Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kontra ja wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Teraz zaczęłam się zastanawiać nad Czechami. Trochę daleko mamy, 5 godzin. Ogólnie lipę mamy z mężem bo za każdym razem musimy informować przełożonych o wyjeździe za granicę 10 dni wcześniej.
    Czasami mam wrażenie, że w temacie dziecka to zawsze pod górkę. Nie wiem skąd brać siłę na to wszystko.
    My mamy 440 km nie jest problem wyjazd o 4 i na miejscu o 8

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊

Przechodzę do Was z wątku in vitro z KD
    Niestety nasza przygoda z KD już zakończyła się😔
    Mamy z KD 14-miesięczną córkę,niestety nie udało się z rodzeństwem bo przez nieuwagę lekarza zrobił mi transfer z progesteronem 2,90 z czego uzyskaliśmy tylko CB.
    Jestem trochę nadal zła bo wiązałam duże nadzieje z tym transferem (zarodek 5.1.1)
    Z drugiej strony ciężko powiedzieć czy nieudany transfer był przyczyną progesteronu czy zadziało się coś jeszcze ,ale sam fakt że w naszej klinice podejście do pacjenta bardzo się zmieniło w przeciągu tych dwóch lat ,niestety na gorsze …

W poniedziałek mamy wizytę kwalifikacyjną do AZ
    I tu powiem Wam szczerze że mam delikatne obawy których nie miałam przy KD.
    Może dlatego że wiem że zarodki są od par leczących się a nie zdrowych dawczyń .

Czy przy adopcji zarodka też miałyście takie obawy ?
    Widziałam że w Bocianie jest szansa że szybko znajdą dawczynię ale czy nadal tak jest to niedługo się przekonamy 🤗

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -M 3090kg 49 cm
    07.04.2026 Wracamy po rodzeństwo
    5.1.1 - ciąża biochemiczna 😔
    12.06.2026 - 5 komórek zapłodnionych z KD
    transfer odwołany 0 zarodków 😔
    Lipiec - mamy kolejną dawczynię -czekam na okres
  • Tośka89 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po całej procedurze na swoich zarodkach. Niestety ostatnie kończyły się beta 0. Teraz stoję przed dylematem. Czy brac KD czy od razu podchodzić pod AZ. Rok temu straciłam ciążę . Zatrzymała się na poziomie 8+4 byłam zmuszona do łyżeczkowania . Od tej pory miałam 4 transfery. Tylko jeden był z lekko podniesiona beta. Reszta zerowa. Zastanawiam się czy nie poddać się histeriskopi aby zbadać czy z moją macica nadal jest wszystko ok. Czy po łyżeczkowaniu nie ma jakiś zrostów i dlatego nie mogę zagnieździć zarodka . W sumie jestem załamana bo dziś dostałam wynik betahcg. Przed zabiegiem nie miałam problemu z zajściem w ciążę tylko z utrzymaniem. Czy miałyście takie przypadki że po usunięciu możliwych zrostów zaszłyście w ciążę ? Wiem pisze trochę chaotycznie ale w sumie pisze przez łzy .

Pierwszy udany w 6 tyg poronienie
    Dwa kolejne nie udane
    4 coś drgnęło beta ale minimalna
    Zalecenie badań (histeroskopia)
    Lekko podwyższony poziom komórek NK
    Budowa macicy ok brak stanów zapalnych
    5 transfer uprzedzony wlewem z accofilu
    12 dni po transferze beta 809
    14 dni po t. 1980
    15.dpt. krew i wszystko wpłynęło
    16 dpt. 551
    badania
    Miałam robione z krwi Leiden
    Nie wykryto wariantu patogennego C.1601G>A (mutacja Leiden , inna numeracja C.1691G>A )
    W obu allelach genu czynnika V krzepnięcia krwi
    (Brak obciążenia genetycznego)
    6 transfer wlew z accofilu
    27 luty beta 332
    2 marzec 720 (plamienie rano) (wieczorem pogotowie z przełomem cisnieniowym ze stresu)
    3 marzec beta 900
    4 marzec wieczorem beta 908.6 ( od 17 krwawienie żywa krwią do godziny 20 )
    6 marzec beta dużo spadkowa , stwierdzenie poronienia, wypis do domu.

11.04 nadejście @ i działamy dalej !

25 kwietnia wlew z accofilu

27 transfer 1 ❄4AA

09.05. Beta 149.1
    12.05 Beta 442.2
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ