adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
One wrote:Jakby coś było nie tak z immunologią to nie doszłoby do ciąży na Twoim etapie. Najczęściej kończy się ona nim dobrze zacznie. Oczywiście jak się tak dzieje, że jest implantacja i nagle beta spada, to nie zawsze znaczy, że to immunologia bo są jeszcze inne czynniki. Ale patrząc na to co zaobserwowałam przez 7 lat bycia w temacie, także w moim przypadku, to już sygnał by przed kolejnym et pokazać się immunologowi.U Ciebie wszystko idzie dobrze. Jest dobrze i na pewno będzie😘
-
One wrote:Może warto udać się do immunologa? Ja Ci polecam, w przypadku AZ, jeśli są przesłanki, et bez sterydu może nie mieć szans. Są tu dziewczyny, które podchodziły bez i się im udało. Ale często jest tak, że właśnie w tym temacie jest problem. Jeśli masz np.zespół Apl, o którym nie wiesz a podchodzisz bez sterydu, heparyny, to zarodek nawet jeśli się zaimplantuje, na pewnym etapie może przestać się rozwijać, bo nie ma na to możliwości.
Cieszę się, że czeka kolejny zarodek🍀❤️One lubi tę wiadomość
-
A jak wyglądają takie badania immunologiczne?
Czy to badanie krwi, czy cos jeszcze?
Nie pamiętam, żeby było to proponowane u mnie kiedykolwiek. Nawet nie w Invimedzie.
A co do problemów z tarczycą to już mam od ponad 20 lat i wiem, że z tego powodu nigdy nie mogłam zajść w ciąże naturalnie. -
One wrote:Jakby coś było nie tak z immunologią to nie doszłoby do ciąży na Twoim etapie. Najczęściej kończy się ona nim dobrze zacznie. Oczywiście jak się tak dzieje, że jest implantacja i nagle beta spada, to nie zawsze znaczy, że to immunologia bo są jeszcze inne czynniki. Ale patrząc na to co zaobserwowałam przez 7 lat bycia w temacie, także w moim przypadku, to już sygnał by przed kolejnym et pokazać się immunologowi.U Ciebie wszystko idzie dobrze. Jest dobrze i na pewno będzie😘
Ja robiłam tylko kiry,myślę czy warto coś jeszcze?AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3
Kiry BX brak dużo implantacyjnych
10.20 punkcja 0 ❄️
07.20 przerwana stymulacja
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
11.2007 poronienie 6 tydz
05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢 -
Morze_Bałtyckie wrote:A jak wyglądają takie badania immunologiczne?
Nie pamiętam, żeby było to proponowane u mnie kiedykolwiek. Nawet nie w Invimedzie.
A co do problemów z tarczycą to już mam od ponad 20 lat i wiem, że z tego powodu nigdy nie mogłam zajść w ciąże naturalnie.Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:A jak wyglądają takie badania immunologiczne?
A co do problemów z tarczycą to już mam od ponad 20 lat i wiem, że z tego powodu nigdy nie mogłam zajść w ciąże naturalnie.
U mnie biochemia metabolity-hemoglobiny glikowane;
Cytokiny th1/th2 - interleukina 2,4,6,19, interferon gaamma, czynnik martwicy nowotworu;
Subpopulacje limfocytów - liczba limfocytów T, B, CD5+, CD5+CD19+, Liczba komórek NK, leukocyty. Mam przepisany encorton i po miesiącu badanie subpopulacje limfocytów, białko s, homocysteinaOne, Ewuszek, Morze_Bałtyckie lubią tę wiadomość
-
bezia wrote:Możesz podpowiedzieć jakie badanie na początek z immunoligi warto zrobić ?
Ja robiłam tylko kiry,myślę czy warto coś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 20:25
Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Zocha wspomniałaś o subpopulacji limfocytów. Zrobiłam je, kosztowało kilkaset zł a było zupełnie zbędne bo przy AZ nie jest potrzebne. Oczywiście gdy podchodzi się na własnych gametach jest mega istotne dlatego najlepiej najpierw immunolog a później badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 20:29
18’córka❤️ -
One wrote:Zocha wspomniałaś o subpopulacji limfocytów. Zrobiłam je, kosztowało kilkaset zł a było zupełnie zbędne bo przy AZ nie jest potrzebne. Oczywiście gdy podchodzi się na własnych gametach jest mega istotne dlatego najlepiej najpierw immunolog a później badania.
-
Zocha wrote:Hmm.... Te subpopulacje limfocytów miałam przepisane przez lekarza prowadzącego, ktory wie o AZ. Ponowne badanie przepisane przez immunologa, który też wie, że to AZ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 21:51
Zocha lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Dziękuję dziewczyny 🙂AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3
Kiry BX brak dużo implantacyjnych
10.20 punkcja 0 ❄️
07.20 przerwana stymulacja
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
11.2007 poronienie 6 tydz
05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢 -
One wrote:Zocha, zawracam honor‼️Pomyliłam subpopulację limfocytów z translokacją chromosomów🤦♀️Oczywiście, że jest ona istotna przy AZ. Wybacz🌻
-
Morze_Bałtyckie wrote:Nie - nawet nie dostałam sterydów na moje Hashi. Dziwiło mnie to, ale lekarz był przekonany, że nie potrzebne.
Jedynie progesteron w formie czopków i zastrzyków i estrogen. Jedno przyznam, że po raz pierwszy coś się ruszyło po transferze.
Stwierdziłam, że następne podejście zrobie w Polsce, ponieważ znalazł się zarodek jak byłam w trakcie w Reprofit i na szczęście go sobie zarezerwowałam!
Z Gamety się do Ciebie odezwali z zarodkiem 🙂 ?2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Dziękuję dziewczyny. Właśnie dostałam wynik drugiej bety 19dpt i spadła do aż do 10. Biochemiczna ciąża na 100%. Miałam taką malutką nadzieje, że była pomyłka w laboratorium, ale niestety.
One i Zocha: super informacje na temat immunologii!! Wielkie dzięki.
Zocha a gdzie ty robiłaś swoje badania w trójmieście ?
Ewuszek: Invimed z blastocystą.
One, Ewuszek lubią tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:Dziękuję dziewczyny. Właśnie dostałam wynik drugiej bety 19dpt i spadła do aż do 10. Biochemiczna ciąża na 100%. Miałam taką malutką nadzieje, że była pomyłka w laboratorium, ale niestety.
Ewuszek: Invimed z blastocystą.Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:Dziękuję dziewczyny. Właśnie dostałam wynik drugiej bety 19dpt i spadła do aż do 10. Biochemiczna ciąża na 100%. Miałam taką malutką nadzieje, że była pomyłka w laboratorium, ale niestety.
Ewuszek: Invimed z blastocystą.Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Ewuszek: Invimed z blastocystą.
Polubiłam za blastke która czeka na Ciebie 🙂 a z Gamety jeszcze się do Ciebie nie odezwali ? Kurcze dziwne że tak długo ja czekałam na zarodek dwa tygodnie dostaliśmy dwa.Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️