X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • One Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze, prof. Wilczyński, mój immunolog, przyjmuje w dalszym ciągu. Gdybys chciała wziąć udział w wizycie priv. Obok jego gabinetu jest Lab, w którym zrobisz wszystkie badania. Łódź. Nie wiem jak logistycznie, ja bardzo polecam

Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwile wyruszam po moje szczęście...

Nusieńka, Sywi, Morze_Bałtyckie, Megi-x, Amilka, Zocha, Maggi, One, ElfiaKsiężniczka, Frendek, Virginia, Ada M, Poziomka, Angel9306 lubią tę wiadomość

Marmis
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis🍀🍀✊✊

Marmis lubi tę wiadomość

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • Maala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem nowa w temacie AZ dlatego chciałam zapytać jak to w ogóle wygląda.. Gdzie najlepiej się starac o zarodek (Małopolska) Kraków, ewentualnie Katowice czy Czechy? Jak to kosztowo i czasowo wygląda?
    U mnie problem z komorkami, endometrioza.. Mąż nasienie w miarę ok.

Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć..

Maala
  • Maggi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny za chwile wyruszam po moje szczęście...
    ✊✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Marmis lubi tę wiadomość

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem nowa w temacie AZ dlatego chciałam zapytać jak to w ogóle wygląda.. Gdzie najlepiej się starac o zarodek (Małopolska) Kraków, ewentualnie Katowice czy Czechy? Jak to kosztowo i czasowo wygląda?
    U mnie problem z komorkami, endometrioza.. Mąż nasienie w miarę ok.

Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć..
    Ja pomimo odległości, jestem z wybrzeża, zdecydowałam się na Czechy w Ostrawie. Po pierwsze ze 2 miesiące temu kiedy się dowiadywałam w naszej klinice nie było wcale zarodków. W innych klinikach było mało, jak macie oryginalne grupy krwi to może by się trafiło. A po drugie w Czechach są zarodki od młodych dawców i z badaniem genetycznym w pidobnej cenie jak w naszej klinice bez badań.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Maala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Ja pomimo odległości, jestem z wybrzeża, zdecydowałam się na Czechy w Ostrawie. Po pierwsze ze 2 miesiące temu kiedy się dowiadywałam w naszej klinice nie było wcale zarodków. W innych klinikach było mało, jak macie oryginalne grupy krwi to może by się trafiło. A po drugie w Czechach są zarodki od młodych dawców i z badaniem genetycznym w pidobnej cenie jak w naszej klinice bez badań.

Grupa krwi moja to A Rh- a męża B Rh-.. Także nie wiem jak to wygląda pod kątem doboru zarodków.
    Ile się czeka w Ostravie? Czy tam dostaje się tylko jeden zarodek? Czy można się starać o więcej?

Maala
  • One Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis🍀‼️

Marmis lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ✊

Marmis lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Morze_Bałtyckie Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis: trzymam kciuki !!!

Marmis lubi tę wiadomość

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis🍀✊

Marmis lubi tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz z Maluszkiem w domu. Wszystko poszlo sprawnie i szybko. Na granicy nikt nas nie kontrolowal i nie sprawdzał. W klinice wszyscy mili i serdeczni. Widzielismy Kropeczka - calkiem juz duzy😍😍Teraz odpoczywamy. Mam nadzieje, ze Mu się u mnie spodoba i rozgosci sie na dobre..Dziekuje za wszystkie kciuki i dobre slowa💕💕💕

Zocha, Sywi, iwonkja, Virginia, parviflora, One, Ada M, Maggi, Nusieńka, Maala, Alrauna1987, Ewuszek, Mila79, Morze_Bałtyckie, ElfiaKsiężniczka, Zuza6 lubią tę wiadomość

Marmis
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny ja juz z Maluszkiem w domu. Wszystko poszlo sprawnie i szybko. Na granicy nikt nas nie kontrolowal i nie sprawdzał. W klinice wszyscy mili i serdeczni. Widzielismy Kropeczka - calkiem juz duzy😍😍Teraz odpoczywamy. Mam nadzieje, ze Mu się u mnie spodoba i rozgosci sie na dobre..Dziekuje za wszystkie kciuki i dobre slowa💕💕💕
    Trzymam kciuki za nowego obywatela na pokładzie.

Marmis lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Grupa krwi moja to A Rh- a męża B Rh-.. Także nie wiem jak to wygląda pod kątem doboru zarodków.
    Ile się czeka w Ostravie? Czy tam dostaje się tylko jeden zarodek? Czy można się starać o więcej?
    U mnie całość od zgłoszenia do proozycji zarodka chyba trwała ok. miesiąca (wcześniej na tym wątku pisałam dokładnie). My bierzemy jeden zarodek. Na stronie Reprofitu jest formularz, który wypełniasz i czekasz kilka dni na odpowiedź. Wszystko jest po polsku. Po zgłoszeniu konsultantka, mówiąca po polsku, umówiła spotkanie online z lekarzem przy którym była i tłumaczyła wszystko. To jest wywiad z kwalifikacją do AZ. Jak masz jakieś wyniki badań to też wysyłasz.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Maala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    U mnie całość od zgłoszenia do proozycji zarodka chyba trwała ok. miesiąca (wcześniej na tym wątku pisałam dokładnie). My bierzemy jeden zarodek. Na stronie Reprofitu jest formularz, który wypełniasz i czekasz kilka dni na odpowiedź. Wszystko jest po polsku. Po zgłoszeniu konsultantka, mówiąca po polsku, umówiła spotkanie online z lekarzem przy którym była i tłumaczyła wszystko. To jest wywiad z kwalifikacją do AZ. Jak masz jakieś wyniki badań to też wysyłasz.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Będę w takim razie się kontaktować. A jaki jest koszt?
    A czy bwtedy w Czechach jest tylko transfer? Leczę się w Provicie a Katowicach, czy tam mogę się przygotować?

Ewentualnie czy któraś z Was może mi powiedzieć jak to wygląda w Polsce? Do której kliniki najlepiej się udać.. Z tego co czytałam to właśnie w Provicie długo się czeka na zarodki..

Maala
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Będę w takim razie się kontaktować. A jaki jest koszt?
    A czy bwtedy w Czechach jest tylko transfer? Leczę się w Provicie a Katowicach, czy tam mogę się przygotować?

Ewentualnie czy któraś z Was może mi powiedzieć jak to wygląda w Polsce? Do której kliniki najlepiej się udać.. Z tego co czytałam to właśnie w Provicie długo się czeka na zarodki..
    Ceny są na stronie internetowej. Ja przygotowuję się prywatnie u lekarza z klimiki. Pojadę tylko na transfer. Dostałam rozpiskę leków i dawkowanie z kliniki czeskiej i wszystko ogarniam w Pl. Co do klinik ma południu Polski to Ci nie powiem.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • One Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:

Ja polecam Gametę w Gdyni. Mam stamtąd córkę. Czekam na zarodki krótko. To był 11 transferowany przeze mnie zarodek, pierwszy tam. Później był brak happy endu, więc poprosiłam o jeszcze jeden. Po 4 dniach znaleziono dla mnie kolejne 2. Koszt AZ w Gamecie to koszt transferu i zwrot za badania dawców. Czyli 1800+ w przypadku dwóch pierwszych zarodków 200zl, te, które na mnie czekają to koszt 510zł. Ewuszek teraz dostała zarodki, czekała tez krótko. Ja polecam. No i Czechy, Reprofit. Tam jest bank zarodków i szybko coś dla Ciebie mogą znaleźć. Średnia chyba nie stanowi nawet tygodnia. Powodzenia🍀😌

18’córka❤️
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze czytam na stronie tej kliniki w Ostrawie koszt dawstwa zarodka to 1250 euro???

• One Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Nie wiem czy dobrze czytam na stronie tej kliniki w Ostrawie koszt dawstwa zarodka to 1250 euro???
    Tak. To koszt az u nich

18’córka❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Ja polecam Gametę w Gdyni. Mam stamtąd córkę. Czekam na zarodki krótko. To był 11 transferowany przeze mnie zarodek, pierwszy tam. Później był brak happy endu, więc poprosiłam o jeszcze jeden. Po 4 dniach znaleziono dla mnie kolejne 2. Koszt AZ w Gamecie to koszt transferu i zwrot za badania dawców. Czyli 1800+ w przypadku dwóch pierwszych zarodków 200zl, te, które na mnie czekają to koszt 510zł. Ewuszek teraz dostała zarodki, czekała tez krótko. Ja polecam. No i Czechy, Reprofit. Tam jest bank zarodków i szybko coś dla Ciebie mogą znaleźć. Średnia chyba nie stanowi nawet tygodnia. Powodzenia🍀😌

Maala ja również polecam Gamete w Gdyni 😉
    Czekałam dwa tygodnie dostałam dwa bardzo ładne zarodki jak w stopce 🙂 Dawcy są bardzo podobni do nas fenotypowo i zgodna grupa krwi. Koszty takie jak One napisała. W Gdyni mają sporą bazę zarodków nie czeka się długo Pani koordynatorka od AZ powiedział że mógłby być problem jeśli obydwoje biorców miałoby grupę krwi B 😉 ale jeśli wy macie jedno A drugie B to macie idealną sytuację każdą grupę przyjmiecie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 09:23

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ