WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Sas Autorytet

Wysłany: 10 maja, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcikowa wrote:
    Oj, ta druga ciąża, to koszmar. Wczoraj już byłam wykończona i pierwszy raz nie dałam rady, tylko dzwoniłam do męża, żeby zwolnił się z pracy i przyjechał do domu, bo nie byłam w stanie zająć się synkiem. Bolał mnie brzuch, było mi słabo, niskie ciśnienie, a puls ponad 120, do tego okropne wymioty. I cała ciąża taka. Wczoraj powiedziałam, że nienawidzę tej ciąży, bo przez te dolegliwości nie mogę się nią nawet w najmniejszym stopniu cieszyć. Nie było opcji na chodzenie po sklepach, buszowania w ubrankach itp. Wszystko mąż, sąsiadka lub internet. Wymioty mnie zabijają, bo są tak intensywne, że aż zwieracze nie wytrzymują i po prostu sikam pod siebie z bólu żołądka i tego targania. Już mi nawet mama powiedziała, że jak zawsze wszystko obracam w żart i nigdy się nie skarżę, to widać, że teraz jest źle i że mam dość.
    Sa tabletki na wymioty ja mialam przepisane ale nie pamietam nazwy sprobuj zapytac swojej lekarki ?

• Sas Autorytet

Wysłany: 10 maja, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam w necie Xonvea sie nazywaja te tabletki. Mnie pomogly tez mnie targalo strasznie.

• Torcikowa Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Sa tabletki na wymioty ja mialam przepisane ale nie pamietam nazwy sprobuj zapytac swojej lekarki ?

Na wymioty to ja zaczynałam od Xonvea, później Bonjesta, następnie był Zofran, w połowie II trymestru znowu wróciłam do Bonjesta, a teraz znowu Xonvea. Nie bardzo na mnie działały te leki. Najbardziej skuteczny był Zofran, teraz na końcu ta Xonvea dawała radę i całkowicie hamowała wymioty, ale znowu coś się popsuło i wymiotuję. Jednak na lekach to tak max 3 razy dziennie, a bez tabletek, to było dwie doby rzygania i szpital, bo odwodnienie.

preg.png

event.png

On: '90
    Ona: '91
    20.12.2019r. - AID
    02.01.2020r. betaHCG >2.3😢
    17.08.2021 - start IVF z nasieniem dawcy (krótki protokół)
    20.08.2021 - punkcja.
    Pobrano 7 komórek, zapłodniono 6, mamy 5 zapłodnionych. 🤞🤞
    02.09.2021 - transfer blastki 3AB 🍀
    Nie mamy żadnej śnieżynki.😞
    6dpt. - test pozytywny
    25dpt. - mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀❤
    30.12.2021 - badania połówkowe: zdrowy chłopiec! ❤👶❤
    18.05.2022 - poród SN.
    Powrót po rodzeństwo z AZ:
    09.09.2024 - transfer 3AA
    7dpt. - test pozytywny
    30dpt. - jest serduszko! ❤️ CRL 7mm🍀
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ