X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Marmis jak schodzisz z leków? Bo schodzisz już? Jak tam nifty?
    Od zeszlego tygodnia o polowe mniej encortonu biore, czyli 5 mg. Od tego poniedzialku juz tylko 1/4 tabletki do konca tego tygodnia . I odstawiam.Accofil chyba dzis ostatni. Pasnik mowil zeby ostatecznie w 12 tygodniu odstawic. Ja bralam co 3 dni 1/3 dawki. Wiec juz w niedziele nie wezme. Estrofem juz dawno odstawiłam. Jesli chodzi o progesteron - na razie odstawilam jeden prolutex. Proga mam 40. Glucopaghe nadal biore .Jutro mam wizyte. Zobaczymy co mi powie. Nifty wyszło ok. Co mnie trochę uspokoilo. Ale juz sie bardzo jutrem stresuje. Objawów prawie zadnych nie mam- troche zmeczona jestem. Czasami drobne mdlosci chwilowe. I tyle. No i wymyslam...A Ty jak się czujesz?

Krakowska, Cherry78, Virginia, parviflora lubią tę wiadomość

Marmis
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Od zeszlego tygodnia o polowe mniej encortonu biore, czyli 5 mg. Od tego poniedzialku juz tylko 1/4 tabletki do konca tego tygodnia . I odstawiam.Accofil chyba dzis ostatni. Pasnik mowil zeby ostatecznie w 12 tygodniu odstawic. Ja bralam co 3 dni 1/3 dawki. Wiec juz w niedziele nie wezme. Estrofem juz dawno odstawiłam. Jesli chodzi o progesteron - na razie odstawilam jeden prolutex. Proga mam 40. Glucopaghe nadal biore .Jutro mam wizyte. Zobaczymy co mi powie. Nifty wyszło ok. Co mnie trochę uspokoilo. Ale juz sie bardzo jutrem stresuje. Objawów prawie zadnych nie mam- troche zmeczona jestem. Czasami drobne mdlosci chwilowe. I tyle. No i wymyslam...A Ty jak się czujesz?

Hurrraaa!! Jak badanie Nifty wyszło dobrze, to będzie dobrze Marmisku, a test pappa tez robiłaś?
    Będzie synuś czy córcia? 💗💗💗

Zuzanna. lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Hurrraaa!! Jak badanie Nifty wyszło dobrze, to będzie dobrze Marmisku, a test pappa tez robiłaś?
    Będzie synuś czy córcia? 💗💗💗
    Tak Kochana pappe tez robilam. Ale wyniku jeszcze nie ma. Z jednej strony nie chcialam- ale to bylo obligatoryjne jesli na NFZ . I lekarz mi powiedzial, ze to badanie pokazuje nie tylko genetyke- ale daje jakies info o lozysku. A ja mam refundacje z racji wieku to zrobilam na nfz. Z nifty wyszlo, ze córcia 💓 A Ty jak sie czujesz? Jeszcze tylko miesiąc i juz bedziecie razem💓💓

sylvuś, Cherry78, parviflora, Zocha lubią tę wiadomość

Marmis
  • parafina Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2021, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,mam pytanie,przygotowuje się do AZ w Reproficie i jest dużo inaczej niż w Polsce. Jeśli chodzi o leki oczywiście. Biorę w tej chwili wieczorem Estrofem 2x2mg dopochwowo i Utrogestan mam zalecony tylko rano 200mg(to jest jedna tabletka). Transfer prawdopodobnie w poniedzialek(dzisiaj maja potwierdzić) i zastanawiam się czy nie za mało progesteronu biorę. Z kolei estradiol miałam w środę już powyżej 3000 😳 czy któraś z Was może pamięta jakie dawki leków dostawała przed transferem? Będę wdzieczna za Wasze odpowiedzi…

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parafina ja brałam 3x1 estrofem, 3x1 utrogestan, 3x1 duphaston.
    Teraz podchodzę do 2 transferu i mam dołączony Encorton rano. A resztę dowiem się dzisiaj.
    Trzymam kciuki 🍀

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • parafina Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy,właśnie encorton tez mam mieć,ale od dnia transferu. Tak samo heparynę.

Jak w Polsce podchodziłam do transferu to brałam 2x2 Estrofem rano i wieczorem,ale doustnie. Z kolei Utrogestan brałam 4x więcej niż teraz i się zastanawiam czy nie za mało jest teraz…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 06:53

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Tak Kochana pappe tez robilam. Ale wyniku jeszcze nie ma. Z jednej strony nie chcialam- ale to bylo obligatoryjne jesli na NFZ . I lekarz mi powiedzial, ze to badanie pokazuje nie tylko genetyke- ale daje jakies info o lozysku. A ja mam refundacje z racji wieku to zrobilam na nfz. Z nifty wyszlo, ze córcia 💓 A Ty jak sie czujesz? Jeszcze tylko miesiąc i juz bedziecie razem💓💓

Oj kochana, nawet nie wiesz jak się cieszę, że po tylu perturbacjach nareszcie masz swoje szczęście w brzuszku 🥰. A jak się ogólnie czujesz?
    Ja do 20tc miałam okropne mdłości, na szczęście ciąża, pomimo wieku, raczej bezproblemowa.
    Ogólnie zmęczenie i mało sił, to takie malutkie niedogodności w porównaniu z tym co przeszłyśmy 💪🏻😘. Tak, jeszcze miesiąc do naszego porodu - tez się stresuję ale i nie mogę się doczekać naszego spotkania 🥰.
    Trzymam za Was mocno kciuki, żeby było juz tylko bezstresowo 🤞🏻💗💗💗.
    Powiem Ci, ze wbrew pozorom, czas ciąży szybciutko mija! Na kiedy masz termin? ☺️

Virginia, parviflora lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:

Kochana, ja także jutro wizyta i też cały czas myślę czy wszystko dobrze, czy maluch tam sobie grzecznie siedzi. Miałam ostatnio kilka dni wspaniałych, liczyłam już, że to ostateczny koniec mdlosci I wymiotów, bo w końcu to koniec 12 tygodnia, ale niestety, ostatnie dwa dni to powtórka z rozrywki. Mam już dosyć tego accofilu, jutro zapytam czy muszę go brać aż do połowy 14 tygodnia czy może mogłabym z niego zejść. Prolutexu już całkiem nie biorę, jeszcze duphoston I cyclogest. No i te końskie dawki magnezu..
    Gratuluję córeczki! Dziewczynki są super!;)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Cześć,mam pytanie,przygotowuje się do AZ w Reproficie i jest dużo inaczej niż w Polsce. Jeśli chodzi o leki oczywiście. Biorę w tej chwili wieczorem Estrofem 2x2mg dopochwowo i Utrogestan mam zalecony tylko rano 200mg(to jest jedna tabletka). Transfer prawdopodobnie w poniedzialek(dzisiaj maja potwierdzić) i zastanawiam się czy nie za mało progesteronu biorę. Z kolei estradiol miałam w środę już powyżej 3000 😳 czy któraś z Was może pamięta jakie dawki leków dostawała przed transferem? Będę wdzieczna za Wasze odpowiedzi…
    To mało Ci dali tego progesteronu. Moze pomyłka .
    Koniecznie napisz do koordynatorki. Ja mialam od nich zalecenia ze 800 mg progesteronu, czyli 4x1 utrogestan dziennie. A i to okazalo się pozniej, ze dla mnie to za mało.

Marmis
  • parafina Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam,upewniałem się,ale potwierdzili ze 200mg 🙄 i już nie wiem czy na własna rękę więcej brać czy jak. No i ten estradiol mnie trochę przestraszył,bo nie wiem czy nie za wysoki

• Marmis Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Napisałam,upewniałem się,ale potwierdzili ze 200mg 🙄 i już nie wiem czy na własna rękę więcej brać czy jak. No i ten estradiol mnie trochę przestraszył,bo nie wiem czy nie za wysoki
    Kurcze. Ale skoro.bierzesz estrofem to jestes na sztucznym.cyklu prawda? Wedlug mnie jak cykl sztuczny to 200 mg progesteronu to jest nic. Zadzwon do Martiny i powiedz/ zapytaj czemu tak.mało. Ze nie czujesz sie pewnie- ze inne kolezanki na sztucznym.cyklu maja co najmniej 800mg. Niech wyjasnia, bo to dziwne podejscie. A do poprzednich transferów ile miałaś? Bo transfer masz 1 listopada, tak?

Marmis
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Kochana, ja także jutro wizyta i też cały czas myślę czy wszystko dobrze, czy maluch tam sobie grzecznie siedzi. Miałam ostatnio kilka dni wspaniałych, liczyłam już, że to ostateczny koniec mdlosci I wymiotów, bo w końcu to koniec 12 tygodnia, ale niestety, ostatnie dwa dni to powtórka z rozrywki. Mam już dosyć tego accofilu, jutro zapytam czy muszę go brać aż do połowy 14 tygodnia czy może mogłabym z niego zejść. Prolutexu już całkiem nie biorę, jeszcze duphoston I cyclogest. No i te końskie dawki magnezu..
    Gratuluję córeczki! Dziewczynki są super!;)

Maja ile bierzesz tego magnezu? I jaki konkretnie? Dlaczego musisz tyle brać? Wiem, ze dużo dziewczyn go bierze, mi lekarz nie zalecił, ale zastanawiam się, czy nie brać na wlasna rękę

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wydaje mi się, ze magnez ma przeciwdziałać skurczom, mialam go zacząć brać w dniu transferu i nadal kontynuuje, a zgodnie z ostatnim wynikiem, mimo, że jest w normie to lekarz powiedział, że jest za niski i żeby nie było skurczów jego wartość musi być powyżej 0,83. Brałam chela mag b6 z Olimpu ale jak widać średnio go przyswajalam więc doktor kazal mi dołożyć innej firmy, docelowo teraz kazał mi brać aż 3x2...a wcześniej 2x2...

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz prawdę mówiąc to ja sobie chyba nigdy nie badałam poziomu magnezu, będę musiała to zrobić. Może dzisiaj uda mi się to zrobic tu w klinice.

7 IVF beta 0 😢
  • parafina Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis-generalnie naturalny,dopiero wzięłam zastrzyk na pęknięcie jajeczka i wtedy tez ten Estrofem. A od wczoraj Utrogestan tez,bo w poniedziałek będzie transfer. I taki wyszedł chyba z tego cykl mieszany 🙄

• Marmis Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Marmis-generalnie naturalny,dopiero wzięłam zastrzyk na pęknięcie jajeczka i wtedy tez ten Estrofem. A od wczoraj Utrogestan tez,bo w poniedziałek będzie transfer. I taki wyszedł chyba z tego cykl mieszany 🙄
    Czyli generalnie naturalny - bo byla owulacja wlasna. Tyllo dla pewnosci pekniecia jajeczka dali ovitrelle. Wiec pewniw dlatego tyle proga, bo na naturalnym sama tez.produkujesz..Na sztucznym nie ma naturalnej produkcji i dlatego trzeba duzo brac.

parafina lubi tę wiadomość

Marmis
  • parafina Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis-ok brzmi logicznie;) myślałam po prostu,ze jak cykl naturalny to nic zupełnie nie bierze się. A poniewaz niemałe to przedsięwzięcie dla nas,to chciałabym,zeby wszystko dobrze poszło. Już jestem zmęczona tymi zmaganiami okrutnie😞ciagle albo się przygotowuje do ciąży, albo jestem właśnie w ciąży, albo właśnie poroniłam. I tak od paru lat, nie wiem ile dam rade się tak bujać emocjonalnie,hormonalnie,nie mówiąc już o finansach.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Marmis-ok brzmi logicznie;) myślałam po prostu,ze jak cykl naturalny to nic zupełnie nie bierze się. A poniewaz niemałe to przedsięwzięcie dla nas,to chciałabym,zeby wszystko dobrze poszło. Już jestem zmęczona tymi zmaganiami okrutnie😞ciagle albo się przygotowuje do ciąży, albo jestem właśnie w ciąży, albo właśnie poroniłam. I tak od paru lat, nie wiem ile dam rade się tak bujać emocjonalnie,hormonalnie,nie mówiąc już o finansach.
    Doskonale to rozumiem. Trzymam mocno kciuki✊✊🍀🍀

parafina lubi tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie. Wszystko dobrze. Mala pomachała mi rączka i sie uśmiechnęła . Mam juz schodzic z progesteronu i glucopage. Zostawic tylko cyclogest na noc. Bo ladnie na szyjke mi zadzialal. Wydluzyla się do 3,8 cm. Wiec na razie pessar odsunięty w czasie . No i musze zelazo brac, bo troszke anemia. Doktor kazala mi sie nie denerwowac i nie myslec. Bo mam ja od tego- zeby ona myslala. Postaram się- ale wiadomo jak to z nami jest. -I mam zmartwienie w rodzinie - bo moj dziadek strasznie podupadl na zdrowiu. Wlasciwie chyba to juz jego ostatnie dni. Nie chce jesc, tylko spi.Jutro jedziemy do rodziców, z ktorymi dziadek mieszka i sie boje- ze mocno sie zestresuje. Niby juz sobie w glowie ukladam i w jakims sensie jestem chyba przygotowana ( dziadek ma 97 lat). Ale to dziadek z ktorym jestem bardzo związana- mial tylko jedna wnuczke - mnie i jednego wnuka.Pytalam lekarke czy cos na uspokojenie moge w razie co - ale wyszlo ze tylko melise... Znacie cos jeszcze bezpiecznego?

PS. Majaaa a jak Twoja wizyta?

Zuzanna., Ewuszek, Bella93 lubią tę wiadomość

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ja mam chyba jakieś zaciemnienie mózgu, bo moja wizyta jest jutro a nie dzisiaj, sorry za pomyłkę 😅 a z dobrych wieści bardzo się cieszę! Mnie melisa pomaga, ale odkad jestem w ciąży odrzuciło mnie od ziół 😒

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ