X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Wilku-dobry wybór. Wierzę, że Ci ustawi odpowiednio leki. Kluczowym może być Zarzio, limfocytowy strzał, który ogarnął moje rozjechane cytokiny i który pomógł także naszej Maggie forumowej. Ale to już temat dla lekarza. Parvi, ja tu jestem z doskoku. Czekałam na wieści co u Ciebie, czytam ale sporadycznie się udzielam. Będę tu jednak zaglądać przede wszystkim dla Ciebie-niech Ci się powiedzie🍀
    Wy dziewczyny walczcie, nie poddawajcie się. Porażki podcinają skrzydła i odbierają chęci ale uwierzcie mi, nie znam nikogo kto świadomie rezygnując z tej walki nie doczekał się dziecka. Powodzenia wszystkim🍀
    One a ten lek ma podobne działanie do encortonu , eqarolu lub prografu ???

• One Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    One a ten lek ma podobne działanie do encortonu , eqarolu lub prografu ???
    Nie, to skumulowane limfocyty, nie ma działania zbliżonego ani do Encorotnu ani do Equoralu (nikomu się do dziś nie przyjaznaję, że go brałam) ani do Prografu. Przyjęłam zaproszenie

18’córka❤️
  • Rozi1989 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek, gratulacje! ♥️
    Zdrówka dla Ciebie i Leosia ☺️

Ewuszek lubi tę wiadomość

👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia

I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
    II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
    III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
    IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢

AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢

AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥

AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
    08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔

AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
    BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
    ♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
    ♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
    ♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
    ♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️

🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wspaniały dzidziuś! Dużo dobrego dla Was🍀
    Masz piękny nowy suwaczek 🤗

O kurcze, to teraz Mayu i potem ja🥳

One, pozdrawiam cieplutko!🙃

parviflora, One, kropka, Ewuszek lubią tę wiadomość

• One Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Ewuszek wspaniały dzidziuś! Dużo dobrego dla Was🍀
    Masz piękny nowy suwaczek 🤗

O kurcze, to teraz Mayu i potem ja🥳

One, pozdrawiam cieplutko!🙃
    Amilka, ja Ciebie także🌻niedługo ostatnia prosta💞

Amilka lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek cudowny Synuś. Ogromne gratulacje. Duzo zdrowka dla Was. Sciskam❤

Marmis
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek gratulacje.Synuś cudny niech zdrowo rośnie..Dla takiego widoku warto walczyć dalej aż mi się łezka w oku zakrèciła.❤️

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:37

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek gratulacje i zdrówka dla Was obojga 🥰

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Ewa100 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, klamka ostatecznie zapadła, podchodzimy do AZ.
    Jesteśmy z Warszawy, może któraś z Was też jest z naszych okolic i podzielicie się rada.... Gdzie podchodziłyscie

Aktualnie wysłałam nasze wyniki do Czech klinika europe ivf, czy macie doświadczenia z tą klinika?
    Ogólnie jechać do Czech czy szukać w Polce po różnych klinikach?
    Mamy grupę krwi o rh+i Arh+

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
    Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
    12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa100 wrote:
    Jesteśmy z Warszawy, może któraś z Was też jest z naszych okolic i podzielicie się rada.... Gdzie podchodziłyscie

Aktualnie wysłałam nasze wyniki do Czech klinika europe ivf, czy macie doświadczenia z tą klinika?
    Jeśli chodzi o Czechy - duzo z nas ( ja tez) korzystalo z kliniki Reprofit z Ostrawy. Maja super koordynatorke mowiaca po polsku, ktora sprawnie przeprowadza przez caly proces. I dosyć szybko znajduja zarodki.
    Jesli chodzi o Polskę -kilka dziewczyn korzystało tez z Gamety Gdynia np. Ewuszek, ktora właśnie urodzila synka.

Marmis
  • Ewa100 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ewa- lepiej w kilku sie dowiedziec . Nie wiem na ile zalezy Wam na zgodnosci fenotypowej i grup krwi. Bo czasami przez to dłuzej się czeka. Podzwoncie. Zapytajcie jak to wyglada w danej klinice. Niestety nie korzystalam z klinik warszawskich. Ja jestem team Reprofit Ostrawa .Trzymam kciuki✊✊
    Dzięki, możesz powiedzieć coś więcej jak to wygląda w Reprofit, właśnie wysłałam tam prośbę o kontakt.
    Dlaczego zdecydowaliście się na klinikę w Czechach a nie w Polsce, długo czekaliście na zarodek, jak logostycznie to wszystko wygląda, jakie koszty?

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
  • One Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa100 wrote:

Ja, jak Ewuszek, mam córkę z Gamety z Gdyni. Nasze dzieci urodziły się dokładnie tego samego dnia :)Powodzenia🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 17:06

Marmis, Ewuszek, parviflora lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa100 wrote:
    Dzięki, możesz powiedzieć coś więcej jak to wygląda w Reprofit, właśnie wysłałam tam prośbę o kontakt.
    Dlaczego zdecydowaliście się na klinikę w Czechach a nie w Polsce, długo czekaliście na zarodek, jak logostycznie to wszystko wygląda, jakie koszty?
    Po kontakcie z koordynarka wysylasz historie leczenia ( powiedza Ci, czego chca). Potem jest wizyta z lekarzem - ja miałam online. My na dopasowanie zarodka czekalismy kilka dni. I potem to juz zalezy. Jesli wszystko u Ciebie ok - nie potrzebujesz np. histeroskopii, to po prostu moze prowadzic Cie Twoj ginekolog w Polsce, ok. 12 dnia cyklu robisz usg. Wysylasz skan do Czech,
    Jesli endometrium jest ok- wyznaczaja termin transferu. I jedziesz do nich na sam transfer. Ceny masz na stronie- ostatnio bylo chyba tak, ze cena zarodka nieprzebadanego 1280 euro, a przebadanego 2180 euro . Czy jakos tak. W cenie jest juz transfer. My sie zdecydowaliśmy ze względu na to, ze w Polsce dlugo dla nas nie bylo zarodkow i chcielismy zwiekszyc szanse - bo w Czechach zarodki sa od zdrowych dawcow a nie leczacych sie, tak jak to jest w Polsce. Chociaz nie ma zasady- bo dziewczynom bardzo czesto sie udaje z zarodkami z polskich klinik. A w Czechach tez nie zawsze od razu. Powodzenia✊✊🍀🍀

Marmis
  • Ewa100 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Po kontakcie z koordynarka wysylasz historie leczenia ( powiedza Ci, czego chca). Potem jest wizyta z lekarzem - ja miałam online. My na dopasowanie zarodka czekalismy kilka dni. I potem to juz zalezy. Jesli wszystko u Ciebie ok - nie potrzebujesz np. histeroskopii, to po prostu moze prowadzic Cie Twoj ginekolog w Polsce, ok. 12 dnia cyklu robisz usg. Wysylasz skan do Czech,
    Jesli endometrium jest ok- wyznaczaja termin transferu. I jedziesz do nich na sam transfer. Ceny masz na stronie- ostatnio bylo chyba tak, ze cena zarodka nieprzebadanego 1280 euro, a przebadanego 2180 euro . Czy jakos tak. W cenie jest juz transfer. My sie zdecydowaliśmy ze względu na to, ze w Polsce dlugo dla nas nie bylo zarodkow i chcielismy zwiekszyc szanse - bo w Czechach zarodki sa od zdrowych dawcow a nie leczacych sie, tak jak to jest w Polsce. Chociaz nie ma zasady- bo dziewczynom bardzo czesto sie udaje z zarodkami z polskich klinik. A w Czechach tez nie zawsze od razu. Powodzenia✊✊🍀🍀
    Dzięki za informację.
    Czy wiedzieliscie w jakim wieku są dawcy, jak wyglądają, jaką jest klasa zarodka, czy jest możliwość podania autosibanu (mam już za sobą ciążę pozamaciczna), może dziwnie To zabrzmi, ale dostajesz jedna propozycje wyboru zarodka czy np 2 czy 3 i wybierasz np jeden?

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa100 wrote:
    Dzięki za informację.
    Czy wiedzieliscie w jakim wieku są dawcy, jak wyglądają, jaką jest klasa zarodka, czy jest możliwość podania autosibanu (mam już za sobą ciążę pozamaciczna), może dziwnie To zabrzmi, ale dostajesz jedna propozycje wyboru zarodka czy np 2 czy 3 i wybierasz np jeden?
    Tak- wiedzieliśmy ile dawcy maja lat, jaka maja wage i wzrost, grupy krwi. Klase tez podają. Dostajesz jedna propozycje - ale gdyby cos, zawsze mozesz poprosic o nowy dobor. Co do atosibanu to niestety nie wiem.

Marmis
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 12:51

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa100 wrote:
    Dzięki za informację.
    Niestety atosibanu nie podajá pytałam osobiście Martiny koordynatorki. Magnez lub Buskopan mogą podać w kroplówce lub w zastrzyku i to jest bezpłatnie.U nas była jedna propozycja i zaakceptowaliśmy já.Pewnie jakbyśmy odmówili to inná propozycjè by nam zaproponowali.

• Ewa100 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Niestety atosibanu nie podajá pytałam osobiście Martiny koordynatorki. Magnez lub Buskopan mogą podać w kroplówce lub w zastrzyku i to jest bezpłatnie.U nas była jedna propozycja i zaakceptowaliśmy já.Pewnie jakbyśmy odmówili to inná propozycjè by nam zaproponowali.
    Znaliście wiek dawców i klasę zarodka?

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już zgłupiałam, mąż mówi ze usłyszał ze mam być na czczo przed transferem? Ale chyba coś pomieszał. Trzeba być tylko z pełnym pęcherzem prawda ?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ