adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis wrote:Parvi a moze jednak zrobic te immunologie. Moze steryd i accofil rozwiazalyby sprawę? Na poczatek moglabys zrobi Ana 1 i jak dodatnie to ANA3 i moze kiry. Warto tez NK. Gdzies mam listę tych badan, ktore kiedys Pasnik mi zlecil. Jak znajdę, przesle.
Cieszę sie- ze się nie poddajesz i chcesz dalej walczyc!! -
Zocha wrote:U mnie właśnie nk wyszły takie, że lekarz sam powiedział że małe szanse na zagnieżdżenie.a już na pewno na utrzymanie ciąży. Też zrobiłam te badania na własne żądanie jakiś rok temu w listopadzie, gdzie już zarodek czekał na mnie. Po jakiś niecałych 2 miesiącach nk spadły na tyle, że mogłam podejść do transferu, wówczas przydarzył się na covid i w marcu pojechaliśmy po kropka, który teraz ma szacunkowo 1600g i dalej rośnie, czego Wam życzę serdecznie. Niech niepowodzenia będą tylko etapem na długiej drodze do szczęścia i złym wspomnieniem za jakiś czas.
Na jakich lekach te NK spadły Ci w 2 miesiące?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Na jakich lekach te NK spadły Ci w 2 miesiące?
Krakowska, parviflora lubią tę wiadomość
-
Parvi, nie rób immunologii na własną rękę. Badania są kosztowne a lekarz, mając na uwadze Twoją historię, będzie chciał zlecić Ci je indywidualnie pod Ciebie. Wtedy ważny jest dzień cyklu, a wyniki w immunologii wiąże korelacja więc nie rób tego błędu i nie idź do lekarza z wynikami już zrobionymi bo szkoda kasy. Musisz zacząć od wizyty. I jeszcze coś-teoretycznie AZ to prosty temat do zajścia w ciążę. Wystarczy zarodek z potencjałem życia, dobrze przygotowany organizm kobiety. Ale to także zlepek komórek, na które niezabezpieczony organizm matki, może wysłać całą armię przeciwciał, by jako ciało obce, zaatakować je. Dlatego immunologia jest w sytuacji niepowodzeń, jak u Ciebie, jest kluczowa. Nasza Ewuszek zaszła w ciazę bez tej osłony, ale większość bez niej po prostu albo zajdzie w nią na krótko, albo wcale.Powodzenia🍀
parviflora lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
One wrote:Parvi, nie rób immunologii na własną rękę. Badania są kosztowne a lekarz, mając na uwadze Twoją historię, będzie chciał zlecić Ci je indywidualnie pod Ciebie. Wtedy ważny jest dzień cyklu, a wyniki w immunologii wiąże korelacja więc nie rób tego błędu i nie idź do lekarza z wynikami już zrobionymi bo szkoda kasy. Musisz zacząć od wizyty. I jeszcze coś-teoretycznie AZ to prosty temat do zajścia w ciążę. Wystarczy zarodek z potencjałem życia, dobrze przygotowany organizm kobiety. Ale to także zlepek komórek, na które niezabezpieczony organizm matki, może wysłać całą armię przeciwciał, by jako ciało obce, zaatakować je. Dlatego immunologia jest w sytuacji niepowodzeń, jak u Ciebie, jest kluczowa. Nasza Ewuszek zaszła w ciazę bez tej osłony, ale większość bez niej po prostu albo zajdzie w nią na krótko, albo wcale.Powodzenia🍀
Ale KiR-y (dowolny dzień cyklu) warto zrobić bo czeka się długo na wynik, a to jedno z podstawowych badań immunologicznych, a wynik jest ważny przez lata.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Ale KiR-y (dowolny dzień cyklu) warto zrobić bo czeka się długo na wynik, a to jedno z podstawowych badań immunologicznych, a wynik jest ważny przez lata.18’córka❤️
-
kropka wrote:U mnie test biały 😢😭 beta w poniedziałek to tylko formalność 😢😢😢😭😭
Najgorsze że w głowie ciągle jest ta uczaca się lekarka i jej komplikacje 🤦♀️ moze gdyby ktoś inny to robił 😢😔😏
Nie zadręczaj się, nie wiesz czy to było przyczyną niepowodzenia..Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
One wrote:Parvi, nie rób immunologii na własną rękę. Badania są kosztowne a lekarz, mając na uwadze Twoją historię, będzie chciał zlecić Ci je indywidualnie pod Ciebie. Wtedy ważny jest dzień cyklu, a wyniki w immunologii wiąże korelacja więc nie rób tego błędu i nie idź do lekarza z wynikami już zrobionymi bo szkoda kasy. Musisz zacząć od wizyty. I jeszcze coś-teoretycznie AZ to prosty temat do zajścia w ciążę. Wystarczy zarodek z potencjałem życia, dobrze przygotowany organizm kobiety. Ale to także zlepek komórek, na które niezabezpieczony organizm matki, może wysłać całą armię przeciwciał, by jako ciało obce, zaatakować je. Dlatego immunologia jest w sytuacji niepowodzeń, jak u Ciebie, jest kluczowa. Nasza Ewuszek zaszła w ciazę bez tej osłony, ale większość bez niej po prostu albo zajdzie w nią na krótko, albo wcale.Powodzenia🍀Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:One, dziękuję ja tak myślę, że faktycznie najpierw bym poszła na wizytę i zobaczyła co dr zleci bo badania do najtańszych nie należą. Zobaczę jeszcze co mój dr napisze w poniedziałek jak dam Mu znać o becie. Przy pierwszych 3 transferach z naszych komórek szanse w sumie mieliśmy od razu bliskie 0 więc gdybym wtedy miała taką wiedzę to myślę, że byśmy nie podchodzili do 3 procedur tylko wcześniej zdecydowalibyśmy się na AZ no ale próbowaliśmy i to że pierwszy transfer AZ od razu zaskoczył to był dla nas taki kopniak że to jest, że faktycznie problemem były slabe zarodki i teraz się uda no ale nie ma reguły. Tylko ciężko stwierdzić czy faktycznie u mnie jest jakiś problem immuno czy po prostu mam pecha żeby trafić na ten właściwy zarodek.. Mam nadzieje, że w końcu uda się wyjaśnić przyczynę tych niepowodzeń i zajść w ciążę i ją szczęśliwie donosić.
Kropka, wyplacz się, wyżal i startuj dalej🍀🍀🍀parviflora, kropka lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
One wrote:Pocieszające może być to, że możesz mieć zupełnie nieskomplikowany problem immuno. Przemawia za tym fakt, że byłaś w ciąży. Dlatego może być tak, że kolejny transfer będzie w obstawie tylko sterydu i heparyny i już zakończy się sukcesem. Szkoda zarodka na strzelanie, że może się udać. Szkoda także czasu. Wybierz dobrego lekarza, poczytaj opinie. Tak się składa, że 3 bardzo dobrych specjalistów mieszka w jednym mieście. Mam na myśli prof Malinowskiego, prof Wilczynskiego, doc Paśnika. Z tych 3 byłam u każdego-zdiagnozował mnie Wilku, leczył. Każdą z 3 ciąż zawdzięczam jemu, córkę urodziłam także dzięki lekom ustawionym przez niego. Paśnik-lekarz wspaniały, mega życzliwy człowiek, bardzo chcący pomóc, ale w moim przypadku 5 transferów na jego lekach dało bety 0. Mimo to mam o nim jak wyżej, dobre zdanie. Maliny nie wzięłam pod uwagę po pierwszej wizycie. Trzymaj się, życzę Ci powodzenia🍀
Kropka, wyplacz się, wyżal i startuj dalej🍀🍀🍀Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Kropka tak mi przykro. Nie poddawaj się i walcz dalej. Dziewczyny przesyłam Wam moc sił i pozytywnej energii
parviflora, kropka lubią tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
parviflora wrote:Dzięki Kochana, ja steryd biorę cały czas może by trzeba dawkę zwiększyć i byłoby dobrze. Ja myślę właśnie o Wilku. Na pewno będę dalej działać. Twoja historia jest dla mnie motywacja❤️
Wy dziewczyny walczcie, nie poddawajcie się. Porażki podcinają skrzydła i odbierają chęci ale uwierzcie mi, nie znam nikogo kto świadomie rezygnując z tej walki nie doczekał się dziecka. Powodzenia wszystkim🍀parviflora, Cherry78 lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:15
One, ambrozja, parviflora, Luusia, Alrauna1987, Alutka77, Marmis, Laki21, Robin27, Cherry78, Eweszy, Majaaa, Zocha, Zuzanna., kaska2000, Pola84, Virginia, sylvuś lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek wrote:Witam dziewczyny już nie w dwupaku 😊
29.09 o 20:32 przyszedł na świat nasz synek Leoś i jak żyje nie widziałam cudowniejszego wczesniaczka 😍 jesteśmy z mężem zakochani po uszy warto było walczyć ! Te lata leczenia, łzy nie mają już znaczenia dla takiego cudu przeszlibyśmy przez piętno nieplodnosci bez zastanowienia jeszcze raz nawet w snach nie wyobrażałam sobie wspanialszego dziecka! Teraz najważniejsze jest dla mnie zdrowie synka i żebyśmy szybko byli razem w domu całą rodziną.
Nie poddawajcie się wiem że brakuje sił wiem znam tą bezsilność te łzy i niemoc upadałam wiele razy ale za każdym razem się podnosiłam bo jest o co walczyć!
Dziękuję Wam dziewczyny za to forum za wsparcie za dzielenie się doświadczeniem i wiedzą za wszystko ! 💚💚💚
One szczególnie dziękuję Tobie ty wiesz za co bez Ciebie nie byłoby Leosia nie
Ewuszek, jeszcze raz gratulacje🎊🎉masz cudnego Synka. Cieszę się, że jakoś mogłam się przydać, nie ma za co dziękować😘Mieszasz mi w głowie🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 13:56
Ewuszek lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
One wrote:Wilku-dobry wybór. Wierzę, że Ci ustawi odpowiednio leki. Kluczowym może być Zarzio, limfocytowy strzał, który ogarnął moje rozjechane cytokiny i który pomógł także naszej Maggie forumowej. Ale to już temat dla lekarza. Parvi, ja tu jestem z doskoku. Czekałam na wieści co u Ciebie, czytam ale sporadycznie się udzielam. Będę tu jednak zaglądać przede wszystkim dla Ciebie-niech Ci się powiedzie🍀
Wy dziewczyny walczcie, nie poddawajcie się. Porażki podcinają skrzydła i odbierają chęci ale uwierzcie mi, nie znam nikogo kto świadomie rezygnując z tej walki nie doczekał się dziecka. Powodzenia wszystkim🍀Cherry78, sylvuś lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Ewuszek, cudowny Maluszek🥰 Dużo zdrówka dla Was żebyś jak najszybciej mogła mieć Synka cały czas obok.
Jestem z Ciebie dumna, odwalilas kawał dobrej roboty Mamusiu!! 🥳Ewuszek, Cherry78 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍