adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Majaaa wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę czy są jakieś dane albo nawet z waszej obserwacji, jak beta hcg zachowuje się przy pustym jaju? Oczywiście chyba niczego bardziej się nie boję jak takiej diagnozy. Dzwonili z przychodni, zmienili mi termin wizyty z niedzieli na poniedziałek. To bedzie 23 dpt.
U mnie od samego początku były skrajnie niskie bety.Majaaa lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
kropka wrote:U mnie dokładnie to samo 🤦♀️
cykle ostatnio nawet bardzo obfite o dziwo. A ten trwał cały poniedziałek wtorek i cisza nie było tego jakoś bardzo dużo 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ no i kilka godzin w niedzielę a od wczoraj nic 😏😏😏😏 ehhhh też myślę że nic z tego 🤦♀️🤦♀️
Aż żałuję że napisałam Martinie że 1dc to poniedziałek a nie niedziela jednak 😏
U mnie dalej @ bardzo słaba jak na to jakie mam normalnie więc nie wiem kompletnie o co chodzi z tym cyklem. Nie wiem czy to ze stresu może.. Ale kurcze tak się cieszyłam na transfer w tym miesiącu a chyba nic z tego nie będzie.Nasta lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Marmis, jak się dzisiaj czujesz? 🙂Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Marmis, jak się dzisiaj czujesz? 🙂
Cherry78, Krakowska, parviflora, Timber lubią tę wiadomość
Marmis -
Marmis kochana ✊🏻🍀💝
Wiem, że łatwo się mówi ale staraj się myśleć pozytywnie - maluszek jest dzielny i na pewno walczy 💪🏻.
Dobrze, że już nie krwawisz, może się nareszcie wszystko wyciszy i uspokoi 🤞🏻.
Parvi, najważniejsze, żeby endo ładnie się odbudowało, lekarz sprawdzi na usg wiec się nie martw na zapas, u mnie tez czasami okres na samych wkładkach a endo 13mm 🤷🏼♀️
Trzymam kciuki kochana 🤞🏻💝Marmis, parviflora, kropka lubią tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
parviflora wrote:Hej i jak u Ciebie? 🙂
U mnie dalej @ bardzo słaba jak na to jakie mam normalnie więc nie wiem kompletnie o co chodzi z tym cyklem. Nie wiem czy to ze stresu może.. Ale kurcze tak się cieszyłam na transfer w tym miesiącu a chyba nic z tego nie będzie.
Dziewczyny po waszych poprzednich nieudanych transferach tez źle Się czułyście? Ja nie wiem czy to jakiś skutek uboczny odlozenia accofil i encorton, ale miewam takie okropne bole z tyłu głowy, do tego zatoki obrzęknięte.. A nie wspomnę o tym, że ponad tydzień temu odłożyłam leki a szanowna Pani @ nie raczyła się pojawić, a tak chce mieć to juz za sobą 🙄parviflora lubi tę wiadomość
Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
Starania od 01.2016
2018 laparo i hisero
2018 3x IUI
05.2019 transfer beta 0
09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
12.2019 transfer beta 7, 5, 0
07.2020 laparo
03.2021 AZ 😢
08.2021 AZ 😢
Kariotyp ✔
ANA✔
P/c p. Antyg. jajnika✔
P/C P. kardiolipinie ✔
Mutacja MTHFR ❌
Homocysteina ✔
V Leiden +Mutacja genu ✔
Antykoagulant toczniowy ✔
Komórki NK 30% ❌
Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
Prolaktyna skacząca
TSH 1,4 -
Nasta wrote:Na spokojnie, w sumie obecny okres to pozostałości poprzedniego cyklu, więc teraz dbaj o siebie i myśl pozytywnie żeby teraz ładne endo było 🤗
Dziewczyny po waszych poprzednich nieudanych transferach tez źle Się czułyście? Ja nie wiem czy to jakiś skutek uboczny odlozenia accofil i encorton, ale miewam takie okropne bole z tyłu głowy, do tego zatoki obrzęknięte.. A nie wspomnę o tym, że ponad tydzień temu odłożyłam leki a szanowna Pani @ nie raczyła się pojawić, a tak chce mieć to juz za sobą 🙄
Ja mam bole migrenowe glowy.Nasta lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
parviflora wrote:Hej i jak u Ciebie? 🙂
U mnie dalej @ bardzo słaba jak na to jakie mam normalnie więc nie wiem kompletnie o co chodzi z tym cyklem. Nie wiem czy to ze stresu może.. Ale kurcze tak się cieszyłam na transfer w tym miesiącu a chyba nic z tego nie będzie.
Dziś tylko papier zabarwiony na różowo czego nie rozumiem bo nigdy po okresie czegoś takiego nie miałam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ no brak słów ....
U nas ten cykl był na spontanie , nieplanowany ... Ale wiesz zawsze mimo wszystko się człowiek nakręci.
We wtorek robię estradiol to zobaczymy co tam wyjdzie a za tydzień USG .
Mam nadzieję że ten " dziwny" cykl przyniesie nam szczęście 🙈🙈🙈🙈Majaaa, parviflora, Laki21 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny potrzebuję pomocy mam zastrzyki z prolutex...ale ja wyciągam to z opakowania a tam same ampulki....i zonk.....ale mam na szczescie jakies strzykawki i igly w domu...lata doświadczenia.....hahah...słuchajcie w całym zamieszaniu zapomniałam zapytać doktorka..... ja rozumiem że prolutex normalnie w brzuszek moge....???widze ze można tez domiesniowo na opakowaniu jest ale chyba nie dam rady....
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a u mnie znowu plamienia.Od środy byla cisza i bach znienacka. Troche dluzej postalam w kuchni. No moze max 7 minut. Wczesniej troche mnie cmilo w kregoslupie i brzuch- ale myslalam- ze to od lezenia. Chyba totalnie muszę plackiem lezec. Chociaz powiem wam- ze juz mnie takie mysli dopadaja- ze jak ma sie nie utrzymac- to niech sie juz teraz skonczy. Bo im dluzej tym duzo trudniej. Już tyle tego proga pakuje, leżę i nic z tego. I tak w sumie mi sie wydaje- ze nic z tego- bo jakas się nerwowa zrobilam - a to przy poprzednich transferach tez byla oznaka fiaska. Przepraszam, ze wam smecę..Ale tak sobie mysle- ze ja moze mam jakas niewydolna macice czy cos w tym stylu - ze zawsze cos sie dzieje.Marmis
-
kropka wrote:U mnie od wczoraj koniec 🤦♀️
Dziś tylko papier zabarwiony na różowo czego nie rozumiem bo nigdy po okresie czegoś takiego nie miałam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ no brak słów ....
U nas ten cykl był na spontanie , nieplanowany ... Ale wiesz zawsze mimo wszystko się człowiek nakręci.
We wtorek robię estradiol to zobaczymy co tam wyjdzie a za tydzień USG .
Mam nadzieję że ten " dziwny" cykl przyniesie nam szczęście 🙈🙈🙈🙈
A Ty kiedy masz wizytę na podgląd endo?Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Marmis wrote:Dziewczyny a u mnie znowu plamienia.Od środy byla cisza i bach znienacka. Troche dluzej postalam w kuchni. No moze max 7 minut. Wczesniej troche mnie cmilo w kregoslupie i brzuch- ale myslalam- ze to od lezenia. Chyba totalnie muszę plackiem lezec. Chociaz powiem wam- ze juz mnie takie mysli dopadaja- ze jak ma sie nie utrzymac- to niech sie juz teraz skonczy. Bo im dluzej tym duzo trudniej. Już tyle tego proga pakuje, leżę i nic z tego. I tak w sumie mi sie wydaje- ze nic z tego- bo jakas się nerwowa zrobilam - a to przy poprzednich transferach tez byla oznaka fiaska. Przepraszam, ze wam smecę..Ale tak sobie mysle- ze ja moze mam jakas niewydolna macice czy cos w tym stylu - ze zawsze cos sie dzieje.
Marmisku, a jakie te plamienia? Brązowe? Czy krwiste? Ja pamietam, że jak odklejała mi się kosmowka to tez trochę te plamienia trwały. Takie brązowe nitki i tez miałam tak, że niby już spokój, a za chwile od nowa. I brzuch bolał, dość mocno bym powiedziała.👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
Marmis wrote:Dziewczyny a u mnie znowu plamienia.Od środy byla cisza i bach znienacka. Troche dluzej postalam w kuchni. No moze max 7 minut. Wczesniej troche mnie cmilo w kregoslupie i brzuch- ale myslalam- ze to od lezenia. Chyba totalnie muszę plackiem lezec. Chociaz powiem wam- ze juz mnie takie mysli dopadaja- ze jak ma sie nie utrzymac- to niech sie juz teraz skonczy. Bo im dluzej tym duzo trudniej. Już tyle tego proga pakuje, leżę i nic z tego. I tak w sumie mi sie wydaje- ze nic z tego- bo jakas się nerwowa zrobilam - a to przy poprzednich transferach tez byla oznaka fiaska. Przepraszam, ze wam smecę..Ale tak sobie mysle- ze ja moze mam jakas niewydolna macice czy cos w tym stylu - ze zawsze cos sie dzieje.
Ja wierzę, że Maluszek jest cały czas z Tobą i pięknie się rozwija.Marmis lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Nasturcja, igly nr 8 do zassania zawartości ampulki, potem igly nr 3 lub ciut większe do podania leku w brzuch.
Marmis, a może właśnie taką Twoja natura, że będziesz musiała leżeć plackiem 9 miesięcy? Znam dziewczynę, która dwie ciążę tak właśnie musiała i teraz ma dwóch synów. Leż i nie myśl! ☺
Ja natomiast tez caly czas schizy, że nic nie czuje, ze zero bolu w podbrzuszu, zero odczuwania jajników, o mdłościach tez w ogole nie ma mowy....także bez zmian😅
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Rozi1989 wrote:Marmisku, a jakie te plamienia? Brązowe? Czy krwiste? Ja pamietam, że jak odklejała mi się kosmowka to tez trochę te plamienia trwały. Takie brązowe nitki i tez miałam tak, że niby już spokój, a za chwile od nowa. I brzuch bolał, dość mocno bym powiedziała.Marmis
-
parviflora wrote:Kropka, ja naprawdę tego nie rozumiem bo u mnie też już dzisiaj jakby się kończy @. Po poronieniu w sumie już wszystko miałam uregulowane i normalne cykle miałam a teraz takie coś.. Ja w czwartek mam zrobić estradiol i proga i TSH to się okaże a za tydzień w piątek mam wizytę. W tym cyklu kiedy zaszłam w ciąże miałam taki dziwny okres bo dopiero po 4 dniach się rozkręcił i 3 dni był mega intensywny i jeszcze miałam plamienie w środku cyklu czego też nigdy nie miałam więc po cichu jeszcze mam nadzieję, że szansa jest. Jeśli nie wypali to spróbujemy za miesiąc.
A Ty kiedy masz wizytę na podgląd endo?
U mnie nie może być normalnie tylko zawsze coś . -
kropka wrote:Ja mam wizytę 17 września, to będzie 12dc licząc od poniedziałku . Bo już naprawdę głupia jestem jak to liczyć 🤦♀️ a od niedzieli zaczynam prograf ,więc fajnie by było gdyby się udało ,żeby nie potrzebnie go nie brać 😏
U mnie nie może być normalnie tylko zawsze coś .kropka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Marmis leż kochana, wez sobie fajna książkę lub oglądaj jakieś komedie, żeby się nie martwić. Bedzie wszystko dobrze.
Powiedzcie mi proszę czy po transferze poszlyscie na zwolnienie lekarskie, czy chodzilyscie do pracy? Co prawda ja będę miała w następnym cyklu dopiero, ale tak jakoś się zastanawiamMarmis lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."