Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Cień Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Hej ;-)
    Dziewczyny jestem w 8 tygodniu ciązy z AZ i mam pytanie czy informowałyscie swojego lekarza prowadzącego o tym że dziecko jest z Adopcji Zarodka? Mój lekarz u któreg byłam nie jestm tym który robił transfer i nie pracuje w klinice niepłodości. Powiedziałam mu wczoraj na wizycie że ciąża jest z in vitro ale nic poza tym.
    Chyba lekarzowi, który wykonuje test PAPPA musze podać wiek dawczyni prawda?
    A jeśli chodzi o NIFTY?

Będę wdzieczna za udzielenie informacji ;-)

Hej, nie jestem obecnie w ciąży. Gdy byłam w poprzedniej, którą niestety poroniłam, powiedziałam lekarce o AZ — ale tylko w kontekście medycznym, żeby miała tę informację na potrzeby badań prenatalnych.
    Bardzo mi kibicowała i dobrze zna moją sytuację. Jest dyskretna, pracuje w innym mieście, więc nie obawiałam się, że ta informacja wyjdzie poza gabinet — choć niestety wiem, że różnie bywa mimo tajemnicy lekarskiej. Nie u tej lekarki, ale ogólnie.

W rodzinie ani wśród znajomych o tym nie mówię. Mam poczucie, że to temat zbyt trudny. Osoba nie będąca w takiej sytuacji może go w pełni nie zrozumieć.

🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
    🧪 AMH: 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 8 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    🔹 Transfery: 5× ET/KET
    🔹 MZ 2024/2025: 2× CB 🤍
    🔹 VI 2025: ciąża AZ → poronienie (8 tc) 💔
    🧫Biopsja endometrium (II 2026):
    → CD138: 0–1 (ok)
    → CD56: 54 (↑)
    🧪 Immunologia:
    → Th1↑ (TNF↑, IL-10↓)
    → CD4+ lekko ↑
    🧬 KIR: Bx
    ➡️ Plan: transfer AZ (V 2026?)
    → Encorton + heparyna?
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ