X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam z racji Waszych problemów. Moge sobie tylko wyobrazić co czujecie. Ten przerażający lęk o dzidziusia, coś okropnego. Wg mnie to wy i tak bardzo silne jesteście. Ja to kompletna dętka. Zrobiłam dzisiaj test siekany i już mam doła totalnego. Nie zaskoczyło. I co dalej...? Pozdrawiam Wszystkie Kochane Kobitki.
    Laki, Marmis trzymajcie się. Jesteście moja nadzieją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 14:01

• Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Teraz też wyleciało takie jak skrzepy ze dwa. Brzuch boli jak w okres i krzyże.
    Cholera. Nie wyglada to dobrze. Ale mam kolezanka ktora miala krwotoki ze ciurkiem po nogach krew jej leciala.A w przyszlym tygodniu będzie miec cesarke. Nie chce Ci dawac fałszywej nadziei- ale na razie chyba musisz leżeć. I czekać. I potem na usg do szpitala. Albo jesli szpital masz blisko to jedźcie już.

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki, marmis ma rację, jedz na sor, zrob usg. Będziesz spokojniejsza. Myślami jestem z tobą, nawet nie wyobrażam sobie, co czujesz. Trzymam kciuki! Wierzę, że będzie dobrze.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie to wygląda jak normalny okres i złuszczająca błona śluzowa. Nie tak krew jak te skrzepy które że mnie lecą mnie martwią.

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza mówi że prawdopodobnie mam rację. Jednak leków nie odstawiać i przyjść do niego w poniedziałek.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Dzwoniłam do lekarza mówi że prawdopodobnie mam rację. Jednak leków nie odstawiać i przyjść do niego w poniedziałek.
    Cholera. Leż duzo. A ktry to dzien po transferze? Bralas jakies sterydy, accofil?

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Dziewczyny współczuję Wam z racji Waszych problemów. Moge sobie tylko wyobrazić co czujecie. Ten przerażający lęk o dzidziusia, coś okropnego. Wg mnie to wy i tak bardzo silne jesteście. Ja to kompletna dętka. Zrobiłam dzisiaj test siekany i już mam doła totalnego. Nie zaskoczyło. I co dalej...? Pozdrawiam Wszystkie Kochane Kobitki.
    Laki, Marmis trzymajcie się. Jesteście moja nadzieją.
    Alutka a ktory to dzis dzien po transferze? Nie za wcześnie na test?

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Cholera. Leż duzo. A ktry to dzien po transferze? Bralas jakies sterydy, accofil?
    Nie nic nie brałam. Tylko estrofem, proga i neoparin. 23 dzień po transferze.

• Nasta Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka na spokojnie, jeszcze beta :) który dzień po transferze masz ?

Laki trzymaj się, przesyłam Ci dużo uścisków 💗
    Dziewczyny może mają rację, żeby pojechać na sor, nie znam Sie, ale może jakieś dodatkowe leki dadzą?

Laki21 lubi tę wiadomość

Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
    Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
    12.2019 transfer beta 7, 5, 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Antykoagulant toczniowy ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Nie nic nie brałam. Tylko estrofem, proga i neoparin. 23 dzień po transferze.
    Hmmm. Może Ty masz to samo co ja z tym progesteronem, ze musisz brac mega końskie dawki. A jak bylas na usg lekarz nie mowil jak pecherzyk jest położony względem tego miesniaka?

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Hmmm. Może Ty masz to samo co ja z tym progesteronem, ze musisz brac mega końskie dawki. A jak bylas na usg lekarz nie mowil jak pecherzyk jest położony względem tego miesniaka?
    Byłam tak szczęśliwa że wogóle zapomniał zapytać. Progesteron mi spadł na 10. To Pan doktor powiedział żeby wynikiem z krwi nie sugerować się bo jego niewielka ilość przedostaje się do krwi. A dużo większe stężenie jest w pochwie. A duphaston podobno wogóle nie jest wykrywalny. Jak w poniedziałek pójdę to zapytam. Czy to nie mięśniak jest główną przyczyną. Leżę ale brzuch czuje od czasu do czasu. Kurczę jak podchodziłam do inseminacji to prawie co drugi dzień badałam proga i ponad 20 zawsze był i to na zwykłej luteinie i mniejszych dawkach.

• Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Alutka a ktory to dzis dzien po transferze? Nie za wcześnie na test?
    Marmis to już 9 dzień. Wiem że może trochę szybko ale u niektórych już coś wychodzi. Bete we wtorek mam oznaczyć. Ehhh. Tak się cieszyłam i nawet wierzyłam że się uda.

Naiwniak ze mnie 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 17:25

• Nasta Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka w poniedziałek lec na bete, będziesz mieć pewność, już będzie widać:)

Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
    Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
    12.2019 transfer beta 7, 5, 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Antykoagulant toczniowy ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki, mam nadzieję że to był tylko krwiak który się oczyścił.. Jeśli masz możliwość to podjedź może do szpitala? Jak się teraz czujesz ??

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Laki, mam nadzieję że to był tylko krwiak który się oczyścił.. Jeśli masz możliwość to podjedź może do szpitala? Jak się teraz czujesz ??
    Parvi na krwiaka to raczej nie podobne było aż tak dużo by tego nie było. Cały czas leżę, leki biorę. krwawienie już niewielkie ale cały czas jest.

• parviflora Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Parvi na krwiaka to raczej nie podobne było aż tak dużo by tego nie było. Cały czas leżę, leki biorę. krwawienie już niewielkie ale cały czas jest.
    Cholera no 😪 Trzymaj się Kochana tylko USG może wyjaśnić tę sytuację..

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki, obudziłam się o 5 rano i już nie mogłam usnąć, myślami jestem z Tobą. To takie niesprawiedliwe ile to wszystko kosztuje nas stresu...
    Naprawdę wierzę, że to tylko fałszywy alarm. Może macica oczyściła się by zrobic więcej miejsca dla dzidzi...Na pewno tak było

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Laki, obudziłam się o 5 rano i już nie mogłam usnąć, myślami jestem z Tobą. To takie niesprawiedliwe ile to wszystko kosztuje nas stresu...
    Naprawdę wierzę, że to tylko fałszywy alarm. Może macica oczyściła się by zrobic więcej miejsca dla dzidzi...Na pewno tak było
    Majaaa bardzo Ci dziękuję za dobre słowo. Bardzo miałam ciężką noc. Parę razy się budziłam jakieś dziwne sny. Tak bardzo pragnęliśmy tego dzieciątka. Mąż ma dwóch braci i ja mam brata którzy w żaden sposób nie garną się do ożenki albo żeby chociaż mieć kogoś. Wybudowaliśmy dom i to też parę lat nam zajęło i tak odciągaliśmy.a jak zaczęliśmy starania to już byłam koło 40 a lata lecą nieubłaganie. L 4 lekarz dał mi aż do 5 października bo nic nie wskazywało takiego obrotu. Dostałam cały komplet badań na jutro się umówiłam w przychodni muszę zadzwonić i odwołać. Lekarz dopiero po południu przyjmuje więc wszystko się wyjaśni.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Majaaa bardzo Ci dziękuję za dobre słowo. Bardzo miałam ciężką noc. Parę razy się budziłam jakieś dziwne sny. Tak bardzo pragnęliśmy tego dzieciątka. Mąż ma dwóch braci i ja mam brata którzy w żaden sposób nie garną się do ożenki albo żeby chociaż mieć kogoś. Wybudowaliśmy dom i to też parę lat nam zajęło i tak odciągaliśmy.a jak zaczęliśmy starania to już byłam koło 40 a lata lecą nieubłaganie. L 4 lekarz dał mi aż do 5 października bo nic nie wskazywało takiego obrotu. Dostałam cały komplet badań na jutro się umówiłam w przychodni muszę zadzwonić i odwołać. Lekarz dopiero po południu przyjmuje więc wszystko się wyjaśni.
    Laki Kochana tez myślami jestem z Toba. Jak się teraz czujesz? Cos się dzieje? Nie mysl, ze za pozno starania zaczeliscie. W zyciu roznie wychodzi Nie wiem jak to dokladnie jest kiedy krwiak pęknie i sie oczyszcza. Czy tylko sam krew, czy takie skrzepy tez moga byc. Moze jednak moga- bo przecież to sie jakos od sluzowki odrywa - wiec jakies drobne fragmenty moga byc - tak na logike. Wiec moze Maluszek tam sie dzielnie trzyma.✊✊✊🍀🍀🍀

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Laki Kochana tez myślami jestem z Toba. Jak się teraz czujesz? Cos się dzieje? Nie mysl, ze za pozno starania zaczeliscie. W zyciu roznie wychodzi Nie wiem jak to dokladnie jest kiedy krwiak pęknie i sie oczyszcza. Czy tylko sam krew, czy takie skrzepy tez moga byc. Moze jednak moga- bo przecież to sie jakos od sluzowki odrywa - wiec jakies drobne fragmenty moga byc - tak na logike. Wiec moze Maluszek tam sie dzielnie trzyma.✊✊✊🍀🍀🍀
    To co wydarzyło się wczoraj dopiero dziś tak naprawdę do mnie dotarło. Wczoraj to w takim amoku byłam. Już krwawienia nie ma tylko odrobiną przy podcierania.
    A Ty Marmis jak się czujesz?

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ