adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Morze, prof. Wilczyński, mój immunolog, przyjmuje w dalszym ciągu. Gdybys chciała wziąć udział w wizycie priv. Obok jego gabinetu jest Lab, w którym zrobisz wszystkie badania. Łódź. Nie wiem jak logistycznie, ja bardzo polecam
Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Cześć Dziewczyny!
Jestem nowa w temacie AZ dlatego chciałam zapytać jak to w ogóle wygląda.. Gdzie najlepiej się starac o zarodek (Małopolska) Kraków, ewentualnie Katowice czy Czechy? Jak to kosztowo i czasowo wygląda?
U mnie problem z komorkami, endometrioza.. Mąż nasienie w miarę ok.
Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć..Maala -
Marmis wrote:Dziewczyny za chwile wyruszam po moje szczęście...
Marmis lubi tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Maala wrote:Cześć Dziewczyny!
Jestem nowa w temacie AZ dlatego chciałam zapytać jak to w ogóle wygląda.. Gdzie najlepiej się starac o zarodek (Małopolska) Kraków, ewentualnie Katowice czy Czechy? Jak to kosztowo i czasowo wygląda?
U mnie problem z komorkami, endometrioza.. Mąż nasienie w miarę ok.
Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć.. -
Zocha wrote:Ja pomimo odległości, jestem z wybrzeża, zdecydowałam się na Czechy w Ostrawie. Po pierwsze ze 2 miesiące temu kiedy się dowiadywałam w naszej klinice nie było wcale zarodków. W innych klinikach było mało, jak macie oryginalne grupy krwi to może by się trafiło. A po drugie w Czechach są zarodki od młodych dawców i z badaniem genetycznym w pidobnej cenie jak w naszej klinice bez badań.
Grupa krwi moja to A Rh- a męża B Rh-.. Także nie wiem jak to wygląda pod kątem doboru zarodków.
Ile się czeka w Ostravie? Czy tam dostaje się tylko jeden zarodek? Czy można się starać o więcej?Maala -
Dziewczyny ja juz z Maluszkiem w domu. Wszystko poszlo sprawnie i szybko. Na granicy nikt nas nie kontrolowal i nie sprawdzał. W klinice wszyscy mili i serdeczni. Widzielismy Kropeczka - calkiem juz duzy😍😍Teraz odpoczywamy. Mam nadzieje, ze Mu się u mnie spodoba i rozgosci sie na dobre..Dziekuje za wszystkie kciuki i dobre slowa💕💕💕
Zocha, Sywi, iwonkja, Virginia, parviflora, One, Ada M, Maggi, Nusieńka, Maala, Alrauna1987, Ewuszek, Mila79, Morze_Bałtyckie, ElfiaKsiężniczka, Zuza6 lubią tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Dziewczyny ja juz z Maluszkiem w domu. Wszystko poszlo sprawnie i szybko. Na granicy nikt nas nie kontrolowal i nie sprawdzał. W klinice wszyscy mili i serdeczni. Widzielismy Kropeczka - calkiem juz duzy😍😍Teraz odpoczywamy. Mam nadzieje, ze Mu się u mnie spodoba i rozgosci sie na dobre..Dziekuje za wszystkie kciuki i dobre slowa💕💕💕
Marmis lubi tę wiadomość
-
Maala wrote:Grupa krwi moja to A Rh- a męża B Rh-.. Także nie wiem jak to wygląda pod kątem doboru zarodków.
Ile się czeka w Ostravie? Czy tam dostaje się tylko jeden zarodek? Czy można się starać o więcej? -
Zocha wrote:U mnie całość od zgłoszenia do proozycji zarodka chyba trwała ok. miesiąca (wcześniej na tym wątku pisałam dokładnie). My bierzemy jeden zarodek. Na stronie Reprofitu jest formularz, który wypełniasz i czekasz kilka dni na odpowiedź. Wszystko jest po polsku. Po zgłoszeniu konsultantka, mówiąca po polsku, umówiła spotkanie online z lekarzem przy którym była i tłumaczyła wszystko. To jest wywiad z kwalifikacją do AZ. Jak masz jakieś wyniki badań to też wysyłasz.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Będę w takim razie się kontaktować. A jaki jest koszt?
A czy bwtedy w Czechach jest tylko transfer? Leczę się w Provicie a Katowicach, czy tam mogę się przygotować?
Ewentualnie czy któraś z Was może mi powiedzieć jak to wygląda w Polsce? Do której kliniki najlepiej się udać.. Z tego co czytałam to właśnie w Provicie długo się czeka na zarodki..Maala -
Maala wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedź. Będę w takim razie się kontaktować. A jaki jest koszt?
A czy bwtedy w Czechach jest tylko transfer? Leczę się w Provicie a Katowicach, czy tam mogę się przygotować?
Ewentualnie czy któraś z Was może mi powiedzieć jak to wygląda w Polsce? Do której kliniki najlepiej się udać.. Z tego co czytałam to właśnie w Provicie długo się czeka na zarodki.. -
Maala wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedź. Będę w takim razie się kontaktować. A jaki jest koszt?
Ewentualnie czy któraś z Was może mi powiedzieć jak to wygląda w Polsce? Do której kliniki najlepiej się udać.. Z tego co czytałam to właśnie w Provicie długo się czeka na zarodki..18’córka❤️ -
One wrote:Ja polecam Gametę w Gdyni. Mam stamtąd córkę. Czekam na zarodki krótko. To był 11 transferowany przeze mnie zarodek, pierwszy tam. Później był brak happy endu, więc poprosiłam o jeszcze jeden. Po 4 dniach znaleziono dla mnie kolejne 2. Koszt AZ w Gamecie to koszt transferu i zwrot za badania dawców. Czyli 1800+ w przypadku dwóch pierwszych zarodków 200zl, te, które na mnie czekają to koszt 510zł. Ewuszek teraz dostała zarodki, czekała tez krótko. Ja polecam. No i Czechy, Reprofit. Tam jest bank zarodków i szybko coś dla Ciebie mogą znaleźć. Średnia chyba nie stanowi nawet tygodnia. Powodzenia🍀😌
Maala ja również polecam Gamete w Gdyni 😉
Czekałam dwa tygodnie dostałam dwa bardzo ładne zarodki jak w stopce 🙂 Dawcy są bardzo podobni do nas fenotypowo i zgodna grupa krwi. Koszty takie jak One napisała. W Gdyni mają sporą bazę zarodków nie czeka się długo Pani koordynatorka od AZ powiedział że mógłby być problem jeśli obydwoje biorców miałoby grupę krwi B 😉 ale jeśli wy macie jedno A drugie B to macie idealną sytuację każdą grupę przyjmiecie 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 09:23
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️