adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewuszek wrote:Virginia co u Was jeszcze w dwupaku ? 😊
No wlasnie sie zalogowalam, zeby sie pochwalic, ze moj maly szkrab przyszedl na ten swiat tydzien temu
Jestem w niebowzieta i po uszy zakochana w tej malej istocie. i caly czas nie moge uwierzyc, ze ktos tam dal mi najwiekszy mozliwy dar na tym swiecie. Teraz jeszcze bardziej jestem wdzieczna parom/dawcom, ktorzy oddaja swoje zarodki. Jest to przepiekny gest.
Oprocz tego jestem jeszcze mega obolala po porodzie, maly nie daje spac, ale te "trudnosci" sa do przezycia. Najwazniejsze, ze maly jest zdrowy.
I taka oczywistosc na koniec, dziewczyny, jezeli macie jakiekolwiek watpliwosci dotyczace adopcji, to uwierzcie, ze po urodzeniu to wszystko zniknie i po prostu bedziecie sie cieszyc swoim dzieckiem.
Tak wiec walczcie i nie poddawajcie sieMegg, Zocha, Amilka, Maggi, Rozi1989, Sywi, Ewuszek, Bellakawa, bezia, Mayu85, Cherry78, Alrauna1987, Marmis, Zuzanna., parviflora, Kaśkaaaa, Pola84, Regina, Kundzia07, Ewa89_89, Timber lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Virginia wrote:No wlasnie sie zalogowalam, zeby sie pochwalic, ze moj maly szkrab przyszedl na ten swiat tydzien temu
Jestem w niebowzieta i po uszy zakochana w tej malej istocie. i caly czas nie moge uwierzyc, ze ktos tam dal mi najwiekszy mozliwy dar na tym swiecie. Teraz jeszcze bardziej jestem wdzieczna parom/dawcom, ktorzy oddaja swoje zarodki. Jest to przepiekny gest.
Oprocz tego jestem jeszcze mega obolala po porodzie, maly nie daje spac, ale te "trudnosci" sa do przezycia. Najwazniejsze, ze maly jest zdrowy.
I taka oczywistosc na koniec, dziewczyny, jezeli macie jakiekolwiek watpliwosci dotyczace adopcji, to uwierzcie, ze po urodzeniu to wszystko zniknie i po prostu bedziecie sie cieszyc swoim dzieckiem.
Tak wiec walczcie i nie poddawajcie sie
Ja co do AZ to mam takie odczucia, że odkąd sobie obywatel rośnie we mnie, to łapię się na tym, że zapomniałam jak i skąd się tam znalazł. To jest nasz obywatel i tyle.Maggi, Cherry78, Virginia, Zuzanna., parviflora, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
-
Virginia wrote:No wlasnie sie zalogowalam, zeby sie pochwalic, ze moj maly szkrab przyszedl na ten swiat tydzien temu
Gratulacje! Trzymajcie się cieplutko ♥️Virginia lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
To prawda ja tez zapominam skad ten moj maly cud ktory nosze pod serduszkiem sie wział. Czasami tylko miewam momenty zastanowienia do ktorego pradziadka lub prababci bedzie podobny 😉Virginia, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Mayu85 wrote:Gratulacje 😊
To prawda ja tez zapominam skad ten moj maly cud ktory nosze pod serduszkiem sie wział. Czasami tylko miewam momenty zastanowienia do ktorego pradziadka lub prababci bedzie podobny 😉Virginia, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
-
Ewuszek wrote:Czasami się obawiam jak to będzie z tym podobieństwem dla nas to oczywiście bez znaczenia ale rodzina nie wie o AZ i nie mamy zamiaru mówić nikomu stwierdziliśmy że do niczego im ta wiedza nie potrzebna 😉
A jak jest u Was mówicie o AZ czy nie ?Ewuszek, Virginia, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
-
Tak wiec walczcie i nie poddawajcie sieVirginia lubi tę wiadomość
Marmis -
U nas mało osób wie o AZ. Za to większość, która nie wie już dopatruje się podobieństw do nas. To jest nawet trochę śmieszne jak się słyszy, ze mały ma po mnie policzki a włosy po mężu itp 😉 tak wiec naprawdę ludzie będą widzieć co chcą widzieć 😀 a inny kolor oczu czy kształt nosa zrzuca na jakiegoś dziadka czy kuzyna.
A ja tam tez myśle, ze mały jest po prostu nasz. Na razie ma „po mnie” czkawkę LOL taka głośna i długa jak u mnie 😀Zocha, Ewuszek, Niki345, Kaśkaaaa, Bellakawa, Timber lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
Tak wiec walczcie i nie poddawajcie sieVirginia lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Ewuszek wrote:Czasami się obawiam jak to będzie z tym podobieństwem dla nas to oczywiście bez znaczenia ale rodzina nie wie o AZ i nie mamy zamiaru mówić nikomu stwierdziliśmy że do niczego im ta wiedza nie potrzebna 😉
A jak jest u Was mówicie o AZ czy nie ?Ewuszek, Virginia lubią tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Niki345 wrote:Gratuluję! Niech się zdrowo chowa 💛 i przy okazji chciałam zapytać, czy chciałabyś się podzielić swoją historia? Opisałabym ją na blogu dla innych mam mających wątpliwości co do adopcji? Może pomogłoby to komuś podjąć decyzję?
Niki - napisz na priv jakich info potrzebujesz i w jakiej formie.
Mogę odpowiadać z poślizgiem bo trudno znaleźć teraz wolna chwilkę 😉😀ona 42 lat.
3 IVF 😥
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
Byłam wczoraj u immunologa i mam zwiększoną dawkę heparyny - prawdopodobnie do końca ciąży. Na razie mogę schodzić z encortonu. Dzisiaj idę do lekarza z wynikami estradiolu i progesteronu i zobaczymy czy coś będę mogła odstawić
-
Zocha wrote:Byłam wczoraj u immunologa i mam zwiększoną dawkę heparyny - prawdopodobnie do końca ciąży. Na razie mogę schodzić z encortonu. Dzisiaj idę do lekarza z wynikami estradiolu i progesteronu i zobaczymy czy coś będę mogła odstawić
To jaką masz teraz dawke heparyny? Bierzesz dodatkowo acard? Ja juz skonczyłam tydzien temu z encortonem. Estriadol odstawilam jakos 8,9 tydzień.
Pytalaś o szczepienia covid? -
ambrozja wrote:To jaką masz teraz dawke heparyny? Bierzesz dodatkowo acard? Ja juz skonczyłam tydzien temu z encortonem. Estriadol odstawilam jakos 8,9 tydzień.
Pytalaś o szczepienia covid?ambrozja lubi tę wiadomość