X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • nasturcja Znajoma

Wysłany: 11 września 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wrote:
    Ja dawałam w brzuch prolutex.
    dziekuje kochana

• nasturcja Znajoma

Wysłany: 11 września 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Nasturcja, igly nr 8 do zassania zawartości ampulki, potem igly nr 3 lub ciut większe do podania leku w brzuch.

Dziekuje Majaa własnie musze dokupic tych do zassania...znalazłam insulinówki do podania ale slyszalam ze juz ich nie ma w aptekach bo insuline podaje sie teraz w penie........ale moze to co mam po mercilonie wystarczy...dzieki dziewczyny

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:35

Eweszy lubi tę wiadomość

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nie wiem czy będzie dobrze bo przez ostatnie półtorej dnia takie brązowe niteczki pojawiły się przy podcierania. Dziś normalnie jak po każdej aplikacji proga wstałam popodcierałam się nic nie było czyściutki papier. Ubrałam się pranie wstawiłam i tak jakoś mokro mi się na wkładce zrobiło pomyślałam pewnie nie wszystko jeszcze wypłynęło wchodzę do toalety a na wkładce żywa krew. Jestem przerażona leżę i boję się wstać. Nie bolał i nie boli mnie brzuch tylko lekko jajnik z prawej strony.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki a może to przez crinone? Moze podrażniłaś? Pamietaj, ze takie plamienie się zdarza i nie musi świadczyć o niczym niebezpiecznym.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Laki a może to przez crinone? Moze podrażniłaś? Pamietaj, ze takie plamienie się zdarza i nie musi świadczyć o niczym niebezpiecznym.
    Majaaa raczej nie. Obyś miała rację. Ale ja już czarny scenariusz mam w głowie że nic dobrego to nie jest. Wzięłam nospę może proga jeszcze zwiększę. Teraz jakby trochę brzuch dołem pobolewa.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy normalnie powinnaś mieć okres? Czasami taki bol i plamienie pojawiają się w czasie zbliżonym do okresu.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Majaaa raczej nie. Obyś miała rację. Ale ja już czarny scenariusz mam w głowie że nic dobrego to nie jest. Wzięłam nospę może proga jeszcze zwiększę. Teraz jakby trochę brzuch dołem pobolewa.
    Laki Kochana doskonale Cię rozumiem. Ale wydaje mi sie- ze jak nie bylo mocnych skurczów przy tym krwawieniu to jest nic zlego. Ja przynajmniej tak sie pocieszam. Chociaz u mnie plamienie zawsze poprzedzaja takie skurcze w kregoslupie . Lez, zwiększ proga, i magnez. A jak brzuch pobolewa czy drobne skurcze bierz nospe. Moze tez jakis krwiaczek się zrobił. Musimy to przetrzymać. A dużo proga bierzesz?

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    No to mamy wizytę w ten sam dzień 😀 U mnie to będzie niby 11 dc.
    No to ten 17 września dla nas trzech ważny dzień. Ja tez mam dopiero wtedy przyjsc na wizytę. Niech dla nas wszystkich będzie szczesliwy🍀🍀✊✊✊

parviflora, Cherry78, kropka lubią tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Marmis leż kochana, wez sobie fajna książkę lub oglądaj jakieś komedie, żeby się nie martwić. Bedzie wszystko dobrze.
    Powiedzcie mi proszę czy po transferze poszlyscie na zwolnienie lekarskie, czy chodzilyscie do pracy? Co prawda ja będę miała w następnym cyklu dopiero, ale tak jakoś się zastanawiam
    Ja nie bralam. Gdyby nie te "atrakcje" z plamieniami - to w sumie bardzo dobrze się caly czas czulam. Nic nie odczuwałam. Wolam chodzic do pracy - bo czas szybciej lecial i człowiek nie mial tyle czasu na rozmyslania. Ale tak naprawdę to zalezy od Ciebie. Jak sie3 bedziesz lepiej i bezpieczniej czuła to weż.

parviflora lubi tę wiadomość

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Laki Kochana doskonale Cię rozumiem. Ale wydaje mi sie- ze jak nie bylo mocnych skurczów przy tym krwawieniu to jest nic zlego. Ja przynajmniej tak sie pocieszam. Chociaz u mnie plamienie zawsze poprzedzaja takie skurcze w kregoslupie . Lez, zwiększ proga, i magnez. A jak brzuch pobolewa czy drobne skurcze bierz nospe. Moze tez jakis krwiaczek się zrobił. Musimy to przetrzymać. A dużo proga bierzesz?
    Marmis strasznie przestraszyłam się. Nie mam skururczy było tylko jajnik. Biorę 3x400 cyglogest i 3-4 tabl. Duphastonu. Przedwczoraj wieczorem to w krzyżu mnie bolało. Ale tłumaczyłam sobie tym że maliny zbierałam i od tego.

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki mam nadzieje ze krwawienie przejdzie, może faktycznie krwiak się zrobił. A kiedy masz teraz wizytę ?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    A kiedy normalnie powinnaś mieć okres? Czasami taki bol i plamienie pojawiają się w czasie zbliżonym do okresu.
    To nie z okresem związane. Środek cyklu jakoś powinnam mieć.

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Laki mam nadzieje ze krwawienie przejdzie, może faktycznie krwiak się zrobił. A kiedy masz teraz wizytę ?
    We wtorek na wizycie było wszystko ok i lekarz kazał za 2 tygodnie przyjść. Mam też mięśniaka.

• parviflora Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Marmis leż kochana, wez sobie fajna książkę lub oglądaj jakieś komedie, żeby się nie martwić. Bedzie wszystko dobrze.
    Powiedzcie mi proszę czy po transferze poszlyscie na zwolnienie lekarskie, czy chodzilyscie do pracy? Co prawda ja będę miała w następnym cyklu dopiero, ale tak jakoś się zastanawiam
    Hej, ja przy 3 transferach miałam L4 od punkcji (transfery świeże). A przy obu transferach AZ normalnie pracowałam i teraz też zamierzam bo pozwalało mi to odciągnąć trochę myśli od tego czy się udało czy nie itd. Ale to też zależy jaka masz pracę bo ja mam biurowa więc w zasadzie większość dnia praca siedząca.

Eweszy lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parviflora ja również mam prace biurowa i 8 godzin w pozycji siedzącej. Czasami trochę stresu, ale tragedii nie ma. W sumie racja w pracy chociaz głowa jest czymś zajęta i czas leci.

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Marmis strasznie przestraszyłam się. Nie mam skururczy było tylko jajnik. Biorę 3x400 cyglogest i 3-4 tabl. Duphastonu. Przedwczoraj wieczorem to w krzyżu mnie bolało. Ale tłumaczyłam sobie tym że maliny zbierałam i od tego.
    Proga raczej bierzesz sporo..Chociaz ja mam jeszcze do tego 2 prolutexy - ale ja to jestem dziwny przypadek. W krzyżu to moglo Cie boleć bo sie macica rozszerza i wszystko w srodku rośnie albo rzeczywiście od tych malin. Nie powiem Ci - nie martw sie- bo sama ciagle sie zamartwiam.Ale trzeba patrzec optymistycznie- ze wiele dziewczyn plami a nawet krwawi w I trymestrze a z dzieciaczkami wszystko w porzadku. I tego musimy sie trzymac. Lezec, brac leki i czekać.

Laki21 lubi tę wiadomość

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie już chyba po wszystkim poszłam do toalety i tylko usłyszałam jak coś chlupnęlo. Coś w rodzaju takiej błony jak przy okresie jakby kawałek wątróbki. Krew się polała. Nie wiem czy jest sens jechać do szpitala.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Dziewczyny u mnie już chyba po wszystkim poszłam do toalety i tylko usłyszałam jak coś chlupnęlo. Coś w rodzaju takiej błony jak przy okresie jakby kawałek wątróbki. Krew się polała. Nie wiem czy jest sens jechać do szpitala.
    Jedz na Sor na ginekologie.. Zrobią Ci usg. Będzie wiadomo. Duze to było? Moze to jakis skrzep po krwiaku albo cos. Jestem z Toba💗💗

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też wyleciało takie jak skrzepy ze dwa. Brzuch boli jak w okres i krzyże.

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ