adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
One wrote:Wilku-dobry wybór. Wierzę, że Ci ustawi odpowiednio leki. Kluczowym może być Zarzio, limfocytowy strzał, który ogarnął moje rozjechane cytokiny i który pomógł także naszej Maggie forumowej. Ale to już temat dla lekarza. Parvi, ja tu jestem z doskoku. Czekałam na wieści co u Ciebie, czytam ale sporadycznie się udzielam. Będę tu jednak zaglądać przede wszystkim dla Ciebie-niech Ci się powiedzie🍀
Wy dziewczyny walczcie, nie poddawajcie się. Porażki podcinają skrzydła i odbierają chęci ale uwierzcie mi, nie znam nikogo kto świadomie rezygnując z tej walki nie doczekał się dziecka. Powodzenia wszystkim🍀 -
kropka wrote:One a ten lek ma podobne działanie do encortonu , eqarolu lub prografu ???18’córka❤️
-
Ewuszek, gratulacje! ♥️
Zdrówka dla Ciebie i Leosia ☺️Ewuszek lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
nick nieaktualny
-
Ewuszek gratulacje i zdrówka dla Was obojga 🥰
Ewuszek lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Dziewczyny, klamka ostatecznie zapadła, podchodzimy do AZ.
Jesteśmy z Warszawy, może któraś z Was też jest z naszych okolic i podzielicie się rada.... Gdzie podchodziłyscie
Aktualnie wysłałam nasze wyniki do Czech klinika europe ivf, czy macie doświadczenia z tą klinika?
Ogólnie jechać do Czech czy szukać w Polce po różnych klinikach?
Mamy grupę krwi o rh+i Arh+
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Dziewczyny, klamka ostatecznie zapadła, podchodzimy do AZ.
Jesteśmy z Warszawy, może któraś z Was też jest z naszych okolic i podzielicie się rada.... Gdzie podchodziłyscie
Aktualnie wysłałam nasze wyniki do Czech klinika europe ivf, czy macie doświadczenia z tą klinika?
Mamy grupę krwi o rh+i Arh+
Jesli chodzi o Polskę -kilka dziewczyn korzystało tez z Gamety Gdynia np. Ewuszek, ktora właśnie urodzila synka.Marmis -
Marmis wrote:Ewa- lepiej w kilku sie dowiedziec . Nie wiem na ile zalezy Wam na zgodnosci fenotypowej i grup krwi. Bo czasami przez to dłuzej się czeka. Podzwoncie. Zapytajcie jak to wyglada w danej klinice. Niestety nie korzystalam z klinik warszawskich. Ja jestem team Reprofit Ostrawa .Trzymam kciuki✊✊
Dlaczego zdecydowaliście się na klinikę w Czechach a nie w Polsce, długo czekaliście na zarodek, jak logostycznie to wszystko wygląda, jakie koszty?
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Dziewczyny, klamka ostatecznie zapadła, podchodzimy do AZ.
Mamy grupę krwi o rh+i Arh+Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 17:06
Marmis, Ewuszek, parviflora lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Ewa100 wrote:Dzięki, możesz powiedzieć coś więcej jak to wygląda w Reprofit, właśnie wysłałam tam prośbę o kontakt.
Dlaczego zdecydowaliście się na klinikę w Czechach a nie w Polsce, długo czekaliście na zarodek, jak logostycznie to wszystko wygląda, jakie koszty?
Jesli endometrium jest ok- wyznaczaja termin transferu. I jedziesz do nich na sam transfer. Ceny masz na stronie- ostatnio bylo chyba tak, ze cena zarodka nieprzebadanego 1280 euro, a przebadanego 2180 euro . Czy jakos tak. W cenie jest juz transfer. My sie zdecydowaliśmy ze względu na to, ze w Polsce dlugo dla nas nie bylo zarodkow i chcielismy zwiekszyc szanse - bo w Czechach zarodki sa od zdrowych dawcow a nie leczacych sie, tak jak to jest w Polsce. Chociaz nie ma zasady- bo dziewczynom bardzo czesto sie udaje z zarodkami z polskich klinik. A w Czechach tez nie zawsze od razu. Powodzenia✊✊🍀🍀
Marmis -
Marmis wrote:Po kontakcie z koordynarka wysylasz historie leczenia ( powiedza Ci, czego chca). Potem jest wizyta z lekarzem - ja miałam online. My na dopasowanie zarodka czekalismy kilka dni. I potem to juz zalezy. Jesli wszystko u Ciebie ok - nie potrzebujesz np. histeroskopii, to po prostu moze prowadzic Cie Twoj ginekolog w Polsce, ok. 12 dnia cyklu robisz usg. Wysylasz skan do Czech,
Jesli endometrium jest ok- wyznaczaja termin transferu. I jedziesz do nich na sam transfer. Ceny masz na stronie- ostatnio bylo chyba tak, ze cena zarodka nieprzebadanego 1280 euro, a przebadanego 2180 euro . Czy jakos tak. W cenie jest juz transfer. My sie zdecydowaliśmy ze względu na to, ze w Polsce dlugo dla nas nie bylo zarodkow i chcielismy zwiekszyc szanse - bo w Czechach zarodki sa od zdrowych dawcow a nie leczacych sie, tak jak to jest w Polsce. Chociaz nie ma zasady- bo dziewczynom bardzo czesto sie udaje z zarodkami z polskich klinik. A w Czechach tez nie zawsze od razu. Powodzenia✊✊🍀🍀
Czy wiedzieliscie w jakim wieku są dawcy, jak wyglądają, jaką jest klasa zarodka, czy jest możliwość podania autosibanu (mam już za sobą ciążę pozamaciczna), może dziwnie To zabrzmi, ale dostajesz jedna propozycje wyboru zarodka czy np 2 czy 3 i wybierasz np jeden?
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Dzięki za informację.
Czy wiedzieliscie w jakim wieku są dawcy, jak wyglądają, jaką jest klasa zarodka, czy jest możliwość podania autosibanu (mam już za sobą ciążę pozamaciczna), może dziwnie To zabrzmi, ale dostajesz jedna propozycje wyboru zarodka czy np 2 czy 3 i wybierasz np jeden?Marmis -
Ewa100 wrote:Dzięki za informację.
Czy wiedzieliscie w jakim wieku są dawcy, jak wyglądają, jaką jest klasa zarodka, czy jest możliwość podania autosibanu (mam już za sobą ciążę pozamaciczna), może dziwnie To zabrzmi, ale dostajesz jedna propozycje wyboru zarodka czy np 2 czy 3 i wybierasz np jeden? -
Laki21 wrote:Niestety atosibanu nie podajá pytałam osobiście Martiny koordynatorki. Magnez lub Buskopan mogą podać w kroplówce lub w zastrzyku i to jest bezpłatnie.U nas była jedna propozycja i zaakceptowaliśmy já.Pewnie jakbyśmy odmówili to inná propozycjè by nam zaproponowali.
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Dziewczyny ja już zgłupiałam, mąż mówi ze usłyszał ze mam być na czczo przed transferem? Ale chyba coś pomieszał. Trzeba być tylko z pełnym pęcherzem prawda ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."