Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    To co wydarzyło się wczoraj dopiero dziś tak naprawdę do mnie dotarło. Wczoraj to w takim amoku byłam. Już krwawienia nie ma tylko odrobiną przy podcierania.
    A Ty Marmis jak się czujesz?
    No nic - musisz poczekac do jutra - choc to się wydaje więcznością . Obyś sie miło zaskoczyła🍀🍀🍀✊✊✊
    Ja niby dobrze się czuję -coś czasami mnie w plecach zacmi. To wtedy od razu lykam nospe. Ale ciagle mam takie poczucie, ze tego Kropka tam juz nie ma. W sensie- ze te zawirowania- plamienia/krwawienia mu zaszkodzily i sie nie rozwija. Niby staram się myslec pozytywnie, ale jakos ta mysl mnie prześladuje. Jutro podjade na bete. Mam niedaleko przychodnie. Maz mnie podrzuci pod same drzwi. Mam tylko nadzieje- ze się wbije- bo tam na zapisy do laboratorium trzeba. Jak beta bedzie niska - albo wrecz mniejsza niz 10 dni temu - to bedzie jasna sytuacja.

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak leżę i różne myśli kłębią się w głowie. Gdyby był krwiak to może już we wtorek na usg byłby widoczny. A mógł się zrobić później. Ja jestem wogóle zielona w tego typu tematach. Już w czwartek jakieś brunatne niteczki pojawiły się może to było zapowiedzią tego co wczoraj się wydarzyło i zbagatelizowałam. Jeszcze w głowie słyszę słowa Pana doktora niech pani przyjdzie za dwa tygodnie wszystko jest porządku wtedy zobaczy pani dużą różnicę w obrazie usg. A tu jedna chwila i wszystko pękło jak bańka mydlana.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Tak leżę i różne myśli kłębią się w głowie. Gdyby był krwiak to może już we wtorek na usg byłby widoczny. A mógł się zrobić później. Ja jestem wogóle zielona w tego typu tematach. Już w czwartek jakieś brunatne niteczki pojawiły się może to było zapowiedzią tego co wczoraj się wydarzyło i zbagatelizowałam. Jeszcze w głowie słyszę słowa Pana doktora niech pani przyjdzie za dwa tygodnie wszystko jest porządku wtedy zobaczy pani dużą różnicę w obrazie usg. A tu jedna chwila i wszystko pękło jak bańka mydlana.
    Pewnie mógł sie zrobic. Ja bylam w sobote na usg, zeby wlasnie sprawdzic czy nie ma krwiakow .A we wtorek juz krwawienie i na usg male krwiaczki i odwarstwienia. Fakt, wtedy w sobote nie bylam u mojej ginki- tylko w innej klinice - i byl taki mlody lekarz. Tez mowil, ze wszystko ok. Ze, nie ma potrzeby brac wiecej proga- bo duzo juz biorę. I ze za 2 tygodnie na usg. Mialam wtedy tez zrobic proga- ale już labo zamknęli. Trochę się zastanawialam, czy jest ok. Ale w sumie byłam spokojna- no bo przecież 2 prolutexy biorę- to musi byc dobrze. A tu niemiła niespodzianka. I ogromny stres. Wiesz, ja jestem bo wielu tego typu przejściach i niestety nigdy nie bylo happy endu. Stąd takie a nie inne mysli u mnie. Ale znam tez przypadki, ze mimo mega trudnych przejść ciaza sie utrzymala i dziewczyny maja juz swoje Maluchy przy sobie. Więc u kazdej z nas jest inaczej. U mnie akurat kończyło sie dotychczas zle. Co nie oznacza- ze u Ciebie tez tak musi byc. Moze byc dobrze✊✊🍀🍀

Marmis
  • Nasta Ekspertka

Wysłany: 12 września 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam o waszych dawkach progesteronu.. ja zwykle miałam luteinę DP 3 x 200mg i do tego progesteron besins 2 x 200mg, w jednym transferze miałam nawet do tego zestawu duphaston 3x1 tabl...

Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
    Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
    12.2019 transfer beta 7, 5, 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Antykoagulant toczniowy ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta wrote:
    Dziewczyny tak czytam o waszych dawkach progesteronu.. ja zwykle miałam luteinę DP 3 x 200mg i do tego progesteron besins 2 x 200mg, w jednym transferze miałam nawet do tego zestawu duphaston 3x1 tabl...
    No to jesli mialas jeszcze do tego duphaston to nie sa najmniejsze dawki. Pytanie jak przyswajasz. I czy bylas na cyklu naturalnym czy sztucznym. Przy naturalnym organizm tez produkuje sam. Przy sztucznym dopiero jak lozysko jest. Ja zawsze oprocz tabletek.musze miec zastrzyki. A i tak teraz się okazało, ze to jeszcze za malo.

Marmis
  • Nasta Ekspertka

Wysłany: 12 września 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sztuczny cykl, w sumie nie badałam nigdy progesteronu, bo nie miałam takiego zalecenia..

Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na cyklu naturalnym, biorę 1x prolutex, 3x duphoston, 3x cyclogest. Wczoraj robilam proga był na poziomie 30, tydzień wcześniej było 25.
    Jutro o 9 usg. Jestem przerażona.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Nasta Ekspertka

Wysłany: 12 września 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja trzymam kciuczki i napisz jak po usg 😊

Majaaa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Ja byłam na cyklu naturalnym, biorę 1x prolutex, 3x duphoston, 3x cyclogest. Wczoraj robilam proga był na poziomie 30, tydzień wcześniej było 25.
    Majaaa trzymam kciuki i daj znać po usg.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Maja mocne kciuki🍀🍀🍀✊✊ Na pewno jest wszystko dobrze.

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki, Marmis, eh że też musicie przechodzic przez taki stres.. Dobrze rozumiem co czujecie ale wierzę, że wszystko się jeszcze może dobrze skończyć 🍀🍀
    Myślę o Was ciepło 🤗

Laki21, Marmis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, czekamy na dobre wieści po jutrzejszym USG ✊✊

Majaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie ten co cykl zwariował. Wczoraj miałam 5 dc i już prawie @ się kończyła a dzisiaj rano zaczął mnie boleć brzuch i dostałam takie normalne krwawienie mocne jak zawsze przy @. Nie wiem naprawdę czy ten transfer w tym miesiącu wypali bo jakoś tak wszystko jest nie tak.

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki, marmis myśle o Was cały czas. Wierze ze będzie dobrze i czekam na dobre wieści

Laki21, Marmis lubią tę wiadomość

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    8 IVF beta 0
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick nieaktualny wrote:
    Dziewczyny, u mnie ten co cykl zwariował. Wczoraj miałam 5 dc i już prawie @ się kończyła a dzisiaj rano zaczął mnie boleć brzuch i dostałam takie normalne krwawienie mocne jak zawsze przy @. Nie wiem naprawdę czy ten transfer w tym miesiącu wypali bo jakoś tak wszystko jest nie tak.
    Kurcze. A kiedy masz usg? Ja nie raz mialam @ tak, ze na poczatku byla, potem juz jakby spokoj- ze juz wkladke zakładałam . A potem znowu dzień lub dwa krwawienie. Może tez tak teraz u Ciebie jest.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 lutego, 16:03

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marmis
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick nieaktualny wrote:
    Może to wcześniej to plamienie przed okresem??? Ja przez kilka lat miałam tak : okres 2 dni , 2 dni nic i od nowa okres 2 dni....
    U mnie ten bardzo skąpy ,pewnie Endo znowu będzie kiepskie i estradiol też 😔😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Kurcze. A kiedy masz usg? Ja nie raz mialam @ tak, ze na poczatku byla, potem juz jakby spokoj- ze juz wkladke zakładałam . A potem znowu dzień lub dwa krwawienie. Może tez tak teraz u Ciebie jest.
    USG mam w piątek 17.09 a już od 3 dc biorę estrofem.
    Zobaczymy co tam wyjdzie, mam nadzieję że urośnie ładnie to endo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Może to wcześniej to plamienie przed okresem??? Ja przez kilka lat miałam tak : okres 2 dni , 2 dni nic i od nowa okres 2 dni....
    U mnie ten bardzo skąpy ,pewnie Endo znowu będzie kiepskie i estradiol też 😔😢
    Ja zawsze miałam tak, że przed okresem mialam 3-4 dni plamienia i liczyłam 1 dc jak brzuch mnie zaczynał boleć i zaczynała się żywa krew. A od czasu ciąży trochę mi się to wszystko rezregulowalo. Raz w lutym miałam taki cykl, że takie mocniejsze krwawienie zaczęło mi się w 4dc i wtedy miałam udany transfer przynajmniej na jakiś czas więc to chyba nie ma reguły więc musimy poczekać do badań i wizyty.
    A proga i estradiol kiedy robisz ?

• kropka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick nieaktualny wrote:
    Ja zawsze miałam tak, że przed okresem mialam 3-4 dni plamienia i liczyłam 1 dc jak brzuch mnie zaczynał boleć i zaczynała się żywa krew. A od czasu ciąży trochę mi się to wszystko rezregulowalo. Raz w lutym miałam taki cykl, że takie mocniejsze krwawienie zaczęło mi się w 4dc i wtedy miałam udany transfer przynajmniej na jakiś czas więc to chyba nie ma reguły więc musimy poczekać do badań i wizyty.
    A proga i estradiol kiedy robisz ?
    Ja mam zrobić 9-10 DC i idę jutro ,to będzie 9dc .
    U mnie zawsze kiepski estradiol 😣 teraz mam zwiększoną dawkę estrofemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Ja mam zrobić 9-10 DC i idę jutro ,to będzie 9dc .
    U mnie zawsze kiepski estradiol 😣 teraz mam zwiększoną dawkę estrofemu.
    Trzymam kciuki żeby tym razem bylo inaczej i był ładny🙂

kropka lubi tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ