adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka, jak się dziś czujesz ?Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Dziewczyny kochane, którym się nie udał transfer - nie poddawajcie się, trzeba drążyć temat ile się da w kwestii badań i podchodzić dalej.
parviflora, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość
-
Zocha wrote:Dziewczyny kochane, którym się nie udał transfer - nie poddawajcie się, trzeba drążyć temat ile się da w kwestii badań i podchodzić dalej.
Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Zocha, wiem Kochana ja nie umiem się poddać. Wyryczeliśmy się wczoraj z Mężem i pogadalam z Mamą (u mnie cała rodzina wie że podchodzimy do AZ i wszyscy bardzo nas wspierają) i stwierdziliśmy, że mamy kilka opcji i napiszę w poniedziałek po becie do lekarza i zobaczymy co dalej.
parviflora lubi tę wiadomość
-
parviflora wrote:Zocha, wiem Kochana ja nie umiem się poddać. Wyryczeliśmy się wczoraj z Mężem i pogadalam z Mamą (u mnie cała rodzina wie że podchodzimy do AZ i wszyscy bardzo nas wspierają) i stwierdziliśmy, że mamy kilka opcji i napiszę w poniedziałek po becie do lekarza i zobaczymy co dalej.
Parvi - Twoja postawa jest tutaj wzorem i siłą dla wielu dziewczyn 💪🏻💗
Ja trzymam kciuki i wierzę, że spotka Cię upragnione, wyczekane i wywalczone szczęście kochana 🤞🏻💝parviflora lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
parviflora wrote:Kropka, jak się dziś czujesz ?
Powiedzialam wczoraj mężowi , to powiedział że już nie ma siły na to wszystko 😭
Cała noc śniły mi się głupoty .
Miałam zrobić test ,ale stwierdziłam że i tak już nie zmienię tego i albo zrobię w niedzielę albo w poniedziałek beta .
Tylko myszy kupić faccelle bo mam jakieś tani badziew z allegro .
Powiem Ci to podejście najbardziej przeżywam , nie umiem znaleźć sobie miejsca i ciągle chce mi się płakać 😔
O dziwo brak bólu jak na okres ,tylko delikatnie cmi i kłuje jajnik aż do pachwiny , martwię się co to może być 😔
A Ty Kochana jak się czujesz? Macie plan wyrazie czego ??? 😔😔😔😔 -
Zocha wrote:Dziewczyny kochane, którym się nie udał transfer - nie poddawajcie się, trzeba drążyć temat ile się da w kwestii badań i podchodzić dalej.
Za każdym podejściem inne leki , i nic na mnie nie działa .
Najbardziej mnie zastanawia czemu , ponieważ ja mam za sobą 6 naturalnych ciąż i problem byl nie z zajściem tylko z utrzymaniem 😔 słyszeliśmy że dla nas in vitro to będzie tylko formalność 😏 a tu proszę taki problem 😔 -
kropka wrote:Jestem załamana 😔
Powiedzialam wczoraj mężowi , to powiedział że już nie ma siły na to wszystko 😭
Cała noc śniły mi się głupoty .
Miałam zrobić test ,ale stwierdziłam że i tak już nie zmienię tego i albo zrobię w niedzielę albo w poniedziałek beta .
Tylko myszy kupić faccelle bo mam jakieś tani badziew z allegro .
Powiem Ci to podejście najbardziej przeżywam , nie umiem znaleźć sobie miejsca i ciągle chce mi się płakać 😔
O dziwo brak bólu jak na okres ,tylko delikatnie cmi i kłuje jajnik aż do pachwiny , martwię się co to może być 😔
A Ty Kochana jak się czujesz? Macie plan wyrazie czego ??? 😔😔😔😔
Ale jakoś bardziej skłaniam się przy tym żeby jeszcze teraz spróbować od razu w kolejnym cyklu a gdyby nie daj Boże znowu się nie udało to wtedy złóżyc dokumenty po raz kolejny o AZ i w oczekiwaniu na zarodki porobić badania immuno itd.
Kochana, ale u Ciebie naprawdę jeszcze nic nie wiadomo w 6dpt mogło być jeszcze biało na teście. Czekamy na betę i wciąż mocno trzymam kciuki. Widzisz czasem naprawdę ciężko to wszystko zrozumieć czemu nam jest tak trudno zajść w ciążę lub ją utrzymać.. Pozostaje nam walczyć aż dostaniemy nasz upragniony Skarb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 11:04
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Kropka, ja w poniedziałek napiszę do lekarza jak bede mieć wynik bety i zapytam go co dalej w tej sytuacji czy mamy podchodzić od razu do kolejnego transferu w kolejnym cyklu z taką obstawa jak teraz i jaka zresztą była też przy udanym transferze (acard, steryd, embroglue) bo na to byśmy jeszcze kasę mieli żeby podejść jeszcze raz w tym miesiącu czy robić przerwę i umawiać się do Wilka i robić badania i dopiero wtedy podejść jak już będą wyniki i będzie wiadomo co z tym immuno.
Ale jakoś bardziej skłaniam się przy tym żeby jeszcze teraz spróbować od razu w kolejnym cyklu a gdyby nie daj Boże znowu się nie udało to wtedy złóżyc dokumenty po raz kolejny o AZ i w oczekiwaniu na zarodki porobić badania immuno itd.
Kochana, ale u Ciebie naprawdę jeszcze nic nie wiadomo w 6dpt mogło być jeszcze biało na teście. Czekamy na betę i wciąż mocno trzymam kciuki. Widzisz czasem naprawdę ciężko to wszystko zrozumieć czemu nam jest tak trudno zajść w ciążę lub ją utrzymać.. Pozostaje nam walczyć aż dostaniemy nasz upragniony Skarb.
Cieszę sie- ze się nie poddajesz i chcesz dalej walczyc!!parviflora, Zocha, Alutka77 lubią tę wiadomość
Marmis -
parviflora wrote:Kropka, ja w poniedziałek napiszę do lekarza jak bede mieć wynik bety i zapytam go co dalej w tej sytuacji czy mamy podchodzić od razu do kolejnego transferu w kolejnym cyklu z taką obstawa jak teraz i jaka zresztą była też przy udanym transferze (acard, steryd, embroglue) bo na to byśmy jeszcze kasę mieli żeby podejść jeszcze raz w tym miesiącu czy robić przerwę i umawiać się do Wilka i robić badania i dopiero wtedy podejść jak już będą wyniki i będzie wiadomo co z tym immuno.
Kochana, ale u Ciebie naprawdę jeszcze nic nie wiadomo w 6dpt mogło być jeszcze biało na teście. Czekamy na betę i wciąż mocno trzymam kciuki. Widzisz czasem naprawdę ciężko to wszystko zrozumieć czemu nam jest tak trudno zajść w ciążę lub ją utrzymać.. Pozostaje nam walczyć aż dostaniemy nasz upragniony Skarb.
I też dylemat czy podejść w listopadzie ,czy po nowym roku 😔
Również jeszcze będziemy próbować ,ale chyba tylko w invimedzie bo na Czechy nas nie stać 😔 a jak widać nawet super zarodki u mnie się nie sprawdzają ...musimy trafić na ten jeden jedyny .... -
kropka wrote:Czy ból jedynego jajnika takie kłucie (bez boli okresowych) może oznaczać coś złego ??
nie mam na razie jak iść na USG 😏 a trochę mnie to nurtuje ,dziś 7dpt
Marmis -
Marmis wrote:Kropka nie. Rozne bole moga sie zdarzac. Jajnikow- raz jeden, raz drugi lub tylko jeden. Ciagniecia- zakłucia etc. Bierzesz tony lekow, progesteton. A poza tym - moze jednak dobrze sie zadziało . Bóle, jak i ich brak moga oznaczac zarowno to- ze się udało- jak i ze nic z tego. Nie ma reguły. Nie chcesz zrobic bety? Po co się tak stresować?
-
Marmis - dzieki za info o Ewuszek. Doczytalam tam na watku
Ewuszek (jezeli czytasz a nie masz czasu na odpowiadanie). Gratulacje kochana. I prosze nie drecz sie, ze Twoje cialo nie dalo rady, bo dalo! doczekalas do 36 tygodnia i maly tylko z mala pomoca inkubatora daje rade. Juz niedlugo wezmierz go do domu
I pamietaj, te wszystkie trudne emocje, ktore teraz odczuwasz sa wzmozone przez hormony. Zobaczysz, ze za kilka tygodni zupelnie inaczej bedziesz na to wszystko patrzec i powoli przestaniesz sie obwiniac.
I wiem co mowie, bo moj porod skonczyl sie nagla cesarka i moj maluszek tez musial byc pod specjalnym nadzorem. I nikt nie wie dlaczego. Tak sie po prostu czasem zdarza.
Glowa do gory. Leos juz jest na tym swiecieCherry78, parviflora, Ewuszek lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Kropka i Parvi - jeszcze raz sciaskam na odleglosc. Walczcie kochane. Nawet jak jest tak trudno i sa momenty kiedy nie widac cienia nadziei.
parviflora lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Marmis wrote:Parvi a moze jednak zrobic te immunologie. Moze steryd i accofil rozwiazalyby sprawę? Na poczatek moglabys zrobi Ana 1 i jak dodatnie to ANA3 i moze kiry. Warto tez NK. Gdzies mam listę tych badan, ktore kiedys Pasnik mi zlecil. Jak znajdę, przesle.
Cieszę sie- ze się nie poddajesz i chcesz dalej walczyc!!Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Marmis, ja steryd biorę już chyba od 3 transferu. ANA robiłam na własną rękę i konsultowałam z hematologiem mówił, że ok i robiłam trochę badań pod kątem zespołu antyfosfolipidowego i wszystko było ok.Wyszly mi tylko te mutacje dotyczące przyswajania kwasu foliowego i B12 i już od dawna biorę metyle. Ale za to homocysteina w normie. Podeślij mi proszę listę bo na pewno nie miałam robionych Kirow i komórek NK i pozostałych immuno. Te badania trzeba robić w Łodzi ?
Robiłam je w Invimedzie i wysyłali to do APC
Coś obiło mi się na forum na FB że trzeba pytać gdzie wysyłajs ,bo się coś zmieniło ale nie chcę wprowadzać Cię w błąd . -
kropka wrote:Ja robiłam test CBA i IMK i Kiry
Robiłam je w Invimedzie i wysyłali to do APC
Coś obiło mi się na forum na FB że trzeba pytać gdzie wysyłajs ,bo się coś zmieniło ale nie chcę wprowadzać Cię w błąd .Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Marmis, ja steryd biorę już chyba od 3 transferu. ANA robiłam na własną rękę i konsultowałam z hematologiem mówił, że ok i robiłam trochę badań pod kątem zespołu antyfosfolipidowego i wszystko było ok.Wyszly mi tylko te mutacje dotyczące przyswajania kwasu foliowego i B12 i już od dawna biorę metyle. Ale za to homocysteina w normie. Podeślij mi proszę listę bo na pewno nie miałam robionych Kirow i komórek NK i pozostałych immuno. Te badania trzeba robić w Łodzi ?
parviflora, kropka, Alutka77 lubią tę wiadomość