X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • IGA Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Iga jeszcze mam pytanie :) Z ktorej kliniki zdecydowaliscie sie wziac malucha? I czy wzieliscie jednego czy wiecej rodzenstwa?

Zarodek mam z invimedu, byl tylko jeden do adopcji. Ja nie wybieralam kliniki tylmo latalam po klinikach z nadzieja ze gdziekolwiek jakis bedzie. Teraz chcialam myslalam o drugim ale juz jest wieksza kolejka I teraz nie wiadomo ile bedzie trzeba czekac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 17:00

agika88 lubi tę wiadomość

b79b4656f3.png

Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Planowo mam testowac 22. A czy wytrzymam? Nie wiem zobaczymy.
    ✊✊✊

Ja się boję ze już po zawodach. Mąż poprosił żebym mu trochę pomogła z przycieciem włosów i nagle złapało mnie takie kłucie w prawym boku, 😭 wzięłam nospe i dalej leżę...

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html

Wysłany: 16 listopada 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Zarodek mam z invimedu, byl tylko jeden do adopcji. Ja nie wybieralam kliniki tylmo latalam po klinikach z nadzieja ze gdziekolwiek jakis bedzie. Teraz chcialam myslalam o drugim ale juz jest wieksza kolejka I teraz nie wiadomo ile bedzie trzeba czekac.
    A macie jakiś nietypowy fenotyp i/lub grupę krwi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Wlasnie tez jestem ciekawa a w Artvimedzie pytalas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odzew.
    Nasz problem to nasienie... Pojedyncze ruchome sztuki, zla mirfologia... Mielismy juz jedna procedure w Novum. Z bioosji mTESE mieliśmy 8 pkemnikow, a ja mialam 8 jajeczek, zaplodnilo sie wszystko. Wbrew moim prosbom podano mi zarodek szesciokomorkowy w 3 dobie, reszta zarodkow nie przezyla. Zaluje ze sie nie uparlam by czekac do 5 doby, gdy to wlaczaja się do akcji geny meskie... Zaoszczedzilibysmy sporo kasy i nerwow... Po tych wszystkich latach, probach i nadziejach ja mam dosyc... Dlatego zaczelam się zastanawiac (poki co tylko ja) nad innymi opcjami. U mniej wszystko jest dobrze, wiec mam przeczucie, ze nawet inseminacja moglaby sie udac... no ale maz nie chce na razie o tym rozmawiac (jego nadzieja jeszcze istnieje). Druga opcja ktora chyba bardziej mi odpowiada to AZ.
    Jesli nic się nie wydarzy w 2020 to juz pewnie zostaniemy we dwoje...

• iwonkja Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisol wrote:
    Dzieki za odzew.
    Nasz problem to nasienie... Pojedyncze ruchome sztuki, zla mirfologia... Mielismy juz jedna procedure w Novum. Z bioosji mTESE mieliśmy 8 pkemnikow, a ja mialam 8 jajeczek, zaplodnilo sie wszystko. Wbrew moim prosbom podano mi zarodek szesciokomorkowy w 3 dobie, reszta zarodkow nie przezyla. Zaluje ze sie nie uparlam by czekac do 5 doby, gdy to wlaczaja się do akcji geny meskie... Zaoszczedzilibysmy sporo kasy i nerwow... Po tych wszystkich latach, probach i nadziejach ja mam dosyc... Dlatego zaczelam się zastanawiac (poki co tylko ja) nad innymi opcjami. U mniej wszystko jest dobrze, wiec mam przeczucie, ze nawet inseminacja moglaby sie udac... no ale maz nie chce na razie o tym rozmawiac (jego nadzieja jeszcze istnieje). Druga opcja ktora chyba bardziej mi odpowiada to AZ.
    Jesli nic się nie wydarzy w 2020 to juz pewnie zostaniemy we dwoje...

A nie mysleliscie o nasieniu dawcy? U nas z biopsji nic nie udało się wyhodować. Drugi raz zdecydowaliśmy się na nasienie dawcy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie dawcy to jedna z opcji, ale poki co jeszcze nie rozmawiamy o innych metodach. Maz nie jest na to gotowy. Chyba namowie meza na ponowne badanie nasienia u nas w miescie, zeby zobaczyl co wyjdzie, bo plan byl taki zeby jechac do Gdynii i ewentualnie mrozic, no ale ja jestem świadoma ze nic z tego nie bedzie...tylko on musi kolejny raz to sobie uświadomić. Lekarze nie daja nam szans na bioligiczne dziecko, ja juz to zaakceptowalam... Nie bede walczyc z wiatrakami, wole inaczej budowac nasze szczescie.

Milego dnia dla Was 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam zdać sprawozdanie. Byłam dziś na wizycie za 8 dni transfer ostatniej naszej blatki (4.3.3) Poruszyłam na wizycie temaz AZ i jak dr zawsze był przecw tak dzis nic nie mowil, poszukał i ma dla nas 3 zarodki od pary(on 31 l. ona 30) krew i fenotypy prawie zgodne (jedynie mąż marudził w sprawie oczu kobietki ale lekarz powiedzial ze ciezko bedzie znaleźć takie dokładnie jakie mam ja więc pocieszę się i neibeiskimi ;D) więc teraz odbedzie sie transfer naszeej blastki a jesli sie nei uda to w styczniu AZ :)

iwonkja, ElfiaKsiężniczka, Meggie1 lubią tę wiadomość

• IGA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Grupe A. Ale teraz nie ma wolnych adopciakow.

b79b4656f3.png

I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    III IMSI z KD luty 2019
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • IGA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Wpadłam zdać sprawozdanie. Byłam dziś na wizycie za 8 dni transfer ostatniej naszej blatki (4.3.3) Poruszyłam na wizycie temaz AZ i jak dr zawsze był przecw tak dzis nic nie mowil, poszukał i ma dla nas 3 zarodki od pary(on 31 l. ona 30) krew i fenotypy prawie zgodne (jedynie mąż marudził w sprawie oczu kobietki ale lekarz powiedzial ze ciezko bedzie znaleźć takie dokładnie jakie mam ja więc pocieszę się i neibeiskimi ;D) więc teraz odbedzie sie transfer naszeej blastki a jesli sie nei uda to w styczniu AZ :)

A w jakiej klinice?

b79b4656f3.png

I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    III IMSI z KD luty 2019
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    A w jakiej klinice?
    W Artvimedzie. Doktor jakies tam jeszcze mial ale troche fenotypy se roznily :)

Meggie1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA- Nie wiem czy pytalam, ale pytalas juz w Artvimedzie?

• iwonkja Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Super, ale trzymam kciuki żeby z Waszym się udało 😊

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję was ukradkiem, trochę badając" teren". Niestety przechodzi mi przez myśl opcja AZ. Ale to plan B. Póki co w czwartek mam transfer mojego mrożaczka i mocno w niego wierzę.
    Jednak chciałbym was podpytać, czy adopcje są możliwe w każdej klinice czy w pojedyńczych w Polsce? Trzeba jechać z dokumentacją i negocjować zarodek? Jakie są koszty takiej adopcji?

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Dziewczyny podczytuję was ukradkiem, trochę badając" teren". Niestety przechodzi mi przez myśl opcja AZ. Ale to plan B. Póki co w czwartek mam transfer mojego mrożaczka i mocno w niego wierzę.
    Jednak chciałbym was podpytać, czy adopcje są możliwe w każdej klinice czy w pojedyńczych w Polsce? Trzeba jechać z dokumentacją i negocjować zarodek? Jakie są koszty takiej adopcji?
    Witamy w naszym gronie.
    Można wiedzieć w której klinice sie leczysz i jakiej klasyfikacji jest Twoj ostatni zarodek? Kazda klinika ma swoj bank zarodkow oddanych do adopcji, musisz się umówić na wizytę do kliniki a tutaj czas oczekiwania na wizyte jest różny najdłużej się chyba żeka w mojej klinice czyli w Artvimedzie do dr Ch 3 miesiace.. zarodek dobierany jest pod wzgledem fenotypów i grupy krwii, jeśli chodzi o koszt to bywa różnie, czytałam że w niektórych klinikach transfer wraz z adpcja kosztuje 4000zł a w Artvimedzie płacisz tylko 1500 za transfer.

ultraviolet lubi tę wiadomość

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Witamy w naszym gronie.
    Można wiedzieć w której klinice sie leczysz i jakiej klasyfikacji jest Twoj ostatni zarodek? Kazda klinika ma swoj bank zarodkow oddanych do adopcji, musisz się umówić na wizytę do kliniki a tutaj czas oczekiwania na wizyte jest różny najdłużej się chyba żeka w mojej klinice czyli w Artvimedzie do dr Ch 3 miesiace.. zarodek dobierany jest pod wzgledem fenotypów i grupy krwii, jeśli chodzi o koszt to bywa różnie, czytałam że w niektórych klinikach transfer wraz z adpcja kosztuje 4000zł a w Artvimedzie płacisz tylko 1500 za transfer.
    Moja czekająca blastka to 4CC, uczepiłam się tej ostatniej szansy, ale wiemy jak jest 😶 loteria.
    Leczymy się w Gamecie Rzgów. Nie poruszałam jeszcze tematu AZ, ani z partnerem ani z lekarzem, żeby nie zapeszyć 😉
    Dziękuję Ci za odpowiedź.

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    A w jakiej klinice?
    Dokładnie, artvimed ma dość spory bank zarodków do adopcji. Niestety nie podadzą ci info przez telefon a wizyta do tego lekarza do którego ja i agika chodzimy sa pół roku do przodu. Ewentualnie któryś z innych lekarzy pracujących w klinice i od razu uderzać w temat az.

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Ja tam trzymam kciuki za twoją blastke ✊ale dobrze mieć plan b. I super ze az 3 zarodki!

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Dokładnie tak jak napisała agika, w artvimedzie i kilku innych klinikach jest to traktowane jako "dar serca" i płaci sie tylko i wyłącznie za transfer zarodków. No i oczywiście leki i wizyty przygotowujące do transferu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 19:09

ultraviolet lubi tę wiadomość

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dokładnie tak jak napisała agika, w artvimedzie i kilku innych klinikach jest to traktowane jako "dar serca" i płaci sie tylko i wyłącznie za transfer zarodków. No i oczywiście leki i wizyty przygotowujące do transferu 😊
    A jeśli już zdecydujemy się na AZ, to możemy zarezerwować tylko jeden zarodek, czy więcej?
    I wtedy płaci się za przechowanie? Wybaczcie głupie pytania, ale nie mam pojęcia, jak to wygląda.

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ