X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Sas Autorytet

Wysłany: 24 maja, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcikowa wrote:
    No to co u mnie: całą noc wody się sączyły, ale nie pojawił się żaden skurcz. O godzinie 7:00 podłączyli mi oksytocynę i przez godzinę nic, za to od 8:03 jak mnie chwyciło, to myślałam, że padnę, takie skurcze były bolesne. Chwilę po 9:00 weszłam do wanny, a punkt 10:00 malutka była już na świecie. Także mój poród trwał 2 godziny. Lekko pękłam i mam założone 3 szwy, ale to dlatego, że urodziła się z wagą 3790g, a tylko 54cm. Rodziłam w Zawierciu i jeśli idzie o sale porodowe i poporodowe, to jest idealnie. Wszystko nowe, mega duża wanna, aromaterapia, przygaszone światła, muzyka, ogromne fotele porodowe, znieczulenie na życzenie, gaz na życzenie, a przede wszystkim położne anioły. Na każdym etapie informacje oraz pytania do mnie, bardzo dużo mi pomogły. No i udało się bez znieczulania. Każdej z Was życzę takiego porodu, jaki miałam ja oraz takiej opieki.
    Gratulacje !!!!Trzymajcie sie zdrowo :)

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    AZ w Reproficie jest drozsze niz w Pl, przynajmniej od wiekszosci klinik, placilismy we wrześniu 1620 euro za zarodek nieprzebadany, natomiast ja uwazam, że warto dopłacić - zarodki są od dawców mlodych, zdrowych i zawsze najlepszej klasy. Przy naszych rzadkich grupach krwi zarodek był dostepny od reki.
    Nie wiem jak jest z dostępnością i czasem oczekiwania teraz, kiedy jest refundacja, wczesniej dziewczyny w Pl nie czekaly jakos bardzo dlugo, ale to zalezy od Waszych gr krwi i cech fenotypowych.
    Ja zawsze będę polecac Reptofit- już drugi zarodeczek zaraz się wykluje 😊
    A to macie od tych samych dawców czy od różnych bo nas zastanawia czy można wziąć rezerwacje od tych samych co mamy teraz w rezerwacji czy od innych tylko

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 24 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    A to macie od tych samych dawców czy od różnych bo nas zastanawia czy można wziąć rezerwacje od tych samych co mamy teraz w rezerwacji czy od innych tylko
    Mamy od tych samych. Nasza pierwsza córka była ostatnim zarodeczkiem i jak zdecydowaliśmy się na rodzenstwo ti napisze salismy do kliniki, czy istnieje możliwość stworzenia zarodków od tej samej pary. Nasienie mieli, a dawczyni zgodzila się jeszcze raz oddać jajeczka. Zarezerwowali nam z tej procedury 3 zarodki , ale pierwszy transfer się powiódł.

Valletta, Sas lubią tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    preg.png
    age.png
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Mamy od tych samych. Nasza pierwsza córka była ostatnim zarodeczkiem i jak zdecydowaliśmy się na rodzenstwo ti napisze salismy do kliniki, czy istnieje możliwość stworzenia zarodków od tej samej pary. Nasienie mieli, a dawczyni zgodzila się jeszcze raz oddać jajeczka. Zarezerwowali nam z tej procedury 3 zarodki , ale pierwszy transfer się powiódł.
    To fajnie z ich strony a ze strony dawczyni piękny gest w poniedziałek napiszemy do nich czy u nas by dalo tak radę zrobić

‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ