
    Betę zrobiłam dzisiaj, 16 dpt 7603, bardzo ok. Czy może przy takiej becie dziać się coś złego? 🙄
    Na usg trzy dni temu był pęcherzyk już widoczny...

Stres tu nic nie pomoze a w pierwszych 2 miesiacach takie plamienia sa normalne wiem ze one stresuja ale trzeba byc dobrej mysli. Co najwyzej lekarz moze zwiekszyc progesteron moze mu napisz albo zadzwon.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    Bardzo się denerwuję bo dzisiaj mam brązowe plamienie, przez cały dzień. Wiem, że brązowe jest bezpieczne podobno, ale miałam dwa dni temu pulsacyjny ból jak na okres przez chyba trzy godziny, a dzisiaj ból w dole brzucha po lewej, dość silny. I do tego zupełnie przestały mnie boleć piersi, a bolały mnie bardzo 😞
    Betę zrobiłam dzisiaj, 16 dpt 7603, bardzo ok. Czy może przy takiej becie dziać się coś złego? 🙄
    Na usg trzy dni temu był pęcherzyk już widoczny...
    A bierzesz heparynę i acard? Jeśli tak jakie dawki? Może to być od tego. Kiedy masz USG serduszkowe ?

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety USG serduszkowe zaplanowane dopiero za 10 dni... Heparyny ani acardu nie przyjmuję. A progesteron mam 14,28 🙄 przed przyjęciem leków, i 35 po trzech godzinach pd przyjęcia leków, tak Czechy kazały zbadać. I zarówno lekarz w Pl jak i oni uznali że jest ok....
    Ale przyjmuję dwa zastrzyki Prolutexu, i Cyclogest 2x, to dużo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 08:18

• Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepłodna04 wrote:
    Udało mi się w końcu uzupełnić stopkę 🙂 rozumiem, że jeśli teraz zmieniłabym klinikę na inną, to potem mogę zmienić ją jeszcze raz? W sumie i tak zostały nam tylko 3 próby
    Tak, w ciągu całego programu można się przenieść dwa razy. Czyli można być max w trzech klinikach

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    No niestety USG serduszkowe zaplanowane dopiero za 10 dni... Heparyny ani acardu nie przyjmuję. A progesteron mam 14,28 🙄 przed przyjęciem leków, i 35 po trzech godzinach pd przyjęcia leków, tak Czechy kazały zbadać. I zarówno lekarz w Pl jak i oni uznali że jest ok....
    Ale przyjmuję dwa zastrzyki Prolutexu, i Cyclogest 2x, to dużo...
    Nie za wysoki ten progesteron. Nie masz coś żeby dolozyc?. Też jestem w Czechach. Zamiast prolutex mam agolutin co drugi dzień, reszta jak u Ciebie. Ale dołożyłam sobie w południe najpierw 2x a teraz 1x utrogestan. I przed lekami trzyma się 30-50.

Aster_81 lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Nie za wysoki ten progesteron. Nie masz coś żeby dolozyc?. Też jestem w Czechach. Zamiast prolutex mam agolutin co drugi dzień, reszta jak u Ciebie. Ale dołożyłam sobie w południe najpierw 2x a teraz 1x utrogestan. I przed lekami trzyma się 30-50.
    Chyba tak zrobię. Przy pierwszym transferze w Polsce miałam 3x Cyclogest, a teraz 2x, więc dołoże jeden. Zastanawia mnie czy estrofem też ma znaczenie, bo wtedy dawali mi 5 dziennie a teraz mam tylko 3. Czy nie musi być jakiejś korelacji między estrofemem a progesteronem. Dlatego nie chciałam nic robić na własną rękę ale dłużej nie wytrzymam nerwowo

• Sas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    Chyba tak zrobię. Przy pierwszym transferze w Polsce miałam 3x Cyclogest, a teraz 2x, więc dołoże jeden. Zastanawia mnie czy estrofem też ma znaczenie, bo wtedy dawali mi 5 dziennie a teraz mam tylko 3. Czy nie musi być jakiejś korelacji między estrofemem a progesteronem. Dlatego nie chciałam nic robić na własną rękę ale dłużej nie wytrzymam nerwowo
    Estrofem jest na rozrost endometrium ja sama bym go nie dodawala bo zarodek juz sie zagniezdzil.

• Mmagda Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest tu ktoś z Rzeszowa i mogłyby polecić lekarza który poprowadzi transfer AZ w Czechach chodzi mi głównie o USG i leki bo odkąd nie ma doktora P w Tarnowie to jest z tym problem?

• Virginia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:

Aster, Estrofenu nie zmieniaj, bo to jest na endometrium. A caly progresteron nie wychodzi we krwi. Wydaje mi sie, ze dobrze jestes oblozona. U mnie w klinice wszystkim daja progresteron dopochwowo rano i wieczorem i co 3 dzien zastrzyk. Przy takich dawkach nawet nie sprawdzali jego poziomu, bo zakladali, ze jest bardzo wysoki.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Kulam.ale mega mi juz ciezko !!!
    I zauwazylam, ze od dwoch dni mam wieczorem wyzsze cisnienie ok. 135/90, a do tej pory mialam idealne czy ktoras z was miala.tak na koncowce ?

Sas, zacznij mierzyc cisnienie rano i wieczorem i jezeli zacznie przekraczac 140 to marsz do lekarza.
    Ja mialam preeclamsia (stan przedrzucawkowy), ktory wlasnie objawia sie wysokim cisnieniem. Moze sie pojawic w ciazy i tez w pologu.
    To jest niebezpieczne dla Ciebie i dla malucha jezeli cisnienie jest bardzo wysokie. U Ciebie jeszcze jestes w normie, ale jak widzisz zmiany to monitoruj to.

Sas lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Aster, Estrofenu nie zmieniaj, bo to jest na endometrium. A caly progresteron nie wychodzi we krwi. Wydaje mi sie, ze dobrze jestes oblozona. U mnie w klinice wszystkim daja progresteron dopochwowo rano i wieczorem i co 3 dzien zastrzyk. Przy takich dawkach nawet nie sprawdzali jego poziomu, bo zakladali, ze jest bardzo wysoki.
    Dołożyłam dzisiaj jeden Cyclogest w środku dnia, tak jak miałam przepisane przy poprzednim transferze. Raczej nie przedawkuję.

Virginia, gonia729 lubią tę wiadomość

• Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Dziewczyny czy jest tu ktoś z Rzeszowa i mogłyby polecić lekarza który poprowadzi transfer AZ w Czechach chodzi mi głównie o USG i leki bo odkąd nie ma doktora P w Tarnowie to jest z tym problem?
    Też miałam ten sam kłopot. W Tarnowie jest doktor L w zastępstwie za P. Nie ma na pewno takiego doświadczenia jak P, ale jest to jakieś wyjście. Nie mogłam do niej chodzić bo akurat była na urlopie. Nie jestem z Rzeszowa ale u siebie szukałam w gabinetach zajmujących się niepłodnością i prowadzeniem ciąży.I to był dobry trop, część tych lekarzy pracuje też w klinikach

• Mmagda Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    Też miałam ten sam kłopot. W Tarnowie jest doktor L w zastępstwie za P. Nie ma na pewno takiego doświadczenia jak P, ale jest to jakieś wyjście. Nie mogłam do niej chodzić bo akurat była na urlopie. Nie jestem z Rzeszowa ale u siebie szukałam w gabinetach zajmujących się niepłodnością i prowadzeniem ciąży.I to był dobry trop, część tych lekarzy pracuje też w klinikach
    Do dr.L chodzę cały czas w sierpniu robiła mi transfer ale jeszcze przygotował mnie do niego doktor.P.Szukam kogoś bliżej miejsca zamieszkania i bardziej dostępnego.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster robisz jeszcze betę ?

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Aster robisz jeszcze betę ?
    Gonia dobrze rozumiem, że jesteś po transferze i pozytywny wynik 🤩? Reprofit?

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gonia dobrze rozumiem, że jesteś po transferze i pozytywny wynik 🤩? Reprofit?
    Tak. 🙂 Na razie pozytywny, ale się nie chwalę bo się boję, już dwa razy tak miałam a potem było wielkie rozczarowanie.

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Tak. 🙂 Na razie pozytywny, ale się nie chwalę bo się boję, już dwa razy tak miałam a potem było wielkie rozczarowanie.
    Kiedy wizyta? Brałaś immunoglobuliny? Będę trzymać kciuki!

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kiedy wizyta? Brałaś immunoglobuliny? Będę trzymać kciuki!
    Nie brałam immunoglobuliny bo zrobiłam ponownie allo i wyszło że mam dobre. Biorę z immuno tylko accofil i encorton. Wizyta we czwartek, dziś jeszcze betę zrobiłam 🙃

monester lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Nie brałam immunoglobuliny bo zrobiłam ponownie allo i wyszło że mam dobre. Biorę z immuno tylko accofil i encorton. Wizyta we czwartek, dziś jeszcze betę zrobiłam 🙃
    Tak pytam bo się okaże że kluczem do sukcesu jest ten właściwy zarodek po prostu a nie inne czynniki. Ja trzymam kciuki mocno ! ♥️

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak pytam bo się okaże że kluczem do sukcesu jest ten właściwy zarodek po prostu a nie inne czynniki. Ja trzymam kciuki mocno ! ♥️
    Oj mam nadzieję że tak właśnie będzie 🙂
    Tym razem zarodek nie byl badany, ostatnio był badany z accofilem, immunoglobulinami intralipidem i beta nawet nie drgnęła

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ