adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
One wrote:Ja podeszłam do az w Gamecie w Gdyni. Koszt 1800zl za et i 200 za badania. Blastocysta 4aa, mam z niej córkę i czeka jeszcze jeden tej samej klasy. Czas oczekiwania, w zależności od grup krwi i fenotypów, od 2 tygodni, do miesiąca jak ostatnio czekała znajoma.
-
kolorek2113 wrote:W takim razie ile wyszedł cię cały proces z lekami, badaniami, transferem? tak mniej więcej?18’córka❤️
-
nick nieaktualny
-
Poziomka wrote:Czy można przebadać zarodki od dawców? Czy jeśli rodzice mają jakieś choroby genetyczne to takie zarodki też transferują?
Jeśli chodzi o drugie pytanie to wiem, że jeśli są nieprawidłowe kariotypy to pewnie ciężko jest ludziom doczekać się w ogóle dziecka, więc o przekazaniu nadwyżki do az na pewno nie ma mowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 12:08
18’córka❤️ -
One mam prośbę o pokazanie w wiadomości prywatnej zdjęcia waszego szczescia. Ja pod koniec tygodnia planuje rozpoczęcie cyklu przygotowujące do transferu AZ a mój mąż ma wątpliwości. Może jakbym mu pokazała zdjęcie to byłby spokojniejszy. Liczę na szczęście że nam się w końcu uda po 5 latach walki.
-
Amilka wrote:Bella dziękuję za odpowiedź, nie jest to coś o czym wcześniej myslalam, powiedz mi jeszcze proszę czy ten warunek ma u Ciebie jakieś medyczne przesłanki czy po prostu zdecydowalas że chcesz x razy próbować od jednych dawców?
Amilka lubi tę wiadomość
-
Zuza6 wrote:One mam prośbę o pokazanie w wiadomości prywatnej zdjęcia waszego szczescia. Ja pod koniec tygodnia planuje rozpoczęcie cyklu przygotowujące do transferu AZ a mój mąż ma wątpliwości. Może jakbym mu pokazała zdjęcie to byłby spokojniejszy. Liczę na szczęście że nam się w końcu uda po 5 latach walki.18’córka❤️
-
Poziomka wrote:Czy można przebadać zarodki od dawców? Czy jeśli rodzice mają jakieś choroby genetyczne to takie zarodki też transferują?
Osoby z nieprawidlowym kariotypem nie moga przekazac zarodkow do AZ, jesli zarodki nie sa po PGD, ale zarodek od pary z prawidlowym kariotypem tez moze byc nieprawidlowy.Poziomka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuza6 wrote:One mam prośbę o pokazanie w wiadomości prywatnej zdjęcia waszego szczescia. Ja pod koniec tygodnia planuje rozpoczęcie cyklu przygotowujące do transferu AZ a mój mąż ma wątpliwości. Może jakbym mu pokazała zdjęcie to byłby spokojniejszy. Liczę na szczęście że nam się w końcu uda po 5 latach walki.
-
Hej dziewczyny ☺
Przeczytałam cały wątek ponieważ przede mna decyzja czy kd czy az. Orientujecie się może jak lekarze podchodzą do az jeśli mąż wyniki ma w normie a nie widzi problemu, że to nie będzie dziecko genetycznie jego? Jest sens w ogóle dzwonić i pytać czy lepiej od razu podchodzić do kdurl=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Poziomka wrote:Zuza a podchodziłam do in vitro czy odrazy decydujesz się na AZ.? Jestem niewiele młodsza i zastanawiam się czy próbować trzeci raz czy od razu AZ.
Lekarz doradzil mi AZ mówiąc że szanse są dużo większe na ciąże niż na własnych komórkach. Dla mnie nie są aż tak ważne geny. Rozwazalam nawet adopcje społeczna.akimona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amilka wrote:Pola my mamy taką sytuację. Ale będziemy brać zarodek z Czech a im tam wisi;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 18:32
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Pola84 wrote:Hmm no właśnie też gdzieś o tym czytałam... rozmawiałam też z koordynatorką z Macierzyństwa w Krakowie i mówiła, ze też to nie jest dla nich problem aczkolwiek o tym decyduje lekarz. I teraz szukam potwierdzenia u kogoś kto podchodził do az z dobrymi wynikami męża i kiepskimi komórkami.
Ja podchodzę do aż. Moje komórki to totalna porażka, a mąż wyniki ma nie najgorsze. Wcześniej podchodziliśmy do KD, ale to była nasza decyzja. Z KD nie mieliśmy żadnej blastki.Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Amilka wrote:Pola my mamy taką sytuację. Ale będziemy brać zarodek z Czech a im tam wisi;)
A z jakiej kliniki?
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
nick nieaktualny
-
Poziomka wrote:U nas też będzie taka sytuacja mąż wyniki ma idealną a ja Pcos i słabe komórki:-(url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞